Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
τονε να ρίξει Γιάννη...
Οι νεράιδες είναι καλομαθημένες... θέλουν τη μαλακωσιά τους για να μείνουν...;)
Σήμερα οι βασίλισσες μας ανέβασαν παλμούς. Το πρωί ο κουμπάρος μου καθώς πήγαινε στο πόστο για κιχλες σήκωσε ένα ζευγαρακι κάτω από τις ελιές, κατά τις 08:30 δεν άντεξε (δεν είχε και μπασιμο) έφερε την επανιελίτσα, έψαξε για δυο ώρες αλλά δεν τις ξαναβρήκε.
Άλλο φιλαράκι, ο Κώστας, κατα τις 09:00 έβγαλε τα σεττερακια του, βρήκε ένα πουλί το οποίο εμεινε στη φερμα για αρκετά λεπτά αλλά στη προσπάθεια του να πάρει κοντά το κουτάβι λόγω φασαρίας ή βασίλισσα έφυγε ατουφεκιστη, τη ξαναβρήκε ή σκύλα του αλλά δεν δέχτηκε φερμα το πουλί.
Έχω μάθει για 2-3 πουλιά που έχουν καρπωθει στο νησί, το καλό πιστεύω είναι με τις φετινες βροχές ότι πουλιά μπουν αυτή την εποχή θα μείνουν.

Σήμερα οι βασίλισσες μας ανέβασαν παλμούς. Το πρωί ο κουμπάρος μου καθώς πήγαινε στο πόστο για κιχλες σήκωσε ένα ζευγαρακι κάτω από τις ελιές, κατά τις 08:30 δεν άντεξε (δεν είχε και μπασιμο) έφερε την επανιελίτσα, έψαξε για δυο ώρες αλλά δεν τις ξαναβρήκε.
Άλλο φιλαράκι, ο Κώστας, κατα τις 09:00 έβγαλε τα σεττερακια του, βρήκε ένα πουλί το οποίο εμεινε στη φερμα για αρκετά λεπτά αλλά στη προσπάθεια του να πάρει κοντά το κουτάβι λόγω φασαρίας ή βασίλισσα έφυγε ατουφεκιστη, τη ξαναβρήκε ή σκύλα του αλλά δεν δέχτηκε φερμα το πουλί.
Έχω μάθει για 2-3 πουλιά που έχουν καρπωθει στο νησί, το καλό πιστεύω είναι με τις φετινες βροχές ότι πουλιά μπουν αυτή την εποχή θα μείνουν.
Αν και πολύ πρώιμα για προβλέψεις Γιάννη, φαίνεται να πηγαίνει για καλή χρονιά φέτος...
Ίδωμεν...

γιασας παιδεςςςς και εγω εκανα σημερα την πρωτη βωλτα για καμια κυριααα,,η μερα πωλη ωμορφη για βωλτα,,,εψαξα 4 ωρες 2 μερια που βαζη τετειο καιρο πουλια αλα ουτε μυρουδια απο την ποιντερινα,,σε αυτα τα μερη ετυχε να παω τετειων καιρω ,, και μετα δυο μερες ειχε βαλη πουλια ετσι ειναι το κυνηγιτης σκετη μαντεψιααα,,στον ουρανω ωμος παιζανε πωλα φασονια και τσαρτσαρεςςςς,παντως εκανα μια ωραια εξωδος αχετος την καρπωση μωνο που βλεπης το σκυλακισου να τρωη το βουνο φτανηηηηη,,αυριο παλι picture sharing 20mb image hosting uploading pictures photo sharing sites.very shoked..sarcastic.

Καλησπερα φιλαρακια. Σημερινο κυνηγι με την σιμπα σε ελατο. Βρηκαμε δυο πουλακια. Δεκτικα στην φερμα τα σηκωσαμε 3 φορες και 2 αντιστοιχα.... τα πηραμε και τα δυο,μονο το ενα που δεν βρεθηκε λογου μεγαλης κλησης του εδαφους και η τουφεκια ηταν μπιχτη(γεμησαμε φτερα) Πηρε την κατηφορα και δεν ξερω και εγω που εφτασε... κριμα...
host image

free upload pictures

image sharing

post a picture
Έτσι φίλε φτιάξε κλίμα και ανέβασε παλμούς εδω μέσα. Κρίμα για τη βασίλισσα που βρήκες.
Περιμένω απάντηση απο τον αλλο νησιώτη αύριο........με τα κουρεμένα.....sarcastic.

Καλησπερα φιλαρακια. Σημερινο κυνηγι με την σιμπα σε ελατο. Βρηκαμε δυο πουλακια. Δεκτικα στην φερμα τα σηκωσαμε 3 φορες και 2 αντιστοιχα.... τα πηραμε και τα δυο,μονο το ενα που δεν βρεθηκε λογου μεγαλης κλησης του εδαφους και η τουφεκια ηταν μπιχτη(γεμησαμε φτερα) Πηρε την κατηφορα και δεν ξερω και εγω που εφτασε... κριμα...
host image

free upload pictures

image sharing

post a picture
Ωραίος φίλε!!!
Ετσι είναι... τα χαμένα είναι ''κρίμα απ το θεό'', αλλά είναι κ' αυτα μες το παιχνίδι...

Βγήκα σήμερα με τα σκυλακια ένα 2ωράκι. Έψαξα σε υψώματα με ανοιγμστα αλλά τίποτα, μόνο κατά το τέλος ανέβηκε ή σκυλίτσα σε ένα κυπαρισωνα καμιά 80αριά μέτρα σε μία πλαγιά και άκουσα το μπιμπερ να χτυπάει για λίγο, πουλί δεν είδα να σηκωθεί αλλά η σκυλίτσα εμφανώς ψιλοτρελαθηκε οπότε ή εγω δεν είδα το πουλί ή έφυγε πριν τη σκυλίτσα. Ευχάριστα τα δείγματα και από το κουτάβι, πήρε τόπο, έψαξε και αυτόνομα μακριά από τη σκύλα, έκανε και 2-3 φερμες σε πιασμένα κιχλοκότσυφα, εμπειρίες θέλει να ξεδιαλυνει τη ψαχνουμε.
Μιλησα με ένα φιλαράκι και είχε πάρει ένα πουλάκι, εμφανώς χεσμενος .sarcastic. από τη χαρά του γιατί το σκυλάκι του ήταν στη φερμα ενώ γύρω γύρω έπεφταν τουφεκιες σε κιχλοκότσυφα.

.very shoked.γιασας και παλη παιδες,,αλη μια εξωδος και σημερα για καμια συναντηση με της κυριες απωδηχτηκε ωραια τουλαχιστων την ακουσαμεεε,μας εφυγε πωνηρααα η ποιντερινα της ξαναβρηκε στα 50μετρα παρακατω κρατησε την φερματης δευτερολεπτααα αλα και παλη μωνο την ακουσαμεεεε ακαταδεχτη η κυρια στο σκυλι,,τελικα 3ωρη εξωδος σε δυο μερη μωνο αυτο το πουλι,,που θα πανε η μερεστους ερχωνταιιιιι,,παντως περασα ωραια εγω και η ποιντερινααα...στην φωτο ειναι στην δευτερη φερμα imagehost image upload

