Έχει καταπατήσει το κτήμα 2000 χρόνια,που να θυμάται...Οι αγριοκερασιές πώς βρέθηκαν εκεί; προυπήρχαν ή τις φύτεψες εσύ;
Έχει καταπατήσει το κτήμα 2000 χρόνια,που να θυμάται...Οι αγριοκερασιές πώς βρέθηκαν εκεί; προυπήρχαν ή τις φύτεψες εσύ;
Άστα σάπια, βρήκες καμία αγριοφράουλα ή δεν είσαι πάνω; Πας,έρχεσαι πιο γρήγορος και από την σκιά σου είσαι...Φτιάξε κάνα γλυκό!
Λάμπη μου με αυτά τα λαχανικά δυστυχώς δεν έχω εντρυφήσει... Χοντρικά ακολουθώ τον κανόνα που ανέφερε ο Παναγιώτης με τις χρονικές στιγμές και φυσικά στηρίζομαι πάρα πολύ σε δική μου παραγωγή πια... Σίγουρα τρομερή βοήθεια θα μπορούσε να μας δώσει ο Κώστας @Kostas ContraDosi καθώς η περιοχή του έχει μεγάλη παραγωγή και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δείξει πολλές γνώσεις για τις ποικιλίες και τους καλλιεργητικούς τρόπους...Τσάκαλε .σώσε μας απο τα ντοπέ καρπούζια πεπόνια .
Ρίξε λίγο φώς αν θές τί εικόνα εμφανίζουν για να τ'αποφεύγουμε .
Πήρε χθές ένα η κυρά (πεπόνι) καί εσωτερικά κόβοντας το είχε την εικόνα πεπονιού
του Σεπτέβρη που λειώνουν .....Απ'έξω στις άκρες πρασινο
Κάποιες όπως γίνεται καθαρισμός σε όχτους είναι ήδη εκεί και κεντρωνονται επί τόπου. Αλλά έχω και σπορείο/φυτίστρα αγριοκερασιάς και ντόπιας καρυδιάς για υποκείμενα σε κεντρώματα δυο σταδίων... Αρχικά φύτεμα σε γλάστρες και πυθάρια κουκούτσια, καρποί...Οι αγριοκερασιές πώς βρέθηκαν εκεί; προυπήρχαν ή τις φύτεψες εσύ;
Εγώ φταίω που οι πρόγονοί μου έκαναν συστηματικές βλητικές δοκιμές σε Τουρκους και όπου έπεφτε το βόλι αφού δεν υπήρχε κανείς το έκαναν δικό τους; Οποία αχαραστία....Έχει καταπατήσει το κτήμα 2000 χρόνια,που να θυμάται...
Δεν θέλουμε βοήθεια να δώσει...Σίγουρα τρομερή βοήθεια θα μπορούσε να μας δώσει ο Κώστας @Kostas ContraDosi
3 χρόνια τώρα έχει στείλει τα καλύτερα!Κανά KarpouziDosi???
Ανταλλαγή με maionchi??3 χρόνια τώρα έχει στείλει τα καλύτερα!
1 κουτί μια καρότσα ναι.Ανταλλαγή με maionchi??
Μαρκα Bostana...Θα σου πω χωρις να ειμαι ειδημων...
Καρπουζι αγοραζω μετα το πρωτο δεκαημερο του Ιουλιου καθως εχω μαθει απο τους παλαιοτερους οτι τα καρπουζια του Ιουνιου ειναι πρωιμα μεγαλωμενα με ορμονες.
Επισης, προτιμω τα πιο μικρα μεγεθη.
Εσεις , καταλαβαινω οτι εχετε πιο νωρις καλοκαιρινο κλιμα....ισως επεσες στην περιπτωση...
Αυτο μια φορα ηταν μελι :
View attachment 50547
Το κιτρινο καρπουζι δεν εχει κ μεγαλη διαφορα στη γευση απο τα κοινά ροζ ή κοκκινα...σπανιως συναντάμε στα χωραφια....απλα ειναι πιο γλυκα...φενεται περιεργο στο ματι κ υπαρχει ενα σχετικο κομπλεξ απο τον καταναλωτη...Λάμπη μου με αυτά τα λαχανικά δυστυχώς δεν έχω εντρυφήσει... Χοντρικά ακολουθώ τον κανόνα που ανέφερε ο Παναγιώτης με τις χρονικές στιγμές και φυσικά στηρίζομαι πάρα πολύ σε δική μου παραγωγή πια... Σίγουρα τρομερή βοήθεια θα μπορούσε να μας δώσει ο Κώστας @Kostas ContraDosi καθώς η περιοχή του έχει μεγάλη παραγωγή και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δείξει πολλές γνώσεις για τις ποικιλίες και τους καλλιεργητικούς τρόπους...
Τι τις θελεις τις ημερομηνιες??Υ.Γ. Δοκιμαστε καρπουζι απο παρατημενη καρπουζια ΑΝ τυχη κ βρειτε, το Νοέμβρη μήνα....θα γλυφετε κ τα κοτσανια...
Εχουν εξασθενίσει τα λιπασματα κ το καρπουζι ΜΟΝΟ απο τις βροχες, οριμαζει ατόφιο...
Μπράβο Γρηγόρη, σε θαυμάζω - μέσα μου σε ζηλεύω και λίγοΟι κήποι είναι στις δόξες τους τώρα... Σκάφτηκαν, θειαφίστηκαν... Η ώρα της πρώτης συγκομιδής πλησιάζει...
View attachment 50637
View attachment 50638
View attachment 50639View attachment 50640
3 βδομαδες εχει που εκοψα τετοια Φιλε
Έχετε πολύ πιο ζεστό και ξερό κλίμα σίγουρα Χρυσανθε οπότε ναι 2-3 βδομάδες νωρίτερα ειναι όλα εκεί μίνιμουμ...3 βδομαδες εχει που εκοψα τετοια Φιλε
Τα λατρευω παγωμενα!
Γιαυτο σας λεω
Εχουμε τεραστια διαφορα στο κλιμα