Άστα Μάριε έχω ανοίξει πολλά μέτωπα φίλε
Απο τα ποιο αγαπημένα μου φυσίγγια
Βάλτε να δούμε και εμείς οι νέοι; ;Ανπο τι βλέπω έγινες και συλλέκτης φυσιγγιων εκτός απο συλλέκτης τσοκ και νεροσωλήνων?
μαζευω κι εγώ εχω λιγα φυσιγγια, μερικά κουτιά και πολλούς κάλυκες?
Κατι τέτοιο έκανα φέτος και εγω μερικά είναι ανώτερα τον σημερινών.Πριν μερικά χρόνια είχα ξεκινήσει και εγώ την συλλογή παλαιών φυσιγγίων,καλύκων,πυρίτιδας κ.ο.κ Τελικά ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ στο κυνήγι και μου ειναι πιο ευχάριστο απ' όταν τα έβλεπα στο ράφι....
Xρονια πολλα και καλή χρονιά!Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Έχω μια ερώτηση - οι ειδήμονες ας απαντήσουν. Γνωρίζετε αν οι βλητικές ικανότητες των παλιών φυσιγγίων μειώνονται με την ηλικία τους; Π.χ. όπως έχετε ίσως ήδη δει από παλιότερες αναρτήσεις έχω πολλά φυσίγγια 25 ετών και άνω. Στο κυνήγι αυτά τα φυσίγγια έχουν μειωμένη απόδοση; Η πυρίτιδα χάνει τις ιδιότητές της με το χρόνο;Αυξάνεται η πίεση της στιγμή της εκπυρσοκρότησης; Ρωτώ γιατί σε ένα πρόσφατο κυνήγι όπου οι τσίχλες ήταν αρκετές , χρησιμοποίησα τέτοια φυσίγγια και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Τα φυσίγγια είναι πολύ καλά διατηρημένα - χωρίς υγρασίες κλπ αλλά επειδή δε γνωρίζω περισσότερα ζητώ τα φώτα σας.(Βέβαια η αληθεια είναι ότι και το όπλο δεν ήταν κατάλληλο αλλά θα ήθελα να ξέρω αν παίζει ρόλο και η ηλικία των φυσιγγίων.) Ευχαριστώ πολύ , χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και ιδίως στους εορτάζοντες.
Ετοιμάζεσαι για το Πάσχα?
Κατάλαβες τι μας έκανε ο Κωστάκης?Ετοιμάζεσαι για το Πάσχα?
Με μια κούτα φυσίγγια στέλνει άλλη μια χαρτομάντιλα τώρα.Ρε μπας κ έχει μέσα καμιά κουδούνα κ κανα περιλαιμιο για τον σκυλο?? Χαχαχα
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση - είχα μια ανησυχία διότι είναι καλά φυσίγγια. Άρα το πιθανότερο είναι το όπλο ( Κύλινδρος Mossberg 500A) που δεν έκανε για ψηλές τουφεκιές. Μάλλον έκανα λάθος που το χρησιμοποίησα αντί για τη Benelli special 80 ** . ( Ξεκίνησα για περπατητό αλλά τελικά κάθησα σε καρτέρι). Να είσαι καλά Τάσο.Και πάλι ευχαριστώ.Xρονια πολλα και καλή χρονιά!
Εφόσον τα είχες σωστα φυλαγμενα δεν υπάρχει πρόβλημα....
Εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο κ ποσο μάλλον δε όταν μιλάμε για κυνήγι τσίχλας....
Το πιο πιθανο είναι να μην σου ταιριαξαν κλπ, και αυτό μπορεί να συμβεί κ με το οποιοδήποτε σημερινό φυσίγγι......
Δες κ αυτό το βίντεο....
τι θα ανατηναξηςςς κωστααα;;; καμια γεφυρααααα
Οχι...λεω για του Αγιου Βαλεντίνου να πεταχτώ ως τη βουλή, να δω τα εσωτερικά περιστεράκια μου.....τι θα ανατηναξηςςς κωστααα;;; καμια γεφυρααααα
Μαζευεις και "ντενεκέδια" τώρα ρε Κωστα?
Αφού μου τα χαρίζανε...να μη τα πάρω;;...Μαζευεις και "ντενεκέδια" τώρα ρε Κωστα?
Μολόγα τι υποπτες δοσοληψίες κανεις?Αφού μου τα χαρίζανε...να μη τα πάρω;;...
Δεν τα πληρώνω αυτα φιλαράκι....
@tasos hunter μήπως σου διέφυγε η ερώτηση; Δεν γνωρίζεις κατιτίς; Είσαι η τελευταία ελπίδα!Χρονια πολλά, καλή χρονιά σε ολη τη παρέα!
Ποιος ξερει τι έχουμε εδώ; Σημερινό εύρημα!
View attachment 38892View attachment 38893View attachment 38894
Χρόνια πολλα με υγεια κ ευτυχία..@tasos hunter μήπως σου διέφυγε η ερώτηση; Δεν γνωρίζεις κατιτίς; Είσαι η τελευταία ελπίδα!