Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Thread starter Thread starter HL Mod
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω αρχίσει να πιστεύω πως η κάθε κανη μπορεί να αποδώσει το μέγιστο της με ένα συγκεκριμένο όγκο σκαγιων ασχέτως νούμερου που εννοείται ότι για να κρατάς σταθερό τον όγκο πρέπει να ανεβοκατεβαίνεις γρ .Όταν αλλάζεις νουμερο

Ναι το γυαλισμα ειναι και η πατινα γινεται με τον καιρο στις αχρωμιωτες κανες, ισχυουν αυτα που εχεις διαβασει, μειωνονται οι τριβες και οι παραμορφωσεις των σκαγιων
Όταν ρίχνεις μισοταπα ή γενικά?

Ωχ καταλαβα..
Ενα καλό δεν είχε πανω του αυτό το όπλο......
Όχι , παραδόξως έκοβε μακριά κ είχε κ καλές συγκεντρώσεις κατανομές‼️αν δεν μου έκανε εμπλοκές δεν νομίζω να έμπαινα σε έξοδα για ημιαυτόματη

Μια αλλη παραμετρος οσον αφορα την αποδοση και συμπεριφορα μιας κανης ειναι η ταλαντωση της κατα τη διαρκεια της βολης. Σχεδον σε ολα τα αυτογεμη υπαρχει το δακτυλιδι που πιανει στην αποθηκη, ενω benelli vinci, μονοκανα και πιθανως καποια αλλη κατηγορια που δεν παει το μυαλο μου, ειναι free floating.Τα δικανα απο την αλλη επειδη ειναι δυο κανες ενωμενες εχουν αλλη συμπεριφορα.Τελικα αυτη η ταλαντωση επιρρεαζει τη βολη και ποσο?

Last edited:
Τελικα αυτη η ταλαντωση επιρρεαζει τη βολη και ποσο?
Το free floating (λογικά δεν ξέρω σίγουρα) δεν έχει να κάνει με την ταλάντωση αλλά με το poi όταν θερμαίνεται η κάνη.
Γιατί μια free floating κάνη να μην ταλαντώνεται ???

Για την ταλάντωση τώρα τι πιστεύω ... όχι εκτός από τα μονόβολα και εκεί λίγο.
Αν την επηρέαζε πολύ, κανένας δεν θα βαρούσε τίποτα και θα φαινόταν στις δοκιμές.
Μικρότερη ταλάντωση = Μικρότερο μήκος κάνης.
Δες όλες τις slug ακόμα και την vinci.

Το free floating (λογικά δεν ξέρω σίγουρα) δεν έχει να κάνει με την ταλάντωση αλλά με το poi όταν θερμαίνεται η κάνη.
Γιατί μια free floating κάνη να μην ταλαντώνεται ???

Για την ταλάντωση τώρα τι πιστεύω ... όχι εκτός από τα μονόβολα και εκεί λίγο.
Αν την επηρέαζε πολύ, κανένας δεν θα βαρούσε τίποτα και θα φαινόταν στις δοκιμές.
Μικρότερη ταλάντωση = Μικρότερο μήκος κάνης.
Δες όλες τις slug ακόμα και την vinci.
Μια free floating κανη μπορει να ταλαντωνεται χωρις να επιρρεαζεται απο το δακτυλιδι...
Μια πιο κοντη κανη σαφως εχει διαφορα στη ταλαντωση, μια μακρια κανη πως συμπεριφερεται?

@tratsis

Γιάννη να τι λέει ο Κυπρίδημος για τις τετράγωνες γομώσεις ...

http://oplognosia.com/?p=6543
Έλα τσίμπησα!.sarcastic.

Το έχω από όταν κυκλοφόρησε ....sarcastic..sarcastic.

Είπαμε είμαι fan!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Y.Γ: ...ξέχασε να βάλει τον παράγοντα ταχύτητα.Το "dram equivalent" του Αμερικανικού Άθρου που είχα αναρτήσει...Πιστεύω ότι από αυτό "εμπνεύστηκε" και έγραψε το δικό του. Υπάρχουν τρομερές ομοιότητες , ακόμα και κομμάτια που σε κάπως "ελεύθερη μετάφραση" αποδίδονται στα Ελληνικά. Όταν και αν βρεις χρόνο για 'κανε μια αντιπαραβολή... από περιέργεια...;)

Μια free floating κανη μπορει να ταλαντωνεται χωρις να επιρρεαζεται απο το δακτυλιδι...
Και το δαχτυλίδι πως επηρεάζει την ταλάντωση ;;;
Με μια πρώτη σκέψη δημιουργεί σημείο "πάκτωσης" άρα ίσως είναι καλύτερα.
Νομίζω ότι υπερβάλουν ...
Μια πιο κοντη κανη σαφως εχει διαφορα στη ταλαντωση, μια μακρια κανη πως συμπεριφερεται?
Μεγαλύτερη ταλάντωση.
Αλλά πάλι πιστεύω ότι είναι η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.
Άνευ ουσίας !!!

