Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Thread starter Thread starter HL Mod
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ καλημέρα καπτεν, που το κατάλαβες ότι είμαι σαν το γυλο, μέσα έπεσες..sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Ευτηχως καπιοι αντιλαμβανοτε το χιουμορ φιλε μου αλιως δε θα μου μιλαγε κανεις αχαχχαχα
Καλημέρα φίλοι!:)

...καλά... από ορτσαρίσματα!!!...όλοι μας ε; ...εγώ κοιτάω και γύρω - γύρω μη με πήρανε είδηση....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ: έχω και μια δικαιολογία ε; ναυτικός, το στοιχείο μου!.my man. που το πας αυτό....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Αν εχεις φοτογραφια της ακομα σπιτι καλα εισαι αχαχαψαψαψ
τολη εχω 3 φωτο της πεθερουλας μου ,την μια την εχω κανει στοχο για βελακια ,την αλλη τη εχω για ξηρες επωμισεις και την τριτη την εχω τροποποιησει αναλογα για δοκιμες τσοκ φυσιγγιων κλπ.yelling.

τολη εχω 3 φωτο της πεθερουλας μου ,την μια την εχω κανει στοχο για βελακια ,την αλλη τη εχω για ξηρες επωμισεις και την τριτη την εχω τροποποιησει αναλογα για δοκιμες τσοκ φυσιγγιων κλπ.yelling.
Εγω την εχω απαγωρευσει την εισοδο δοξα το θεο επομισεις κανω στους καθρεπτες εχει καμια δεκα η γυναικα σε διφορα υψοι και σχηματα

Ορίστε κύριοι το μυστικό της επιτυχίας.
Γίνεται μετά να μην κανευεις?
Υ. Γ. Πρόσεχε μην την αγαπήσεις σιγά σιγά ε

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους...:)

Ο Ιωαν. Νικητόπουλος σε ένα παλιό του άρθρο στο Κυνηγεσία & Κυνοφίλια , το "Η βλητική Αποτελεσματικότητα Όπλων & Φυσιγγίων" , αναφέρει μεταξύ άλλων οτι η απόσταση βολής στις δοκιμές μας πρέπει να είναι:

Για Cal.10 40 μέτρα, Cal. 12 35 μέτρα, Cal.16 & 20 30 μέτρα...και συνεχίζει ανάλογα για τα υπόλοιπα μικρά διαμετρήματα...

Στο αγγλικό φυλλάδιο της BASC (The British Association for Shooting and Conservation)

Cartridge-Patterning-We-need-to-do-it-and-better” αναφέρει αυτολεξή:

…Patterning should be done at the maximum range at which the shooter can consistently hit the quarry species. This is likely to be a lot closer than the traditional 40yd! If it is 20yd, 25yd or 30yd, so be it – we should be honest to ourselves and fair on the quarry….

δηλ. ότι η απόσταση δοκιμής πρέπει να γίνεται στην μέγιστη απόσταση που μπορεί ο σκοπευτής να χτύπα τα θηράματα που κυνηγά (σσ. εννοεί με κάποια συχνότητα) και ότι είναι πιθανό να είναι πιο κοντά από τα 35 μέτρα…20, 25 , 30 μέτρα…σημειώνοντας στο τέλος ότι θα πρέπει είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και στο θήραμα.

Ποια είναι η γνώμη σας?

Καλημέρα σ' όλους τους φίλους...:)

Ο Ιωαν. Νικητόπουλος σε ένα παλιό του άρθρο στο Κυνηγεσία & Κυνοφίλια , το "Η βλητική Αποτελεσματικότητα Όπλων & Φυσιγγίων" , αναφέρει μεταξύ άλλων οτι η απόσταση βολής στις δοκιμές μας πρέπει να είναι:

Για Cal.10 40 μέτρα, Cal. 12 35 μέτρα, Cal.16 & 20 30 μέτρα...και συνεχίζει ανάλογα για τα υπόλοιπα μικρά διαμετρήματα...

Στο αγγλικό φυλλάδιο της BASC (The British Association for Shooting and Conservation)

Cartridge-Patterning-We-need-to-do-it-and-better” αναφέρει αυτολεξή:

…Patterning should be done at the maximum range at which the shooter can consistently hit the quarry species. This is likely to be a lot closer than the traditional 40yd! If it is 20yd, 25yd or 30yd, so be it – we should be honest to ourselves and fair on the quarry….

