Παλιά φυσίγγια

Ρε Νικολάκι τη φυσέκια είναι τούτα;; Πρωτότυπο κουτί....Ξέρουμε κατασκευαστή,γραμμάρια,πυρίτις και χρονολογία;;;
Καλκατζακος πλαστικα τα πουλαει ενας φιλος μαζι με ενα κουτι πυριτιδας Κ2 και ενα κουτι σκαγια πυρκαλ και κατι φυσιγγια χαρτινα

Χθες ο φίλος μας (nick_samb) ανάρτησε του κάλυκες Winchester κ θυμήθηκα ένα φυσίγγι ρελιαστό που έχω από τν πατέρα και μου φένεται πως είναι ο κάλυκας Winchester......

Το συγκεκρυμμένο είναι γύρω του '85 μαλλινόταπο στα 34gr γεμισμένο η με IDEAL ή SIPE...(δν ξέρω ακριβώς αλλά αυτές δούλευε) κ το έριχνε σαν 1ο αποκλειστικά στο λαγό.
εχω δει και βιοτεχνοια στη παλια βιοτεχνοια φυσιγγιων στην Τριπολη σε τετιοους καλυκες και η πυρκαλ ειχε γεμισει σε καλυκες W W

Αν κ ρουμελιωτης -σπυροπουλος ειχα ριξει πολλα δεν φροντισα να κρατησω ουτε ενα φυσιγγι...κ ειναι σχετικα "δυσευρετα" γιατι τα εριχναν πολυ στην τσιχλα κ οχι μονο...
Τελικα βρηκα τα "sidna" (το φυσιγγι το εχω ξαναβαλει φωτο)αλλα σαν χρωσταγα το κουτι..
Το οποιο εχει κατι απο τα "πολυ παλια" πανω του κ "φωτογραφιζει" τα gevelot supervix...
Δυνατο φυσιγγι με πολλους θιασωτες...
Ξαναθυμηθηκα παλι μια μακρινη περδικα με ν8 που ειχα παρει σε περπατητο τσιχλας..
Κ αλλον εναν να μου λεει τα εριξα κ στην περδικα και θα το παρω ωποσδηποτε κ σε 4αρι για λαγο....
Αλλα ηταν "καραμπινοφυσιγγο" το ατιμο..:D

Αν κ ρουμελιωτης -σπυροπουλος ειχα ριξει πολλα δεν φροντισα να κρατησω ουτε ενα φυσιγγι...κ ειναι σχετικα "δυσευρετα" γιατι τα εριχναν πολυ στην τσιχλα κ οχι μονο...
Τελικα βρηκα τα "sidna" (το φυσιγγι το εχω ξαναβαλει φωτο)αλλα σαν χρωσταγα το κουτι..
Το οποιο εχει κατι απο τα "πολυ παλια" πανω του κ "φωτογραφιζει" τα gevelot supervix...
Ξαναθυμηθηκα παλι μια μακρινη περδικα με ν8 που ειχα παρει σε περπατητο τσιχλας..
Κ αλλον εναν να μου λεει τα εριξα κ στην περδικα και θα το παρω ωποσδηποτε κ σε 4αρι για λαγο....

Τέλειο ρε φίλε....well done. Ωραίο κουτί!! Ηθελα να ήξερα που τα ξετρύπωσες..;; thinkΑκόμη κ φέτος έβρισκα στα φρεζαρισμένα τέτοιους κάλυκες...Τα θυμάμαι λίγο λίγο στην αρμάθα του παππού μου...τα έριχνε με το δίκαννο...:eek::confused:

Kαι με ακομη μεγαλυτερη τυχη βρηκα κ τα μαυρα lambro 32γρ..κυκλοφορησαν αν θυμαμε καλα το 1982..
Αλλα λιγοι τα γνωριζουν κ προφανως ακομη πιο λιγοι τα εριξαν..δεν τα κρατησαν για πολλα χρονια..
Σε καλυκα mqrtignovi genova..
Tην φωτο την βαζω για το κουτι κυριως μιας κ απο οτι θυμαμε δεν εχει ξαναπαρουσιαστει εδω..

Πατρινό remington express

Kαι με ακομη μεγαλυτερη τυχη βρηκα κ τα μαυρα lambro 32γρ..κυκλοφορησαν αν θυμαμε καλα το 1982..
Αλλα λιγοι τα γνωριζουν κ προφανως ακομη πιο λιγοι τα εριξαν..δεν τα κρατησαν για πολλα χρονια..
Tην φωτο την βαζω για το κουτι κυριως μιας κ απο οτι θυμαμε δεν εχει ξαναπαρουσιαστει εδω..

Αυτό και αν είναι εύρημα και σε άριστη κατάσταση λες και τα βγάλαν τώρα ,σφραγίδα, σίγουρα κάτι το μοναδικό .

.shake hands..congrats..congrats.
Πολύ ωραία αποκάλυψη τάσο....
Αυτά τα μαύρα γεμίζονταν όπως κ τα euromix σε κάλυκα fiem..;;

αυτα τα θυμαμαι και γω τα μαυρα το χεις 2πλο;;

Πρέπει να εξελίχθηκαν αργότερα στο euromix, αυτό το κουτί--κάλυκες είχαν αν θυμάμαι καλά. Αφοί Λάμπρου, σκάγια Λαυρίου, βλητική επιμέλεια Γεώργιος Βλαχόπουλος.

