gvp9000
Banned
Περίληψη τότε ...καθόλου περιττή η μετρηση διάτρησης
θα εκπλαγείς μετρώντας διατρήσεις
βαριεμαι να γραφω κατεβατά, να σας πω πως μετραω διατρήσεις
Περίληψη τότε ...καθόλου περιττή η μετρηση διάτρησης
θα εκπλαγείς μετρώντας διατρήσεις
βαριεμαι να γραφω κατεβατά, να σας πω πως μετραω διατρήσεις
Βρισκεις ενα κοτετσιΠερίληψη τότε ...
Νίκο αντιθέτως αν κάποια μέτρηση μπορεί να παραληφθεί είναι η V1Βασιλη θα σου πω τι εχω δει ....μεσα απο τις δοκιμες μου !!!
Οταν το οποιο σεταπ με το ιδιο Νο σκαγιων πχ Ν5 και την ιδια δοσολογια.... σου βγαζει ΠΧ - V1,5-403 - 405m/s
και το ενα 84% και το αλλο 85% συγκεντρωση.....η οποια παραμορφωση στα σκαγια ειναι ιδια....καθως και
οι μενουσες....Σε τετοια φυσιγγια που τα ονομαζω φυσιγγια καρμπόν ....η μετρηση στο V10 για μενα
ειναι περιττη φιλε!!!!
Εαν κανω λαθος διορθωστε με.!!!
ναι και όχι μόνο κυρίως με ξερολιθια από τσιμεντοκονίεςΚαλησπέρα Μάριε.
Με τι πατέντα μετρούσες το V10?
Κομμένη λαμαρίνα μπροστά απο τον μετρητή?
τετοια λεγε εσυ και θα αφησω στην ακρη και το τελευταιο μαλλινοταπο που χρησιμοποιω , το coturnish nsi. Ολα τα αλλα , και μισοταπα , τα εχω απορριψειΠερισσότερο και από την παραμόρφωση των σκαγιων, είναι η βυσμάτωση που καθορίζει τις μένουσες ταχύτητες, ( v10 ή v20) το πως δηλαδή εξέρχεται από το στόμιο ή στήλη των σκαγιων και πως ταξιδεύει έως ότου τα σκάγια πάψουν να αλληλοεπηρεαζονται. Επίσης οι πιέσεις στο στόμιο και το τσοκαρισμα. Στην πράξη ,είναι πολύ συνηθισμένο μια γόμωση με αρχική 380 πχ να έχει ψηλότερη ταχύτητα στα 20 μέτρα από μία με αρχική 410 , αν η δεύτερη είναι μαλινοταπα και η πρώτη με βύσμα που περικλείει όλα τα σκάγια και ανοίγει μισό μέτρο από το στόμιο.
διευκρίνηση:Βασιλη θα σου πω τι εχω δει ....μεσα απο τις δοκιμες μου !!!
Οταν το οποιο σεταπ με το ιδιο Νο σκαγιων πχ Ν5 και την ιδια δοσολογια.... σου βγαζει ΠΧ - V1,5-403 - 405m/s
και το ενα 84% και το αλλο 85% συγκεντρωση.....η οποια παραμορφωση στα σκαγια ειναι ιδια....καθως και
οι μενουσες....Σε τετοια φυσιγγια που τα ονομαζω φυσιγγια καρμπόν ....η μετρηση στο V10 για μενα
ειναι περιττη φιλε!!!!
Εαν κανω λαθος διορθωστε με.!!!
προφορικααααααΠερίληψη τότε ...
προφορικαααααα
Περίληψη τότε ...
Βρισκεις ενα κοτετσι
Περνεις μια κοτα
Την στηνεις κει που θες
Την βαρας
Αμα μεινει τεζα βραζεις νερο
Αν δεν μεινει ξαναστεινεια το φουσεκι
Πς- δεν ειδα τι λεχθηκε πιο πισω ( και δεν σχολιαζω το τι λεχθηκε) απλα πειραζω τον Βασιλη
Φοβερή ταινία!!Τούτος εδώ έκανε μια τέτοια δοκιμή...(με κότα!)
