Πλαστικά κυάθια, συγκεντρωτήρες και παραδοσιακές βυσματώσεις.

Αν φτιάξουμε ένα κλασσικό φυσίγγι με μάλλινη, δηλαδή couvette, μάλλινη, αλλά τα σκάγια αντί να τα βάλουμε πάνω από την μάλλινη με χαρτάκι 1 χιλ, τα τοποθετήσουμε μέσα σε κομμένο ποτήρι συγκεντρωτήρα, με προκομμένα πέταλα, όπως γράφτηκε παραπάνω. Δεν θα δουλέψει; Εννοώ χωρίς φούστα και χωρίς overpowder.
Φυσικά και θα δουλέψει.

Για να τα ρίξεις η κάνη και τα τσοκ θέλουν πιστοποίηση για ατσάλινα κατά 99.999%.
Δεν το έχω κοιτάξει επισταμένως.

Αφήστε λοιπόν τα "συλλεκτικά" όπλα του car και αγοράστε κάτι πιο σύγχρονο.
Γι αυτό τα παίρνω στην κράνα όταν μερικοί προτείνουν όπλα 20ετίας από το car ή μερικοί πουλάνε όπλα 20ετίας με τιμές φωτιά.
Αν δε, απαγορευτούν τα μολύβδινα, τα όπλα αυτά θα είναι σχεδόν άχρηστα.
Δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα παλιά όπλα με τις μη πιστοποιημένες κάννες για ατσάλινα σκάγια ακόμα και αν αυτά ειναι φουλ τσοκ τα οποία μπορούν να βληθούν άφοβα μέχρι 3νο σκάγια ενώ για πιο χοντρά θέλει μέχρι ντεμί τσοκ και ο λόγος οι υπερβολικές συγκεντρώσεις.
Σε κάποιες χώρες που απαγορεύεται εδώ και χρόνια η χρήση του μολϋβδου σε όλα τα κυνήγια και σκοπευτήρια, αυτά τα άχρηστα όπλα μια χαρά τα έχουν καταφέρει χωρίς την παραμικρή ζημιά, βλάβη!
Η κατασκευή των καννών ως προς τα ατσάλια δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και 100 χρόνια. Μόνο σε πολύ ακριβά όπλα που βλέπουμε εξωτικά ατσάλια. Απλά στην τράπεζα δοκιμών πέρνουν μία επειπλέων σφραγίδα, αυτή των ατσάλινων. Τίποτα παραπάνω...

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα τα παλιά όπλα με τις μη πιστοποιημένες κάννες για ατσάλινα σκάγια ακόμα και αν αυτά ειναι φουλ τσοκ τα οποία μπορούν να βληθούν άφοβα μέχρι 3νο σκάγια ενώ για πιο χοντρά θέλει μέχρι ντεμί τσοκ και ο λόγος οι υπερβολικές συγκεντρώσεις.
Σε κάποιες χώρες που απαγορεύεται εδώ και χρόνια η χρήση του μολϋβδου σε όλα τα κυνήγια και σκοπευτήρια, αυτά τα άχρηστα όπλα μια χαρά τα έχουν καταφέρει χωρίς την παραμικρή ζημιά, βλάβη!
Η κατασκευή των καννών ως προς τα ατσάλια δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και 100 χρόνια. Μόνο σε πολύ ακριβά όπλα που βλέπουμε εξωτικά ατσάλια. Απλά στην τράπεζα δοκιμών πέρνουν μία επειπλέων σφραγίδα, αυτή των ατσάλινων. Τίποτα παραπάνω...
Δηλαδη μια μπενελλι 76 θαλαμη και φουλ τσοκ 76 εκατοστα θα ριξει ατσαλι νο 3 φυσιγγι 3 ιντσων και δε θα εχει θεμα δλδ ????

Για κανε ενα βιντεακι και βιδωσε τα φουλ στο μπερεττα σου παρε και τα ρεμινγκτον hypersonic 1750 fps νο 3 να δω και γω γτ δε πιστεβω ευκολα

Δηλαδη μια μπενελλι 76 θαλαμη και φουλ τσοκ 76 εκατοστα θα ριξει ατσαλι νο 3 φυσιγγι 3 ιντσων και δε θα εχει θεμα δλδ ????

Με φουλ τσοκ ποτέ ατσαλινα σκαγια.....Ετσι λενε.....Υπαρχει κινδυνος να ανοιξει το στομιο της
καννης....
Οτι ''διαβαζω'' λεω....Μεχρι 3* αστρα τα ατσαλινα....
Εγω εριξα με 2* αστρα ζημια δεν επαθα....Αλλα δεν το ξανα κανω ,,,,Τολη !!!

Μερικές φορές ούτε ο ίδιος δεν πιστεύω τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγω ... :cool:
Έβαλα java στο εφεδρικό PC και κοίταξα τα αποτελέσματα του Jones για τις πιθανότητες καταβολής σε σχέση με την πυκνότητα της κατανομής για να δω αν έχω κάνει λάθος ...
Δεν έχω κάνει.

1. Μήπως τελικά τα φυσίγγια που δεν τους αρέσει το χαρτί :) αλλά σκοτώνουν, το κάνουν γιατί τα οδηγούν κωλόχερα κοντά στα κέντρα ?
Το συζητούσα το απόγευμα με τον Τόλη (@Tolis SBE1 Τόλη, sorry που δεν σε πήρα μετά ... έμπλεξα ...)

2. Μήπως τελικά η έκφραση "το χαρτί δεν λέει όλη την αλήθεια" οφείλεται στο 1 ?
Αραιές κατανομές δηλαδή, που σκοτώνουν καλύτερα από τις πυκνές που δεν έχουν διάτρηση ?
(Το χαρτί λέει όλη την αλήθεια για εμένα μαζί με την διάτρηση ... και η υπερβολική και η ελλιπής είναι πρόβλημα)

3. Μήπως τελικά τα μεγάλα ποσοστά δεν σκοτώνουν όσο φανταζόμαστε ότι σκοτώνουν και τα τσοκ τα αγοράζουμε τζάμπα ?

4. Μήπως τελικά τα μόνα που μετράνε είναι η ισοκατανομή και τα κενά ? (ααα ρε @Prowler® )

5. Μήπως τελικά το 70% που γράφουν τα βιβλία είναι μεγάλο ποσοστό και το 60% που λέει ο Μάριος (με ισοκατανομή και κενά) το ιδανικό ? Ακόμα και το 55% ή το 50% για ένα μέσο θήραμα όπως η πέρδικα ?

6. Μήπως τελικά αρκούν μόνο τα απαιτούμενα σκάγια ανά θήραμα ?

Και πολλά άλλα μήπως ...
Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τίποτα και φανταζόμαστε πολλά ??? .sarcastic.

Θαυμάστε ποσοστά στα κίτρινα ...

Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ ... οι τραβέρσες ... οπότε ένα 50-55% νομίζω ότι είναι αρκετό ...

View attachment 46279
View attachment 46280
View attachment 46281
Καααααλημερες πααααατριδα‼️
πι ες.Μαςγαμσειςσταμηπους‼️
Μήπους,μήπους να τα βγάλουμε❓‼️

Αν μετρήσετε με μικρομετρο μια κάνη πιστοποιημενη για ατσάλινα, μετά από καμιά εκατοστή βολές με ατσάλινα, πάντα θα έχει παραμορφωσεις κυρίως κοντά στο τσοκ, έτσι λένε στα φόρουμ του εξωτερικού .
Για αυτο λεω και γω οταν λεει καπιος κατι να μας το δειξει κιωλας με το οπλο του και οχι να λεει στους αλλους δςν υπαρχεινπροβλημα ενας που δε ξερει μπωρει να παει να ριξει να κανει κανα δαχτυλιδι η κανη και τρεχα γυρεβε μετα

Το οπλο παθαινει ζημια οχι σε σημειο να γινει επικινδεινο αλλα φθορα υπαρχει.
Σε βαθος χρονου σιγουρα θα υπαρξει ζημια

