Φαίνεται να τις έχεις φυτέψει σωστά Νικόλα προσέχοντας το σημείο εμβολιασμού να είναι πάνω από το έδαφος και να μην βρέχεται. Φρόντισε αυτό να διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια αλλιώς εκεί μπορεί να αναπτυχθούν μικρόβια και να χάσεις τα δέντρα. Για καλό και για κακό πέρνα με χαλκό το σημείο από το έδαφος ώς το σημείο εμβολιασμού και μελλοντικά βάψε το σημείο με πάστα που θα το ανανεώνεις ετήσια ώστε να ξέρεις πάντα πού είναι αυτό το σημείο (όταν θα μεγαλώσουν με το καλό τα δέντρα αυτό δεν θα είναι πια ορατό και πρέπει να ξέρεις αν υπάρχει ασθένεια ή κάποιο σπασιμο αν αυτό είναι πάνω ή κάτω από το εμβόλιο).
Πόσο νερό τους ρίχνεις και κάθε πότε; Στις αρχικές φωτογραφίες τα δέντρακια φαίνονται ζορισμένα από δίψα... Η καρυδιά είναι απαιτητική σε νερό και κάθε χρόνο θα γίνεται και πιο έντονο αυτό. Επίσης ένα φαίνεται να του έχουν φάει τις κορφές. Κάποιο ζώο ή έντομο υπάρχει στο χώρο. Στη φάση αυτή που φαίνεται τα δεντράκια να έχουν πιάσει, αλλά να μην είναι ζωηρά σε ανάπτυξη μπορείς σε κάθε πότισμα να τους δίνεις και λίγο άζωτο (ένα κουταλάκι του γλυκού στο δέντρο). Αλλά αυτό θα τα κάνει να διψάνε και πιο γρήγορα και πιο πολύ. Για το τι λίπασμα χρειάζεσαι κανονικά θα πρέπει να κάνεις εδαφολογική εξέταση, αλλιώς θα πρέπει μετά το 5ο έτος που θα μπουν στην καρποφορία να βάζεις αντί για άζωτο, ένα καλό σύνθετο λίπασμα και να δεις ανάλογα την ανταπόκριση των δέντρων τι θα γίνει.
Έχουν άλλοι franquette εκεί γύρω που καρπίζουν; Γιατί αν δεν έχουν και πήρες μόνο εσύ 12 δέντρα και δεν πήρες επικονιαστή μπορεί τα δέντρα να μην μπορούν να δέσουν. Εγώ πριν φυτέψω τις πρώτες έβαλα 1 δοκιμαστικά και είδα ότι γονιμοποιείται από κάποιες ντόπιες και μετά έβαλα και επικονιαστή για να εξασφαλίσω την καρποφορία όταν θα κεντρώσω/κόψω/διώξω όλες τις ντόπιες.