Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Kαλησπέρες.
Λοιπόν παιδιά. Έκανα ένα μικρό έξοδο, και μπορώ να πώ ότι πλέον κλείνω το φυσίγγι αξιοπρεπώς. Πήρα ένα στροφείο και ένα χαράχτη.
Δηλαδή πρώτο στάδιο και το στροφείο. Το τρίτο στάδιο το έφτιαξα. Προς το παρών κλείνω με ένα δαχτυλίδι που έχω φτιάξει ώς αποστάτη.

Χρησιμοποιώ ένα πρεσάκι για τα δύο στάδια, και την φρέζα για το στροφείο. Τώρα είμαι στην φάση που σχεδιάζω μια μηχανή, να γίνονται πιο σωστά, και να μην μπαινοβγάζω δαχτυλίδια.

View attachment 37687View attachment 37688View attachment 37689View attachment 37690
Μια φωτογραφία από το στροφείο και το χαράκτη από μέσα τους, είναι εφικτή ?
Πολλές στροφές έχεις στο ρέλιασμα και αφήνει σημάδι.

Μια φωτογραφία από το στροφείο και το χαράκτη από μέσα τους, είναι εφικτή ?
Πολλές στροφές έχεις στο ρέλιασμα και αφήνει σημάδι.
Πόσες στροφές θέλει φίλε Στέφανε. Δεν με χαλάει βέβαια.. αλλά μιας και φτιάχνω μηχανάκι, να δώ τι μειωτήρα να βάλω.
1639500692558.jpg

Πόσες στροφές θέλει φίλε Στέφανε. Δεν με χαλάει βέβαια.. αλλά μιας και φτιάχνω μηχανάκι, να δώ τι μειωτήρα να βάλω.
View attachment 37693
Αν μπορείς να το μειώσεις στις 200 με 240 το λεπτό είναι ότι καλύτερο.Πάντα με λίγο λαδάκι.
Το χαράκτη από που το πήρες? Ωραία δουλειά

Last edited:
Και εγώ νόμιζα με 800,900 στροφές είναι καλύτερα.
Καίγεται το πλαστικό. Με τόσες στροφές πρέπει να δουλεύεις πολύ γρήγορα πράγμα αδύνατον με το χέρι.
Μην κοιτάς τις αυτόματες.Εκεί το κρατάει λιγότερο από δευτερόλεπτο.

Φίλε Στέφανε, μόλις δοκίμασα και έκλεισα στις 250 - 650 - και 800 στροφές αντίστοιχα, καθώς η φρέζα που διαθέτω έχει ρύθμιση στροφών.
Παρατήρησα ότι ναι μέν δεν το καίει στις 250 στροφές, αλλά είναι κάπως....δεν ξέρω αλλά δεν μου έκατσε καλά. Στις 650 περίπου πήγε αρκετά καλά, χωρίς να αφήνει σημάδια αλλοίωσης. Στίς 800 περιπου επίσης πήγε καλά, αλλά ένα αμυδρό γδάρσιμο ίσως να το είδα.

Κρατάω αυτό που λές οτι οι μηχανές το κάνουν στο δευτερόλεπτο, οπότε όταν με το καλό ολοκληρώσω το μηχανάκι που θα έχει και Stop, θα μπορώ να κατεβαίνω με πιο πολύ ταχύτητα (τώρα το πάω σιγά καθώς δεν έχω που να φρενάρω) θεωρώ ότι μεταξύ 600 και 700 στοφών θα έχω αρκετά καλό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς επειδή πρέπει να παίξω με γρανάζια και τροχαλία, και όχι με ρύθμιση στροφών στο μηχανάκι, δεν είναι και εύκολο να κάνεις τράμπες.

Καίγεται το πλαστικό. Με τόσες στροφές πρέπει να δουλεύεις πολύ γρήγορα πράγμα αδύνατον με το χέρι.
Μην κοιτάς τις αυτόματες.Εκεί το κρατάει λιγότερο από δευτερόλεπτο.

Στεφανε η μια απο τις δυο μηχανες που εχω ειναι η EVO του καββαδια....το μοτερ που ρελιαζω εχει 1400
στροφες....εαν λιπαινεις λιγο τον καλυκα το πλαστικο δεν καιγεται φιλε!!! Με Ι2ς ρελιαζω το αστεροειδες
κλεισιμο και με το IOD τα ρελιαστα....
Το πλαστικο μπορει να καει και με ρελιαστρα χειρος....εαν δεν ξερεις να ρελιαζει φιλε!!!

εικόνα_Viber_2021-08-18_09-33-16-349.jpgεικόνα_Viber_2021-08-18_09-45-16-975.jpgεικόνα_Viber_2021-08-19_21-55-24-428.jpgεικόνα_Viber_2021-12-14_22-39-39-937.jpg
Βλεπεις καποιο ψεγαδι εσυ ???

Στεφανε η μια απο τις δυο μηχανες που εχω ειναι η EVO του καββαδια....το μοτερ που ρελιαζω εχει 1400
στροφες....εαν λιπαινεις λιγο τον καλυκα το πλαστικο δεν καιγεται φιλε!!! Με Ι2ς ρελιαζω το αστεροειδες
κλεισιμο και με το IOD τα ρελιαστα....
Το πλαστικο μπορει να καει και με ρελιαστρα χειρος....εαν δεν ξερεις να ρελιαζει φιλε!!!