Μόνο σε κάνη που θερμαίνεται έχει κάποια λογική για εμένα αλλά πόσο να θερμανθεί η κάνη ?
Ας ζεματίσει και ας ρίχνω με απόκλιση 20cm στα 36μ :)

Οπως ειπα,σήμερα ονομάζουμε τσιχλοφυσιγγο τα 24-28γρ, κ οχι τα 32γρ όπως άλλοτε... Και εκεί οκ μπορεί όποιος θέλει να γεμισει κ 20γρ....

Μην φτάσουμε όμως ρε παιδια να λέμε φασσοφυσιγγο, κλπ ένα φυσίγγι των 28γρ.....

Στην Αγγλία με τους κράχτες τα φέρνουν στα ποδια τους... Στην Ισπανία τα χρησιμοποιουν κάποιοι με δικαννα σε σχετικά κλειστά καρτερια με σκάγια ν 7,5 κ σε κυνήγι με....κοντομάνικα(και εκεί πραγματι επιτυγχάνουν εξαιρετικές καταβολές..... )
Και ο μεγάλος George για τις οριακές φασσοβολές του φυσιγγια 34γρ ρίχνει,από ότι είδαμε στα βίντεο του....

Όποιος έχει το προνόμιο να μένει σε περιοχη που μένουν ντοπιαρες φασσες τότε κάλλιστα μπορεί να πειραματιστει....

Ποιος είναι αυτός που θα παει(και ειδικά καταχείμωνο) με 28γρ ν6 η 5?
Και ειδικά όταν το κοντέρ του αυτοκινήτου του γράφει χλμ?
Μα ουτε κ οι ντόπιοι δεν το κάνουν........

Και δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι σε Ιταλία, Γαλλία, κ γενικά στην Ευρώπη το φασσοφυσιγγο είναι γεμισμενο με 36γρ....

Ναι,Βλέπουμε σε διάφορα dvd,και στο yt να κυνηγιεται κ με μικρά διαμετρηματα, αλλά προσεξτε τι καιρικές συνθήκες υπάρχουν κ σε ποιες περιπου αποστάσεις κυμαίνονται οι βολές.......

ΥΓ Έδωσα το παραδειγμα τις φασσας για να γίνει κατανοητό, θα μπορούσε στην θέση της να ήταν λαγος,υδρόβια, κλπ.....

Έλα τσίμπησα!.sarcastic.

Το έχω από όταν κυκλοφόρησε ....sarcastic..sarcastic.

Είπαμε είμαι fan!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Y.Γ: ...ξέχασε να βάλει τον παράγοντα ταχύτητα.Το "dram equivalent" του Αμερικανικού Άθρου που είχα αναρτήσει...Πιστεύω ότι από αυτό "εμπνεύστηκε" και έγραψε το δικό του. Υπάρχουν τρομερές ομοιότητες , ακόμα και κομμάτια που σε κάπως "ελεύθερη μετάφραση" αποδίδονται στα Ελληνικά. Όταν και αν βρεις χρόνο για 'κανε μια αντιπαραβολή... από περιέργεια...;)
Θα το δω !!! :) :)

Σου είπα έχουν λογική όλα αυτά που αναφέρονται για την τετράγωνη γόμωση !!!
Τα αποτελέσματα όμως με ενδιαφέρουν ... και πίστεψέ με δεν είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας ...

Πρέπει να σχεδιάσουμε πείραμα και να αναλάβει ένας ιδιογομωτής να το τρέξει.

Και το δαχτυλίδι πως επηρεάζει την ταλάντωση ;;;
Με μια πρώτη σκέψη δημιουργεί σημείο "πάκτωσης" άρα ίσως είναι καλύτερα.
Νομίζω ότι υπερβάλουν ...

Μεγαλύτερη ταλάντωση.
Αλλά πάλι πιστεύω ότι είναι η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.
Άνευ ουσίας !!!

Μόνο σε κάνη που θερμαίνεται έχει κάποια λογική για εμένα αλλά πόσο να θερμανθεί η κάνη ?
Ας ζεματίσει και ας ρίχνω με απόκλιση 20cm στα 36μ :)
Αυτο ειναι ενα αλλο ερωτημα, ποσο μπορει να θερμανθει η κανη και ποσα φυσιγγια πρεπει να ριξουμε συνεχομενα για να πουμε οτι ζεσταθηκε η κανη?

Αυτο ειναι ενα αλλο ερωτημα, ποσο μπορει να θερμανθει η κανη και ποσα φυσιγγια πρεπει να ριξουμε συνεχομενα για να πουμε οτι ζεσταθηκε η κανη?
Το καλοκαίρι στο σκοπευτήριο πριν τελειώσει η πούλα δεν δεχόταν χέρι πάνω της.
Ένα φυσίγγι στο δισκάκι ...
Έριχνα μόνος μου ...

Back