George Ant.
Staff member
Δίνω κι εγώ primordial στο Epagnieul από την πρώτη μέρα! Φουλ ενέργεια και σταθερό βάροςEγω ενα χρονο στο κουταβι έδινα brit. Καλη τροφη αλλα κατι δεν του πήγαινε. Τα κόπρανα λιγο μαλακά και δεν έπαιρνε και κιλά.
Ψαχνόμουνα για αλλη τροφη και ειπα να δοκιιμάσω την primordial όπου και συνεχίζω τωρα 5 μηνες.
Ξεκίνησα μ αυτη για κουτάβια ....https://www.pet4u.gr/primordial-dog-puppy-chicken-and-sea-fish.html
και τωρα
https://www.pet4u.gr/primordial-dog-adult-chicken-and-salmon.html
Πάντως σε αυτό που είδα τόσο στην brit όσο και στην primordial οι αναλογίες τροφής βάση των κιλών του σκυ6λου είναι ότι να ναι.
Αναφέρονται σε σκυλιά τα οποία δεν έχουν καμία δραστηριότητα.
Εγώ επειδή ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με το θέμα των κιλών του σκύλου έψαξα και βρήκα μέσα από κάποια αγγλικά site ότι τα springers θέλουν περίπου 1.400 θερμίδες την ημέρα .
Eν τω μεταξύ το σκύλο τον βγάζω τρεις φορές την ημέρα εκ των οποίων η απογευματινή είναι 2 ώρες στο βουνό με αποτέλεσμα το σκυλί να καταναλώνει θερμίδες .
Η τροφή που του δίνω τώρα λέει για ημερήσια δοσολογία σύμφωνα με το βάρος του κάπου 250 κι εγώ του δίνω 380 αυτή τη στιγμή.
Όρια Αθήνας με Γαλάτσι.@dim63 που μένεις?
και τώρα δεν την βρίσκεις?Όρια Αθήνας με Γαλάτσι.
Εγω την brit την επαιρνα απο την κτηνιατρική.
Η κτηνιατρική που απο κει ψωνιζω και φαρμακα και αρκετα άλλα για τον σκύλο εχει όλη τη σειρά τροφών της brit.και τώρα δεν την βρίσκεις?
Πήρα τηλ έναν φίλο που ταίζει 2 σκυλιά Brit, και μου είπε παίρνει 50 το μπλε τσουβάλι, 65 το άσπρο
Εγω πρωι βράδυ μετα το τάισμα του δινω απο ενα μπαλάκι κιμά σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.Εάν θέλετε,ακούστε με και τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο,της ζωής του σκύλου σας,ταίστε τον, ωμό κιμά.
Δεν συγκρίνεται το ωμό ή το ελάχιστα μαγειρεμένο,με την βιομηχανοποιημένη τροφή.Εγω πρωι βράδυ μετα το τάισμα του δινω απο ενα μπαλάκι κιμά σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Εχεις να μας προτείνεις καμια συνταγή που να είναι πλήρες γεύμα?Δεν συγκρίνεται το ωμό ή το ελάχιστα μαγειρεμένο,με την βιομηχανοποιημένη τροφή.
Έχω αναφέρει πιο πίσω.Εχεις να μας προτείνεις καμια συνταγή που να είναι πλήρες γεύμα?
@Νικολας Μην δώσεις τέτοια τροφη στον φίλο σου.
Βαλε λίγα χρήματα παραπάνω και προτίμησε την Brit. 50 ευρώ τα 15 κιλά την έχει το skroutz. Γενικοτερα στις τροφές δεν υπάρχει καμια κρυμμένη ευκαιρία. Όταν βλέπετε τροφές 35 ευρώ τα 25 κιλα σιγουρα δεν είναι καλη
Δεν ξερω καμια..
Δεν είναι τόσο δύσκολο ...Γενικοτερα οι ξηρές τροφές πλέον έχουν γίνει ακριβές. Αν θες να πας σε ποιοτικές και επώνυμες τροφές, ξεπερνάς το 70αρι τον μήνα.
Ακομα και για αυτές δεν εισαι σιγουρος κατα ποσο ειναι όντως τόσο ποιοτικές όσο λένε.
Γι αυτο και σκεφτομαι σοβαρα να το γυρισε σε μαγειρευτά φαγητο...
Θελει ομως χρονο και οργάνωση, που πολλοί δεν τα έχουμε.
Πολύ τυχερός ο σκύλος!!! Μακάρι να είχαν και άλλα σκυλιά τέτοια αφεντικά!!!!Ριζότο ήτανε, το γυάλισε!!! ...
Το μαλλί χωρίστρα το κανει;Ριζότο ήτανε, το γυάλισε!!! ...
Τον έριξα, το κρασί το ήπια μόνος μου!Πολύ τυχερός ο σκύλος!!! Μακάρι να είχαν και άλλα σκυλιά τέτοια αφεντικά!!!!