Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Με την 155 τα ριχνεις η εχεις και αλλο τουφεκι ; Εμενα και η 155 και το ποζε μπαικαλ δινουν τις καλητερες τουφεκιες με τους ζ2μ ,για τον λαγο που φτιαχνω ενα με την ς4 34 γρ με ζ2μ 24 γαμ....ει και δερνει και στα δραμια το ιδιο και σε πιο βαρια φυσιγγια 36-38 γρ τον αγαπανε τον ζ2μ δες το λιγο και εσυ ,μην κοβεις τα πτεριγια τους !!
Ναι μονο με την 155 κάνω τις δοκιμές μου αφού επί το πλείστον με αυτή κυνηγάω.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο με τίποτα στον z2m...πολύ καλό βυσμα.το συνολικό στήσιμο έφταιγε αλλά δεν το έψαξα παραπάνω. Φίλος μου έδωσε το ίδιο φυσιγγι με z2m21 και ρελιασμα με bn2 special...78% συγκέντρωση μου έβγαλε...οπότε κάτι άλλο έφταιγε.
Το 1,75 *33,5 με z2m21 και σκάγια ν6 είναι το βασικό μου φυσιγγι για πέρδικα και φασα.

Kαλημερα στους προλαλήσαντες!:)

Για πείτε την γνώμη σας, ... για αυτό ρώτησα για τα καψούλια...

Ο Garolini δίνει μια γόμωση για Cal.16...

Πλαστικός κάλυκας με καψούλι μέσης ισχύος, πλαστικός συγκεντρωτήρας και αστέρι.

16/67 MBx32 g. 1,42x28 Stell. 56,5 χιλ. V1 395 m / s και PMax 670 bar.

Εγώ έριξα αυτήν αλλά στους 17 C...φονική , αλλα "ξερή" ανάκρουση, οχι δυνατό, μαλακό "σχετικά", αλλα κάπως "απότομο"...

View attachment 41944

...και σκέφτομαι να την κάνω 1,35 Χ 27 με CX2000, για την έναρξη σύμφωνα με αυτό που επισυνάπτω από το ιταλικό modomirino...
Καλημέρα Γιάννη
Σίγουρα σηκώνει χαμήλωμα για την έναρξη με 30 βαθμους.
Για Πέρδικα θα είναι μια χαρα

Ναι μονο με την 155 κάνω τις δοκιμές μου αφού επί το πλείστον με αυτή κυνηγάω.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο με τίποτα στον z2m...πολύ καλό βυσμα.το συνολικό στήσιμο έφταιγε αλλά δεν το έψαξα παραπάνω. Φίλος μου έδωσε το ίδιο φυσιγγι με z2m21 και ρελιασμα με bn2 special...78% συγκέντρωση μου έβγαλε...οπότε κάτι άλλο έφταιγε.
Το 1,75 *33,5 με z2m21 και σκάγια ν6 είναι το βασικό μου φυσιγγι για πέρδικα και φασα.
Το 1,75χ34 ειναι ενα φυσιγγι για ολλες τις δουλειες και για τους πιο πολους καιρους τωρα εσεις κατω στην κρητη δεν εχετε καιρους που μπορει να το επηρεασει τοσο πολυ αρνητηκα, δεν εχετε τους πολυ μειον βαθμους δηλαδη. Πιστευω οτι με αυτο εισαι καλημενος για ολλα τα "σοβαρα" κυνηγια στα αναλογα νουμερα

11 χιλιοστα αν θυμάμαι καλά...είμαι στη δουλειά και δε μπορώ να δω τώρα...
Θα δω αν μπορώ να κλείσω το σεταπ σου με χρήση 3ου. Νομίζω και σε 68,5 κάλυκα δε θα κλείσει χωρίς λακούβα με χάραξη πάτημα. 435 στους 20 βαθμούς...και στους +5 πόσο να πέσει; 410/415;;; Και γαμω τα φυσίγγια!!!
Στράτο δεν κλείνει με απλό 3ο κ εφοσον
έχεις βρει το φαρμακο για τον λαγό μην μπαίνεις σε έξοδα, δοκιμές κτλπ. :)

Το 1,75χ34 ειναι ενα φυσιγγι για ολλες τις δουλειες και για τους πιο πολους καιρους τωρα εσεις κατω στην κρητη δεν εχετε καιρους που μπορει να το επηρεασει τοσο πολυ αρνητηκα, δεν εχετε τους πολυ μειον βαθμους δηλαδη. Πιστευω οτι με αυτο εισαι καλημενος για ολλα τα "σοβαρα" κυνηγια στα αναλογα νουμερα
Ειλικρινά θα σου απαντήσω ότι αν κυνηγούσα μόνιμα με 4 άστρα και 7 νούμερο σκάγια στα 33 34 γραμμάρια θα είχα πιο πολλές επιτυχίες και πολύ λιγότερες αποτυχίες σε όλα τα θηράματα. Τα μέρη είναι συνήθως κλειστά οι τουφεκιές σε μικρές σχετικά αποστάσεις....
Φέτος που κυνήγησα μερικές φορές με το xf μπορώ να πω ότι πήγα αρκετά καλά με βολές από τα 5-6 μέτρα έως και τα 35 -40 μέτρα...δεν το περίμενα με τίποτα.

