Πλαγιόκαννο

Παναγιώτη δεν πιστεύω να κυκλοφορεί άλλο τέτοιο όπλο στην Ελλάδα. Που να ρωτήσω? Εψαξα στο διαδίκτυο και έδειχνε σε ξένο σαιτ ένα ιδιας χρονολογίας κατασκευής με κοκόρια. Πουλιόταν 350 δολλάρια. Ο Λιάκος μου είπε ότι θα φτιαχτεί αλλά το κόστος...........
Βάλε και τα πηγαίνε -ελα από την Κόρινθο μην ξεπεράσεις το χιλιάρικο και στο τέλος μείνει στη ντουλάπα.Μπορει να ρίξει στη κατάσταση που βρίσκεται είναι ασφαλές , μήπως κλωτσαει;

Βάλε και τα πηγαίνε -ελα από την Κόρινθο μην ξεπεράσεις το χιλιάρικο και στο τέλος μείνει στη ντουλάπα.Μπορει να ρίξει στη κατάσταση που βρίσκεται είναι ασφαλές , μήπως κλωτσαει;
Εχει σπασμένο κοντάκι στην βάση Παναγιώτη. Πως να ρίξει με ασφάλεια?

Το όπλο χρειάζεται εξ ολοκλήρου ξύλινα μέρη. Μαζι με τα μεταλλικά ( εσωτερική λείανση καννών ,βάψιμο καννών) μου φαίνεται δύσκολο Νίκο για 500 ευρώ.
Και 500-600 να πάει αντί για 800-900 και πάλι δεν ξέρω εάν σε συμφέρει
Υπάρχουν και εδώ στο φόρουμ πλάγια που πωλούνται στο χιλιάρικο όπως το Ugartechea του Σταύρου και ένα beretta του Νίκος Cal 20 που όπως φαίνονται είναι στην πένα και μερικές δεκαετίες νεότερα

Ο δεύτερος οπλουργός που αναφέρεις Νίκο είδε το όπλο και το συζήτησα. Πάντως δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω.

Προχώρα το Γιώργο! Εάν το γουστάρεις πραγματικώς και οικονομικώς έχεις τα περιθώρια, προχώρα το...! Θα καταλάβεις στο τέλος, ότι άξιζε τον κόπο και το χρήμα...

Εάν πάλι, δεις στην πορεία κάποιο άλλο οπλάκι (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) και το "λιγουρευτείς", ε, τότε πάρτο κι αυτό! Έτερον - εκάτερον... Δηλαδή, το γεγονός ότι θα ανακαινίσεις το παλιό σου δικαννάκι, δεν αναιρεί καθόλου το ότι, κάλλιστα, μπορείς ν' αποκτήσεις και κάποιο άλλο...

Last edited:
Προχώρα το Γιώργο! Εάν οικονομικώς έχεις τα περιθώρια, προχώρα το...! Θα καταλάβεις στο τέλος, ότι άξιζε τον κόπο και το χρήμα...
Λες ρε Νίκο? Και εγώ εδώ που τα λέμε αυτό θέλω. Ο Λιάκος μου είπε ότι θα γίνει άκρως λειτουργικό και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις όπως και όλους τους άλλους φίλους του forum. Από που είσαι αν επιτρέπεται.

Εχει σπασμένο κοντάκι στην βάση Παναγιώτη. Πως να ρίξει με ασφάλεια?
Οι ολόκληρες φωτιές έχουν ποιο ευαίσθητα κοντάκια,έχεις πάρει κάποια προσφορά το ποσό θα κοστίσουν τα ξύλα τελειωμένα στα μέτρα σου;

Οι ολόκληρες φωτιές έχουν ποιο ευαίσθητα κοντάκια,έχεις πάρει κάποια προσφορά το ποσό θα κοστίσουν τα ξύλα τελειωμένα στα μέτρα σου;
Μίλησα με τον Γιάννη από το forum αλλά δεν μπορει να μου πει τιμή αν δεν το δει από κοντά.

