Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για ακόμη μια χρονιά η βασίλισσα των βουνών μας δέχτηκε κοντά της, χαριζοντάς μας μοναδικές εικόνες και συναισθήματα.
Στα βουνά της Μάνης βρέθηκα για εξι φορές αναζητώντας την πάντοτε από το ξημέρωμα. Τα πρωινά κελαιδίσματα και φέτος ήταν περιορισμένα και τείνει να γίνει συνήθεια.
Μείναμε (εγώ και ο ξάδελφος) όμως απόλυτα ικανοποιημένοι από τα κοπάδια που συναντήσαμε τόσο σε αριθμούς όσο και σε εκτάσεις που είχαμε χρόνια να ξαναδούμε πληθυσμούς.
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως προφανώς ευνοήθηκαν οι γέννες.Πιστεύουμε όμως ακόμα πως λόγω των ανεμογεννητριών κάποια ζευγάρια έψαξαν αλλού καταφύγιο και μετακινήθηκαν.
Η αναζήτησή τους έγινε με μια θυληκή ποιντερίνα, έμπειρη πλέον, και σε κάθε εξόρμηση είχαμε συναντήσεις.
Για εμάς τους 'πουλάδες' είναι ίσως το μόνο θήραμα στο οποίο αξίζει να επενδύσουμε και να προστατέψουμε, όχι μόνο γιατί το αξίζει αλλά και γιατί είναι η αιτία να ανεβαίνουμε σ αυτές τις κορφές....
Στο βάθος Μέζαπος ....

Να τη βάλεις σ'ενα κουτί και να την αποθηκεύσεις,να την εχεις,σε περίπτωση που δώσεις το όπλο.Ειναι μεγαλύτερη ασφάλεια το όπλο να μην έχει ασφάλεια,με αποτέλεσμα όταν τη χρειάζεσαι,το αδειάζεις, κάνοντάς το εντελώς ασφαλή,δε θα σου πατηθεί ποτέ άσκοπα ,δε θα την ξεχάσεις πατημένη όταν χρειαστεί να τουφεκισεις.Προσωπικα,τις βγάζω...
Πανσοφε Γεροντα Παρη!!!!!!!!!!!

Τοτε θα κοπεί από ελλείψεις θηράματος να ξέρεις... τα εφαγε ο ΔΡΌΜΟΣ το εχεις ακούσει που λένε; ;;
Δεν το έχω ακούσει, το ξέρω και το έχω δεί
Έλλειψη υπάρχει ήδη Νικόλα και οι λόγοι είναι πολλοί, και οι δρόμοι είναι μέσα σε αυτούς τους λόγους αλλά το να πάμε σε καθολική απαγόρευση όπου γίνεται δρόμος δεν είναι λύση
Το μόνο που θα πρόσφερε θα ήταν τεράστια πίεση στις μεριές χωρίς δρόμο που θα επιτρεπόταν το κυνήγι
Το πρόβλημα των δρόμων λύνεται με μπάρες και πινακίδες με αυστηρή απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων
Όποιο αυτοκίνητο μπήκε μέσα δεν έχει μα και μου κατευθείαν γράψιμο
Γιατί είναι σίγουρο ότι θα έκοβαν τα λουκέτα ορισμένοι πονηροί και θα έλεγαν μετά ότι βρήκαμε τον δρόμο ανοιχτό και μπήκαμε

Last edited:
Δεν το έχω ακούσει, το ξέρω και το έχω δεί
Έλλειψη υπάρχει ήδη Νικόλα και οι λόγοι είναι πολλοί, και οι δρόμοι είναι μέσα σε αυτούς τους λόγους αλλά το να πάμε σε καθολική απαγόρευση όπου γίνεται δρόμος δεν είναι λύση
Το μόνο που θα πρόσφερε θα ήταν τεράστια πίεση στις μεριές χωρίς δρόμο που θα επιτρεπόταν το κυνήγι
Το πρόβλημα των δρόμων λύνεται με μπάρες και πινακίδες για αυστηρή απαγόρευση διέλευσης αυτοκινήτων
Όποιο αυτοκίνητο μπήκε μέσα δεν έχει μα και μου κατευθείαν γράψιμο
Γιατί είναι σίγουρο ότι θα έκοβαν τα λουκέτα ορισμένοι πονηροί και θα έλεγαν μετά ότι βρήκαμε τον δρόμο ανοιχτό και μπήκαμε
Και αυτο έχει γίνει και με έναν μπάρμπα στην Κορώνη λύνεται το πρόβλημα...
Ρε φίλε δεν γίνεται στην Βουλγαρία και στα γύρω γύρω να γίνεται χαμός από τα θηράματα και εμείς εδώ να τα ψάχνουμε λες και ήμαστε στο Κατάρ και υπάρχει μόνο Αμώς...
Δεν αλλάζει τίποτα και ούτε πρόκειται να αλλάξει... παμε ως έχει και τέλος!

