Πλαγιόκαννο

Baikal, ugartechea, William Powell του 1920,Henry murton του1947, Skimin and Wood του1922, W. Greener του 1955,Bonehill του1890, B. S. A του1955 και τρία T. Wild το πιο πανω και ένα του1934 καί ένα του 1937.ολα είναι ή παποντουφεκα ή περιστεροντουφεκα .
Ποιά από αυτά όμως παίρνουν ατσάλινα σκάγια; το 2023 θα πρέπει να τα βάλεις στην βιτρίνα:(

Να τα χαίρεσαι όλα Δημήτρη!!! Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά το "σαράκι" του γνήσιου οπλόφιλου...!!!
Άκου εκεί με 18,7χιλ. αυλούς από το 1912!!! Ουάου!!! Και είναι και "κουκλάκι"...!!! "Μπιμπελό"...!!!
Ευχαριστώ Νικόλα, λατρεύω το πλαγιοκαννο γιατί θεωρώ ότι είναι το απόλυτο κυνηγετικό όπλο, χωρίς να θέλω νά μειώσω κανένα είδος όπλου , γιατί όντως πλεον το πλαγιο σε καινουριο είναι είδος πολυτελειας για την μεσαία τάξη,καί εγώ έχω στάξει αίμα για τους γνώστες. Πάντως ανταλλαγή τον Ρώσο μου με το Perazzi SC3 δεν θα το έκανα με τίποτα. Αλήθεια λέω.

Ποιά από αυτά όμως παίρνουν ατσάλινα σκάγια; το 2023 θα πρέπει να τα βάλεις στην βιτρίνα:(
Υπάρχουν λυσεις ήδη καί θα βρεθουν καί άλλες σε σκαγια (βολφράμιο, Βισμουθιο ταγκστενιο) βοηθάει ότι είναι καί αχρωμειοτα, ωστόσο δεν καταργείται το μολυβι το 23,στους υγροτόπους καί αν το δεχτεί η κάθε χώρα, πιαστο το αυγό και κουρευτω δηλαδή, χωρίς νά σημαίνει ότι δεν είναι και αυτό ένα προβλημα για όλους μάς.

Υπάρχουν λυσεις ήδη καί θα βρεθουν καί άλλες σε σκαγια (βολφράμιο, Βισμουθιο ταγκστενιο) βοηθάει ότι είναι καί αχρωμειοτα, ωστόσο δεν καταργείται το μολυβι το 23,στους υγροτόπους καί αν το δεχτεί η κάθε χώρα, πιαστο το αυγό και κουρευτω δηλαδή, χωρίς νά σημαίνει ότι δεν είναι και αυτό ένα προβλημα για όλους μάς.
Ας ελπίσουμε το καλύτερο. Έχεις πάντως ωραία συλλογή, ελπίζω να σε φτάσω κάποτε!

Πάντως ανταλλαγή τον Ρώσο μου με το Perazzi SC3 δεν θα το έκανα με τίποτα. Αλήθεια λέω.
Άλλος που δεν μπορεί να καταλάβει δεν θα σε πιστευε...Ασε μας μωρε αν το εβλεπες κλπ..
Εγώ όμως σε πιστευω....................
Φυσικά εννοείται πως οχι γιατί είναι καλυτερο αλλά στην ζωή μετράνε κ αλλά πραγματα κ όχι μόνο το χρήμα.........
Είναι παλιο Σοβιετικο?

Last edited:
Άλλος που δεν μπορεί να καταλάβει δεν θα σε πιστευε...Ασε μας μωρε αν το εβλεπες κλπ..
Εγώ όμως σε πιστευω....................
Φυσικά εννοείται πως οχι γιατί είναι καλυτερο αλλά στην ζωή μετράνε κ αλλά πραγματα κ όχι μόνο το χρήμα.........
Είναι παλιο Σοβιετικο?
Τασο έχεις δίκιο σε όλα αυτό πιστευω και εγώ. Ο Ρώσος είναι του 2000 δέν είναι επί Ένωσης, ωστόσο μου IMG_20210119_012929.jpgέχει προσφερει τεράστιες συγκινήσεις σε πολυ δυσκολα κυνήγια, βάλτο ,θάλασσα, μεγάλα υψόμετρα σε φάσσα και με λίγα γρ. Κάνει τρέλα πράγματα.

