Παλιά φυσίγγια

Αξιζει να δωσεις περισσοτερο βαση στα μικρα διαμετρηματα,χαρτινους καλυκες κλπ εχεις το πλεονεκτημα οτι στον τοπο σου ειχαν μεγαλη εκτιμηση απο παλια,σιγουρα θα βρεις κ κομματια αγνωστα η ακομα κ σπανια για την υπολοιπη Ελλαδα..

Last edited:
Αξιζει να δωσεις περισσοτερο βαση στα μικρα διαμετρηματα,χαρτινους καλυκες κλπ εχεις το πλεονεκτημα οτι στον τοπο σου ειχαν μεγαλη εκτιμηση απο παλια,σιγουρα θα βρεις κ κομματια αγνωστα η ακομα και σπανια για την υπολοιπη Ελλαδα..
Και αρκετοί μετανάστες που κουβαλούσαν διάφορα , αν μάζευα θα ήταν μόνο cal 20 έτσι για το γαμωτο .sarcastic..

στην Χιο που ειχα ερθη μια φορα και εμενα στον θειο μου ειχαν πολλα μικρα διαμετρηματα , απο 28GAL και κατω 20αρια δεν θυμαμε κανενα , με τα περησοτερα 36 GAL και 32 GAL , μια και ειχαν κυνηγητηκη παραδοση να περημενουν τα μικροπουλια , στην τσουκουδια , οπως την ελεγαν , εμεις εδω την λεμε κουκουρετζα, εδω στο νησι μου πλιν του 12αρι ,κανενα 16αρι ειχαν , και πολυ σπανια κανενα μονο 20αρι , και αρκετα φλομπερ την δεκαετια του 1980 , πολυ ασυμφορα τωρα τα φυσιγγια τους

ειχε διαδοθη οτι τα μικρα διαμετρηματα , ηταν δυσκολα στην ιδιογωμοση , και ηταν πανακρυβα τα φυσιγγια τους , στο δευτερο ειχαν δικιο , οχι ομως στο πρωτο

Παιδιά τα γνωρίζει κανείς αυτά;;;
Το μαύρο "Star Hellas" είναι Πυργιότικο αλλά δν θυμάμαι ποιος το έφτιαχνε ήμουν πολύ μικρός κ τα θυμάμαι τα είχε ο παππούς μου στη αρμάθα του μαζί με κάτι κόκκινα τότε της ίδιας μάρκας...Μόλις τα είδα αμέσως τα γνώρισα....
Το πορτοκαλί γράφει "ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟ"
Το κόκκινο γράφει "ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΠΥΡΓΟΣ"....

Λεπτομέρειες όποιος γνωρίζει παρακαλώ.....pray to God.

Και ο μιχαηλ τα βγαζει ακομα,και του καρδαρα αυτο το σταρ εχει μια μιξει απο σκαγια απο 7 εως 10 ,κανει δουλιτσα ομως.big smile.
Ίσως ο Καρδαράς πάει να μιμιθεί κάτι φυσίγγια της (VICTORY) με 3 διαφορετικά νούμερα σκαγίων που βγάζει. .sarcastic.

Αλλά δν θυμάμαι ποια είναι όμως...

Αυτά τα Λάμπρο που γράφουν France κατέβασαν πέρδικες από τα αλπικά.έχω 2 κουτιά 7ΑΡΙΑ είναι μετά τα Remington pheasant ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
εγω εχω 9 κουτια λαμπρο μπιτουρμπο 6αρια που σκηζουν , και 8 κουτια λαμπρο μπιτουρμπο 7αρια της ιδιας εποχης του 2000 ολα , αγοραζμενα , με το ιδιο οπλο που τα ρηχνω , που δεν τραβανε , τα 7αρια ,φενετε επειδη ειναι αλλη παρτιδα

Παιδιά τα γνωρίζει κανείς αυτά;;;
Το μαύρο "Star Hellas" είναι Πυργιότικο αλλά δν θυμάμαι ποιος το έφτιαχνε ήμουν πολύ μικρός κ τα θυμάμαι τα είχε ο παππούς μου στη αρμάθα του μαζί με κάτι κόκκινα τότε της ίδιας μάρκας...Μόλις τα είδα αμέσως τα γνώρισα....
Το πορτοκαλί γράφει "ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟ"
Το κόκκινο γράφει "ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΠΥΡΓΟΣ"....

Λεπτομέρειες όποιος γνωρίζει παρακαλώ.....pray to God.
Καλημέρα .Οσο αφορά τα ''πυργιότικα'' το STAR του καρδαρά,ισως ενα απο τα παλιότερα φυσίγγια που υπάρχουν ακόμα πανελλαδικά ! Ο Μπίτσικας είχε κατάστημα με είδη κυνηγίου για μια δεκαετία περίπου,απο τις αρχές του 2000 ,δε θυμάμαι και καλά ,εχει κλείσει κάποια χρόνια τώρα.Το ''ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ'' γεμιζόταν για λογαριασμό του ,μάλλον απο το Μαυρούλη,τα κυνηγήσαμε θυμαμαι αρκετα η παρέα μου τότε, ήταν πολύ καλά, με drago τα γέμιζε στα 32 γρ:)

Καλημέρα .Οσο αφορά τα ''πυργιότικα'' το STAR του καρδαρά,ισως ενα απο τα παλιότερα φυσίγγια που υπάρχουν ακόμα πανελλαδικά ! Ο Μπίτσικας είχε κατάστημα με είδη κυνηγίου για μια δεκαετία περίπου,απο τις αρχές του 2000 ,δε θυμάμαι και καλά ,εχει κλείσει κάποια χρόνια τώρα.Το ''ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ'' γεμιζόταν για λογαριασμό του ,μάλλον απο το Μαυρούλη,τα κυνηγήσαμε θυμαμαι αρκετα η παρέα μου τότε, ήταν πολύ καλά, με drago τα γέμιζε στα 32 γρ:)
Γιάννη είχα βρει τις προ άλλες κ σε πορτοκαλί κάλυκα.
Ο καρδαράς έβγαζε κ Stαr Hellas κόκκινο σε 16 ή 20mm μέταλλο σε χοντρά νούμερα. Δν ξέρω τη γομοση ήταν αλλά τα θυμάμαι στην αρμάθα του παππού μου σε Νο:3 κ τα έριχνε με ένα πλάγιο.

Back