Στράτο δεν κλείνει με απλό 3ο κ εφοσον
έχεις βρει το φαρμακο για τον λαγό μην μπαίνεις σε έξοδα, δοκιμές κτλπ. :)
Του χρόνου,υγεια να εχουμε θα δοκιμάσω και τη σιπε σε λαγό και πέρδικα.
Έχω γεμίσει 2 3 σεταπ όταν τα ρίξω θα τα ανεβάσω για να τα σχολιάσουμε.

Ειλικρινά θα σου απαντήσω ότι αν κυνηγούσα μόνιμα με 4 άστρα και 7 νούμερο σκάγια στα 33 34 γραμμάρια θα είχα πιο πολλές επιτυχίες και πολύ λιγότερες αποτυχίες σε όλα τα θηράματα. Τα μέρη είναι συνήθως κλειστά οι τουφεκιές σε μικρές σχετικά αποστάσεις....
Φέτος που κυνήγησα μερικές φορές με το xf μπορώ να πω ότι πήγα αρκετά καλά με βολές από τα 5-6 μέτρα έως και τα 35 -40 μέτρα...δεν το περίμενα με τίποτα.
Εγω Στρατο το εχω ξανα πει εχω μονιμα πανω στα οπλα μου το lm η 3* και εχω πολυ καλα ποσοστα και στα 40-45 μετρα

Καλημέρα Γιάννη!!! Συμφωνώ πάμε στα 800... Νομίζω πάλι δεν είναι επικίνδυνο.
Όλες οι απόψεις δεκτες να τις συζητήσουμε.
Στράτο νομίζω δεν είναι επικίνδυνο...

Δεν ξερω σε τι Θερμοκρασία έκανες στις δοκιμές σου, αλλα με κάθε επιφύλαξη χωρίς να είναι αυτό απόλυτο (δλδ. αυτό έχω στο νου μου εγώ αφού δεν μπορώ να μετρήσω πιέσεις) είναι οτι για κάθε 10 C μεταβολή στην θερμοκρασία έχουμε διαφορά 70-80 bar και μια αμελητέα διαφορά 7-8 μ/δλ...

Τουτέστιν όταν το ρίξεις με κρύο θα είναι σαφώς καλύτερα...

Υ.Γ: ίσως τα 70-80 bar να θεωρηθούν υπερβολικά, αλλα εμπεριέχουν αρκετή δόση περιθωρίου ασφάλειας, και νομίζω οτι είναι προτιμότερα από το λογοπαίγνιο του τύπου "υπερβολικά", "λιγότερα", "πολύ λιγότερα", ειδικά όταν γεμίζουμε φορτωμένες συνταγές.. Εξάλλου και η θερμοκρασία είναι αστάθμητος παράγων, π.χ. λέμε στη ζέστη 30 C και ντάλα μεσημέρι πάει 35+, οπότε...

Εγώ έριξα αυτήν αλλά στους 17 C...φονική , αλλα "ξερή" ανάκρουση, οχι δυνατό, μαλακό "σχετικά", αλλα κάπως "απότομο"...
Γιαννη κατά πάσα πιθανότητα το 616 σου έδωσε αυτή τη ξερή ανάκρουση όπως λες. Με cx2000 έχεις κάνει δοκιμή;

Γιαννη κατά πάσα πιθανότητα το 616 σου έδωσε αυτή τη ξερή ανάκρουση όπως λες. Με cx2000 έχεις κάνει δοκιμή;
Οχι, αυτό σκοπεύω όταν γυρίσω με το καλό...

Νομίζω από 1,40 Χ 27 με 616 σε 1,35 Χ 27 με CX2000 θα "στρώσει" ...

Στράτο νομίζω δεν είναι επικίνδυνο...

Δεν ξερω σε τι Θερμοκρασία έκανες στις δοκιμές σου, αλλα με κάθε επιφύλαξη χωρίς να είναι αυτό απόλυτο (δλδ. αυτό έχω στο νου μου εγώ αφού δεν μπορώ να μετρήσω πιέσεις) είναι οτι για κάθε 10 C μεταβολή στην θερμοκρασία έχουμε διαφορά 70-80 bar και μια αμελητέα διαφορά 7-8 μ/δλ...