Λες ρε Νίκο? Και εγώ εδώ που τα λέμε αυτό θέλω. Ο Λιάκος μου είπε ότι θα γίνει άκρως λειτουργικό και τον εμπιστεύομαι με κλειστά τα μάτια. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις όπως και όλους τους άλλους φίλους του forum. Από που είσαι αν επιτρέπεται.
Άμα δεν σε ζοριζει οικονομικά τζάμπα συζητάμε φτιαξτο να μην το έχεις χρεπι

Ο λιακος είναι σοβαρός άνθρωπος άμα σου λέει θα γίνει καλό θα γίνει.

Και ο βαγγος και ο Γιάννης επίσης ότι σου λένε είναι λίρα εκατό

Συναίσθημα (μεγάλος μπελάς ) όπου μπει στη μέση η λογική πάει περίπατο .Καλό ήταν το όπλο τού παππού όταν το είχε και κυνηγούσε , καλά και άγια που υπάρχει.Αλλα ζεις στο σήμερα και ψωνίζεις με το βλέμμα στο αύριο .Και προ πάντων με ασφάλεια.

Προχώρα το Γιώργο! Εάν το γουστάρεις πραγματικώς και οικονομικώς έχεις τα περιθώρια, προχώρα το...! Θα καταλάβεις στο τέλος, ότι άξιζε τον κόπο και το χρήμα...

Εάν πάλι, δεις στην πορεία κάποιο άλλο οπλάκι (καινούργιο ή μεταχειρισμένο) και το "λιγουρευτείς", ε, τότε πάρτο κι αυτό! Έτερον - εκάτερον... Δηλαδή, το γεγονός ότι θα ανακαινίσεις το παλιό σου δικαννάκι, δεν αναιρεί καθόλου το ότι, κάλλιστα, μπορείς ν' αποκτήσεις και κάποιο άλλο...
Άσχετο . Δίπλα στη δουλειά είχα ένα κουρείο που το είχε γνωστός.Μια μέρα στέκομαι στην πόρτα του και του λέω:πως με βλέπεις θέλω κούρεμα; Και μου απαντάει: κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στον κουρέα;;

Φίλε μου είσαι απολύτως σίγουρος γι' αυτό...;; Έχεις μήπως ιδία πείρα μ' αυτό το ατσάλι...;;
Διότι απ' ό,τι ξεύρω, το ατσάλι καννών Bοehler Antinit φέρει μπόλικο χρώμιο στη σύνθεσή του με αποτέλεσμα να "αγγίζει" το ανοξείδωτο, δηλ. δεν είναι εντελώς ανοξείδωτο (σαν το καθεαυτό stainless steel), αλλά σχεδόν ανοξείδωτο...
Έχω στην κατοχή μου 7 τουφέκια με τέτοιες κάννες, ευτυχώς δεν έχουν οξειδωθει. Όμως έχω δει αρκετά SO κυνηγετικά με τέτοιες κάννες και οξειδωμένες, επίσης ένα Κ80 και κάποια Μέρκελ με κάννες Böhler επίσης. Το ότι έχουν αρκετό χρώμιο στην σύνθεση τους, ναι τα κάνει πιο ανθεκτικά αλλά επουδενί ανοξείδωτα!! Είναι πολύ σκληρό ατσάλι και μπορεί να δώσει αρκετά ελαφριές κάννες και λεπτές. Αυτό είναι το πρωτέρημά του.

Εάν μπορείς φτιαχτό το όπλο και σου αρέσει το κάθε όπλο είναι μοναδικό και σε κανένα όπλο όσα λεφτά και να ρίξεις παλιό καινούριο δεν τα παίρνεις πίσω .Εάν το γουστάρεις το φτιάξεις και έχεις ένα όμορφο πλάγιο .Όταν αποφασίζεις ότι κάτι το γουστάρεις και θέλεις να επενδύσεις χρήμα σε αυτό μη μπαίνεις στη λογική ότι με τόσα λεφτά θα έπαιρνα εκείνο γιατί θα κάνεις αγορές που δε θα γουστάρεις και θα χάνεις περισσότερα λεφτά.

Back