View attachment 41557
Δείτε Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων
σκηνή από 01:02-01:04 και θα με θυμηθείτε!!!
Υ.Γ: δεν μπορώ να το ανεβάσω Βασίλη...αν μπορείς αξίζει (την σκηνή μόνο!!!)
μην το γελάς ίσως αυτό θα πρέπει να κάνουμεΔεν φτιάχνουμε καμιά δυνατή ομάδα στο viber να ξημεροβραδιαζόμαστε σε τηλεδιασκέψεις ;;;;
Μας έχουν φύγει τα δάχτυλα από την πληκτρολόγηση αχαχαχ
Όλα λογικά τα βρίσκω Γιάννη εκτός του τελευταίουσυνέχεια του προηγουμένου...
Εκτίμηση της απόστασης
"Η εσφαλμένη εκτίμηση της απόστασης και ο πυροβολισμός ενώ τα πουλιά δεν είναι αρκετά κοντά," σημειώνει ο Berka, "είναι άλλη μια συχνή αιτία αστοχίας. Να θυμάστε, πως όταν αποφασίσετε τη βολή και ορθώσετε το σώμα σας για να την εκτελέσετε, συχνά τα πουλιά θα τα δώσουν όλα, και μπορεί να κερδίσουν σημαντική απόσταση και ύψος ώσπου να τραβήξετε τη σκανδάλη. Εξασκηθείτε στην εκτίμηση της απόστασης ή τοποθετήστε ομοιώματα στην περίμετρο του βεληνεκούς, που θα βοηθήσουν να εκτιμήσετε πότε τα πουλιά είναι εντός βολής. Μάθετε το μέγιστο δραστικό βεληνεκές σας και επιχειρήστε βολές μόνο εντός αυτού του εύρους. "
Και ο Tom Knapp, ο γνωστός δεξιοτέχνης του κυνηγετικού όπλου, πιστεύει επίσης πως πολλοί κυνηγοί αστοχούν επειδή εκτιμούν λάθος την απόσταση του στόχου. Ο ίδιος χρησιμοποιεί την ακίδα του όπλο του σαν μέτρο. "Τοποθετήστε δύο ομοιώματα στην πιο κοντινή και την πιο μακρινή απόσταση που θα επιχειρήσετε πυροβολισμό," εξηγεί ο Knapp. "Στη συνέχεια, επωμίστε το όπλο σας και δείτε τη σχέση μεγέθους μεταξύ της ακίδας και του ομοιώματος. Στο πλησιέστερο ομοίωμα, ίσως στα 20 απόσταση, η ακίδα μπορεί να καλύπτει το κεφάλι του ομοιώματος, ενώ από την πιο απομακρυσμένο, ίσως 40 ή 45 μέτρα, απόσταση η ακίδα θα καλύπτει το μισό ή και ολόκληρο το ομοίωμα," λέει ο Knapp.
"Σε ένα πουλί πάνω από το πιο κοντινό ομοίωμα, απλά στοχεύστε στο κεφάλι του. Το μήκος του λαιμού του πουλιού είναι αρκετή προσκόπευση. Σε ένα πουλί πάνω από το απομακρυσμένο ομοίωμα, η ακίδα σας θα καλύψει τη μερίδα του λέοντος από το σώμα της πάπιας, και θα καταλάβετε αμέσως πως πρέπει να αυξήσετε την προσκόπευση σας. Είναι πολύ σημαντικό, αν αστοχήσετε, να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την προσκόπευση κατά τη δεύτερη βολή. Πολύ συχνά, οι κυνηγοί μπορεί να χάσουν τρεις συνεχόμενες βολές, επειδή νόμιζαν ότι είχαν τη σωστή προσκόπευση από την πρώτη βολή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό για τις επόμενες βολές."