Προσωπικα εχω δει γραμμουλες στην αχρωμιοτη καννη ακομα κ με νικελ κ μαλλινη ταπα οποτε μονο μολυβακη

Για κανε ενα βιντεακι και βιδωσε τα φουλ στο μπερεττα σου παρε και τα ρεμινγκτον hypersonic 1750 fps νο 3 να δω και γω γτ δε πιστεβω ευκολα
Δεν έχω περέττα με τσοκάκια έχω όμως με σταθερό τσοκάρισμα φουλ φουλ αχρωμίοτο και τα έχω ρίξει σε σκοπευτήριο στο εξωτερικό όπου δεν επιτρέπονται τα μολύβια. Δεν έχω ρίξει αυτα τα φυσίγγια που μου λες αλλά όλη η Ευρώπη που κυνηγάει υδρόβια με αυτά να είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν σύγχρονα όπλα να τα ρίχνουν.
Μέχρι το 3 τσοκ έχει καθιερωθεί απλά για ασφάλεια και θέμα συγκέντρωσης αφού τα ατσάλινα σκάγια δεν παραμορφόνονται και κρατάνε σφυχτή την δέσμη των σκαγιών.
Εδώ μία φωτό από το σκοπευτήριο της Βέρνης με ατσάλινα μόνο σκάγια και τουφέκι Μέρκελ 303 χωρίς πιστωποίηση!
20220218_151352.jpg

Εδώ μία φωτό από το σκοπευτήριο της Βέρνης με ατσάλινα μόνο σκάγια και τουφέκι Μέρκελ 303 χωρίς πιστωποίηση!

Το παράδειγμα δεν αποδεικνύει την γενικότητα.
Θεωρείς ότι ΟΛΑ τα όπλα χωρίς πιστοποίηση για ατσάλινα μπορούν να ρίξουν χωρίς κανένα πρόβλημα ατσάλινα ;;;
Αυτό πρώτη φορά το ακούω.

Πιθανώς κάποια με σκληρά μέταλλα να μπορούν.
Όλα όμως ;;;

Δεν έχω περέττα με τσοκάκια έχω όμως με σταθερό τσοκάρισμα φουλ φουλ αχρωμίοτο και τα έχω ρίξει σε σκοπευτήριο στο εξωτερικό όπου δεν επιτρέπονται τα μολύβια. Δεν έχω ρίξει αυτα τα φυσίγγια που μου λες αλλά όλη η Ευρώπη που κυνηγάει υδρόβια με αυτά να είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν σύγχρονα όπλα να τα ρίχνουν.
Μέχρι το 3 τσοκ έχει καθιερωθεί απλά για ασφάλεια και θέμα συγκέντρωσης αφού τα ατσάλινα σκάγια δεν παραμορφόνονται και κρατάνε σφυχτή την δέσμη των σκαγιών.
View attachment 46310
Σου ειπα τι φυσιγγια να ριξεις οχι σκοπευτικα και δε στο λεω για να σου παω κοντρα εδω διαβαζουν κι αλλοι πουπωρει να μπαινουν εδω γτ εχουν διαφορες η τους γενιουντε καπιες αποριες οταν εταιριες φυσυγγιων και οπλων λενε μη τα ριχνετε με φουλ και βελτιομενο μισο εχουν γινει μελετες και δωκιμες αν του κακομοιρου παιδιου που δωκιμασε κατι που διαβασε εδω του σκαση το στομιο τι θα γινει μετα ???

Μ
Θεωρείς ότι ΟΛΑ τα όπλα χωρίς πιστοποίηση για ατσάλινα μπορούν να ρίξουν χωρίς κανένα πρόβλημα ατσάλινα ;;;

Όλα όμως ;;;
Ονο η bennelli powerbore εχει steel ok σε ολα τα τσοκ αχαχαχχαχαχαα παλι μπροστα

Όλα όμως ;;;
Πείτε μου εσείς ποια είναι η διαφορα μεταξύ της καινούριας και της παλιάς καννης?
Απλά μία σφραγίδαμ μήπως?

Back