.very shoked.γιασας και παλη παιδες,,αλη μια εξωδος και σημερα για καμια συναντηση με της κυριες απωδηχτηκε ωραια τουλαχιστων την ακουσαμεεε,μας εφυγε πωνηρααα η ποιντερινα της ξαναβρηκε στα 50μετρα παρακατω κρατησε την φερματης δευτερολεπτααα αλα και παλη μωνο την ακουσαμεεεε ακαταδεχτη η κυρια στο σκυλι,,τελικα 3ωρη εξωδος σε δυο μερη μωνο αυτο το πουλι,,που θα πανε η μερεστους ερχωνταιιιιι,,παντως περασα ωραια εγω και η ποιντερινααα...στην φωτο ειναι στην δευτερη φερμα imagehost image upload
Σιγα σιγα να μπενουνε στο κλιμα γιατι απο σαβατοκυριακο θα εχουνε αναμετρησεις με τις κυριες....
Λάμπρο εμείς να μπούμε στο κλίμα αλλά με κοντομανικο που ήμουν σήμερα και ο ιδρώτας ποτάμι με τη όρεξη να ψάξεις για παραπάνω ώρα....
Σάκη ή βόλτα μετράει φίλε, ειδες και τη φερμα σου, μία χαρά. Σκεψου αυτή τη βασίλισσα αν φεύγει από τώρα πονηραααααα τι θα κάνει το Φλεβάρη......ha ha ha.
Πάντως παιδιά οσα χρόνια και να περάσουν τελικά όταν ακούς το μπιμπερ ή βλέπεις τη φερμα ή παλμοί βαράνε κόκκινο και το χτυποκάρδι παραμένει.......θα μας στείλουν οι βασίλισσες..........sarcastic.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,πρωινο μαζι με τον φιλο μου για 1,40 λεπτα καναμε την βολτα μας στα ψιλα , ο φιλος μου ειχε παρει μαζι του και τον τανταπλαν χαχαχ ετσι τον λεω μιας και ειναι πολυ αμιαλος σκυλος 3 χρονων και ακομη κανει τα δικα του, λοιπον στο πρωτο 10 λεπτο ακουω το κουδουνι της σκυλας μου να μη βαραει , πως κοιταω βλεπω την σκυλα φερμα φωναζω του φιλου μου , βλεπω και τον δικο του φερμα , δεν ξερω αν εκανε συναινεση(δεν εχει κανει ποτε)η εαν ειναι στη μυρωδια μεσα σε 5-6 δευτερα βλεπω να σηκωνετε η κυρια χωρις να μπορω να της ριξω, το πιο πιθανον ειναι την ζορισε ο σκυλος του φιλου η την προγγιξε,οσο και εαν εψαξα στα γνωστα σημεια που ποιανουν δεν μπορεσα να την ξαναβρω, ανεβαινουμε πιο πανω βλεπω παλι τον σκυλο του πιασμενο , φερμα και μετα.... τιποτα παλι προφανως παλι την ζορισε παει και η σκυλα μου λιγο πιο πανω ποιανετε και αυτη αλλα ειχε φυγει, περασα τον κομο μπας και την βρω τιποτα παλι, στο γυρισμο ο φιλος μου ειχε χασει τον σκυλο του τον περιμενα για κανα 5 λεπτο αλλα η σκυλα μου ειχε φυγει απο κοντα σφυριζω κανα 2 φορες τιποτα λεω κατσε να παω κατα κει μπας και... περπαταω βλεπω ενα ασπρο πραγμα λεω τι ειναι αυτο , κανει μια ποντα και καταλαβαινω πως ειναι η σκυλα τελικα αλλα μεχρι να φτασω το πουλι την εκανε, τελικα πεφτω κατωδρομα και με το που μπαινει ,... κοκαλο η σκυλα ποιανω θεση 8 λεπτα μεχρι που βαρεθηκα πεταω μια κουκουναρα τιποτα, τελικα σηκωνετε και την παιρνω , ευτηχως δεν ηρθε κοντα ο σκυλος του φιλου γιατι θα μου χαλουσε ολη την φαση, αυτα για σημερα σορρυ αν σας κουρασα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,πρωινο μαζι με τον φιλο μου για 1,40 λεπτα καναμε την βολτα μας στα ψιλα , ο φιλος μου ειχε παρει μαζι του και τον τανταπλαν χαχαχ ετσι τον λεω μιας και ειναι πολυ αμιαλος σκυλος 3 χρονων και ακομη κανει τα δικα του, λοιπον στο πρωτο 10 λεπτο ακουω το κουδουνι της σκυλας μου να μη βαραει , πως κοιταω βλεπω την σκυλα φερμα φωναζω του φιλου μου , βλεπω και τον δικο του φερμα , δεν ξερω αν εκανε συναινεση(δεν εχει κανει ποτε)η εαν ειναι στη μυρωδια μεσα σε 5-6 δευτερα βλεπω να σηκωνετε η κυρια χωρις να μπορω να της ριξω, το πιο πιθανον ειναι την ζορισε ο σκυλος του φιλου η την προγγιξε,οσο και εαν εψαξα στα γνωστα σημεια που ποιανουν δεν μπορεσα να την ξαναβρω, ανεβαινουμε πιο πανω βλεπω παλι τον σκυλο του πιασμενο , φερμα και μετα.... τιποτα παλι προφανως παλι την ζορισε παει και η σκυλα μου λιγο πιο πανω ποιανετε και αυτη αλλα ειχε φυγει, περασα τον κομο μπας και την βρω τιποτα παλι, στο γυρισμο ο φιλος μου ειχε χασει τον σκυλο του τον περιμενα για κανα 5 λεπτο αλλα η σκυλα μου ειχε φυγει απο κοντα σφυριζω κανα 2 φορες τιποτα λεω κατσε να παω κατα κει μπας και... περπαταω βλεπω ενα ασπρο πραγμα λεω τι ειναι αυτο , κανει μια ποντα και καταλαβαινω πως ειναι η σκυλα τελικα αλλα μεχρι να φτασω το πουλι την εκανε, τελικα πεφτω κατωδρομα και με το που μπαινει ,... κοκαλο η σκυλα ποιανω θεση 8 λεπτα μεχρι που βαρεθηκα πεταω μια κουκουναρα τιποτα, τελικα σηκωνετε και την παιρνω , ευτηχως δεν ηρθε κοντα ο σκυλος του φιλου γιατι θα μου χαλουσε ολη την φαση, αυτα για σημερα σορρυ αν σας κουρασα
μπραβω φιλαρακιμου βικκκκκ αντε την χουφτωσες παλη την ρωσιδαααα,μωνο πρωσεχε να μην το μαθη η κυρασουυυ .yelling.εγω αυριο κατεβαινω για 3 4 μερες σαλονικα και θα κυνηγισουμε με το φιλαρακιμου τον γιωργο με το κουρτσχαρ,την ποιντερινα δεν την περνω λογο χωρου διαμωνης,,ελπιζουμε να χουφτωσο και εγω καμια γιατι ο γιωργος ειδη χουφτωσε την πρωιγουμενη βδωμαδα,,,πιστευω να κανουμε ωραια κυνηγια στα παλιαμου μπεκατσοτοπια.terror.

