Καθώς στην ομάδα έχει προστεθεί ένας νεαρός που κάνει τα πρώτα του βήματα, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται το δικό μου ξεκίνημα. Σκεφτόμουν πόσο τυχερός ήμουν να μάθω το πραγματικό δυνατό κυνήγι από έναν άνθρωπο άριστο γνώστη του λαγοκυνηγιού. Άνθρωπος με ήθος, πάντα με το χαμόγελο να δίνει μάχη μαζί με τα σκυλιά για να απολαμβάνουμε όλοι το κυνήγι μας. Όταν ήμουν λοιπόν νέος και άπειρος τον θυμάμαι να με εμψυχώνει παίρνοντας με μαζί του καβάλα στα σκυλιά για να με προσέχει και να μου μαθαίνει τι πρέπει να παρατηρώ, πώς να καταλαβαίνω τα σκυλιά και να αφουγκράζομαι το μέρος. Πάντα μου έλεγε, όταν έχεις σκυλιά δυνατά δεν χρειάζεται να έχεις άγχος ούτε για την ντουφεκιά ούτε για το αποτέλεσμα. Για τους λαθροθήρες που χτυπούσαν λαγούς τη νύχτα έλεγε να τους λυπάσαι, δεν πρόκειται ποτέ να ζήσουν τη συγκίνηση αυτού του κυνηγιού. Βολεύονται με τις εύκολες λύσεις γι’ αυτό δεν θα φτιάξουν ποτέ σκυλιά που θα είναι περήφανοι. Ποτέ μην πάρεις τέτοιον λαγό δεν τον έχεις ανάγκη. Πόση υπομονή και πόση εμπιστοσύνη από την πλευρά του. Ποτέ δεν με έβαλε σε δεύτερο καρτέρι που το κάνουν πολλοί στους νέους και καλά για να μην «χάσουν» το λαγό. Πάντα με έβαζε στα καλύτερα και πριν ακόμα αποδείξω την αξία μου. Δεν είναι συγγενής μου, αλλά γνωριστήκαμε μέσω τρίτου, φίλου του πατέρα μου που τον γνώριζε από μικρό (το αναφέρω για να εξηγήσω ότι ο άνθρωπος δεν μου είχε καμία υποχρέωση).Κατάλαβε την δίψα μου να μάθω και αναγνώρισε το πάθος μου για το κυνήγι. Χαίρομαι που πλέον μετά από 13 χρόνια που κυνηγάω μαζί του, μπορώ να λέω ότι είναι φίλος μου. Έχουμε κάνει κυνήγια και κυνήγια με μεγάλο αριθμό λαγών, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτός ο αυτοσκοπός. Πάντα ο σκοπός ήταν να περάσουμε καλά χωρίς γκρίνιες και έννοιες. Τέλος θα αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε πριν χρόνια και μου το θύμισε σήμερα. Μου λέει θυμάσαι μία φορά που είχαμε βγάλει έναν λαγό και βγήκαν μπάλα σκυλιά και λαγός στο καρτέρι σου; Ναι του λέω. Τότε μου λέει ήμουν στην κορυφή πάνω και σε έβλεπα επωμισμένο να ακολουθείς τον λαγό, αλλά δεν πάτησες τη σκανδάλη. Θυμάσαι τι μου απάντησες όταν σε ρώτησα γιατί δεν έριξες. Ναι, του λέω. Ότι δεν θα ρίσκαρα να κινδυνεύσει σκυλί για να πάρω τον λαγό. Ακριβώς! Τότε μου λέει κατάλαβα ότι είχα κάνει καλή δουλειά!
Πριν από αυτήν την γνωριμία είχα κυνηγήσει και με άλλους χωρίς να έχω παράπονο αλλά ποτέ δεν θα είχα γίνει κυνηγητικά αυτός που είμαι σήμερα, αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος!
Τυχερό λοιπόν το παλικάρι που προστέθηκε στην ομάδα, του εύχομαι να αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε.