Επειδή κάποιοι μετράνε τα σηκωματα και αντίστοιχα λένε σήκωσαν τόσα πουλιά....
Άντε να έρθει η παρασκευή...Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με βροχή!
Ωραία σκεφτομαι...σήμερα έχει κυνήγι!!!
Παίρνω και τον αδερφό μου (φανατικός λαγας) και φυγαμε!!!
Βρήκαμε δυο πουλακια και τα πηραμε, ειδικά η μια περιπου για κανένα τέταρτο ταλαιπώρησε το σκυλί ποδαρωνοντας η κυρια μεχρι που την έφερε έξω!
Τελικά κυνηγησαμε 8 με 10 γιατί μετά κράτησε και πηγαμε για ελιές!
Φυσιγγακι φρεσκογεμισμενο s4 1.60x33 ν8-9 ανάμεικτα με κουβετ-diana- ελικοειδη, αλλά το καλυτερο πυρομαχικο είναι η ψυχραιμία!
![]()
Σωστα !!!και μέσα από την εμπειρία σου το καταλαβαίνεις.
Προσωπικά ενας λόγος που ξεχωρίζω τα σκυλιά που κυνηγάνε μπεκατσα απο τα μπεκατσόσκυλα... να βρίσκουν ξανα και ξανα το σηκωμένο-φευγάτο πουλί.Επειδή κάποιοι μετράνε τα σηκωματα και αντίστοιχα λένε σήκωσαν τόσα πουλιά....
Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με βροχή!
Ωραία σκεφτομαι...σήμερα έχει κυνήγι!!!
Παίρνω και τον αδερφό μου (φανατικός λαγας) και φυγαμε!!!
Βρήκαμε δυο πουλακια και τα πηραμε, ειδικά η μια περιπου για κανένα τέταρτο ταλαιπώρησε το σκυλί ποδαρωνοντας η κυρια μεχρι που την έφερε έξω!
Τελικά κυνηγησαμε 8 με 10 γιατί μετά κράτησε και πηγαμε για ελιές!
Φυσιγγακι φρεσκογεμισμενο s4 1.60x33 ν8-9 ανάμεικτα με κουβετ-diana- ελικοειδη, αλλά το καλυτερο πυρομαχικο είναι η ψυχραιμία!
![]()
Σήμερα γρήγορη έξοδος πουρνάρια κτλ.... από τις 08:30 έως τις 13:30.....2 μέρη ένα πουλί φάντασμα δεν το είδα ποτέ,ένα φερμαρισμενο λαγό που τον χαιρέτισα μόνο λόγω της ημέρας και ένα πουλί τελικά μετά από τρία σηκωματα μας ακολούθησε....View attachment 36043
Μπραβο σας παιδιά......όντως Νίκο στενάχωρο να χάνεις θύραμα, ετσι νιώθω και εγώ......1000 φορές να φύγει παρά να πάει χαμένη.Σήμερα είχε ενδιαφέρον η μέρα, παρολα αυτα γυρισα στεναχωρημενος εχασα μια τουφεκισμενη ....... εμεινε πανω σε ψηλο πουρναρι....1.30 ωρα εψαχνα ξενερωσα και εφυγα!
Δεν εχω χειροτερο να χασω χτυπημενο θηραμα...σκαω!
Καλησπέρα σε όλουςΕίχα τη τύχη στα χρόνια που κυνηγάω να δω τέτοια ΜΕΓΑΛΑ μπεκατσόσκυλα να βρίσκουν ξανα και ξανα την ιδια μπεκατσα. Ο αείμνηστος ποιντερας μου ο Δίας, η μεγάλη επανιελα του κουμπάρου μου, η ντραχτααρ του φιλου μας Μακη το έκαναν .....αλλα η Αρτεμουλα του καλού μου φιλου Κώστα το έκανε σε απίστευτο βαθμό......λες και ενα αόρατο νημα την οδηγούσε τοσο γρήγορα στη θεση της σηκωμενης
μπεκατσας, οσο μακριά και να πήγαινε, σε όποια γωνιά και κρυβόταν η Αρτεμουλα την έβρισκε σε χρόνο απίστευτο......
Μπραβο σας παιδιά......όντως Νίκο στενάχωρο να χάνεις θύραμα, ετσι νιώθω και εγώ......1000 φορές να φύγει παρά να πάει χαμένη.
Ωραίος!!!!!!View attachment 36129Άλλο ένα εξαιρετικό κυνήγι σήμερα. Καινούργια πουλιά και αρκετά δεκτικά στη φέρμα. 08:00-14:30 και την σκυλίτσα την μάζεψα με το ζόρι. Τρίτο 6ωρο σερί και ακόμα είναι μουδιασμένη από την γέννα…Άλλωστε όπως έχω ξανά πει είναι απλά ένα μέτριο Epagneul που διεξάγει "χαμένη" έρευνα στα 400+… Αλλά θα στρώσει που θα πάει!!!!
Ξέρεις Σταύρο ότι στα μέρη μας δεν έχει και πολύ ισιάδα...Ωραίος!!!!!!
Μας τρελάνες τώρα, όσο για την σκυλίτσα πρέπει να είναι περίπτωση , δεν κουράζεται τόσες ώρες;
Ελπίζω 400 μέτρα σε ισωμα, χαχαχα
Κοίτα να μείνει καμία όταν ανέβω.... Είσαι ωραίος φιλαράκιView attachment 36129Άλλο ένα εξαιρετικό κυνήγι σήμερα. Καινούργια πουλιά και αρκετά δεκτικά στη φέρμα. 08:00-14:30 και την σκυλίτσα την μάζεψα με το ζόρι. Τρίτο 6ωρο σερί και ακόμα είναι μουδιασμένη από την γέννα…Άλλωστε όπως έχω ξανά πει είναι απλά ένα μέτριο Epagneul που διεξάγει "χαμένη" έρευνα στα 400+… Αλλά θα στρώσει που θα πάει!!!!
Και όμως το σκεφτεσαι κ το παρασκεφτεσαι Κώστα.....λες τώρα που θα κρατάω το τηλέφωνο στα χέρια να σηκωθεί καμιά μπεκάτσα τριγύρω από το ξέφωτο;;; ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το σκεφτόταν καν.....έλα όμως που σε εμενα συμβαίνει κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω αλλά συμβαίνει..και τί ειναι αυτό;;;; κάποιες αυθόρμητες σκέψεις βγαίνουν αληθινές...σαν προαίσθημα, σαν μήνυμα εκ των άνω....και όμως συμβαίνει.... τρώω λοιπόν το κόλλημα μου πάλι και λέω...τώρα τι σκέφτηκες πάλι;;;;; μα....κιες πάλι σκέφτεσαι.....και κρεμάω το όπλο στον ώμο και βγάζω το τηλέφωνο για να δω το στίγμα μου.......και εκείνη ακριβώς την στιγμή......αλλά ακριβώς εκείνη....πετάγεται η μπεκάτσα 15 μέτρα μπροστά και αριστερά μου.....διεσχισε το ξέφωτο και έμεινα να την χαζεύω ...κρατώντας στα χέρια μου το κινητό και έχοντας το όπλο κρεμασμένο στον ώμο......
Οι φλέβες στο κεφάλι μου φώναζαν.....εγκεφαλικό εδώ και τώρα...... αφού βρήκα την δύναμη να...ζήσω πήγα προς την προρεία που πήρε το πουλί με τον σκύλο...και στα 100 μέτρα από το πρώτο σημείο και πριν πλησιάσουμε με τον σκύλο την είδα να σηκώνεται μόνη της και πάλι για άλλες πολιτείες..
Μην ανησυχείς φιλαράκι, όταν έρθεις θα πάμε στις καβάντζες…Κοίτα να μείνει καμία όταν ανέβω.... Είσαι ωραίος φιλαράκι![]()
Δεν πειραζει Κώστα την επομενη φορα θα στο ανταποδωσει η τυχη...Ηθελα να συμπληρωσω οτι αυτος ο κοπος κ η κουραση ειναι για να βρεθουμε σε ενα μετριο μπεκατσοτοπι...Για τα καλα θελουμε 600 χιλ τουλαχιστον...Καλή συνεχειαΟι ....άτυχοι που ζούμε στις μεγαλουπόλεις δυστυχώς με κόπο και κούραση κάνουμε εξορμήσεις για να ικανοποιήσουμε την..τρέλα μας....Μπράβο στους συναδέλφους για τις καρπώσεις και τις ωραίες στιγμές που βιώνουν.