Να πω δυο πράγματα,μιας και την έχω κυνηγήσει αρκετά.Ενας απ'τους λόγους που σταμάτησα ήταν η μείωση του πληθυσμού της,για τον οποίο,μερίδιο ευθύνης φέρουμε οι περισσότεροι από εμάς ,ακόμα κι αν την κυνηγήσαμε νόμιμα.Σταματησαν οι καλλιέργειες στα βουνά. Παρατηρήθηκε ότι δίπλα από μαντριά και στρουγγες,εκεί που πάντα κράταγε πουλιά,όταν αυτά εγκαταλείφθηκαν,τα πουλιά σταδιακα εξαφανίστηκαν. Τα επιβλαβή,έχουν πολλαπλασιαστεί.Μεσα σ'αυτα βάζω και το γουρούνι.Ακομα και τώρα,λαθροθηρες-αλητηριοι,περιμένουν να φύγει ο κόσμος απ'το βουνό,να τις κυνηγήσουν πλέον σε ζευγάρια.Να μην ξεχάσω τα απογευματινά καρτερια του Αυγούστου,να τουφεκιστουν καθιστά στους δρόμους προς την κουρνια.Οι δρόμοι και τα καλύτερα αυτοκίνητα ,μας πήγαν σχεδον παντού.Τα καλύτερα όπλα,τα καλύτερα πυρομαχικά,τα καλύτερα σκυλιά σε σχέση με το παρελθόν,αρματωμενα πλέον με ηλεκτρονικά βοηθήματα,ακόμα και τα παπούτσια μας επιτρέπουν τα πολύωρα κυνήγια.Ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί,κι ας σεβαστούμε αυτό το σπουδαίο θήραμα όπως του αρμόζει. Εξάλλου,έχουμε χρέος να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές που εύχομαι να είναι ικανοτερες στη διαχείριση απ'οτι σταθήκαμε εμείς...

Δεν θελει κάνεις Ανεμογεννητριες στα βουνά.
Το εχω ξανά γράψει δεν τις ενοχλούν οι Ανεμογεννητριες..
Και βέβαια υπάρχουν κυνηγοί που τους αρέσει να κυνηγάνε στις Ανεμογεννητριες γιατί έχει ΔΡΌΜΟ και δεν τους αρέσει το περπάτημα θα παω 1 ώρα το απόγευμα θα κανω μια στροφή την κορυφή και αν τις βρω τις βρήκα..
Επίσης βάζουν χέρι όσοι δεν θα ανέβαιναν ποτέ και κυρίως ΛΑΓΑΔΕΣ για μενα από την στιγμή που γίνει το κακό και μπουν Ανεμογεννητριες θελει από τον σύλλογο απαγόρευση απευθείας το βουνό. Και να το έχουν για εκπαίδευση.
Κι εγω Νικολα το ιδιο πιστευω.
Δεν θα βρισκουμε βουνο για βουνο να κυνηγισουμε.

Κι εγω Νικολα το ιδιο πιστευω.
Δεν θα βρισκουμε βουνο για βουνο να κυνηγισουμε.
Δεν ξέρω φίλε τι θα γίνει παντός πριν 15 10 χρόνια ανέβαινα σε βουνά με 1 ώρα μονοπάτια και από το κελαιδίσματα έφτιαχνες ψυχολογία και σηκωνες από την μία πλευρά 4 5 μπουλουκια γεμάτα πουλια και από αυτά που είχες ακούσει στην απέναντι πλευρά ήταν και άλλα... τωρα σε καμία κακοτραχαλι μεριά που δεν κυνηγιεται και πάλι ούτε τα μισά.

