Ξηρά τροφή

@Νικολας Μην δώσεις τέτοια τροφη στον φίλο σου.
Βαλε λίγα χρήματα παραπάνω και προτίμησε την Brit. 50 ευρώ τα 15 κιλά την έχει το skroutz. Γενικοτερα στις τροφές δεν υπάρχει καμια κρυμμένη ευκαιρία. Όταν βλέπετε τροφές 35 ευρώ τα 25 κιλα σιγουρα δεν είναι καλη

@Νικολας Μην δώσεις τέτοια τροφη στον φίλο σου.
Βαλε λίγα χρήματα παραπάνω και προτίμησε την Brit. 50 ευρώ τα 15 κιλά την έχει το skroutz. Γενικοτερα στις τροφές δεν υπάρχει καμια κρυμμένη ευκαιρία. Όταν βλέπετε τροφές 35 ευρώ τα 25 κιλα σιγουρα δεν είναι καλη

Θα την ψάξω επαρχία μήπως την εχει κάποιο κατάστημα... αυτά βοηθάνε;

Eγω ενα χρονο στο κουταβι έδινα brit. Καλη τροφη αλλα κατι δεν του πήγαινε. Τα κόπρανα λιγο μαλακά και δεν έπαιρνε και κιλά.
Ψαχνόμουνα για αλλη τροφη και ειπα να δοκιιμάσω την primordial όπου και συνεχίζω τωρα 5 μηνες.
Ξεκίνησα μ αυτη για κουτάβια ....https://www.pet4u.gr/primordial-dog-puppy-chicken-and-sea-fish.html

και τωρα
https://www.pet4u.gr/primordial-dog-adult-chicken-and-salmon.html
Πάντως σε αυτό που είδα τόσο στην brit όσο και στην primordial οι αναλογίες τροφής βάση των κιλών του σκυ6λου είναι ότι να ναι.
Αναφέρονται σε σκυλιά τα οποία δεν έχουν καμία δραστηριότητα.
Εγώ επειδή ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με το θέμα των κιλών του σκύλου έψαξα και βρήκα μέσα από κάποια αγγλικά site ότι τα springers θέλουν περίπου 1.400 θερμίδες την ημέρα .
Eν τω μεταξύ το σκύλο τον βγάζω τρεις φορές την ημέρα εκ των οποίων η απογευματινή είναι 2 ώρες στο βουνό με αποτέλεσμα το σκυλί να καταναλώνει θερμίδες .
Η τροφή που του δίνω τώρα λέει για ημερήσια δοσολογία σύμφωνα με το βάρος του κάπου 250 κι εγώ του δίνω 380 αυτή τη στιγμή.

Last edited:
Είναι ωμή διατροφή. Εντελως διαφορετική φιλοσοφία. Στην ποιοτική της εκδοχή, μαλλον ειναι καλη. Στην κακή της οχι.Οτι συμβαίνει με τις ξηρές τροφές δηλαδή.
Δεν θα σου βγει πιο οικονομική πάντως
Ποσα σκυλιά εχεις και τι ποσο εισαι διατεθειμένος να δώσεις μηνιαίως?

@dim63 αυτι το κανουν οι εταιρίες για να αποφυγουν υπερδοσολγιες. Τα περισσότερα σκυλιά πανε δυο μικρές βόλτες μέσα στην πόλη κάθε μερα. Οι ανάγκες τους ειναι πολυ μικρότερες από έναν σκύλο που θα βγει κάθε μερα σε ένα βουνό ελεύθερος για ωρες και θα τρέχει.
Γενικοτερα η δοσολογία θέλει προσοχή.
Αλλιώς ταΐζουν τον χειμώνα με κρυο και κυνηγι ωρών και αλλιως το καλοκαίρι με απραξία και καύσωνα.
Προσωπικά το καλοκαίρι τον ταΐζω το μισό απ οτι τον χειμώνα.
Προσεχτε με τις τροφές αλλα και τις δοσολογίες αυτών.
Δημιουργούν προβλήματα αργοτερα στου φίλους μας.
Και δεν θέλει υπερβολές τύπου - σημερα κυνηγησε 5 ωρες, θα του βάλω να φαει ένα κιλό.-
Η ισορροπημένη διατροφή ανάλογα την εποχή και την δραστηριότητα ειναι το ιδανικό.
Επίσης, καλυτερα ΛΙΓΟ πιο αδύνατος, παρά πιο χοντρός. Για διάφορους λόγους.

