Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Εκλεισα να δοκιμασω για εναν φιλο μπεκατσά.... θελει ανοιχτη τουφεκια για 15 μετρα....Τωρα τι θα
βγαλει η τουφεκια....η δοκιμη θα δειξει.... Μπορει να βγει και φολα...ιδωμεν!!!

ς4 -CX2000- 1,55x34 - Ν9 - ντιανα 10 χιλιοστα πανω στην πυριτιδα + κουβετ πανω απο την ντιανα+
ελικα 20 θωδη ( χωρις αμορτισερ βεβαια ) τζαμακι 65,4 - 60
Εαν το ριξω....σε καμια ωρα θα βαλω αποτυπωση....
Πολυχρονος ευχομαι υγεια και χάρες καθως και δυνατα seτ-up στα φουσεκια σου.

κάποτε όταν είχα τον κρόνυ είχα κάνει πατέντα με ξερολιθιά από τσιμεντόλιθους μέχρι που ο κρόνυ έφαγε ένα σκάγι που εξοστρακίστηκε στην κάτω πλευρά του υπερθυρου της θυρίδας
μετά έκανα πατέντα με ξύλινη παλέτα που μου διαλύθηκε από το τουφεκίδι, όλο έλεγα να την διορθώσω κι ακόμα την διορθώνω
πάντως μένουσες στα 36,5 μ τις μετρούσε
Υγεία και χαρά στους εορτάζοντες, Μάριε το στήσιμο με ασφάλεια του χρονογραφου με κάποιο τέχνασμα είναι εύκολο, δεν εγγυάται όμως ότι ο χρονογράφος θα μπορέσει να μετρήσει, γιατί οι <<οπτικοί >> χρονογραφοι που έχουμε λειτουργούν μετά την διακοπή της υπέρυθρης ακτίνας με την σκίαση που προκαλεί το πέρασμα της στήλης σκαγιων μέ το βυσμα . Σε απόσταση 10 ή περισσοτέρων μέτρων τα σκάγια έχουν αποστασιοποιηθει και συχνά μόνο συσωματωσεις ή το βύσμα μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους αισθητήρες.

ΩΠΑ Νίκο καλέ μου φίλε πάτα φρένοοοοοοοοοοοοο.....

Φίλε μου Νίκο και λοιποί φίλοι....
η ταχύτητα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ΜΕΝΟΥΣΑ και όχι η αρχική!!!!
μας ενδιαφέρει η ταχύτητα των σκαγίων την ώρα που πλήττουν το θήραμα
η ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ είναι αυτό που μας επηρεάζει, την εσωτερική βλητική και την εξωτερική βλητική τις μελετάμε μόνο και μόνο επειδή επηρεάζουν την ΒΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ δηλαδή το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Τις αρχικές ταχύτητες τις μελετάμε ως ΕΝΔΕΙΞΗ των μενουσών! για ευκολία επειδή δεν μπορούμε να μετρήσουμε εύκολα τις μένουσες
οι πίνακες μας βοηθάνε ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να πάρουμε "μια γεύση" από τις μένουσες ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ την πραγματική τιμή!

π.χ.1
σκάγι #6 στα 40 μ με αρχική 380 m/sec περιμένουμε ότι θα έχει 191 m/sec μένουσα
μπορεί όμως να έχει 210 ή 170 m/sec !!!!
στην α περίπτωση μπορεί να το έχεις πετύχει ΕΣΥ Νίκο με τις αλχημείες σου (βυσματώσεις, αντιτριβικά) πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές από τις συμβατικές την β περίπτωση μπορεί να το έχω πετύχει ΕΓΩ με τις "πατατούλες" μου (ανεβάζοντας πιέσεις με συνέπεια παραμορφώσεις)
το δικό σου θα θερίζει - το δικό μου θα τραυματίζει κι ας έχουν τις ίδιες αρχικές

