Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Thread starter Thread starter HL Mod
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ευχαριστώ Βασίλη.
Τελικά τις 2 κ 3 χρησιμοποιώ.
Περισσότερο την 3.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην πρώτη μου απάντηση ήταν το (περιμένω το στόχο) αλλά ταίριαζε πιο πολύ με τον τρόπο που ρίχνω (το οπλο μπροστά από το στόχο) κ γι αυτό το επέλεξα.
Όμως σχεδόν πάντα επιβραδυνω την κίνηση του όπλου κ πατάω. Μερικές φορές το σταματάω.
Καλό ή κακό δεν ξέρω. Έτσι έχω συνηθίσει να ρίχνω.
Δεν έχω όμως θέμα μιας κ έχω φέρει 42/42 (όχι σε μια ημέρα) σε τσίχλες κ άλλα καλά ποσοστά σε πέρδικες, τρυγόνια
Υπάρχουν κ ημέρες που έχω αρκετές αστοχιες.
Αν δεν υπήρχαν αστοχιες τι γλυκα θα είχε το κυνηγι?
Στέλιο Καλημέρα!:)

Έχω την εντύπωση οτι δεν σταματάς , σου φαίνεται οτι σταματάς...
Απλά επιβραδύνεις ενώ ξεκινάς πιο γλήγορα για να βάλεις(να έρθεις στην) την προσκόπευση που θέλεις , και πατάς ... όταν δε πατάς το όπλο έχει ροπή...συνεχίζει την κίνιση...(αλλιώς θα έχεις συνεχόμενες αστοχίες, θα έμενες πάντα πίσω!!! που δεν το νομίζω!!!;))
Σύνηθες φαινόμενο...
Είμαι δε σχεδόν βέβαιος οτι οι περισσότερες αστοχίες είναι σε "σημαδεμένες" τουφεκιές αρχικά , και ίσως αν επακολουθήσαν και άλλες οικολογικές έχει γίνει και λόγω ψυχολογίας...
Ενώ όταν έχεις ρίξει από ένστικτο εστιάζοντας στον στόχο μόνο είσαι πάνω...και έχεις βάλει και προσκόπευση!

Υ.Γ : Aστοχίες ... είπαμε, χαλάλι του επόμενου! :)έτσι πρέπει να είναι ο Κυνηγός...μεγαλόκαρδος!!!;)

Last edited:
Στέλιο Καλημέρα!:)

Έχω την εντύπωση οτι δεν σταματάς , σου φαίνεται οτι σταματάς...
Απλά επιβραδύνεις ενώ ξεκινάς πιο γλήγορα για να βάλεις(να έρθεις στην) την προσκόπευση που θέλεις , και πατάς ... όταν δε πατάς το όπλο έχει ροπή...συνεχίζει την κίνιση...(αλλιώς θα έχεις συνεχόμενες αστοχίες, θα έμενες πάντα πίσω!!! που δεν το νομίζω!!!;))
Σύνηθες φαινόμενο...
Είμαι δε σχεδόν βέβαιος οτι οι περισσότερες αστοχίες είναι σε "σημαδεμένες" τουφεκιές αρχικά , και ίσως αν επακολουθήσαν και άλλες οικολογικές έχει γίνει και λόγω ψυχολογίας...
Ενώ όταν έχεις ρίξει από ένστικτο εστιάζοντας στον στόχο μόνο είσαι πάνω...και έχεις βάλει και προσκόπευση!

Υ.Γ : Aστοχίες ... είπαμε, χαλάλι του επόμενου! :)έτσι πρέπει να είναι ο Κυνηγός...μεγαλόκαρδος!!!;)
Σιγά μην επιβραδύνει με 42 στις 42.
Απλά είναι τόσο killer που του φαίνεται ότι επιβραδύνει ο χρόνος ...
Κάτι σαν τον Νίο στο matrix αχαχαχαχα

Στέλιο, με 42 στις 42 βάρα όπως βαράς φίλε !!!!
Μην αλλάξεις μπιτ ....

Last edited:
Αν εχεις φοτογραφια της ακομα σπιτι καλα εισαι αχαχαψαψαψ
Και χλωρές επωμίσεις να έκανε, ακόμα και να έμπηχνε κάνα 3άρι μηδέν σκάγια θα είχε η φωτό της πεθεράς.
ΔΙΑΣΠΟΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΜΑΓΝΗΤΗΣ ... .sarcastic.

Καλημέρα Στέλιο. Νομίζω πως οι ταχύτητες των φυσιγγίων δεν διαφέρουν τόσο ώστε να επηρεάσουν την απόσταση της προσκοπευσης παρά μόνο μερικά εκατοστά.
Επηρεάζουν Βαγγέλη, αλλά τόσο λίγο που ουσιαστικά (για εμένα) δεν έχει νόημα.
Ο αέρας επηρεάζει περισσότερο :)
Δείτε με 2 νούμερα σκάγια σε ΑΚΡΑΙΕΣ μεταβολές ταχύτητας και θερμοκρασίας.
Στο τέλος έβαλα και ένα αεράκι 4 μποφόρ.

Μερικοί το έχουν τερματίσει με την προσκόπευση ... αλλά τους κάνω χάζι ... μου αρέσει ... :)

#4 ιταλικό στα 50m
40km/h το πλι
1013mbar
60%RH υγρασία
===============
450m/s
40oC
0 μποφόρ
Προσκόπευση 195cm
===============
350m/s
-10oC
0 μποφόρ
Προσκόπευση 254cm
===============
350m/s
-10oC
4 μποφόρ
Προσκόπευση 197cm - 311cm ανάλογα προς τα που φυσά ο άνεμος

####################################################

#9 ιταλικό στα 36m
40km/h το πλι
1013mbar
60%RH υγρασία
===============
450m/s
40oC
0 μποφόρ
Προσκόπευση 144cm
===============
350m/s
-10oC
0 μποφόρ
Προσκόπευση 188cm
===============
350m/s
-10oC
4 μποφόρ
Προσκόπευση 143cm - 232cm ανάλογα προς τα που φυσά ο άνεμος

Η προσκόπευση είναι το σημείο που κοιτά η κάνη όταν η γόμωση βγαίνει από αυτή.