Ένα επιπλέον πρόβλημα που δημιουργείται με τους δρόμους και τις κολώνες του ρεύματος, είναι ότι τα γεράκια τις βλέπουν εύκολα. Κάθονται στις κολώνες που είναι ψηλά σημεία και ελέγχουν τον δρόμο ... Χωρίς κολώνες και χωρίς δρόμο δύσκολα θα τις έβλεπαν κατά το ανέβασμά τους τα απογεύματα ...
Επίσης μέγα πρόβλημα, ότι από τα περισσότερα βουνά έχει "κλαπεί" το νερό. Σπάνια πλέον στα βουνά υπάρχουν πηγές με τρεχούμενα νερά, που δεν έχει βάλει χέρι ο άνθρωπος. Μη βιαστείτε να πείτε ότι δεν χρειάζονται οι πέρδικες το νερό, το χρειάζονται γιατί εκτός ότι μπορούν να πίνουν, το τρεχούμενο νερό στην διαδρομή του δίνει αφθονία κατάλληλων τροφών. Έχω ζήσει βουνό με πηγές και οι πέρδικες ήταν παντού και όταν φτιάχτηκαν γεωτρήσεις και στέρεψαν οι πηγές, μειώθηκαν δραστικά τα κοπάδια ...

Δεν ξέρω φίλε τι θα γίνει παντός πριν 15 10 χρόνια ανέβαινα σε βουνά με 1 ώρα μονοπάτια και από το κελαιδίσματα έφτιαχνες ψυχολογία και σηκωνες από την μία πλευρά 4 5 μπουλουκια γεμάτα πουλια και από αυτά που είχες ακούσει στην απέναντι πλευρά ήταν και άλλα... τωρα σε καμία κακοτραχαλι μεριά που δεν κυνηγιεται και πάλι ούτε τα μισά.
Εχεις δικιο Νικολα και δεν αμφιβαλλω οτι εχει μεριδιο ευθυνης η διανυξη δρομων για τη μιωση της περδικας. Δεν πιστευω ομως οτι ειναι αυτη η λυση. Η μονη λυση ειναι η φυλαξη και ο ελεγχος των βουνων, η τηρηση των νομων και η αλλαγη κυνηγετικης και μη παιδειας. Οπως καταλαβαινεις τιποτα απο τα τεσσερα δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Εδω στην Αττικη σε καποια βουνα που απαγορευτηκε το κυνηγι οι παρανομιες πανε συννεφο. Απο κυνηγι, κοψιμο δεντρων μεχρι πολυ πιο παρανομα πραγματα.

Εχεις δικιο Νικολα και δεν αμφιβαλλω οτι εχει μεριδιο ευθυνης η διανυξη δρομων για τη μιωση της περδικας. Δεν πιστευω ομως οτι ειναι αυτη η λυση. Η μονη λυση ειναι η φυλαξη και ο ελεγχος των βουνων, η τηρηση των νομων και η αλλαγη κυνηγετικης και μη παιδειας. Οπως καταλαβαινεις τιποτα απο τα τεσσερα δεν μπορει να εφαρμοστει στην Ελλαδα.
Εδω στην Αττικη σε καποια βουνα που απαγορευτηκε το κυνηγι οι παρανομιες πανε συννεφο. Απο κυνηγι, κοψιμο δεντρων μεχρι πολυ πιο παρανομα πραγματα.
Φίλιππε αυτό που επισημαίνεις είναι η οδυνηρή πραγματικότητα, όπου απαγορεύεται το κυνήγι οι παρανομίες κάθε είδους πολλαπλασιάζονται ...

Και το νόμιμο κάνει ζημιά ένα κοπάδι τον 10 πουλιών που το κυνηγάνε ίδιοι και πανε και ξανά πανε στο ίδιο κοπάδι 1 2 την φορα είναι ζημιά αν δεν αφήνεις το λιγότερο 4 πουλιά να βγει εστο ένα ζευγάρι δεν περνούν απάνω τους.

θελει από τον σύλλογο απαγόρευση απευθείας το βουνό. Και να το έχουν για εκπαίδευση.
Ο Σύλλογος και η Συνομοσπονδία, θα πρέπει να αντιδρούν, πριν μπούν οι ανεμογεννήτριες .
Το έχω ξαναγράψει στο σχετικό νήμα.
Φαντάζεστε μια μεγάλη συγκέντρωση Κυνηγών, κατά της καταστροφής των βουνών,από τις ΒΑΠΕ τί αντίκτυπο θα είχε;
Και κυρίως στους αντί.
Αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο,αν κόψουν κάνα "σπουργίτι"από τη ρυθμιστική και να μην δυσαρεστήσουμε το κόμμα...

