Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
View attachment 36129Άλλο ένα εξαιρετικό κυνήγι σήμερα. Καινούργια πουλιά και αρκετά δεκτικά στη φέρμα. 08:00-14:30 και την σκυλίτσα την μάζεψα με το ζόρι. Τρίτο 6ωρο σερί και ακόμα είναι μουδιασμένη από την γέννα…Άλλωστε όπως έχω ξανά πει είναι απλά ένα μέτριο Epagneul που διεξάγει "χαμένη" έρευνα στα 400+… Αλλά θα στρώσει που θα πάει!!!!
Μπράβο παιχταρά, πολυ ωραίος!!!

Προσωπικά ενας λόγος που ξεχωρίζω τα σκυλιά που κυνηγάνε μπεκατσα απο τα μπεκατσόσκυλα... να βρίσκουν ξανα και ξανα το σηκωμένο-φευγάτο πουλί.
Γι'αυτό αυτά τα είναι δάσκαλοι και σε κάνουν κυνηγό Γιάννη μου και δεν ξεχνιούνται ποτέ ποτέ.

Σήμερα ένα 6ωρο γεμάτο στο βουνό. Ξεκίνησα να ψάχνω σε οξιά για καμιά εύκολη", μάταιος κόπος. Το κλαρί έκρυβε εκπλήξεις. 4 ακατάδεκτες με φούλ ποδάρωμα, διπλά και τριπλά σηκώματα.

View attachment 36139
Κωστή μπράβο κ πάλι....
Με τη σκυλάκι κυνηγάς;;;

Οι ....άτυχοι που ζούμε στις μεγαλουπόλεις δυστυχώς με κόπο και κούραση κάνουμε εξορμήσεις για να ικανοποιήσουμε την..τρέλα μας....Μπράβο στους συναδέλφους για τις καρπώσεις και τις ωραίες στιγμές που βιώνουν.

Σήμερα αποφάσισα να κάνω μια εξόρμηση καλύπτοντας 400 χλμ πήγαινε-έλα προς τις κορυφές του Καλλίδρομου... φτάνοντας το πρωί με υποδέχθηκε η βροχή....τί να κάνουμε έπειτα από τόσο δρόμο, αποφασίζω να κυνηγήσω έστω και έτσι.... πουλιά δεν συνάντησα παρά μόνο μία ή οποία δεν δεχόταν να την πλησιάσω εγώ ή ο σκύλος με τίποτα.... αυτή ήταν και η μοναδική για όλη την ημέρα....λυπήθηκα για τον σκύλο μου ο οποίος είναι νεαρός και ψάχνει με μανία αλλά ακόμα δεν έχει ζήσει τις φάσεις που θα τον βαλουν για τα καλά στο νόημα....δυστυχώς ο έμπειρος Ζίκο χάθηκε 15 ετών.....άλλους 2 συναδέλφους συνάντησα και τα ίδιο άκουσα και από εκείνους....από 1 πουλί είδαν αλλά τελείως ακατάδεκτο για περαιτέρω.....

