Ξηρά τροφή

Eγω ενα χρονο στο κουταβι έδινα brit. Καλη τροφη αλλα κατι δεν του πήγαινε. Τα κόπρανα λιγο μαλακά και δεν έπαιρνε και κιλά.
Ψαχνόμουνα για αλλη τροφη και ειπα να δοκιιμάσω την primordial όπου και συνεχίζω τωρα 5 μηνες.
Ξεκίνησα μ αυτη για κουτάβια ....https://www.pet4u.gr/primordial-dog-puppy-chicken-and-sea-fish.html

και τωρα
https://www.pet4u.gr/primordial-dog-adult-chicken-and-salmon.html
Πάντως σε αυτό που είδα τόσο στην brit όσο και στην primordial οι αναλογίες τροφής βάση των κιλών του σκυ6λου είναι ότι να ναι.
Αναφέρονται σε σκυλιά τα οποία δεν έχουν καμία δραστηριότητα.
Εγώ επειδή ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με το θέμα των κιλών του σκύλου έψαξα και βρήκα μέσα από κάποια αγγλικά site ότι τα springers θέλουν περίπου 1.400 θερμίδες την ημέρα .
Eν τω μεταξύ το σκύλο τον βγάζω τρεις φορές την ημέρα εκ των οποίων η απογευματινή είναι 2 ώρες στο βουνό με αποτέλεσμα το σκυλί να καταναλώνει θερμίδες .
Η τροφή που του δίνω τώρα λέει για ημερήσια δοσολογία σύμφωνα με το βάρος του κάπου 250 κι εγώ του δίνω 380 αυτή τη στιγμή.
Δίνω κι εγώ primordial στο Epagnieul από την πρώτη μέρα! Φουλ ενέργεια και σταθερό βάρος

και τώρα δεν την βρίσκεις?
Πήρα τηλ έναν φίλο που ταίζει 2 σκυλιά Brit, και μου είπε παίρνει 50 το μπλε τσουβάλι, 65 το άσπρο
Η κτηνιατρική που απο κει ψωνιζω και φαρμακα και αρκετα άλλα για τον σκύλο εχει όλη τη σειρά τροφών της brit.
Εγω με αυτη το ξεκίνησα το κουταβι για 12 μήνες. Την σταμάτησα οχι λογω τιμής ,αφου περιπου τα ιδια δινω και τωρα, αλλα γιατι τα κoπρανα ηταν πολύ μαλακά και ειπα να δοκιμάσω κατι άλλο.
Η αναφορα μου ομως σε παραπάνω ποστ ηταν για την τιμή. Δηλαδή οτι με 50€ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις brit γιατι οπως βλέπω οι τιμες ειναι στάνταρ.Για ποιο μπλε σακι λες ,για να ριξω μια ματια ...Μάλλον το αρνί ρύζι
Το σκέφτομαι ομως να την ξαναδοκιμάσω.

@Νικολας Μην δώσεις τέτοια τροφη στον φίλο σου.
Βαλε λίγα χρήματα παραπάνω και προτίμησε την Brit. 50 ευρώ τα 15 κιλά την έχει το skroutz. Γενικοτερα στις τροφές δεν υπάρχει καμια κρυμμένη ευκαιρία. Όταν βλέπετε τροφές 35 ευρώ τα 25 κιλα σιγουρα δεν είναι καλη

Αυτές αξίζουν δεν βρίσκω την brit εδω και μεταφορικά είναι από Αθήνα συν 10ρικο

Αυτές αξίζουν δεν βρίσκω την brit εδω και μεταφορικά είναι από Αθήνα συν 10ρικο
Δεν ξερω καμια..
Την μονη που έχω ξανακούσει ειναι την atletic dog. Σε μια πρόχειρη ματιά που έριξα στους κωδικούς της, έχει κρέας από άλογο και χοιρινό. Δεν είναι συνηθισμένο.
Δεν θα στις πρότεινα.
Εκει στο 50αρι δεν νομιζω οτι υπάρχει κάποια αξιολογη τροφη περα από την brit.
Ισως να υπάρχει και να μην την ξερω.
Αλλη τροφη all around που ειναι μεν υπερκοστολογημενη αλλα δοκιμασμένη, ειναι η royal canin. Νομίζω γύρω στα 65. Αλλά την βρίσκεις παντου!

Γενικοτερα οι ξηρές τροφές πλέον έχουν γίνει ακριβές. Αν θες να πας σε ποιοτικές και επώνυμες τροφές, ξεπερνάς το 70αρι τον μήνα.
Ακομα και για αυτές δεν εισαι σιγουρος κατα ποσο ειναι όντως τόσο ποιοτικές όσο λένε.
Γι αυτο και σκεφτομαι σοβαρα να το γυρισε σε μαγειρευτά φαγητο...
Θελει ομως χρονο και οργάνωση, που πολλοί δεν τα έχουμε.

Γενικοτερα οι ξηρές τροφές πλέον έχουν γίνει ακριβές. Αν θες να πας σε ποιοτικές και επώνυμες τροφές, ξεπερνάς το 70αρι τον μήνα.
Ακομα και για αυτές δεν εισαι σιγουρος κατα ποσο ειναι όντως τόσο ποιοτικές όσο λένε.
Γι αυτο και σκεφτομαι σοβαρα να το γυρισε σε μαγειρευτά φαγητο...
Θελει ομως χρονο και οργάνωση, που πολλοί δεν τα έχουμε.
Δεν είναι τόσο δύσκολο ...

Back