ο πίνακας του Βασίλη είναι ένα ΥΠΕΡΟΧΟ εργαλείο που μου έχει λύσει τα χέρια, μου παρέχει ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ το τι μπορώ να περιμένω από φυσιολογικές συνθήκες
ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ μεν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ δε......... δεν αποτελούν ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ συνεπώς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Η Διάτρηση εξαρτάται από τις μένουσες σε συνάρτηση με την κατάσταση των σκαγίων

πχ 2
στήνεις 2 συνθέσεις Νίκο στα 33 γρ #8
μετράς
α 380 m/sec
b. 410 m/sec
διατρηση
α 80 σελίδες
β 70 σελίδες
ε, δεν θα ψυλλιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με το β;;;;
θα μου πεις ότι θα το έχεις δει και στην κατανομή ότι κάτι δεν πάει καλά και θα έχεις δίκιο

η μεγάλη αρχική ταχύτητα δεν είναι πανάκεια, πρέπει να συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες.......

Να πατησω φρενο καλέ μου φιλε....αλλα...''ακου''...
Ειπα δεν με ενδιαφερουν οι μενουσες....εχω την ενδειξη των αρχικων ταχυτητητων....και σημαντικοτερο
την ενδειξη απο την διατρηση των σκαγιων...
Εαν θελεις με πιστευεις.....Μετα απο τοσες δοκιμες που εχω....ΜΟΝΟ και απο την αρχικη ταχυτητα ξερω
τι διατρηση θα εχω....
Παντα βεβαια κανοντας τις αλχημειες που κανω ( οπως το λες )....στα χοντρα σκαγια....
Στα Ν8 -Ν9 που οι ''αλχημειες'' ειναι λιγοτερες....και αναλογα την ποιοτητα των σκαγιων....παλι ξερω απο
την συγκεντρωση και απο την διατρηση....τι ''ψαρια'' μπορει να πιασει το φυσιγγιο.
Δεν γινεται να εχεις καλες συγκεντρωσει και κατανομες με παραμορφωμενα σκαγια + την αρχικη ταχυτητα
και την διατρηση βγαζω τα συμπερασματα μου...
Εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα....Φυσιγγιο που εχει V1,5-390+ m/s και στα 35 με 3 αστρα μαμα
τσοκ βγαζει μια συγκεντρωση 70% δεν υπαρχει περιπτωση να σε ''πουλησει'' στον κυνηγοτοπο.
Τα λεω ''μπακαλιστηκα''.....αλλα αυτα ειναι τα δικα μου συμπερασματα φιλε!!!

Πολύχρονος Νικόλα!!!!
Εκλεισα δοκιμαστικά t4 cx2000-s4 1.50x34no9 κουβετ-fsf12-diana8-χαρτακι αντίστροφο 69-64 ελαφρύ κ γαζωνει από 10-30 μέτρα με franchi vsgl κ benelli sl 71 3 άστρα μισό τσοκ κ αυλους 18.4 κ 18.3.

Στελαρα η fsf εχει μεγαλο αμορτισερ....ετσι το βλεπω εγω.....Δεν εστηνα διασπορας με fsf.

Τωρα απο που εστησα...βγηκα να τι ριξω.....αλλα πρεπει να σε ''θελει''....Δεν μπορεσα να το ριξω....
Υπαρχουν μαστορια που δουλευουν στα 30 μετρα πισω απο τον στοχο....οποτε δεν το ρισκαρω...
Εαν μπορεσω το απογευμα...και ας εχουν ερθει φιλοι λογω της γιορτης μου...( δεν μασαω ) θα το ριξω.
Εκτος και αν πιασει βροχη....φιλε!!!

Υπαρχουν μαστορια που δουλευουν στα 30 μετρα πισω απο τον στοχο....οποτε δεν το ρισκαρω...
Κέρνα τους έναν ελληνικό για διάλειμμα και μπήξτο :)
Εαν μπορεσω το απογευμα...και ας εχουν ερθει φιλοι λογω της γιορτης μου...( δεν μασαω ) θα το ριξω.
Unplayable.
Άπαιχτος στα ελληνικά.