δηλ. ότι η απόσταση δοκιμής πρέπει να γίνεται στην μέγιστη απόσταση που μπορεί ο σκοπευτής να χτύπα τα θηράματα που κυνηγά (σσ. εννοεί με κάποια συχνότητα) και ότι είναι πιθανό να είναι πιο κοντά από τα 35 μέτρα…20, 25 , 30 μέτρα…σημειώνοντας στο τέλος ότι θα πρέπει είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και στο θήραμα.

Ποια είναι η γνώμη σας?
Πραγματικότητα !!!! και όχι μύθος (για εμένα).

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ-ΚΑΤΑΝΟΜΗ-ΚΑΙ-ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ.3642/#post-623049

Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του τσοκ όταν δε θες να παίζεις συνεχώς με τα φυσίγγια αλλάζεις το τσοκ για να πάρεις τα μέγιστα στην απόσταση που όντως ντουφεκας κατά κόρον γι'αυτό και το δίκανο είναι κατά βάση πιο χρήσιμο διότι έχεις δυνατότητα σε δύο διαφορετικες αποστάσεις να λάβεις το μέγιστο την ίδια χρονική στιγμή ρίχνοντας απλά με την άλλη κανη είναι κάτι που με κάνει να αρχίζω να προτιμώ το δίκανο στο κυνήγι.

Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του τσοκ όταν δε θες να παίζεις συνεχώς με τα φυσίγγια αλλάζεις το τσοκ για να πάρεις τα μέγιστα στην απόσταση που όντως ντουφεκας κατά κόρον γι'αυτό και το δίκανο είναι κατά βάση πιο χρήσιμο διότι έχεις δυνατότητα σε δύο διαφορετικες αποστάσεις να λάβεις το μέγιστο την ίδια χρονική στιγμή ρίχνοντας απλά με την άλλη κανη είναι κάτι που με κάνει να αρχίζω να προτιμώ το δίκανο στο κυνήγι.
Ναι Γιάννη...:)

Μια στενή & μια ανοιχτή κάννη ...και την τροποποιείς και όσο θες...;)

Εμένα π.χ. είναι 4/10 & 7/10 με φυσίγγια ιδογομωση τα κάνω στην Πέρδικα να έχουν απόδοση περίπου IC & 1/2...

Έχοντας περάσει από τα χέρια δίκανα τελευταία αποφάσισα και πήρα από φίλο ένα και κυνηγάω με αυτό .Η απόλαυση των δύο διαφορετικών ντουφέκιων δεν υπάρχει στις τσιχλες πολλές φορές έχοντας 1και 4 έρχεται ψηλωμενη και την έχω πάρει όπως και την κοντινή αντίστοιχα κάτι που με το αυτογεμες η το ένα η το άλλο κοντά και Μακρία δε γίνεται.Οσο για το τρίτο φυσίγγι θα το σκεφτόμουν μόνο σε παπί,φάσα, γουρούνι.αλλα και εκεί δεν ξέρω αν θα τανε και τόσο χρήσιμο δεν είμαστε Αμερική ούτε Αγγλία μη βιαστειτε να απαντήσετε για γουρούνι γιατί αν επιτρεπόταν το ραβδωτό που όλοι θα θέλαμε που θα τον έβρισκες τον πολυβολισμο .Ας σκοτώνω δύο θηράματα τη φορά λέω εγώ και δε πειράζει ας ρίχνουν οι άλλοι από τρία και πάνω χαχαχα.

Καλησπέρα σας!:)

Ποια η άποψη σας για αυτό?

View attachment 42371

Υ.Γ: ...νομίζω παραστατικότατο το σχέδιο για το φαινόμενο του shot string ( μήκος ατράκτου )...
Το μήκος ατράκτου, είναι υπαρκτό. Το πουλί όμως, δεν γλυτώνει. Σε κλάσματα δευτερολέπτου θα έχει χτυπηθεί, εξαιτίας του γεγονότος, ότι τα σκάγια έχουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με αυτή του πουλιού, ακόμη και αν στιγμιαία, βρεθεί σε κενό χώρο, όπως δείχνει το σκίτσο.

Το μήκος ατράκτου, είναι υπαρκτό. Το πουλί όμως, δεν γλυτώνει. Σε κλάσματα δευτερολέπτου θα έχει χτυπηθεί, εξαιτίας του γεγονότος, ότι τα σκάγια έχουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με αυτή του πουλιού, ακόμη και αν στιγμιαία, βρεθεί σε κενό χώρο, όπως δείχνει το σκίτσο.
Το απόσπασμα που επισυνάπτω συμφωνεί με τα λεγόμενα σου...τα ενισχύει τρόπον τινά...

Καμιά άλλη γνώμη / άποψη / ερμηνεία?

Attachments

Καλησπέρα σας!:)

Ποια η άποψη σας για αυτό?

