Μονόκαννο

Το πρώτο μου όπλο στα 18 μου ήταν ένα μονόκαννο ουγγαρέζικο Hunor με κόκορα. Μια τεράστια κάνη 81 cm full chock.
Ελάχιστα πράγματα γνώριζα τότε. Ωστόσο αυτό με συνόδευσε μέχρι και μετά τη στρατ. θητεία μου. Μετά πήρα μία 48 Al, αλλά αυτό παρέμεινε ενεργό.
Έκτοτε και μέχρι τώρα που γέρασα στόλιζε τον οπλοβαστό μου.
Αν και από τότε μέχρι τώρα παρέλασαν άλλα 15 όπλα όλων των τύπων, ακριβά και φτηνά, ποτέ δεν θα ξεχάσω τη ντουφεκιά του. Θυμάμαι που περνούσε το τρυγόνι από τα άλλα καρτέρια ντουφεκισμένο, έφτανε σε μένα ψηλωμένο και με μια καλοσημαδεμένη ριξιά έπεφτε ξερό. Ίδιο σκηνικό και στις τσίχλες. Η απόλυτη μακρινή τουφεκιά. Και δεν νιώθαμε τότε από φυσίγγια.
Μετά κακομάθαμε με τις καραμπίνες.....
Ωστόσο κατά καιρούς το δούλεψα και πρόσφατα με σκοπευτικά φυσίγγια, όπως πάντα άριστο.
Πέρσι το χάρισα σε ένα φίλο στα πλαίσια της αποφόρτισης του οπλοβαστού, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν υπάρχει διάδοχο σχήμα.

Αυτο στεναχωρο...
Αδιάφορο θα έλεγα. Και γιατί το λέω. Εγώ πιστεύω πως ότι δώσει ή δεν δώσει ο Θεός είναι καλό. Και οι πιο στυγνοί εγκληματίες καποιανου παιδιά είναι. Και οι μεγαλύτεροι ηγέτες πάλι καποιανου παιδιά είναι. Εγώ έχω παιδιά και παρακαλάω τον Θεό να είναι γερά και να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, γιατί αν δεν γίνουν; Θα έχω φάει όλη την πουτσα να τα μεγαλώσω και θα με δείχνουν με το δάχτυλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Αδιάφορο θα έλεγα. Και γιατί το λέω. Εγώ πιστεύω πως ότι δώσει ή δεν δώσει ο Θεός είναι καλό. Και οι πιο στυγνοί εγκληματίες καποιανου παιδιά είναι. Και οι μεγαλύτεροι ηγέτες πάλι καποιανου παιδιά είναι. Εγώ έχω παιδιά και παρακαλάω τον Θεό να είναι γερά και να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, γιατί αν δεν γίνουν; Θα έχω φάει όλη την πουτσα να τα μεγαλώσω και θα με δείχνουν με το δάχτυλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.
Ο γιός μου (40 ετών) δεν απεχθάνεται, αλλά δεν τον συγκινεί το κυνήγι. Είναι πυροβολημένος με το ψάρεμα από βάρκα.
Όχι πως και εγώ δεν τον ακολουθώ σ΄αυτό, αλλά προτιμώ το κυνήγι.

Καλησπέρα ομάδα ! Τελευταίο κυνήγι σήμερα κ σκέφτηκα να αφήσω στην άκρη την καραμπίνα και να καθίσω καρτέρι με το μονόκαννο BAIKAL - IJ-18E USSR !
Τελικά η απόφαση πάρθηκε ....!
Από τον Σεπτέμβρη θα κυνηγήσω λαγό με το μονόκαννο !!

Τα φώτα σας για φυσίγγι !!

(Να σημειωθεί ότι με την Benelli ρίχνω μόνο Rottweil No4 36 gr)
Ευχαριστώ ε!!!
Αφού είσαι ικανοποιημένος από τα Rottweil παίξε με αυτά. Δεν θα νιώσεις διαφορά, σε σχέση με τη Benelli, πιστεύω. Τώρα, αν τύχει και τουφεκίσεις κανένα στα 10 μέτρα μπορεί να τον χαλάσει λιγάκι ... 🤔 αλλά, αν την πάρει στο κεφάλι, μικρό το κακό ... ;)😁

Πολύ όμορφη φωτό Βαγγέλη...
Το τσοκακι ποιο είναι??
Εσύ άνοιξες σπείρωμα??
Σε ευχαριστω Τακη, το σπειρωμα εγω το ανοιξα και το τσοκ ειναι ενα gemini με χρωματιστο δακτυλιδι με σπειρωμα βαικαλ(tru choke)

Last edited:
Αφού είσαι ικανοποιημένος από τα Rottweil παίξε με αυτά. Δεν θα νιώσεις διαφορά, σε σχέση με τη Benelli, πιστεύω. Τώρα, αν τύχει και τουφεκίσεις κανένα στα 10 μέτρα μπορεί να τον χαλάσει λιγάκι ... 🤔 αλλά, αν την πάρει στο κεφάλι, μικρό το κακό ... ;)😁
Στέλιο το σκέφτηκα αλλά δεν θέλω να ρίξω πάνω από 33gr με το baikal. Σκέφτηκα για το καφέ Lambro αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ .!
Αυτός είναι και ο λόγος που πόσταρα , οι γνώμες σας !

Στέλιο το σκέφτηκα αλλά δεν θέλω να ρίξω πάνω από 33gr με το baikal. Σκέφτηκα για το καφέ Lambro αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ .!
Είπα για το Rottweil επειδή λένε ότι είναι μαλακό σε σχέση με άλλα 36άρια. Εγώ δεν το έχω ρίξει, έχω ρίξει όμως διάφορα 36άρια (Remington express, Beretta extreme, Percorso, & Lambro κίτρινο διασποράς πολλά) με το Baikal μου, χωρίς κανένα θέμα. Το δικό μου βέβαια είναι πιο καινούργιο, ρώσικο ... λένε ότι τα σοβιετικά λόγω στενού αυλού κλωτσάνε περισσότερο. Αλλά για λαγό πόσα να ρίξεις, 1-2-3 φυσίγγια σε κάθε κυνήγι, δεν είναι τίποτα.

Το καφέ της LAMBRO έχει πολύ μεγαλύτερο λάκτισμα από το Rottweil και πολύ περισσότερες πιέσεις. Πολύ μαλακό είναι και το Federal classic 36gr.

Back