Να πατησω φρενο καλέ μου φιλε....αλλα...''ακου''...
Ειπα δεν με ενδιαφερουν οι μενουσες....εχω την ενδειξη των αρχικων ταχυτητητων....και σημαντικοτερο
την ενδειξη απο την διατρηση των σκαγιων...
Εαν θελεις με πιστευεις.....Μετα απο τοσες δοκιμες που εχω....ΜΟΝΟ και απο την αρχικη ταχυτητα ξερω
τι διατρηση θα εχω....
Παντα βεβαια κανοντας τις αλχημειες που κανω ( οπως το λες )....στα χοντρα σκαγια....
Στα Ν8 -Ν9 που οι ''αλχημειες'' ειναι λιγοτερες....και αναλογα την ποιοτητα των σκαγιων....παλι ξερω απο
την συγκεντρωση και απο την διατρηση....τι ''ψαρια'' μπορει να πιασει το φυσιγγιο.
Δεν γινεται να εχεις καλες συγκεντρωσει και κατανομες με παραμορφωμενα σκαγια + την αρχικη ταχυτητα
και την διατρηση βγαζω τα συμπερασματα μου...
Εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα....Φυσιγγιο που εχει V1,5-390+ m/s και στα 35 με 3 αστρα μαμα
τσοκ βγαζει μια συγκεντρωση 70% δεν υπαρχει περιπτωση να σε ''πουλησει'' στον κυνηγοτοπο.
Τα λεω ''μπακαλιστηκα''.....αλλα αυτα ειναι τα δικα μου συμπερασματα φιλε!!!
Χρόνια πολλά ,με υγεία και πολλά χαμόγελα......!!!!!

Καλημέρα, ο Burrard και οι άλλοι μεγάλοι του παρελθόντος τα έλεγαν αυτα και σωστά, αναφορικά με τις επιλογές της εποχής και του τόπου τους. Στις χώρες του βορρά και στην αμερικη οι επιλογές σκαγιων είναι κάτι σαν παράδοση και λίγοι ξεφεύγουν από τον κανόνα. Τι εννοώ, στην αμερικη για Παράδειγμα στα φυσίγγια με μολυβδινα για ορτυκια, πέρδικες κλπ,χρησιμοποιούν νούμερο 7 1/2 και σπάνια 9αρια ή 6αρια. Η ποικιλία σε νούμερα σκαγιων και σε προτίμηση του ενός ή του άλλου δεν υπάρχει, ειδικά τα ψιλά όπως τα 10αρια. Το ίδιο οι Άγγλοι. Όταν λοιπόν ριξουμε 7,5 σε ορτυκια ή μπεκάτσα, πάντα ή πυκνότητα γίνεται ανεπαρκής πολύ πριν την διάτρηση. Το αντίθετο αν ριξουμε 7,5 νούμερο στην φασα. Εμείς με την ιταλική νοοτροπία στην επιλογή σκαγιων ψάχνουμε το κατάλληλο σκαγι για το θηραμα που κυνηγάμε . Κατάλληλο σκαγι για ένα συγκεκριμένο θηραμα είναι εκείνο που είτε έχει την ελάχιστη απαιτούμενη διάτρηση στην μεγαλύτερη απόσταση που τουφεκαμε, είτε είναι το χοντρυτερο σκαγι με την ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα σκαγιων στην ίδια απόσταση. Και οι δύο επιλογές είναι πολύ κοντά ( μάξιμουμ ένα νούμερο διαφορά ή συχνά ταυτίζονται), οπότε το μόνο που μένει για να αισθάνεσαι άνετα με το φυσίγγιο είναι οι λεπτομέρειες του σεταπ.
Φίλε Λευτέρη,
Οι "επιλογές της εποχής και του τόπου" των πατέρων της βλητικής του λειόκαννου, ισχύουν εν πολλοίς και σήμερα διότι όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, ζούμε στον ίδιο πλανήτη, η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι ίδια, το ειδικό βάρος του μολύβδου είναι ίδιο και η δερματική αντίσταση των θηραμάτων δεν αυξήθηκε από μετάλλαξη του πτερώματος ή τριχώματος σε κέβλαρ!
Οι επιλογές των σκαγιών είναι ΚΑΙ προσωπική υπόθεση του καθενός, πλην όμως υπόκεινται σε κανόνες!
Σε όλο τον κόσμο πάνω - κάτω χρησιμοποιούν τα ίδια μεγέθη για τα ίδια θηράματα, εκτός από εμάς που πάμε να μιμηθούμε του ιταλούς που είναι παράδειγμα προς αποφυγήν! Αν μιλήσετε με Σέρβους, Βούλγαρους και άλλους πρώην Γιουγκοσλάβους κυνηγούς (υποτιθέμενους "υπανάπτυκτους") που γνωρίζουν τι εστί μέσος ιταλός "κυνηγός" θα δείτε την γνώμη που έχουν!