Πρέπει να εξελίχθηκαν αργότερα στο euromix, αυτό το κουτί--κάλυκες είχαν αν θυμάμαι καλά.
Τα euromix εγω τα θυμαμε σε αλλο κουτι γκρι-σκουρο που μπροστα στο κουτι ειχε εναν κυκλο απο "αστερακια" κ στο πλαι μια τσιχλα να "πεταει"..
Μιλαω για πριν το 2000..κ αν δεν κανω λαθος ηταν το τελευταιο "επιτευμα" τον Λαμπρου..
Ομως θα γραψω καποια στιγμη της χρονιες που κατασκευαστηκαν διαφορα Ελληνικα φυσιγγια..
Ειναι καλο να γνωριζουμε ποτε πρωτοεμφανιστηκε ενα φυσιγγι που ισως (καποτε η και τωρα)ηταν το αγαπημενο μας..

.shake hands..congrats..congrats.
Πολύ ωραία αποκάλυψη τάσο....
Αυτά τα μαύρα γεμίζονταν όπως κ τα euromix σε κάλυκα fiem..;;
Ο fiem στα lambro ηρθε αργοτερα οταν αυτο δεν υπηρχε πλεον...
Αν σου αρεσουν οι fiem να πας στον τριμμη να σου δωσει μια σακουλα...yelling.

Δεν είχα ανοίξει, αλλά άνοιξα απόψε !!! Μάλιστα είχα 2 διαφορετικά πορτοκαλί, 32 γρ. και τα 2 ... μη με ρωτήσεις ποιο είναι πιο παλιό ...
Το ένα Νο.6 με διβασική μπαρούτη (S4) σε κάλυκα MARTIGNONI GENOVA - 67 mm, και συγκεντρωτήρα SNIA GT :
IMG-20190408-215408.jpg
IMG-20190408-220444.jpg
IMG-20190408-220750.jpg

Και το άλλο Νο.7 σε κάλυκα FIOCCHI HELLAS - 70 mm με χάρτινο κωνικό πυθμένιο (base-wad)
IMG-20190408-221301.jpg
IMG-20190408-221857.jpg
IMG-20190408-222104.jpg

Η πυρίτιδα είναι μονοβασική, τετράγωνα και ρομβοειδή φυλλίδια. Δεν μπόρεσα να πετύχω φωτογραφία που να αποδίδει πιστά το χρώμα της, αλλά είναι πολύ σκούρο πράσινο - κυπαρισσί ... Με Α1 δε μοιάζει πάντως. Δεν ξέρω ... παίζει να είναι Kuropatwa ?????? δεν την έχω δει αυτή ποτέ, κι επίσης δεν ξέρω αν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τη Lambro ... ????
Για το συγκεντρωτήρα αυτόν τι ξέρουμε ??? Δεν τον έχω ξαναδεί από κοντά νομίζω, μόνο σε φωτο από διαφημίσεις, και δεν θυμάμαι, πατέντα της Lambro ήταν ??? Παρατήρησα, και φαίνεται και στη φωτο, ότι το ποδαράκι που μοιάζει με βίδα είναι κούφιο εσωτερικά κι έχει μια τρύπα από κάτω ...
Υποθέτω (κυρίως λόγω του συγκεντρωτήρα, και του χάρτινου πυθμένιου του κάλυκα) ότι αυτό το φυσίγγι είναι παλιότερο από το παραπάνω ...
think
Μπραβο Στελιο! μια ακομα πολυ καλη δουλεια!!:)
Αλλα δεν τα λυπηθηκες τα κακομοιρα...sarcastic.

Τον ιδιο ειχαν κ τα παλια ασημοπαφυλα waidmansheil
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παλιά-φυσίγγια.260/page-235

e85 gas stations close to me
Παρόμοιο φαίνεται να είχαν και τα γερμανικά.
tropical male names

Ακριβως κωστα...οτι πιο απλο σε εναν συγκεντρωτηρα,το "ποδαρακι" κ τελος..ποτηρι σαμπανιας..:p
Δεν ανοιξα καποιο lambro μαυρο απ τα χθεσινα αλλα τωρα που ξανακοιταξα στο πλαι το κουτι αυτος υπαρχει στην φωτο με την εσωτερικη "ανατομια" του φυσιγγιου..οπως κ στα πορτοκαλι με 645 του Στελιου που ηταν ιδιας εποχης..

καλησπερα στην παρεα εσφαξα 1 λαμπρο μπλε αρκετα παλιο νο8 και ενα πρασινο νο7 απο αυτα που μου εστειλε ο σακης συνχωρεστε λιγο την προχειροτητα ηταν το πρωτο σφαξιμο να πω οτι στο πρασινο ειχε δυο ειδων σκαγια τα ψιλα πολυ λιγα αλλα υπηρχαν μαλον νο9
το πρασινο

Back