Πλαγιο για ολα

Attachments

• 04C6E916-63BB-4569-8441-BFFA4403FC24.png
    04C6E916-63BB-4569-8441-BFFA4403FC24.png
    4,1 MB · Προβολές: 48
  • FA51B72C-FA91-4927-9B2C-069A96B95868.png
    FA51B72C-FA91-4927-9B2C-069A96B95868.png
    3,7 MB · Προβολές: 45
  • 14502F65-8F2D-4F71-98FC-48CEE6211466.jpeg
    14502F65-8F2D-4F71-98FC-48CEE6211466.jpeg
    256,7 KB · Προβολές: 44
  • 2D38B459-90D1-4E82-ADBA-78910FD7F362.jpeg
    2D38B459-90D1-4E82-ADBA-78910FD7F362.jpeg
    402,1 KB · Προβολές: 45
  • 06A48274-2B41-410C-8A18-B09B35D39A25.jpeg
    06A48274-2B41-410C-8A18-B09B35D39A25.jpeg
    681,3 KB · Προβολές: 49
Χωρις περιορισμους σε ειδος θηραματος

Attachments

• C9BB507C-34E5-4B49-9ACD-F08CE4BFEDE5.jpeg
    C9BB507C-34E5-4B49-9ACD-F08CE4BFEDE5.jpeg
    428,4 KB · Προβολές: 37
  • A0263EC0-90FC-42AE-9B3F-C05A411A95F1.jpeg
    A0263EC0-90FC-42AE-9B3F-C05A411A95F1.jpeg
    543,7 KB · Προβολές: 34
  • 188D1BC3-0DCA-4167-8FC9-82BE637857B1.jpeg
    188D1BC3-0DCA-4167-8FC9-82BE637857B1.jpeg
    649,4 KB · Προβολές: 37
  • 3B628E86-29FF-48B3-B4FF-D87DD5519566.jpeg
    3B628E86-29FF-48B3-B4FF-D87DD5519566.jpeg
    832,5 KB · Προβολές: 39
  • 65578AA1-05A4-45BB-9B27-4EB569F0ED50.jpeg
    65578AA1-05A4-45BB-9B27-4EB569F0ED50.jpeg
    465,8 KB · Προβολές: 40
Εγώ δεν θέλω ψήσιμο Δημήτρη είμαι έτοιμος και φέτος είχα σκοπό να το επιχειρήσω με δανεικό όπλο για αρχή αλλά.......
Γιώργο άν κάνεις το σωστό δηλ. δυοφθαλμη σκοπευση και εστίαση στόν στόχο μήν φοβάσαι τίποτα, αυτό που πρεπει δηλαδή σε όλα τα όπλα, από εκεί και έπειτα να σου καθεται σωστά, παλι ότι και για τά αλλα, σου ευχομαι να αποκτήσεις γρήγορα και το δικό σου και είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς, υπάρχουν στην αγορά πολλα και οικονομικά μεταχειρισμένα ,γνώμη μου αν θές το ρωσικο είναι εξαιρετικό και με στοχευμένες αλλαγές γινεται και πολυ όμορφο.