View attachment 42371

Υ.Γ: ...νομίζω παραστατικότατο το σχέδιο για το φαινόμενο του shot string ( μήκος ατράκτου )...
To fast flying bird πρέπει να είναι πύραυλος για να γίνει αυτό που υπονοεί.
Μύθος ...
Approved !!!!

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ακόμα και σε πολύ γρήγορες τραβέρσες αν αφαιρέσεις ένα ~5% από το ποσοστό του χαρτιού είσαι οκ.

Μόνο στους τουφεκαλεύρηδες φταίει το string .... .sarcastic.
.sarcastic. .sarcastic.
Screenshot_2022-02-15-19-53-40-446_org.mozilla.firefox~2.jpg

Last edited:
Καλός είναι ο καθρέπτης για μια δυο φορές μη σου γίνεται συνήθειο να σημαδεύεις τον εαυτό σου καλύτερα άλλους
ΒΑζω Σταυρο με κραγιονακι γιαννη αλλα με κυνηγαει η γυναικα μετα εχει φαση ομως σα να κυνηγας στο απαγωρευμενο ενα πραγμα αχαχαχαχαχαχ

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ακόμα και σε πολύ γρήγορες τραβέρσες αν αφαιρέσεις ένα ~5% από το ποσοστό του χαρτιού είσαι οκ.

Μόνο στους τουφεκαλεύρηδες φταίει το string .... .sarcastic.
.sarcastic. .sarcastic.
View attachment 42377
...εμένα αυτό το κόκκινο μ' αρέσει...!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

To fast flying bird πρέπει να είναι πύραυλος για να γίνει αυτό που υπονοεί.
Μύθος ...
Approved !!!!
Αν ήταν έτσι....το πουλί θα έπιανε μήλα...βλέπε γερμανικό‼️

Tο μήκος της ατράκτου υπάρχει. Η επίδραση του στην βλητική είναι Μύθος.

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να στραφούμε στα όπλα και τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε στο κυνήγι.

Η λεζάντα στο σχέδιο τα λέει όλα…

Unless the circle is well covered

Μεθερμηνευόμενο λοιπόν, θέλουμε μια ροζέτα με κάλλη ΚΑΤΑΝΟΜΗ και τα λιγότερα δυνατά ΚΕΝΑ

Αυτό κάνει τη διάφορα μιας τουφεκιάς από την άλλη…

Προσωπικές απόψεις στα Υ.Γ1 & 2...

Υ.Γ1: αλλά… για τα συμβατικά τουλάχιστον φυσίγγια, και σε λογικές αποστάσεις βολής, κατά κανόνα, οι γομώσεις που πλησιάζουν στην «τετράγωνη» & «ισορροπημένη» γόμωση ανά διαμέτρημα, δίνουν κατά κανόνα (πάλι!),καλύτερες ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ και λιγότερα ΚΕΝΑ. Αυτές οι γομώσεις έχουν μικρότερο μήκος ατράκτου από τις βαρύτερες…

Υ.2: To «ισορροπημένη» έχει σημασία. Σημαίνει αρκετή αλλά όχι υπερβολική ταχύτητα…

Αντ’ αυτού, θα πρέπει να στραφούμε στα όπλα και τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε στο κυνήγι.

Η λεζάντα στο σχέδιο τα λέει όλα…

Unless the circle is well covered

Μεθερμηνευόμενο λοιπόν, θέλουμε μια ροζέτα με κάλλη ΚΑΤΑΝΟΜΗ και τα λιγότερα δυνατά ΚΕΝΑ

Αυτό κάνει τη διάφορα μιας τουφεκιάς από την άλλη…

Προσωπικές απόψεις στα Υ.Γ1 & 2...

Υ.Γ1: αλλά… για τα συμβατικά τουλάχιστον φυσίγγια, και σε λογικές αποστάσεις βολής, κατά κανόνα, οι γομώσεις που πλησιάζουν στην «τετράγωνη» & «ισορροπημένη» γόμωση ανά διαμέτρημα, δίνουν κατά κανόνα (πάλι!),καλύτερες ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ και λιγότερα ΚΕΝΑ. Αυτές οι γομώσεις έχουν μικρότερο μήκος ατράκτου από τις βαρύτερες…

Υ.2: To «ισορροπημένη» έχει σημασία. Σημαίνει αρκετή αλλά όχι υπερβολική ταχύτητα…
o μακαρίτης ο μπρίστερ ασχολήθηκε και ανέδειξε το θέμα του μήκους της ατράκτου των σκαγίων και την επήρεια της...
τελικά κατέπεσαν όλες οι θεωρίες με απλούς υπολογισμούς
όπως είπες:

Back