Κυριε Γιαννη το σιλβερχοκ τι λεει?
Ειστε ευχαριστημενος?
Ποιοτητα κ αντοχη?
Η ποιότητα, γενικώς, είναι δεδομένη στα προϊόντα Beretta αλλά τα πλαγιόκαννα της ξεχωρίζουν. Το silver hawk κατά γενική ομολογία ήταν από τα πετυχημένα μοντέλα. Έχει μαλακή ανάκρουση, πολύ καλό ζύγισμα και πολύ "φιλικό" πιάσιμο πάπιας και λαιμού, γενικά θα έλεγα πως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει έφηβος ή γυναίκα. Νομίζεις πως ζυγίζει περίπου 2800γρ. αντί του πραγματικού 3100γρ, ενώ σε άλλα (ιδίως Γερμανικών χαρακτηριστικών) έχεις την αίσθηση του βαρύτερου.
Η αίσθηση της σκανδάλης είναι αξιοπρεπέστατη, το άνοιγμα και κλείσιμο είναι ακόμη σφιχτό αν και το έχω ήδη 8-9 χρόνια.
Τσοκάκια έχω τα δικά του και, έχω διαπιστώσει σε πίνακα σε δεκάδες δοκιμές, καλή και σταθερή απόδοση με πάρα (μα πάρα) πολλά διαφορετικά φυσίγγια. Δεν είμαι από τους κυνηγούς που ψάχνονται συνεχώς με νέα φυσίγγια αλλά μου προσφέρονται συχνά ως δώρο με την γνωστή επωδό "δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς". Έτσι με τις πολλές δοκιμές έχω ένα τεράστιο όφελος: Έχω αποκτήσει την σιγουριά πως το όπλο μου "τα πάει" όλα.
Ένα άλλο που με διευκολύνει αφάνταστα είναι ο επιλογέας αυτομάτων ή μη εξωλκέων. Στο καρτέρι βάζω αυτόματους και στο τέλος μαζεύω τους κάλυκες, στο περπατητό που είναι τα συνήθη κυνήγια μου, επιλέγω τους απλούς εξωλκείς.
Ο μηχανισμός του δεν μου έχει δείξει τίποτα κακό ως προς την λειτουργία του αλλά ως όπλο θεωρείται ακόμη καινούργιο, εξ άλλου τα κυνήγια που κάνω δεν απαιτούν πολλά φυσίγγια. ΌΜΩΣ σε ένα 5θήμερο στον Έβρο έπιασε εσωτερικά, στον μηχανισμό, επιφανειακή σκουριά, κοντά στον επιλογέα σκανδάλης με αποτέλεσμα να δουλεύει δύσκολα. Το κακό δεν είναι αυτό, ας πούμε πως ο βάλτος φθείρει. Το κακό ήταν πως ο καθαρισμός στοίχισε 200Ε.