τα αμερικάνικα ορτύκια είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας συνεπώς τα #8 και #7,5 που χρησιμοποιούν είναι μια χαρά μεγέθη
η ευρωπαϊκή μπεκάτσα έχει προβαλλόμενη επιφάνεια περίπου 100 cm2, το κιρκίρι και το αγριοπερίστερο 90 cm2 η πέρδικα 110 cm2, εάν "πάντα ή πυκνότητα γίνεται ανεπαρκής πολύ πριν την διάτρηση" για την μπεκάτσα με #7,5 τότε με τι μέγεθος σκαγίων πρέπει να κυνηγάμε το κιρκίρι και το αγριοπερίστερο, που και πιο μικρά είναι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις τα κυνηγάμε;;;; με 8αρια ή με 9αρια;;;; θα μου πεις τα κυνηγάμε με στενότερα τσοκ, έλα μου που και με 1/4 τσοκ με 7αρια έχουμε ικανές κατανομές για τις αποστάσεις της μπεκάτσας ακόμα και για το τρυγόνι των 70 cm2 !
η φάσσα θέλει 2 Joule για να καταβληθεί, αυτή την ενέργεια μας την δίνουν 3 εφταμισάρια στα 55 μ ή 2 μόλις εφταμισάρια στα 45 μ θα έχουμε όμως την κατανομή;

Για τους δύο κανόνες που γράφεις έχω τις _ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΕΣ_ αντιρρήσεις μου, όχι ότι διαφέρουν πολύ από τον "ισχύοντα", αλλά "την ελάχιστη απαιτούμενη διάτρηση στην μεγαλύτερη απόσταση" θα την έχει το "χοντρυτερο σκαγι με την ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα σκαγιων" γιατί απλά το ψιλό δεν θα έχει την απαιτούμενη ενέργεια ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (Θα την έχει όμως πολύ κοντά) συνεπώς έχεις δίκιο που λες ότι οι 2επιλογές ταυτίζονται!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ έχουν επικρατήσει 2 το πολύ 3 νούμερα σκαγίων για γομώσεις 28 έως 36 γρ, ακολουθώντας τον κανόνα:
Επιλέγουμε πάντα το χοντρότερο σκάγι που θα μας δώσει την ελάχιστη απαιτούμενη κατανομή, στις αντιξοότερες συνθήκες χρήσης!

π.χ. αν η τουφεκιά μου, μου δίνει επαρκή αριθμό σκαγίων #7,5 στα 45μ σε κυνήγι τσίχλας δεν έχω λόγο να πάω στα (αγαπημένα μου προσωπικά 9αρια ή 8,5αρια!) αφού με το 7,5 θα τις "κόβω" και πιο μακρυά!!!! αρκεί να έχω την πυκνότητα που θέλω γιατί αν πάω με τραποφύσιγγο 24γρ #7,5 από τα κενά θα χωράει να περάσει στρουθοκάμηλος (τρόπος του λέγειν) κι όχι μόνον τσίχλίτσα.