Υ.Γ. Και τώρα θα σας πω τον πόνο μου.....σε κάποια στιγμή φτάνω σε ένα άνοιγμα του δάσους....λόγω της απόστασης που είχα περπατήσει θέλησα να τσεκάρω εάν έχω σωστά αποτυπώσει στο μυαλό μου το κατά που πέφτει το αυτοκίνητο μου.....το είχα βάλει ώς σημάδι στο gps του τηλεφώνου μου.....σκέφτομαι λοιπόν να τσεκάρω το τηλέφωνο μου.....και εκείνη την στιγμή μου περνάει από το μυαλό η σκέψη.....λες τώρα που θα κρατάω το τηλέφωνο στα χέρια να σηκωθεί καμιά μπεκάτσα τριγύρω από το ξέφωτο;;; ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το σκεφτόταν καν.....έλα όμως που σε εμενα συμβαίνει κάτι που δεν μπορώ να το ελέγξω αλλά συμβαίνει..και τί ειναι αυτό;;;; κάποιες αυθόρμητες σκέψεις βγαίνουν αληθινές...σαν προαίσθημα, σαν μήνυμα εκ των άνω....και όμως συμβαίνει.... τρώω λοιπόν το κόλλημα μου πάλι και λέω...τώρα τι σκέφτηκες πάλι;;;;; μα....κιες πάλι σκέφτεσαι.....και κρεμάω το όπλο στον ώμο και βγάζω το τηλέφωνο για να δω το στίγμα μου.......και εκείνη ακριβώς την στιγμή......αλλά ακριβώς εκείνη....πετάγεται η μπεκάτσα 15 μέτρα μπροστά και αριστερά μου.....διεσχισε το ξέφωτο και έμεινα να την χαζεύω ...κρατώντας στα χέρια μου το κινητό και έχοντας το όπλο κρεμασμένο στον ώμο......
Οι φλέβες στο κεφάλι μου φώναζαν.....εγκεφαλικό εδώ και τώρα...... αφού βρήκα την δύναμη να...ζήσω πήγα προς την προρεία που πήρε το πουλί με τον σκύλο...και στα 100 μέτρα από το πρώτο σημείο και πριν πλησιάσουμε με τον σκύλο την είδα να σηκώνεται μόνη της και πάλι για άλλες πολιτείες.....

View attachment 36130
View attachment 36131
Εμ τι το θες το λουρί ο πατέρας μου απών βέβαια από τη ζωή λουρί έβαλε στο ντουφέκι μετά τα 55 του χρόνια μέχρι τότε δεν είχε ποτέ λουρί σε ντουφέκι και έλεγε όσο βαστανε τα χέρια μου το λουρί είναι άχρηστο και και ντουφέκια βαριά όχι τα σημερινά καρυδότσουφλο που κρατάμε οι περισσότεροι.

Σήμερα ένα 6ωρο γεμάτο στο βουνό. Ξεκίνησα να ψάχνω σε οξιά για καμιά εύκολη", μάταιος κόπος. Το κλαρί έκρυβε εκπλήξεις. 4 ακατάδεκτες με φούλ ποδάρωμα, διπλά και τριπλά σηκώματα.

View attachment 36139
Αυτές στην Μυτιλήνη οι φίλοι μου τις λέγανε "Ρωσίδες"............!!!!!!!!!!!!!!!!

Εμ τι το θες το λουρί ο πατέρας μου απών βέβαια από τη ζωή λουρί έβαλε στο ντουφέκι μετά τα 55 του χρόνια μέχρι τότε δεν είχε ποτέ λουρί σε ντουφέκι και έλεγε όσο βαστανε τα χέρια μου το λουρί είναι άχρηστο και και ντουφέκια βαριά όχι τα σημερινά καρυδότσουφλο που κρατάμε οι περισσότεροι.
Κάποιες στιγμές ο αορτήρας χρειάζεται Γιάννη.... εγώ κρατούσα το κινητό στο χέρι...πώς να το κάνω να έχω το κινητό και ταυτόχρονα και το όπλο στα χέρια;;; ζογκλέρ είμαι;;; :D
:D

Έχεις δίκιο εγώ έχω στα όπλα μου αορτηρα απλά σου λέω ότι αν δεν είχες θα την είχες την κυρία στη τσάντα και μη νομίζεις με διάφορα θηράματα όλοι το έχουμε πάθει βάζοντας το όπλο στον ώμο ακόμη και για κατούρημα έχω κατουρήσει δύο τρεις φορές ορτύκι και πετάχτηκε από τα πόδια μου και εννοείται έμεινα με την στο χέρι

Κάποιες στιγμές ο αορτήρας χρειάζεται Γιάννη.... εγώ κρατούσα το κινητό στο χέρι...πώς να το κάνω να έχω το κινητό και ταυτόχρονα και το όπλο στα χέρια;;; ζογκλέρ είμαι;;; :D
Εχω πεταξει πολλες φορες το κινητό σε ορτύκι μπεκατσίνη....ασε....
Αλλα εχω ευστοχίσει κιόλας κ στα δύο καθως το κρατούσα στο χερι.....big smile.

