Τα πρωτα Nobels(με το "s" στο τελος) τα γεμιζε o Νικος Γιαννακης στο κορωπι κ μετα απο χρονια τα πηρε κ τα γεμιζε ο Ναυπλιωτης οπου τα αφησε σχεδον στα ιδια κουτια αλλα δεν τα κρατησε κ πολυ..
Δεν τα κράτησε πολύ γιατί αγόρασε τη Lambro και τα αντικατέστησε με αυτά ...
Τώρα, για το αν τα γέμιζε ο ίδιος, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ... Ίσως μόνο τα 12άρια ;;;
Είχα πάρει εκείνο τον καιρό 1 κουτί 16άρια (28 γρ) και 2-3 κουτάκια 36άρια (απλά, όχι μάγκνουμ) και κάπου πάνω στο κουτί έγραφαν: Distributed by S.Nafpliotis - Elaionas-Thiva-Greece και σε κάποιο άλλο σημείο: Made in E.U.
........... Γενικά, για οποιοδήποτε προϊόν, όταν βλέπω αυτό το αόριστο "Made in E.U." μου ανάβουν τα λαμπάκια !!!! όνομα δεν έχει η χώρα που φτιάχνονται ;;;;;
...
Για το 16αρι (Nobel's Express, αν το θυμάμαι καλά) οι οδηγοί αγοράς εκείνης της εποχής ανέφεραν πυρίτιδα S4. Έσφαξα ένα και ζυγίζω τη δόση ... 1,65 γρ !!! Ανοίγω και δεύτερο, το ίδιο !!!
... Εννοείται ότι δεν δοκίμασα ποτέ να ρίξω κανένα !!! Ακόμη τα έχω σε καμιά γωνιά ...
Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να είχε γίνει λάθος στα περιοδικά, και η πυρίτιδα να ήταν η Tecna ... Δε νομίζω, όποιος κι αν τα γέμιζε, να έκανε τόσο χοντρή μαλ@κία να βάλει 1,65gr S4 σε φυσίγγι cal.16 ... εξάλλου, εγώ δεν τα'ριξα, αλλά κάποιοι άλλοι ασφαλώς θα έχουν ρίξει, οπότε μάλλον no problem ...
To 36αράκι (NOBEL'S EXPORT) ήταν με Tecna και 12gr σκάγια, και είναι το ίδιο ακριβώς με το
Lambro CALIBRE 36 που το αντικατέστησε ...