Φίλε Λευτέρη,
Οι "επιλογές της εποχής και του τόπου" των πατέρων της βλητικής του λειόκαννου, ισχύουν εν πολλοίς και σήμερα διότι όσο και να προχώρησε η τεχνολογία, ζούμε στον ίδιο πλανήτη, η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι ίδια, το ειδικό βάρος του μολύβδου είναι ίδιο και η δερματική αντίσταση των θηραμάτων δεν αυξήθηκε από μετάλλαξη του πτερώματος ή τριχώματος σε κέβλαρ!
Οι επιλογές των σκαγιών είναι ΚΑΙ προσωπική υπόθεση του καθενός, πλην όμως υπόκεινται σε κανόνες!
Σε όλο τον κόσμο πάνω - κάτω χρησιμοποιούν τα ίδια μεγέθη για τα ίδια θηράματα, εκτός από εμάς που πάμε να μιμηθούμε του ιταλούς που είναι παράδειγμα προς αποφυγήν! Αν μιλήσετε με Σέρβους, Βούλγαρους και άλλους πρώην Γιουγκοσλάβους κυνηγούς (υποτιθέμενους "υπανάπτυκτους") που γνωρίζουν τι εστί μέσος ιταλός "κυνηγός" θα δείτε την γνώμη που έχουν!

τα αμερικάνικα ορτύκια είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας συνεπώς τα #8 και #7,5 που χρησιμοποιούν είναι μια χαρά μεγέθη
η ευρωπαϊκή μπεκάτσα έχει προβαλλόμενη επιφάνεια περίπου 100 cm2, το κιρκίρι και το αγριοπερίστερο 90 cm2 η πέρδικα 110 cm2, εάν "πάντα ή πυκνότητα γίνεται ανεπαρκής πολύ πριν την διάτρηση" για την μπεκάτσα με #7,5 τότε με τι μέγεθος σκαγίων πρέπει να κυνηγάμε το κιρκίρι και το αγριοπερίστερο, που και πιο μικρά είναι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις τα κυνηγάμε;;;; με 8αρια ή με 9αρια;;;; θα μου πεις τα κυνηγάμε με στενότερα τσοκ, έλα μου που και με 1/4 τσοκ με 7αρια έχουμε ικανές κατανομές για τις αποστάσεις της μπεκάτσας ακόμα και για το τρυγόνι των 70 cm2 !
η φάσσα θέλει 2 Joule για να καταβληθεί, αυτή την ενέργεια μας την δίνουν 3 εφταμισάρια στα 55 μ ή 2 μόλις εφταμισάρια στα 45 μ θα έχουμε όμως την κατανομή;

Για τους δύο κανόνες που γράφεις έχω τις _ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΕΣ_ αντιρρήσεις μου, όχι ότι διαφέρουν πολύ από τον "ισχύοντα", αλλά "την ελάχιστη απαιτούμενη διάτρηση στην μεγαλύτερη απόσταση" θα την έχει το "χοντρυτερο σκαγι με την ελάχιστη απαιτούμενη πυκνότητα σκαγιων" γιατί απλά το ψιλό δεν θα έχει την απαιτούμενη ενέργεια ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (Θα την έχει όμως πολύ κοντά) συνεπώς έχεις δίκιο που λες ότι οι 2επιλογές ταυτίζονται!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ έχουν επικρατήσει 2 το πολύ 3 νούμερα σκαγίων για γομώσεις 28 έως 36 γρ, ακολουθώντας τον κανόνα:
Επιλέγουμε πάντα το χοντρότερο σκάγι που θα μας δώσει την ελάχιστη απαιτούμενη κατανομή, στις αντιξοότερες συνθήκες χρήσης!