Last edited:
Λοιπόν αρκετά ... η αλλαγή προσκοπεύσεων όταν αλλάζετε φυσίγγι ή αλλάζει η θερμοκρασία ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.
.my man.
Στην μπούκα... να μας λες πόση προσκοπευση αυτά τα 2 κ 3 μετρα εγώ τα διαβάζω βερεσε....πουνι ριε τα χαρτόυονια μιτσ δοκιμές❓

Στην μπούκα... να μας λες πόση προσκοπευση αυτά τα 2 κ 3 μετρα εγώ τα διαβάζω βερεσε....πουνι ριε τα χαρτόυονια μιτσ δοκιμές❓
Βαρέθηκα ... ΑΛΛΑ έμπηξα τα παλούκια σήμερα.
Κάτι είναι και αυτό.

Ξενέρωσα γιατί δεν μου άρεσε το μέρος και δεν βρήκα χαρτιά :)
Από βδομάδα :)

Λοιπόν αρκετά ... η αλλαγή προσκοπεύσεων όταν αλλάζετε φυσίγγι ή αλλάζει η θερμοκρασία ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.
.my man.
.shake hands.
Σελίδα 24 του παρόντος Θέματος...

Ο μύθος της γρήγορης τουφεκιάς , Γιάννης Μυριτζής...

Υ.Γ: με λόγια Βασίλη, τα νούμερα φεύγουν από το μυαλό....my man.

.shake hands.
Σελίδα 24 του παρόντος Θέματος...

Ο μύθος της γρήγορης τουφεκιάς , Γιάννης Μυριτζής...

Υ.Γ: με λόγια Βασίλη, τα νούμερα φεύγουν από το μυαλό....my man.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια :)
ΔΕΝ stop ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ stop ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΕΙΣ stop !!!!

..30 μέρες Χ 20 = 600 δεν είναι δύσκολο...
Κι όμως, στα 20 μέτρα στήνω και μέχρι τα 35 που τουφεκάω, είμαι μέσα...

Υ.Γ1: Οχι πως δε χάνω! μη λεμε μ@λακι@ς, παίζουν και αλλα ρόλο, άμα είσαι πάνω στους χαλιάδες και τα γκρεμνά λαχανιασμένος σαν ανάποδο σίγμα....sarcastic..sarcastic..sarcastic., αλλα είναι καλή εξάσκηση, έχει αποτέλεσμα....;)

Υ.Γ2: η γυναικα μου κανει το σταυρο της...στο μεγαλο πισω παρτερι παω...
Εμανα παλι μου λεει. Τους το εσκασες παλι δεν μπορουν να σε μαζεψουν ολο τους ξευφεγεις..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Εμανα παλι μου λεει. Τους το εσκασες παλι δεν μπορουν να σε μαζεψουν ολο τους ξευφεγεις..sarcastic..sarcastic..sarcastic.
...αν λες για την κυρία μου ναι!!!.sarcastic.

...αλλά άμα φέρνω τις Πέρδικες, γουστάρει...;)

ΥΓ: τι μέσα θα κάτσω , μπαουλομένος, εδώ τι κάνω τώρα?.sarcastic.

Σκόπευση προκαθορισμένου σημείου
Με την μέθοδο αυτή στοχεύουμε σε κάποιο σημείο της τροχιάς του στόχου και μπροστά από αυτόν και περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για την πυροδότηση. Αυτού του τύπου η σκόπευση εφαρμόζεται με το όπλο ακίνητο και απαιτεί μεγάλες προσκοπεύσεις.
Αυτή ουσιαστικά δεν την εφαρμόζει κανένας (τουλάχιστον εγώ)

Μην ασχολείσαι με ταχύτητες ... δεν επηρεάζουν τις προσκοπεύσεις σχεδόν καθόλου.

Οι βασικές τεχνικές σκόπευσης είναι 3.
1. Swing through
2. Pull away
3. Maintained lead

Χρησιμοποιώ και τις 3 αλλά περισσότερο την 1 και 3.

1. Σχεδόν πάντα
2. Πολύ σπάνια ειδικά όταν κάνω διορθώσεις τελευταίας στιγμής
3. Όταν υπάρχει χρόνος για σκόπευση και θέλω να ευχαριστηθώ την τουφεκιά

Εγώ πάντα με την 3.απο συνιθιο και αν είναι κοντά το βάζω πανό του ακόλουθο και πατάω και δυοφλαμι πάντα με δεξί κιριαρχω και δεξιόχειρας.

Εγώ πάντα με την 3.απο συνιθιο και αν είναι κοντά το βάζω πανό του ακόλουθο και πατάω και δυοφλαμι πάντα με δεξί κιριαρχω και δεξιόχειρας.
...καλά, διόφθαλμη, όλοι δυο έχουμε, τι έτσι...

images (4).jpg ...σαν τον "γύλο"???.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Ευτηχως καπιοι αντιλαμβανοτε το χιουμορ φιλε μου αλιως δε θα μου μιλαγε κανεις αχαχχαχα
Καλημέρα τολι είμαι πολύ του χιούμορ με το ξιπναω το θέλω για να μου πάει καλά η ημέρα έτσι δουλεύει καλύτερα το μυαλό μου την.love.

Back