Γιώργο άν κάνεις το σωστό δηλ. δυοφθαλμη σκοπευση και εστίαση στόν στόχο μήν φοβάσαι τίποτα, αυτό που πρεπει δηλαδή σε όλα τα όπλα, από εκεί και έπειτα να σου καθεται σωστά, παλι ότι και για τά αλλα, σου ευχομαι να αποκτήσεις γρήγορα και το δικό σου και είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς, υπάρχουν στην αγορά πολλα και οικονομικά μεταχειρισμένα ,γνώμη μου αν θές το ρωσικο είναι εξαιρετικό και με στοχευμένες αλλαγές γινεται και πολυ όμορφο.
Πλάγιο έχω ένα Baikal σοβιετικό αλλά έχει θέμα εσωτερικά η μια καννη και μάλλον θα μείνει όπως είναι κειμήλιο
Έχω πει σε έναν φίλο που έχει κάμποσα πλάγια να του δώσω μια καραμπίνα τράμπα αλλά δεν δίνει
Μου έχει πει όμως έλα πάρε ένα και πήγαινε για όσα κυνηγια θες αν αλλάξει κάτι φέτος ίσως το κάνω για όσο προλάβω

Δεν ξερω εκει αλλα εδω ενα πλαγιο ζαμπαλα μεταχειρισμενο σε πολυ καλη κατασταση το βρισκεις στα 400 ευρω
Μπορεις να βρεις παρα πολλα μεταχειρισμενα οπλακια παραγωγης σε αριστη κατασταση
Και σε λογικη τιμη

Το σημαντικο ειναι να σου αρεσει οπτικα
Να ειναι ειναι στα μετρα σου
Και να μην σε περιοριζει

Ένας φίλος είχε κάνει το "διδακτορικό" του στον Hofer, όταν τελείωσε την σχολή του Ferlach.
Σε πρόσφατο ταξίδι του μου είχε στείλει και φωτογραφίες κρατώντας το υπό κατασκευή τότε 4άρι.
Ο άνθρωπος μπορεί να φτιάξει σχεδόν οτιδήποτε και έχει έμφυτο ταλέντο επικοινωνίας.
Το οπλοκατασκευαστήριό του θεωρείται από τα καλύτερα παγκοσμίως, άλλωστε αυτό φαίνεται και από τους πελάτες του...
Το υπό κατασκευή 4άρι που λέγαμε.

P1020009.JPG

Και εδώ, τελειωμένο...
https://americanshootingjournal.com/4-bore-rifles/

Πλάγιο έχω ένα Baikal σοβιετικό αλλά έχει θέμα εσωτερικά η μια καννη και μάλλον θα μείνει όπως είναι κειμήλιο
Έχω πει σε έναν φίλο που έχει κάμποσα πλάγια να του δώσω μια καραμπίνα τράμπα αλλά δεν δίνει
Μου έχει πει όμως έλα πάρε ένα και πήγαινε για όσα κυνηγια θες αν αλλάξει κάτι φέτος ίσως το κάνω για όσο προλάβω
Τελικά Γιώργο το πηγες να το δει οπλουργος?
Εχω την εντυπωση πως έχει σκάσει το χρώμιο κ σου έχει βγάλει καποια οξείδωση που σε τρομάζει..
Όμως τα μέταλλα των καννών έχουν καποιες "ανοχες" και για αυτους τους λόγους...
Όταν φτάσει ο (έμπειρος) οπλουργος να απαγορεύσει εντελώς την χρήση σε μια οξειδωμενη κάννη σημαίνει πως έχει "φάει" αρκετά η σκουρια κ την έχει εξαντλησει εντελως κάθε περιθωριο..
Αρκετά σπάνιο αυτο.. Στην χειρότερη θα πουν ριχνε με 24-28γρ σκάγια......

Μακαρι καποια στιγμη να δουμε οπλα που να μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε σκοπευτικη βαση
Τοτε ειμαι σιγιυρος οτι τα αλληλεπιθετα θα χασουν με μεγαλη διαφορα εναντι των πλαγιων
Υπάρχουν σκοπευτικά πλαγιόκαννα σε σκοπευτική γερή βάση. Ένα από αυτά είναι το Perazzi DC.Επίσης σκοπευτικά για το άθλημα της περιστεροβολίας ήταν και τα Franchi imperiale monte carlo, Beretta 450.., και πολλά άλλα. Φυσικά σε τιμές αντίστοιχες των καλών σκοπευτικών SP. Επίσης στο εξωτερικό γίνονται αγώνες σπόρτινγκ μόνο με πλάγια.
Θα παραθέσω βίντεο αργότερα από τις θρυλικές εποχές των πλάγιων!