Υπ
Υπό μαλης.....το όπλο .....αορτηρα στην τσέπη πάντα μαζί.... μπαίνει στο όπλο μόνο για να σκαρφαλώσουμε ή αν υπάρχει σοβαρός λόγος... τραυματισμός ή λήξη του κυνηγιού....

Υπ

Υπό μαλης.....το όπλο .....αορτηρα στην τσέπη πάντα μαζί.... μπαίνει στο όπλο μόνο για να σκαρφαλώσουμε ή αν υπάρχει σοβαρός λόγος... τραυματισμός ή λήξη του κυνηγιού....
Εγώ για το...σκαρφάλωμα τον έχω χαχαχαχ και για να το κρεμάω στα δένδρα...αφού έχω βγάλει το φυσίγγι βέβαια από την θαλάμη....για τσιγάρο....άλλωστε είναι ελαστικός για να μην ...κρέμεται

Ο αορτηρας στο τουφέκι είναι ότι η θήκη για το πιστόλι. Προσωπικά δεν τον έχω πάνω στο όπλο αλλά στο γιλέκο, αν χρειαστεί τον βάζω. Άντε να βαρεσεις κανένα " τυχερό" γουρουνι, να πρέπει να το τραβήξεις και να μην έχεις τι να κάνεις το όπλο ή να χρειαστεί να κουβαλήσεις τον σκύλο σου ή να μαζέψεις κανένα ραδίκι βρε αδερφέ ;)

Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου αλλά πόσο μυαλό πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει αυτό????????????????
Πάρ' το θετικά. Είχε την ευκαιρία και ο πιτσιρικάς, εκτός από τα ίχνη της μπεκάτσας, του αγριόχοιρου και του λαγού, να μάθει και τα ίχνη του μαλάκα. ;-)

εγω πρωσοπικα παιδες στην μπεκατσα ορτυκι κυνηγαω χωρις αορτιρα,, το δικανακι το βωλευης πανωσου στον ωμο στην αγκαλιασου κτλ ειναι πιω ευχριστο το οπλο η καραμπινα αμα σε κουραση την εχης μετα σαν γλιτσαααα ;) και βεβαια αμα κυνηγας μπεκατσα στα σφυχτα ο αορτιρας μπωρη να σε σκαλωση και καπουυυυ ασε που παντα εχω ασφαλεια στο οπλο και την βγαζω μωνο στην στιγμη της φερμαςςς ;)

Δοκίμασε..... και θα δούμε....
ΠΑΙΚΟ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΑ
ΓΑΡΔΙΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΕΡΕΑ
Γενικά πέρα από την πλάκα η Σαλαμάνδρα είναι πολύ ευαίσθητη στην μόλυνση κάθε είδους και αποτελεί απόδειξη υγειούς οικοσυστήματος

ΠΑΙΚΟ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΑ
ΓΑΡΔΙΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΕΡΕΑ
Γενικά πέρα από την πλάκα η Σαλαμάνδρα είναι πολύ ευαίσθητη στην μόλυνση κάθε είδους και αποτελεί απόδειξη υγειούς οικοσυστήματος
Κιλκίς .....στην ευρύτερη περιοχή των Κρουσσίων σε πολύ γνωστό μέρος για τους Θεσσαλονικείς.... εγώ πάντως βρίσκω συνέχεια.... δεν έχω παρατηρήσει ότι είναι σπάνιες... και ακριβώς για αυτό συνήθως δε βγάζω ούτε φωτογραφίες..... έτυχε την Κυριακή....

Status
Not open for further replies.
Back