View attachment 37706View attachment 37707View attachment 37708View attachment 37710
Βλεπεις καποιο ψεγαδι εσυ ???
Τέλεια είναι.Εσύ το κατέχεις και με κλειστά μάτια.
Αλλά για τους περισσότερους καλύτερα να έχει χαμηλές στροφές, ώστε και να το κρατήσει παραπάνω δεν το λιώνει.
Τα αργόστροφα μοτέρ έχουν τριπλάσια τιμή.

Τέλεια είναι.Εσύ το κατέχεις και με κλειστά μάτια.
Αλλά για τους περισσότερους καλύτερα να έχει χαμηλές στροφές, ώστε και να το κρατήσει παραπάνω δεν το λιώνει.
Τα αργόστροφα μοτέρ έχουν τριπλάσια τιμή.
Ρυθμιστή στροφών ; Ανάλογα το μοτέρ μπορεί να είναι από φθηνοί μέχρι πανάκριβοι.

Στέφανε ,πως θα καταλάβω αν κάνει ή οχι;
Βάλε στην κατάψυξη το συγκεντρωτήρα για 2 μέρες. Βγάλτο και προσπάθησε ''να ανοίξεις'' την φούστα του.
Κάνε το ίδιο και με την μάλλινη.Θα δεις πως αντιδρά η μάλλινη.Για το πλαστικό ξέχνα το.
Τώρα θα μου πεις μείον 19° δεν πρόκειται να ζήσουμε αλλά όλα τα πλαστικά από τους 0° αρχίζουν και σκληραίνουν και πάμε σε ακραία θερμοκρασία για να καταλάβουμε πιο γρήγορα την αντίδραση των υλικών.

Νίκο από τα στροφεια για αστεροειδες του Καββαδία ποιο κάνει το πιο παχύ ρελι;

Και το Ι2ς και το ΙΟD στα 2- 2,10 χιλιοστα ειναι το παχος του ρελιου....δεν εχω αλλα στροφεια του καββαδια.
Με αυτα κλεινω ολα τα φυσιγγια μου...Λευτερη.
Δεν ξερω τι αλλα μπορει να εχει....δεν τον εχω ρωτησει...με αυτα τα δυο ειμαι καλυμενος φιλε!!!

Στέφανε ,πως θα καταλάβω αν κάνει ή οχι;

Λευτερη το μεγαλυτερο προβλημα στα πλαστικα βυσματα....εναι ο ''χρονος''' πολυκαιρισμενα βυσματα
που εχουν στην πλατη τους καποια χρονια....ξεραινεται το πλαστικο και οι φουστες οταν πας να τις
εκτονωσεις με ''εργαλειο''....ωστε να κανουν εμφραξη στο καλυκα σχιζονται.
Τωρα εαν δεν ''δουλεψει'' η φουστα....ειναι ενας λογος για να εχεις καταλοιπα στην καννη σου...φιλε!!!

Χειμερινη κολεξιον .......Ν. Παπ. σε 12/76.... σε 5σταδιακο....κλεισιμο = τουφεκιες καρμπον!!!! :)

Απο ολα τα καλα εχει ο μπαξες..... :D S-G -magnum- 50+2 αλευρι - Ν3,5 - 75-64,5

Αποσπωμενος πατος με φουστα Ηλιοπ. +FSF + ποτηρι Θωδη - 48+2 αλευρι Ν4 -75-64,5

Γνησια μαλλινη...48+2 αλευρι,,,,Ν4.... 75 - 64,5 Και τα μυαλα στα καγκελα....:p

ΥΓ. Φιλε Λευτερη με το Ι2ς ( Στροφειο ) φτιαχνω οτι ρελι θελω...πχ...παχυ βαθυ - ρηχο στενο....
Για μενα ειναι ενα εξαιρετικο στροφειο!!! :)

εικόνα_Viber_2021-12-15_08-41-00-181.jpgεικόνα_Viber_2021-12-15_08-41-14-292.jpgεικόνα_Viber_2021-12-15_08-41-43-348.jpgεικόνα_Viber_2021-12-15_08-46-56-089.jpgεικόνα_Viber_2021-12-15_08-47-18-223.jpg

Χειμερινη κολεξιον .......Ν. Παπ. σε 12/76.... σε 5σταδιακο....κλεισιμο = τουφεκιες καρμπον!!!! :)

Απο ολα τα καλα εχει ο μπαξες..... :D S-G -magnum- 50+2 αλευρι - Ν3,5 - 75-64,5

Αποσπωμενος πατος με φουστα Ηλιοπ. +FSF + ποτηρι Θωδη - 48+2 αλευρι Ν4 -75-64,5

Γνησια μαλλινη...48+2 αλευρι,,,,Ν4.... 75 - 64,5 Και τα μυαλα στα καγκελα....:p

ΥΓ. Φιλε Λευτερη με το Ι2ς ( Στροφειο ) φτιαχνω οτι ρελι θελω...πχ...παχυ βαθυ - ρηχο στενο....
Για μενα ειναι ενα εξαιρετικο στροφειο!!! :)

View attachment 37728View attachment 37729View attachment 37730View attachment 37731View attachment 37732
Χααααααρμα οφθαλμών‼️‼️‼️‼️
Nico's cartridges ‼️

Back