Πολυ ομορφο το περαζι πραγματι !!!
Το γνωριζω αν και σχετικα προσφατα εμαθα οτι εφταχναν πλαγια και μαλιστα με τετραπλο κλειδι κλεισιματος
Ωστοσο δεν ειναι για ουτε καν για περαν της λογικης κοιμους θνητους καθως αν θυμαμαι σωστα οι τιμες τους ξεκηνανε απο τα 80000
Δεν νομιΖω οτι εαν μια εταιρεια φτιαξει ενα εμπορικο πλαγιο με συστηματα κλεισιματος οπως του φαμπαρμ η του μερκελ με μοντερνο σχεδιασμο,με χαραξεις cnc κλπ ωστε να ειναι στα σημερινα προτυπα ωστε να μπορει να ανταποκριθει σε σκοπευτικες απαιτησεις αυτο να μην βρει άπηχηση
Αρκει να εχει τιμες οπως τα κοινα σκοπευτικα οπλα

Απλα θυμιζω και επισημαινω τα προτερηματα του πλαγιου ειδικα στους νεοτερους καθως σκοπιμα οι πωλητες φροντιζουν να μην επισημαινουν λογικα αφου οι π´ωλησεις τους αφορουν κυριως αλληλεπιθετα
Χρυσανθε δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο.. Εξάλλου τα μεγάλα οπλοπωλεια έχουν αρκετά πλαγιοκαννα προς πωληση (κ φαντάζομαι εκεί στην Κυπρο ακόμα περισσοτερα) να δει ο νέος κυνηγός εφόσον το επιθυμεί..
Αλλά κ αν δεν υπάρχει μπορεί να παραγγελθει άμεσα στον αντιπρόσωπο...
Οι νέοι κυνηγοί(και μακάρι να τους δουμε κ να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια) έχουν αλλά μυαλά....
Και συνήθως θα επιλέξουν καραμπίνα..
Μην ξεχνάς ότι οι περισσοτεροι από αυτους έχουν κ απο τον παππου τους κάποιο λειτουργικό πλαγιοκαννο αλλά το πιο πιθανο είναι πως ουτε θα γυρίσουν να το κοιταξουν.... Ασε που θα ντρέπονται κιόλας να βγουν για κυνήγι με αυτό μην τυχόν κ τους κραξει η καραμπινοπαρεα τους..
Το δέχομαι ότι κ όσοι νέοι προσπαθησαν τους δυσκολεψαν οι δυο "φαρδιές" καννες μπροστά στο οπτικό τους πεδιο κ δεν ήξερα πως να σημαδέψουν ένα θήραμα που πεταει.. Μην ξεχναμε ότι εδώ δυσκολευουν ακόμα κ έμπειρους κυνηγούς που έχουν συνηθίσει να βλεπουν "μια" κάννη....

Τα παραπανω που λέω προκυπτουν κ από συζήτησεις με άτομα κάθε ηλικιας....

Και επισης ενα πραγμα έχω καταλάβει...
Πλαγιοκαννάς "γεννιέσαι",και πολυ σπάνια γίνεσαι........

Last edited:
Κακα τα ψεματα το οτι τους λενε οτι αν θες ενα οπλο και για σκοπευτηριο και για κυνηγι μην παρεις πλαγιο τους επηρεαζει
Και κακα τα ψεματα με ενα κοινο συμβατικο πλαγιο εαν θες να κανεις σοβαρη σκοποβολη δεν μπορεις!
Εαν θες να πηγαινεις 1-2 φορες τον μηνα για εξασκηση το κανεις ανετα ομως!

Back