π.χ. αν η τουφεκιά μου, μου δίνει επαρκή αριθμό σκαγίων #7,5 στα 45μ σε κυνήγι τσίχλας δεν έχω λόγο να πάω στα (αγαπημένα μου προσωπικά 9αρια ή 8,5αρια!) αφού με το 7,5 θα τις "κόβω" και πιο μακρυά!!!! αρκεί να έχω την πυκνότητα που θέλω γιατί αν πάω με τραποφύσιγγο 24γρ #7,5 από τα κενά θα χωράει να περάσει στρουθοκάμηλος (τρόπος του λέγειν) κι όχι μόνον τσίχλίτσα.
Mαριε, δεν κατάλαβα αν διαφωνούμε συμφωνοντας ή το αντίθετο. Σε πολλές περιπτώσεις εδώ στο φόρουμ, παρατήρησα πως αδιαφορούν όσοι επιδιώκουν την μέγιστη συγκέντρωση για τις συνέπειες που έχει στο εύρος της τουφεκιας. Είναι δύο αντικρουομενες ( αντιστρόφως ανάλογες) ιδιότητες, όσο μικραίνει ή διάμετρος της τουφεκιας τόσο αυξάνει η συγκέντρωση .Όλοι το γνωρίζουν και όμως θριαμβεύει ή αναζήτηση της μέγιστης συγκέντρωσης σαν να πρόκειται να ρίξουν μόνο σε στατικά θηράματα. Η ευκολία που απλοϊκά συστήνεται το σφίξιμο της τουφεκιας, σαν λύση για την αύξηση της συγκέντρωσης, με κάνει να αισθάνομαι σκοπευτής τρίτης κατηγορίας.Πχ με ν7,5 και συγκέντρωση της τάξης του 100% στα 35 μέτρα, σε ένα τέλεια κεντραρισμενο κοτσυφι θα το πάρεις στα 65 μέτρα ,αυτό λέει η θεωρία, γίνεται στην πράξη; Γιαυτό λοιπόν βλέπω πιο ρεαλιστικό να επιλέγουμε ένα νούμερο πιο μικρό και ας χάνεται θεωρητικά η δυνατότητα μίας ακραίας βολής.

Kαλησπέρες σε όλους.
Θά ήθελα να κάνω μια εύκολη ερώτηση, άν γνωρίζει κάποιος. Αν υποθέσουμε ότι δεν θέλω να κόβω τους κάλυκες, και να τους χρησιμοποιώ ατόφιους, τι απόσταση απο το ύψος των σκαγιών πρέπει να αφήνω, ώστε να μπορώ να κλείσω με εξάγωνο κλείσιμο, καθώς κάνω κάτι δοκιμές για τέτοιο κλείσιμο.
Παρατηρώ ότι το ποτηράκι που έχουν τα έτοιμα (lambro 28 gr.) για παράδειγμα, τα οποία ο κάλυκας είναι άκοπος, είναι πιο χαμηλό. Περίπου 39,5 mm. Δηλαδή και το ποτηράκι να έχω, δεν ξέρω ποιά είναι η απόσταση απο τα σκάγια. Δυστυχώς δεν μπορώ να μετρήσω...:(

Kαλησπέρες σε όλους.
Θά ήθελα να κάνω μια εύκολη ερώτηση, άν γνωρίζει κάποιος. Αν υποθέσουμε ότι δεν θέλω να κόβω τους κάλυκες, και να τους χρησιμοποιώ ατόφιους, τι απόσταση απο το ύψος των σκαγιών πρέπει να αφήνω, ώστε να μπορώ να κλείσω με εξάγωνο κλείσιμο, καθώς κάνω κάτι δοκιμές για τέτοιο κλείσιμο.
Παρατηρώ ότι το ποτηράκι που έχουν τα έτοιμα (lambro 28 gr.) για παράδειγμα, τα οποία ο κάλυκας είναι άκοπος, είναι πιο χαμηλό. Περίπου 39,5 mm. Δηλαδή και το ποτηράκι να έχω, δεν ξέρω ποιά είναι η απόσταση απο τα σκάγια. Δυστυχώς δεν μπορώ να μετρήσω...:(

Εαν κλεινεις σε 2 σταδια 9 με 10 χιλιοστα...
Εαν κλεινεις με 3το σταδιο απλο 11-με 12 χιλιοστα
Εαν κλεινεις σε 5διακο απο 12 εως 14 χιλιοστα...
Με ακοπους καλυκες δεν θα εχεις ποτε σταθερη αποδοση στο φυσιγγιο σου...