Είναι ωμή διατροφή. Εντελως διαφορετική φιλοσοφία. Στην ποιοτική της εκδοχή, μαλλον ειναι καλη. Στην κακή της οχι.Οτι συμβαίνει με τις ξηρές τροφές δηλαδή.
Δεν θα σου βγει πιο οικονομική πάντως
Ποσα σκυλιά εχεις και τι ποσο εισαι διατεθειμένος να δώσεις μηνιαίως?
1 σκυλί έχω αν δώσω 50ρικο για μια τροφή πιστεύω είναι ταβάνι για μένα...
Επίσης τα κρέατα που μένουν στο σπίτι να του τα δίνω; ;;

@dim63 αυτι το κανουν οι εταιρίες για να αποφυγουν υπερδοσολγιες. Τα περισσότερα σκυλιά πανε δυο μικρές βόλτες μέσα στην πόλη κάθε μερα. Οι ανάγκες τους ειναι πολυ μικρότερες από έναν σκύλο που θα βγει κάθε μερα σε ένα βουνό ελεύθερος για ωρες και θα τρέχει.
Γενικοτερα η δοσολογία θέλει προσοχή.
Αλλιώς ταΐζουν τον χειμώνα με κρυο και κυνηγι ωρών και αλλιως το καλοκαίρι με απραξία και καύσωνα.
Προσωπικά το καλοκαίρι τον ταΐζω το μισό απ οτι τον χειμώνα.
Προσεχτε με τις τροφές αλλα και τις δοσολογίες αυτών.
Δημιουργούν προβλήματα αργοτερα στου φίλους μας.
Και δεν θέλει υπερβολές τύπου - σημερα κυνηγησε 5 ωρες, θα του βάλω να φαει ένα κιλό.-
Η ισορροπημένη διατροφή ανάλογα την εποχή και την δραστηριότητα ειναι το ιδανικό.
Επίσης, καλυτερα ΛΙΓΟ πιο αδύνατος, παρά πιο χοντρός. Για διάφορους λόγους.
Συμφωνω οπως συμφωνω και στο τελευταίο με τα κιλα . Όταν λέω ότι ο σκύλος δεν έπαιρνε βάρος και το χρειαζόταν το εννοώ, γιατί ακόμη και τα πλευρά του φαινόταν όπως και τα κόκκαλα της λεκάνης.
Ακόμη και ο εκτροφέας που το είχε δει το σκυλί στον έβδομο μήνα μου το επισήμανε ότι το σκυλί έπρεπε να είναι 2 κιλά παραπάνω.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κράτησα λίγο την τροφή όσο ήταν μικρός βασίστηκα στις δοσολογίες που ανέφερε η brit εν τω μεταξύ το σκυλί ήταν δραστήριο ,τον έτρεχα κι εγω και φάνηκε ότι η ποσότητα αυτή δεν επαρκούσε. Αυτή τη στιγμή ο σκύλος είναι 18 kg και η ηλικία του είναι 17 μηνών και εμφανησιακά μια χαρά.

1 σκυλί έχω αν δώσω 50ρικο για μια τροφή πιστεύω είναι ταβάνι για μένα...
Επίσης τα κρέατα που μένουν στο σπίτι να του τα δίνω; ;;
Με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις αξιόπιστη ξηρή τροφή.
Η Brit ειναι μια από αυτές.
Το θέμα είναι να την βρίσκεις και να κάτσει στον σκυλο.
Βλεπεις αν του εχει κατσει μετα απο τουλαχιστον ένα μήνα.
Ενέργεια, ορεξη, βαρος, χέσιμο κτλ.
Αποφάγια δεν δίνουμε για διάφορους λόγους.
Ο πιο απλός ειναι οτι διαταρασεται το πεπτικό του συστημα.
Από εκει που τρώει ξηρα τροφή ξαφνικά τρώει κανονικη με αλάτι, λάδι, τηγανισμενα και κόκαλα που μπορούν να του κάνουν μεγάλη ζημιά.
Και κάτι άσχετο!
Μάθε τον να τρώει ΜΟΝΟ από το χέρι σου και της οικογένειάς σου και απο το πιάτο του.
Ποτέ απο κατω.
Μην του πετάς δηλαδή κάτι κάτω να φαει.
Αυτή η συνήθεια ίσως του σώσει κάποια στιγμη την ζωή.

