Μοναχικότητα και κυνήγι. Άρις Χελάς.

Εγώ πάλι αυτό το δίωρο τρίωρο να πάω μόνος ταξίδι δεν το πολυπαλεύω πλέον όπως το έκανα πριν 5-6 χρόνια. Αν και τρελαίνομαι για ταξίδια αυτή η επιστροφή στις 22:00-23:00 με σκοτώνει όταν δεν έχω δει κι ολας πουλιά.
Όσο για την παρέα προτιμώ να πάω λιγότερα κυνήγια πάρα ν' ανεχτώ ανθρώπους που δεν ταιριάζω και οι οποίοι σίγουρα θα μου χαλάσουν μία εξόρμηση που την περίμενα πως και πως και στερηθηκα οικογένεια και οικονομικούς πόρους για να την κάνω. Και όπως τα έχω πει και με τον Αρι δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους στα χνώτα σου.

Μία φιλική συμβουλή στους μοναχικούς.
Αφήνω στο γραφείο στο σπίτι τις συντεταγμένες που παρκάρω το αυτοκίνητο ή δεύτερη τριτη εναλλακτική τοποθεσία με οδηγία τύπου στα 200 ή 500 μέτρα γύρω από το αυτοκίνητο θα βρίσκομαι.
Ή ότι αν συμβεί κάτι το μέρος και τα καρτερια τα ξέρει ο τάδε και αυτό είναι το τηλέφωνο του.

Μία άλλη οδηγία επειδή στην φασσα μπλέκεις σε μέρη που δεν πιάνει κινητό στέλνω ένα μήνυμα πριν μπω στο σημείο εφόσον το ξέρω κι ολας και έχω πει από πριν πως αν μία ώρα μετά την δύση του ηλίου δεν έχω δώσει σημεία ζωής τότε ν' αρχίσουν ν' ανησυχούν.
Ε αυτή την μία ώρα προσπαθώ να έχω βγει από το σημείο και να επικοινωνήσω για να μην γίνουμε βούκινο στην Νικολουλη.

Λίγο υπερβολικός?
Το ξέρω. Προσπαθώ να προβλέψω όσο γίνεται περισσότερα κακά.
Άλλη απλή συμβουλή είναι το δικαρτο κινητό. Υπάρχει ρέμα κόσμοτε,ρέμα βονταφον ανάλογα πιο Δίκτυο έχει σήμα 🤣

Απολαμβάνω την παρέα μου στο κυνήγι όσο τίποτα άλλο. Βέβαια παραδέχομαι και αυτούς που τους αρέσει να κυνηγάνε μόνοι τους,θέλει κοτσια.Οπως του αρέσει του κάθε ένα. Το σκεφτόμουν πιο παλιά να πάω μόνος μου,έτσι να δω πως θα είναι, μέχρι το 2015 που έπεσα και χτύπησα σοβαρά, (εξάρθρωση βραχίωνα), ακόμα εκεί θα ήμουν αν δεν ήταν κοντά μου η παρέα, ο πόνος μου έκοβε την ανάσα, ούτε στο αμάξι δεν θα είχα φτάσει, από τότε μου έφυγε κάθε τέτοια σκέψη.

Άλλη απλή συμβουλή είναι το δικαρτο κινητό. Υπάρχει ρέμα κόσμοτε,ρέμα βονταφον ανάλογα πιο Δίκτυο έχει σήμα 🤣
Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Μαγνησία πάει καλά η Cosmote.
Ποιο Βόρεια ακούω για άλλες εταιρίες ότι πάνε καλά
.
.
.

στις χαράδρες 😁

Βασικά διαβάζοντας το άρθρο του Άρη έρχονται στον αναγνώστη αρχικά μυρωδιές μελαγχολίας. (Ισως μόνο σε εμένα ) Λανθασμένα όμως μιας και όμοιος μοναχικός για χρόνια στα βουνά ακόμα και αν η εξόρμηση περιλαμβάνει και άλλους , πάντα απομακρυνόμουν για ώρες και για μεγάλες αποστάσεις . Το βουνό είναι ένας πίνακας που σου αποκαλύπτει την ομορφιά του ίσως περισσότερο όταν δεν υπάρχει όχληση .
Οι ασθησεις απελευθερώνονται στο μέγιστο .
Ναι οι κανόνες ασφαλείας έχουν μια βαρυτητα , ναι η συντροφικότητα έχει και αυτή την ομορφιά της , όμως για κάποιους το βουνό είναι πιο όμορφο όταν είσαι μόνος .

Πέρα από τις νουβέλες καλό είναι όταν φεύγετε από το σπίτι να σκεφτείτε το παιδί σας πίσω για να μην έρθει η ώρα να το σκεφτείτε στο τέλος.Πρωτα είστε πατέρες και μετά κυνηγοί.Οι προτεραιότητες αλλάζουν στη ζωή.Σταματηστε να σκέφτεστε εγωιστικά καλύπτοντας το με αισθησιακές σάλτσες.