Παιχνίδια του μυαλού με την κάννη
Ο Gil Ash του OSP Shooting School (ospschool.com) προπονεί περισσότερους από 2.000 κυνηγούς κάθε χρόνο, οι οποίοι είναι στην η πλειοψηφία τους κυνηγοί πουλιών. Παρατηρεί ότι πολλοί κυνηγοί αστοχούν τη στιγμή που εστιάζουν στο στόχο και επωμίζουν το όπλο. Το πρόβλημα είναι ένας συνδυασμός οπτικής συγκέντρωσης, ιστορίας και μνήμης των μυών.
"Η πιο επίφοβη φράση στον γκιουμέ είναι: 'Εντάξει, έρχεται μια μονή - όλη δική σου.' Έχεις εντοπίσει την πάπια από 300 μέτρα και αστοχείς ενώ, απ' την άλλη, σ' ένα κυνήγι τρυγονιών, κάποιος φωνάζει ΠΑΝΩ ΣΟΥ ξαφνικά βλέπεις το πουλί να πετά πάνω από το κεφάλι σου, και το ρίχνεις αστραπιαία", λέει ο Ash. Η διαφορά μεταξύ των δύο βολών είναι ότι ο κυνηγός είχε στη διάθεση του πάρα πολύ χρόνο για να κοιτάζει κατά μήκος της κάννης, καθώς η πάπια έμπαινε, με αποτέλεσμα την αστοχία.
"Αν αντιλαμβανόμαστε υπερβολικά την παρουσία της κάννης το αποτέλεσμα είναι να παγώσουν τα πάντα και να προκληθεί αστοχία 99 στις εκατό φορές, και 99 στους εκατό ανθρώπους θα προσπαθήσουν να φέρουν ό' τι βλέπουν σε μία ευθεία," λέει ο Ash. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό το πρόβλημα προκύπτει από τη χρήση στο παρελθόν ραβδόκαννων όπλων. Πολλοί κυνηγοί μεγάλωσαν με ένα αεροβόλο. Ο Ash πιστεύει ότι αυτό κάνει πολλούς κυνηγούς να προσπαθούν να στοχεύσουν μ' ένα κυνηγετικό όπλο όπως μ' ένα τουφέκι, αλλά η χρήση ενός λειόκαννου και ενός ραβδόκαννου είναι τόσο διαφορετικές όσο η μέρα με τη νύχτα.
Η εστίαση είναι το παν.
Ο Ash κάποτε προπονούσε έναν κυνηγό που δυσκολευόταν να χτυπήσει γρήγορα κιρκίρια. Υπήρχαν πολλά πουλιά, και πετούσαν παντού γύρω του. "Τα μάτια του ήταν σαν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ στην καρότσα ενός φορτηγού,"θυμάται ο Ash. Ο άνθρωπος απλά δεν μπορούσε να επικεντρωθεί μόνο σε ένα πουλί. Ο Ash του έδωσε εντολή να μην πυροβολεί, αλλά να παρακολουθεί ένα μόνο πουλί τη φορά, και να συγκεντρώνεται απόλυτα σε αυτό το ένα πουλί. Μετά από αυτό το μάθημα, ο άνδρας ανέφερε αργότερα ότι τα κιρκίρια δεν πετούσαν τόσο γρήγορα όσο αρχικά νόμιζε, και το απέδειξε κάνοντας δυο ντουμπλέδες.
Το κυριότερο απ' αυτά που υποστηρίζει ο Ash είναι να έχουμε πλήρη εστίαση στο στόχο, η οποία στη συνέχεια ακολουθείται από μια προσεκτική και ελεγχόμενη αυτόματη επώμιση. Αναφέρει μελέτες σύμφωνα με τις οποίες απαιτούνται 3.000 επαναλήψεις ώστε μια αθλητική κίνηση να εντυπωθεί στο υποσυνείδητο. Αναλογιστείτε πόσες φορές ένας επαγγελματίας μπασκετμπολίστας προπονείται στις ελεύθερες βολές ή ένας παίκτης του γκολφ επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση, και δεν θα σας προξενήσει καμία έκπληξη το γεγονός ότι ένας εποχιακός κυνηγός πιθανόν να κάνει επωμίσεις που δεν είναι ακριβώς τέλειες.
