Δεν ξέρω από επιλογέα κ ναι πιθανόν να είναι έτσι.. Νόμιζα ότι Γιώργος έχει συνηθίσει στην καραμπίνα(άρα κ μια σκανδάλη ..φυσικα..)Τάσο είναι ευκολότερο για τον εγκέφαλο οι δύο σκανδάλες από ότι σκανδάλη και επιλογέας, κυρίως γιατί είσαι συγκεντρωμένος σε ένα δάχτυλο, στον δείκτη.
Είναι λίγο ακραίος αυτός ο συνδιασμός αλλά στην ουσία είναι σαν να έχεις δυο μονοκαννα όπως λες!
Μπορείς να βάλεις ν8 και ν7 εξάλλου φθινοπωρινό κυνήγι είναι το ορτυκι κ ο λαγός τότε δεν έχει βάλει ακομα την "πανοπλια" του...
Φαντάσου όμως κ πόσοι λαγοί έχουν χτυπηθεί στα ορτυκια,στις τσίχλες, στις μπεκάτσες που εκεί κυνηγάμε με ψιλα σκαγια..
Εκτός κ θες να είσαι καλυμμένος σε περιπτωση που συρει μπροστά!
Ωραια νερα εχει το κοντακι!
είναι ευκολότερο για τον εγκέφαλο οι δύο σκανδάλες από ότι σκανδάλη και επιλογέας, κυρίως γιατί είσαι συγκεντρωμένος σε ένα δάχτυλο, στον δείκτη.
Πολύ καλά τα λες Γιώργο! Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι η "πεμπτουσία" και η μεγάλη χρησιμότητα του δισκάνδαλου δίκαννου... Αυτή η τεράστια ευχέρεια της χρήσης των δύο καννών εναλλάξ σε πραγματικό χρόνο και σύμφωνα με τις πραγματικές βλητικές ανάγκες που σου προκύπτουν στο κυνήγι σε πραγματικό χρόνο πάντα... Όλοι που έχουν μάθει σε δισκάνδαλα όπλα το ενστερνίζονται αυτό και το εκτιμάνε απεριόριστα...Το ίδιο με τις αποστάσεις πέρναγε το τρυγόνι μακρυά έριχνα την αριστερή, κυνηγούσα μπεκατσίνια και στη δεξιά είχα 7άρι και 4άρι στην αριστερή μήπως σηκωθεί παπί! κυνηγούσα σαν να είχα δύο μονόκαννα.
Ξεκίνησες κατευθείαν υπέρβαρος ΤάσοΠερπατητο τσίχλας Δεκ. 2016
Η πρωτη δικαννια απο το παλιοbaikal μου κ μάλιστα μόλις ξεκίνησα το κυνήγι δεν ρίχτηκε σε τσιχλα....
View attachment 21773
Μπραβο ρε Τασο!!Μετα απο αυτο πας για κρεμμυδια,οχι για τσιχλες...Περπατητο τσίχλας Δεκ. 2016
Η πρωτη δικαννια απο το παλιοbaikal μου κ μάλιστα μόλις ξεκίνησα το κυνήγι δεν ρίχτηκε σε τσιχλα....
View attachment 21773
Απολύτως κατανοητά & σεβαστά τα γούστα σου Θεόδωρε! Έχεις μεράκι! Είσαι μερακλής!Δεν ξέρω αλλά το θεωρώ ιεροσυλία να έχουν τα πλαγιόκαννα μία μόνο σκανδάλη - μπορεί βεβαια να είμαι και παλαιών αρχών, ή απλά μαζόχας, μια και το πλάγιο που έχω, είναι δισκάνδαλο, σταθερό τσοκάρισμα, χωρίς αυτόματους εξολκείς και έχει και αληθινά κοκκόρια (Baikal IZH43KH) !
Για να ρίξω τουφεκιά πρέπει (αφού ήδη έχω βάλει φυσιγγια):
και μετά να πάω να μαζέψω το θήραμα.
- να απασφαλίσω,
- να οπλίσω δηλ. σηκώσω τον κόκκορα της κάννης με την οποία θα ρίξω
- να σημαδέψω
- να αποφασίσω αν με παίρνει να τουφεκίσω (και πότε ...)
- να βάλω τον δείχτη στην σωστή σκανδάλη
- μπαμ και κάτω
Αλλα το φχαριστιέμαι!! Είναι τελετουργία, αυτοσυγκέντρωση, εγρήγορση, κρότος, νιρβάνα για χιλιοστά του δευτερολέπτου και μετά ευχάριστη χαλάρωση, ακόμα και όταν δεν γίνει το kill με την πρώτη.
Λεβεντιά!!!View attachment 21770
Αφού είμαι αγνώριστος ...δεν πειράζει! (Αλεξ μη γελάς σε βλέπω ...)
Πριν σαράντα περίπου χρόνια στην Οινόη πίσω μου η Πάστρα, έναρξη μπασιμάτων νομίζω ...
Είχα ήδη συνηθίσει το σιδερικό με τις δυο σκανδάλες και τα κοκόρια από έφηβος.
Εγω?Καθολου!Αμα δεν ελεγες οτι εισαι εσυ,εβαζα στοιχημα οτι ειναι ο Βαμβακουλας.Αφού είμαι αγνώριστος ...δεν πειράζει! (Αλεξ μη γελάς σε βλέπω ...)
Izh 54Ithaca;
Καμπισιος......Ξεκίνησες κατευθείαν υπέρβαρος Τάσο