Πέρα από τις νουβέλες καλό είναι όταν φεύγετε από το σπίτι να σκεφτείτε το παιδί σας πίσω για να μην έρθει η ώρα να το σκεφτείτε στο τέλος.Πρωτα είστε πατέρες και μετά κυνηγοί.Οι προτεραιότητες αλλάζουν στη ζωή.Σταματηστε να σκέφτεστε εγωιστικά καλύπτοντας το με αισθησιακές σάλτσες.
Ωραίο το μοναχικό κυνήγι, αλλά όπως και το ψάρεμα, χρειάζεται ταίρι...σίγουρα δεν είναι ίδια επικινδυνοτητα, αλλά όπως και να το κάνουμε, αλλο ένα άτομο μαζί είναι χρήσιμο και σίγουρα εμπνέει ασφάλεια και βοήθεια, από το πιο απλό που μπορεί να σου τύχει, λάστιχο πχ , μέχρι αρκετά πιο σοβαρά, οπως ένας τραυματισμός , χάσιμο προσανατολισμού κτλ

Ιστορίες από κυνηγούς και πεζοπόρους που κάτι τους συνέβη , δεν μπορέσαν να επικοινωνήσουν και τους έψαχναν, υπάρχουν πολλές.
Οπότε!
Επειδή μας περιμένουν στο σπίτι, ας προσέχουμε με παρέα!

Εγώ δεν ήξερα ότι το να απολαμβάνω μερικές φορές το κυνήγι μόνος μου με ησυχία με κάνει αυτόματα εγωιστή με αισθησιακές σάλτσες κ κακό πατέρα... Ούτε περιμένω κ από κανένα να μου κάνει κριτική για τον τρόπο που φέρομαι κ προστατεύω τον γιο μου κ την οικογένεια μου...
Το θέμα της ασφάλειας έχει τονιστεί κ στο άρθρο κ στις συζητήσεις εδώ μέσα κ είναι η βασική προτεραιότητα... Όπως φεύγουμε από τις οικογένειες μας, πρέπει να γυρίζουμε, είτε στο αμάξι υπάρχει ένας είτε τέσσερις... Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό κ όπως την έχει αντιμετωπίσει ξέρει να την εκτιμά, να τη σέβεται κ να μην αναλώνεται σε δηλώσεις εντυπωσιασμού με συναισθηματικές σάλτσες...

Last edited:
Από τη στιγμή που έχεις παιδι περιορίζεις έτσι κι αλλιώς τις τρελές που έκανες νεότερος. Αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο δε γίνεται σε όλες οι δραστηριότητες κάθε φορά να έχουμε παρέα πάντα επειδή και μόνο έχουμε παιδί γιατί έτσι δε θα ζούμε. Πάντα το να έχεις παρέα είναι ασφαλέστερο. Δεν είπε κανείς το αντίθετο ούτε προτρέπουμε κανέναν να πάει μόνος του. Τώρα αν κάποιος και ειδικά νέος του αρέσει να πηγαίνει μόνος είναι απαραίτητα τα εξής. Να είναι απόλυτος υγειης, να είναι έμπειρος,να έχει αυτοσυγκράτηση , να έχει καλό εξοπλισμό να ενημερώνει κάθε φορα για το πού βρίσκεται. Κάθε φορά που θα βγεί είναι διαφορετικα και πρέπει να αξιολογεί τα δεδομένα και να προσαρμόζει τα πλάνα ή ακόμη και να αναβάλλει την έξοδο.

Εγώ συνήθως μόνος πηγαίνω γιατί δεν έχω παρέα, αλλά από τότε που απέκτησα παιδί σκέφτομαι διπλά και τρίδιπλα το κάθε βήμα που κάνω από το άγχος μου μην πάθω κάτι ….Αυτος είναι και ο λόγος που δεν μου αρέσει να κυνηγάω σε άγνωστα μέρη γιατί δεν ξέρω τα μέρη ενώ στον τόπο μου νιώθω περισσότερη ασφάλεια μιας και ξέρω τι πως γιατί που κλπ. Πάντα όμως όταν είσαι μόνος υπάρχει περισσότερο κίνδυνος για αυτό πλέον κομμένες οι ταρζανιές….

Αυτό ακριβώς και από πλευράς μου, έχω χρέος να βάλω κάποια "εγώ" μου στην άκρη, όχι διαγράφοντας τα αλλά αλλάζοντάς τα ή διαφοροποιώντας τα.
Οι δραστηριότητες τουλάχιστον που αφορούν την φύση είναι απαραίτητη η συντροφιά , χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δεν μπορούμε να ζήσουμε την εμπειρία και πάλι. Μια καλή παρέα σε συνδυασμό μιας δραστηριότητας θα είναι εξίσου μια όμορφη μέρα.
Έχω γυρίσει πολλές φορές από μακρινούς προορισμούς, με διαμονή σε βουνό και βάλτο χωρίς φτερό, ή καλή παρέα έσωσε την παρτίδα, αξέχαστες στιγμές.
Και επειδή αλλάζουμε μεγαλώνοντας , προσωπικά για εμένα θα πω, πως το θήραμα δεν είναι πλέον ο αυτοσκοπός αλλά η αφορμή στο να βγω στο βουνό και με μια καλή παρέα.

Επειδή καλώς ή κακώς πολλοί βγαίνουν μόνοι τους, υπάρχει η δυνατότητα να κοινοποιείτε την θέση σας μέσω κινητού. Αν γίνει κάτι, να ξέρουν που βρίσκεστε και να έρθουν για βοήθεια.
Δεν είναι κάτι δύσκολο και γίνεται μέσω Google Maps

Επειδή καλώς ή κακώς πολλοί βγαίνουν μόνοι τους, υπάρχει η δυνατότητα να κοινοποιείτε την θέση σας μέσω κινητού. Αν γίνει κάτι, να ξέρουν που βρίσκεστε και να έρθουν για βοήθεια.
Δεν είναι κάτι δύσκολο και γίνεται μέσω Google Maps
Το κάνω κάθε φορά μέσα από την εφαρμογή κένταυρος στέλνοντας μνμ στον μεγάλο μου γιο.

Back