Ο Ash συνιστά μια άσκηση για το σπίτι την οποία μπορεί να κάνει κάθε κυνηγός για να χτίσει τη μνήμη των μυών, ώστε η επώμιση του να γίνεται αυτόματα, με αυτοπεποίθηση, και πλαστικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μικρός, φακός με στενή δέσμη φωτός που μπορεί να χωρέσει στην κάννη του άδειου όπλου και να στερεωθεί σ' αυτήν με ταινία. Σε ένα αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο, φανταστείτε ότι η γραμμή μεταξύ τοίχου και οροφής είναι η τροχιά του πουλιού. Ο στόχος είναι να επωμίσετε ομαλά το όπλο και να μετακινήσετε τη δέσμη κατά μήκος της γραμμής της οροφή χωρίς να ξεφεύγετε προς τα πάνω ή προς κάτω. "Δεν χρειάζεται να γίνεται γρήγορα, αλλά πρέπει να γίνεται τέλεια", λέει ο Ash.
Κάντε τις δυσκολότερες ντουφεκιές αποφεύγοντας τις
"Νομίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, η πιο δύσκολη ντουφεκιά είναι όταν το πουλί έρχεται ευθεία κατά πάνω μας," λέει ο Gary Goodpaster. "Είναι δύσκολη γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσουμε να βλέπουμε το στόχο. Ξεκινάμε πίσω από το πουλί, και όπως μετακινούμε το όπλο στο μπροστινό μέρος του πουλιού, το χάνουμε απ' τα μάτια μας. Υπάρχει ένα όριο στο πόσο πολύ μπορούμε να φέρουμε πίσω το σώμα μας χωρίς να πέσουμε ανάσκελα, τα δε πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα αν έχεις και τον ήλιο στα μάτια σου. Αυτό που κάνω εγώ είναι να κάνω μεταβολή και να ρίξω στο πουλί καθώς απομακρύνεται. Με αυτόν τον τρόπο, δεν το χάνω απ' τα μάτια μου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε την ακίδα από κάτω του και να προσκοπεύσετε, έχοντας πάντα το πουλί στα μάτια σας."
Καλησπέρα Βασίλη!Όλα λογικά τα βρίσκω Γιάννη εκτός του τελευταίου
Κάντε τις δυσκολότερες ντουφεκιές αποφεύγοντας τις
Μπράβο καπετάνιε, τους 3 πρώτους χρόνους που τους βρήκες;;; τους έψαχνα και εγώ ...Καλημέρα σ' όλους τους φίλους!
Ένα xl. "Ευρετήριο Προσκόπευσης" που είχα φτιάξει παλιά...
Υ.Γ: εισαγωγές μόνο στα κίτρινα κελιά!
Μπράβο καπετάνιε, τους 3 πρώτους χρόνους που τους βρήκες;;; τους έψαχνα και εγώ ...
Τους θεωρείς αξιόπιστους ;;;
Γιάννη άκου να σου πω τι νομίζω ότι παίζει με τον υπολογισμό των προσκοπεύσεων.Καλημέρα Βασίλη!
Από άρθρο στο Ιντερνέτ , ελληνικό, αλλα τώρα δεν το βρίσκω...
Ναι, νομίζω οτι είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα...
Μάλιστα τότε το σύγκρινα με τα παρακάτω του Παπαδέα, και ήμουν πολύ κοντά...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ
ΔΗΜ. Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ
20. Eρώτηση: Πόση προσκόπευση, πρέπει να βάλω σε ένα τρυγόνι, όταν του ρίχνω με 3 άστρα τσόκ και οχτάρια σκάγια στα 30 μέτρα;
Aπάντηση: Πριν σας δώσουμε την απάντηση, πρέπει να ξεχωρίσουμε την μαθηματική προσκόπευση στο επίπεδο του στόχου, από το μέγεθος, που εμείς φωτογραφίζουμε, στο επίπεδο της μπούκας του ντουφεκιού μας.