Τουτέστιν όταν το ρίξεις με κρύο θα είναι σαφώς καλύτερα...

Υ.Γ: ίσως τα 70-80 bar να θεωρηθούν υπερβολικά, αλλα εμπεριέχουν αρκετή δόση περιθωρίου ασφάλειας, και νομίζω οτι είναι προτιμότερα από το λογοπαίγνιο του τύπου "υπερβολικά", "λιγότερα", "πολύ λιγότερα", ειδικά όταν γεμίζουμε φορτωμένες συνταγές.. Εξάλλου και η θερμοκρασία είναι αστάθμητος παράγων, π.χ. λέμε στη ζέστη 30 C και ντάλα μεσημέρι πάει 35+, οπότε...
Η δοκιμή είχε γίνει στους 26 βαθμούς Γιάννη με 55% υγρασία. Ούτως ή άλλως κάπου στους 10 με 20 βαθμούς είναι η συνήθης θερμοκρασία που κυνηγάω. Για αυτό το λόγο πιστεύω οι απαιτήσεις μου σε ταχύτητες φυσιγγίων δεν είναι μεγάλες εκτός από το λαγό που είναι πιο "σκληρό" σαν θήραμα.
Στη φασα έναρξη 32 γραμμάρια ν8 με καλύπτει πλήρως πράγμα που δεν το πίστευα κι όμως...

Η δοκιμή είχε γίνει στους 26 βαθμούς Γιάννη με 55% υγρασία. Ούτως ή άλλως κάπου στους 10 με 20 βαθμούς είναι η συνήθης θερμοκρασία που κυνηγάω. Για αυτό το λόγο πιστεύω οι απαιτήσεις μου σε ταχύτητες φυσιγγίων δεν είναι μεγάλες εκτός από το λαγό που είναι πιο "σκληρό" σαν θήραμα.
Στη φασα έναρξη 32 γραμμάρια ν8 με καλύπτει πλήρως πράγμα που δεν το πίστευα κι όμως...
Δηλαδή 10 C πιο κάτω , άρα δεν είσαι πάνω από 750 bar,στην χείριστη των περιπτώσεων...
Οι βαριές γομώσεις πιστεύω οτι δεν ωφελούν στην έναρξη...και τουφεκάς και καλύτερα .... χωρίς κουδούνισμα ...νομίζω....sarcastic.

Υ.Γ: το βλέπω στο νησί με το 16αρι, έχω ακούσει ....οτι τα 28 γρ. είναι για σκοπευτήριο μόνο...., το τουφέκι ρίχνει και 32 , εγώ βλέπω οτι με 27 γρ. μια χαρά πέφτουν οι Πέρδικες... τώρα τι να πω...

Οι βαριές γομώσεις πιστεύω οτι δεν ωφελούν στην έναρξη...και τουφεκάς και καλύτερα .... χωρίς κουδούνισμα ...νομίζω..
Που να δεις μια φορά στην έναρξη που έριξα με την επαναληπτική biturbo στις φάσες με 35 βαθμούς....
Ακόμα το θυμάμαι...o_Oo_Oo_O

Και γιατι όχι 1,40 χ 27 με cx2000; Στα 27 γραμμάρια είσαι με ρελιαστό ...το 1,42*28 σε αστέρι σε πάει σε 670 μπαρ...
Μια Πέρδικα που χτύπησα με το 1,40 Χ 27 616, έπεσε ψαθί, στα 25-30 μέτρα...είχε "κουράγια" η τουφεκιά το κατάλαβα...αλλα ήταν 16-17 βαθμοί...
Για αυτό λέω 1,35 στην έναρξη με τις ζέστες και βλέπουμε...αργότερά αν χρειαστεί "τσιμπάω" λίγο...

το βλέπω στο νησί με το 16αρι, έχω ακούσει ....οτι τα 28 γρ. είναι για σκοπευτήριο μόνο....
Πεσμου ότι δεν συμφώνησες... .yel.
Όταν κάποιες δεκαετίες πισω κυριαρχούσαν τα 16αρια ήταν μόνο για χρήση σε σκοπευτήριο,στο κυνήγι πηγεναν με cal.12......ετσι να τους πεις....
Δουλεμα θέλουν αυτοί........

Πεσμου ότι δεν συμφώνησες... .yel.
Όταν κάποιες δεκαετίες πισω κυριαρχούσαν τα 16αρια ήταν μόνο για χρήση σε σκοπευτήριο,στο κυνήγι πηγεναν με cal.12......ετσι να τους πεις....
Δουλεμα θέλουν αυτοί........
Δεν ασχολούμαι...;)

Περί ορέξεως ....κολοκυθόπιτα!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Back