Last edited:
Συμφωνω οπως συμφωνω και στο τελευταίο με τα κιλα . Όταν λέω ότι ο σκύλος δεν έπαιρνε βάρος και το χρειαζόταν το εννοώ, γιατί ακόμη και τα πλευρά του φαινόταν όπως και τα κόκκαλα της λεκάνης.
Ακόμη και ο εκτροφέας που το είχε δει το σκυλί στον έβδομο μήνα μου το επισήμανε ότι το σκυλί έπρεπε να είναι 2 κιλά παραπάνω.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ κράτησα λίγο την τροφή όσο ήταν μικρός βασίστηκα στις δοσολογίες που ανέφερε η brit εν τω μεταξύ το σκυλί ήταν δραστήριο ,τον έτρεχα κι εγω και φάνηκε ότι η ποσότητα αυτή δεν επαρκούσε. Αυτή τη στιγμή ο σκύλος είναι 18 kg και η ηλικία του είναι 17 μηνών και εμφανησιακά μια χαρά.
Πολλοί λένε ότι καλο ειναι τα κουτάβια να μην πιέζονται στην ανάπτυξη.
Καλυτερα δηλαδή να φαει λιγο λιγότερο στην ανάπτυξη, παρά περισσοτερο και να πιέζεται το σώμα να αναπτυχθεί.
Τα δυο τελευταία πλευρά φαίνονται στα περισσότερα κυνηγόσκυλα που δεν έχουν πολυ μαλλι.
Δεν είναι θέμα.
Το περισσοτερο βαρος θα του κάνει ζημιά στο κυνηγι.
Αρκεί να μην είναι σαν κατι pointer που έχω δει σκελετωμενα και χαίρονται κιολας οι ιδιοκτήτες οτι ειναι αδύνατος για να τρέχει και να έχει αντοχές.

Με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις αξιόπιστη ξηρή τροφή.
Η Brit ειναι μια από αυτές.
Το θέμα είναι να την βρίσκεις και να κάτσει στον σκυλο.
Βλεπεις αν του εχει κατσει μετα απο τουλαχιστον ένα μήνα.
Ενέργεια, ορεξη, βαρος, χέσιμο κτλ.
Αποφάγια δεν δίνουμε για διάφορους λόγους.
Ο πιο απλός ειναι οτι διαταρασεται το πεπτικό του συστημα.
Από εκει που τρώει ξηρα τροφή ξαφνικά τρώει κανονικη με αλάτι, λάδι, τηγανισμενα και κόκαλα που μπορούν να του κάνουν μεγάλη ζημιά.
Και κάτι άσχετο!
Μάθε τον να τρώει ΜΟΝΟ από το χέρι σου και της οικογένειάς σου και απο το πιάτο του.
Ποτέ απο κατω.
Μην του πετάς δηλαδή κάτι κάτω να φαει.
Αυτή η συνήθεια ίσως του σώσει κάποια στιγμη την ζωή.
Όσο για τις στροφές της brit που γράφεις πιο πάνω ότι μπορεί να βρει μέχρι 50 ευρώ, επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα ,μόνο σε κάποια ελάχιστα μαγαζιά από το skroutz είχε γύρω στα 60 με 64 ευρώ τα οποία δεν έχουν σημείο παράδοσης και για να σου τη φέρουν πληρώνεις και άλλα 11 ευρώ τουλάχιστον άρα πάμε 70 .με 75 ευρώ γεμάτα.
Απλά το αναφέρω μήπως έχεις κάτι άλλο υπόψη σου

Back