Για να καταλάβετε τι εννοώ, φανταστείτε πως κυνηγάτε με ένα παραδοσιακό πλαγιόκαννο δικανάκι και ενώ νομίζετε πως δεν έχετε βάλει καθόλου προσκόπευση, αφού βλέπετε το τρυγόνι να ραμφίζει την άκρη της κάνης σας, στην πραγματικότητα, για μια απόσταση βολής 30 μέτρων, έχετε προσκοπεύσει κατά 70-80 εκατοστά. Αν το πτηνόν πεταρίζει στα 40 μέτρα, η μαθηματική προσκόπευση που βάλατε είναι ένα (1) ολόκληρο μέτρο.
Το κομπιούτερ, με το δικό μας πρόγραμμα, IRIS IV, που ο Νικήτας Κυπρίδημος χαρακτήρισε σαν το ευρετήριο των προσκοπεύσεων, μας έδωσε, σ' αυτή την περίπτωση, μαθηματική προσκόπευση, στο μεν επίπεδο του στόχου 1,87 μέτρα, στο δε επίπεδο της μπούκας, δηλαδή το μέγεθος που εμείς βλέπουμε, 1,87:30= 6,2 εκατοστόμετρα. Δηλαδή, περίπου τρία δάχτυλα πιο μπροστά θα ντουφεκίσεις και δεν θα κομπιάσεις τη στιγμή του μπατσίσματος της σκανδάλης. Πρόσεξε λοιπόν, γιατί, αν κατά το τράβηγμα της σκανδάλης, καθυστερήσεις την κίνηση του όπλου κατά 20 εκατοστά του δευτερολέπτου, που είναι ο μέσος χρόνος ενός καλού χρονομέτρη αγώνων στίβου, η προσκόπευση στο επίπεδο του τρυγονιού γίνεται 5,27 μέτρα και στο επίπεδο της μπούκας μας 5,27:30=17,5 ή περίπου μια σπιθαμή.
21. Eρώτηση: Είμαι στους μεσαίους βατήρες του ΣΚΙΤ, πόση προσκόπευση θα βάλω;
Aπάντηση: Για να σπάσεις το πιάτο στο μέσον της διαδρομής του, πρέπει να υπολογίσεις προσκόπευση 1,28 μέτρα. Εσύ όμως, το μέγεθος αυτό στο επίπεδο της μπούκας σου, θα το βλέπεις 1,28:20=6,4 πόντους, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση. Αν όμως κομπιάσεις κατά 20 εκατοστά του δευτερολέπτου, η προσκόπευση που θα χρειασθείς, γίνεται 5,09 μέτρα, την οποία, στο επίπεδο του στοχάστρου σου, την βλέπεις ίση με 5,09:20=25 εκατοστόμετρα. Να λοιπόν, γιατί αν και είσαι καλός σκοπευτής στο κυνήγι, στο σκοπευτήριο απορείς που σου ξεφεύγει ο καλοσημαδεμένος δίσκος.
Γιάννη άκου να σου πω τι νομίζω ότι παίζει με τον υπολογισμό των προσκοπεύσεων.
Όχι ότι έχει καμμιά ιδιαίτερη σημασία στο κυνήγι, απλά για τον έρωτα της τέχνης και των μαθηματικών.
Η μοναδικός υπολογισμός που (για εμένα) έχει νόημα είναι η προσκόπευση που πρέπει να υπάρχει την χρονική στιγμή που η γόμωση βγαίνει από το στόμιο.
Στο δικό μου excel αυτό υπολογίζω μόνο.
Αν ρίχνεις maintained lead χρόνοι εγκεφάλου, σφύρας κτλ είναι περιττοί. Αν αλλάξουν δεν αλλάζει η προσκόπευση.
Αν ρίχνεις follow through παίζουν όπως παίζει και η ταχύτητα του άκρου της κάνης !!!
Αν ρίχνεις pull away πάλι παίζουν όπως παραπάνω.
Έτσι κατέληξα στην προσκόπευση την στιγμή που η γόμωση βρίσκεται στο στόμιο.
Κρατάω όμως και τα δικά σου μήπως μου έρθει καμμιά επιφοίτηση.