Ο Σύλλογος και η Συνομοσπονδία, θα πρέπει να αντιδρούν, πριν μπούν οι ανεμογεννήτριες .
Το έχω ξαναγράψει στο σχετικό νήμα.
Φαντάζεστε μια μεγάλη συγκέντρωση Κυνηγών, κατά της καταστροφής των βουνών,από τις ΒΑΠΕ τί αντίκτυπο θα είχε;
Και κυρίως στους αντί.
Αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο,αν κόψουν κάνα "σπουργίτι"από τη ρυθμιστική και να μην δυσαρεστήσουμε το κόμμα...
Φίλε πιστεύεις ότι με κόστος 1 Ανεμογεννητρια 1.5 εκατομμυρίων ευρώ που αυτος που τις βάζει έχει 500σιες 1000ς σε όλοι την Ελλάδα οτι δεν θα του κάνουν την χάρη; να τις βάλει; ;;και επιδοτήσεις και λαδωματα και κερδι οτι αλλο θές απλα δεν μας βλέπουν όσοι και να μαζευτούν θα πουν ωραία εντάξει δεν βγάζουμε άδεια και βάζουν μια φωτιά και δεν μένει κολυμπήθροξυλο και είναι και χειρότερα από να τις βάλουν χωρίς να κάψουν τα βουνά.

Στο λόφο πανω απο το Γαλάτσι εχει τσουκαρ
Μέχρι πριν ένα χρόνο επειδή ανέβαινα συχνά και με τη φωτογραφική μηχανή τις παρακολουθούσα και είχα τραβήξει αρκετές φωτογραφίες . Ηξερα ότι εκείνο το κομμάτι έχει γύρω στα 30 πουλιά.
Φέτος λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσα να εντοπίσω παραπάνω από 8 πουλιά. Μέσα από συζητήσεις με διάφορους εκεί στο βουνό έμαθα ότι εντοπίστηκε κάποιος όποιος έβαζε θηλίες και αγκίστρια.
Η ξετσιπωσιά του ανθρώπου δεν έχει όρια. Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτα πια.

Φίλε πιστεύεις ότι με κόστος 1 Ανεμογεννητρια 1.5 εκατομμυρίων ευρώ που αυτος που τις βάζει έχει 500σιες 1000ς σε όλοι την Ελλάδα οτι δεν θα του κάνουν την χάρη; να τις βάλει; ;;και επιδοτήσεις και λαδωματα και κερδι οτι αλλο θές απλα δεν μας βλέπουν όσοι και να μαζευτούν θα πουν ωραία εντάξει δεν βγάζουμε άδεια και βάζουν μια φωτιά και δεν μένει κολυμπήθροξυλο και είναι και χειρότερα από να τις βάλουν χωρίς να κάψουν τα βουνά.
Στα Άγραφα,ακυρώθηκαν κάποια έργα, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν.
Αλλιώς θα μείνουμε θεατές,στην καταστροφή, αυτού που αγαπάμε .

Είσαι σίγουρος πως κάνουν τόσο και πως τις έχει πληρώσει με δικά του χρήματα ;

Στα Άγραφα,ακυρώθηκαν κάποια έργα, λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν.
Αλλιώς θα μείνουμε θεατές,στην καταστροφή, αυτού που αγαπάμε .
Φίλε μακαρι και μπράβο σάς...
Μια προσωπική εμπειρία μου το 2007 λένε θα φέρουν Ανεμογεννητριες στο χωριό είμαι 16 χρόνων έχω πάρει 2 παιδιά από το χωριό και μέναμε κατι βράδια στο βουνό μέσα στο αμαξι της μάνας μου για να μην πάνε να βάλουν Ανεμογεννητριες λένε ότι ακύρωσαν την Άδεια.
Χαρά εμείς. Μια φωτιά το καλοκαίρι του 2007 μια έτοιμος ο δρόμος τον χειμώνα μια το 2008 γυρναγαν..

Είσαι σίγουρος πως κάνουν τόσο και πως τις έχει πληρώσει με δικά του χρήματα ;
Το 2011 που δούλευα φύλακας και ρώταγα αυτούς που της έβαζαν ΕΝΕΡΚΟΝ ΒΕΣΤΑΣ 1.200 1.400 το κομμάτι να είναι κομπλέ...
Ολα τα πάρκα γράφουν προγράμματα ΕΣΠΑ

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back