Mαριε, δεν κατάλαβα αν διαφωνούμε συμφωνοντας ή το αντίθετο. Σε πολλές περιπτώσεις εδώ στο φόρουμ, παρατήρησα πως αδιαφορούν όσοι επιδιώκουν την μέγιστη συγκέντρωση για τις συνέπειες που έχει στο εύρος της τουφεκιας. Είναι δύο αντικρουομενες ( αντιστρόφως ανάλογες) ιδιότητες, όσο μικραίνει ή διάμετρος της τουφεκιας τόσο αυξάνει η συγκέντρωση .Όλοι το γνωρίζουν και όμως θριαμβεύει ή αναζήτηση της μέγιστης συγκέντρωσης σαν να πρόκειται να ρίξουν μόνο σε στατικά θηράματα. Η ευκολία που απλοϊκά συστήνεται το σφίξιμο της τουφεκιας, σαν λύση για την αύξηση της συγκέντρωσης, με κάνει να αισθάνομαι σκοπευτής τρίτης κατηγορίας.Πχ με ν7,5 και συγκέντρωση της τάξης του 100% στα 35 μέτρα, σε ένα τέλεια κεντραρισμενο κοτσυφι θα το πάρεις στα 65 μέτρα ,αυτό λέει η θεωρία, γίνεται στην πράξη; Γιαυτό λοιπόν βλέπω πιο ρεαλιστικό να επιλέγουμε ένα νούμερο πιο μικρό και ας χάνεται θεωρητικά η δυνατότητα μίας ακραίας βολής.
Όχι Λευτέρη δεν "διαφωνούμε συμφωνοντας" αλλά συμφωνούμε διαφωνώντας....:)
συζήτηση να γίνεται
έχεις δίκιο σ' αυτά που λες για την συγκέντρωση.....

Πολύχρονος Νικόλα!!!!
Εκλεισα δοκιμαστικά t4 cx2000-s4 1.50x34no9 κουβετ-fsf12-diana8-χαρτακι αντίστροφο 69-64 ελαφρύ κ γαζωνει από 10-30 μέτρα με franchi vsgl κ benelli sl 71 3 άστρα μισό τσοκ κ αυλους 18.4 κ 18.3.

Στελαρα η fsf εχει μεγαλο αμορτισερ....ετσι το βλεπω εγω.....Δεν εστηνα διασπορας με fsf.
Η fsf12 ποιό κυάθιο είναι ?Κάνει καλή έμφραξη?

Αυτή μήπως είναι ? ΤΑΠΑ SFS LF CAL12 H12

SFS20_12.gif

Last edited:
Η fsf12 ποιό κυάθιο είναι ?Κάνει καλή έμφραξη?

ΕΙΝΑΙ αυτο Στεφανε....με καλη εμφραξη....αλλα αλλη κατανομη απο την γνησια μαλλινη ταπα ( τσοχα )
και απο την ντιανα.
Συμπιεσημο υλικο....λιγοτερο απο την γνησια μαλλινη ταπα .

εικόνα_Viber_2021-12-07_10-41-20-297.jpgεικόνα_Viber_2021-12-07_10-42-27-907.jpgεικόνα_Viber_2021-12-07_10-42-20-479.jpg
ΕΧΕΙ 2-2,5 χιλιοστα φελλο στην μεση.

ΕΙΝΑΙ αυτο Στεφανε....με καλη εμφραξη....αλλα αλλη κατανομη απο την γνησια μαλλινη ταπα ( τσοχα )
και απο την ντιανα.
Συμπιεσημο υλικο....λιγοτερο απο την γνησια μαλλινη ταπα .

View attachment 37235View attachment 37236View attachment 37237
ΕΧΕΙ 2-2,5 χιλιοστα φελλο στην μεση.

Αυτα τα βυσματα που μπορω να τα αγοράσω?!

Back