.congrats.Mπραβο Βικ.well done.

Μπράβο Βίκτωρα, εστω και με τις τρικλοποδιές του ετέρου σκύλου .sarcastic. την αγκαζαρισες τη βασίλισσα.

καλημερα , τεταρτη χθες πηγα μια βολτα με το φιλο μου στα γνωστα μας μεροι ψιλα εκει που ειμασταν και προχθες βρηκαμε την μια που δεν ειχα προλαβει να παω κοντα και την πηραμε και ακομη μια απο κατω εκει που πηρα την μπεκατσα η οποια ομως δεν καθοταν καθολου, σημερα ξανα παλι για εκει αλλα ειχε ομιχλη και αποφασισαμε να παμε λιγο πιο χαμηλα , αφου ψαξαμε ψαξαμε κμια ωρα δεν βρηκαμε τιποτα και κει που μιλαω και λεω του φιλου να εδω τις βαζει τις μπεκατσες ακουω μπιπ μπιπ φερμα, κατεβαινουμε ποιανουμε το μερος κανα πενταλεπτο φερμα και αρχιζει ο φιλος να περπαταει για να την σηκωσει και μας την κανει η κυρια απο πολυ δυσκολο μερος της ριχνω μια μακρια αλλα μονο την χαιρετισα , αυριο παλι μια βολτα να δουμε τι παιζει , παντος δραμα, κιλκις και γενικα στα ψιλα ακουω απο φιλους για αρκετα πουλια

Ο χάρτης δείχνει βοριάδες που ερχονται απο Ουκρανια - Ρουμανία - Βουλγαρια και περνανε απο Θράκη, Αιγαίο, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα κλπ.
Πιστευω/ελπίζω να γινει χαμος το ΠΣΚ απο ορτυκια , φασσες, μπεκατσες!
https://earth.nullschool.net/#curre...ectangular=25.48,41.33,3000/loc=25.144,41.349

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back