Σήμερα αποφάσισα να κάνω μια εξόρμηση καλύπτοντας 400 χλμ πήγαινε-έλα προς τις κορυφές του Καλλίδρομου... φτάνοντας το πρωί με υποδέχθηκε η βροχή....τί να κάνουμε έπειτα από τόσο δρόμο, αποφασίζω να κυνηγήσω έστω και έτσι.... πουλιά δεν συνάντησα παρά μόνο μία ή οποία δεν δεχόταν να την πλησιάσω εγώ ή ο σκύλος με τίποτα.... αυτή ήταν και η μοναδική για όλη την ημέρα....λυπήθηκα για τον σκύλο μου ο οποίος είναι νεαρός και ψάχνει με μανία αλλά ακόμα δεν έχει ζήσει τις φάσεις που θα τον βαλουν για τα καλά στο νόημα....δυστυχώς ο έμπειρος Ζίκο χάθηκε 15 ετών.....άλλους 2 συναδέλφους συνάντησα και τα ίδιο άκουσα και από εκείνους....από 1 πουλί είδαν αλλά τελείως ακατάδεκτο για περαιτέρω.....
Υ.Γ. Και τώρα θα σας πω τον πόνο μου.....σε κάποια στιγμή φτάνω σε ένα άνοιγμα του δάσους....λόγω της απόστασης που είχα περπατήσει θέλησα να τσεκάρω εάν έχω σωστά αποτυπώσει στο μυαλό μου το κατά που πέφτει το αυτοκίνητο μου.....το είχα βάλει ώς σημάδι στο gps του τηλεφώνου μου.....σκέφτομαι λοιπόν να τσεκάρω το τηλέφωνο μου.....και εκείνη την στιγμή μου περνάει από το μυαλό η σκέψη.....λες τώρα που θα κρατάω το τηλέφωνο στα χέρια να σηκωθεί καμιά μπεκάτσα τριγύρω από το ξέφωτο;;; ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το σκεφτόταν καν.....έλα όμως που σε εμενα συμβαίνει κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω αλλά συμβαίνει..και τί ειναι αυτό;;;; κάποιες αυθόρμητες σκέψεις βγαίνουν αληθινές...σαν προαίσθημα, σαν μήνυμα εκ των άνω....και όμως συμβαίνει.... τρώω λοιπόν το κόλλημα μου πάλι και λέω...τώρα τι σκέφτηκες πάλι;;;;; μα....κιες πάλι σκέφτεσαι.....και κρεμάω το όπλο στον ώμο και βγάζω το τηλέφωνο για να δω το στίγμα μου.......και εκείνη ακριβώς την στιγμή......αλλά ακριβώς εκείνη....πετάγεται η μπεκάτσα 15 μέτρα μπροστά και αριστερά μου.....διεσχισε το ξέφωτο και έμεινα να την χαζεύω ...κρατώντας στα χέρια μου το κινητό και έχοντας το όπλο κρεμασμένο στον ώμο......
Οι φλέβες στο κεφάλι μου φώναζαν.....εγκεφαλικό εδώ και τώρα...... αφού βρήκα την δύναμη να...ζήσω πήγα προς την προρεία που πήρε το πουλί με τον σκύλο...και στα 100 μέτρα από το πρώτο σημείο και πριν πλησιάσουμε με τον σκύλο την είδα να σηκώνεται μόνη της και πάλι για άλλες πολιτείες.....
View attachment 36130
View attachment 36131
Μία και να καίειΣήμερα ένα 6ωρο γεμάτο στο βουνό. Ξεκίνησα να ψάχνω σε οξιά για καμιά εύκολη", μάταιος κόπος. Το κλαρί έκρυβε εκπλήξεις. 4 ακατάδεκτες με φούλ ποδάρωμα, διπλά και τριπλά σηκώματα.
View attachment 36139
είπαμε, μία - μία!!!Μία και να καίει![]()