Η καταγγελία γεγονότων σε δημόσιους λειτουργούς δεν εμπίπτει πλέον στις διατάξεις περί δυσφήμησης/συκοφαντίας το 362πκ καταργήθηκε και το 363πκ άλλαξε να μην θεωρούνται τρίτοι οι αρχές. Οι σιγαστήρες απαγορεύονται, οι διόπτρες διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία, η άσκηση σκοποβολής επιτρέπεται μόνο σε σκοπευτήρια, οι αρχές δε χρειάζεται να βρουν το αεροβόλο για να ράψουν δικογραφία αρκεί να σε δουν, τα αεροβόλα διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία η άσκηση σκοποβολής εντός ιδιωτικού οικοπέδου εμπίπτει στις διάταξη για την οπλοχρησία/άσκοπους πυροβολισμούς αφού γίνεται εκτός χώρου όπως ορίζει ο νόμος.
Ευχαριστώ όλους σας για τις νομικές συμβουλές, αλλά δυστυχώς το θέμα, όπως και το ερώτημά μου για το ποιο αεροβόλο να πάρω, είναι πολύ διαφορετικό. Ειλικρινά δεν ξέρω τι κάνουν οι διαχειριστές...
Όπως και να έχει, επειδή βλέπω ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για το νομικό κομμάτι παρά για το περιεχόμενο της ερώτησής μου, θα βγω και εγώ λίγο εκτός θέματος, γιατί γενικά μου αρέσει η συζήτηση. Παρά πάνω λένε για το "αν σε δει ο γείτονας". Αυτός δεν είναι σε καμία περίπτωση κρατικός λειτουργός, και ναι, δεν θα μπλέξει με τέτοιες διαδικασίες, ξέροντας ότι μπορεί να του γυρίσει πίσω μήνυση ή και να "χαλάσει" τις σχέσεις του με εμένα, π.χ.
Μην προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε τους νόμους στην Ελλάδα· είναι για τα μπάζα και οι νόμοι, και η τήρησή τους, όπως και αυτοί που τους επιβάλλουν και αυτοί που τους "ράβουν". Μιλάω λίγο με παραδείγματα από προσωπικές μου εμπειρίες.
Παλαιότερα, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με απείλησε γείτονας ότι θα μου σκοτώσει το γατάκι μου γιατί τρώει την τροφή του σκύλου του. Πήρα
άμεσα τηλέφωνο την αστυνομία για να το αναφέρω, μου είπαν ότι έχει γραφεί η συνομιλία και να μην αγχώνομαι, ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω κάτι παραπάνω από τη στιγμή που δεν έκανε κάτι μέχρι στιγμής κλπ. Μαντέψτε, μετά από 2 εβδομάδες το γατάκι ήταν σκοτωμένο, νεκροψία έδειξε χτυπημένο από αμβλύ αντικείμενο (σίδερο). Παίρνω την αστυνομία, "δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, το τηλέφωνο δεν θεωρείται καταγγελία, δεν έχουμε ούτε το ιστορικό". Τους λέω το περιστατικό αποδεδειγμένο από την ιατρική γνωμάτευση, απάντηση: "δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τη στιγμή που δεν είδατε την πράξη, δεν έχετε αποδείξεις". Είχα γραπτό υλικό από την κάμερα ότι το γατί πέρασε τον τοίχο τους και μετά γύρισε αιμόφυρτο κλπ. Απάντηση: "αντιθέτως, μην μπλέξετε με μηνύσεις γιατί θα σας ανταποδώσει για συκοφαντία και και και".
Πάμε και στον εισαγγελέα που μου τσαμπουνάτε, πάω σε δικηγόρο που ασχολείται με ζώα, ετοιμάζω χαρτιά, ετοιμάζω μ@λ@κίες. Τρώω ένα άκυρο πανηγυρικό, απάντηση εισαγγελέα: "μη επαρκή στοιχεία", αρχείο.
Και εσείς τώρα μου λέτε αν με δει... Όχι ο γείτονας, ο ποιος; Ο αστυνομικός; Από πού θα με δει; Από drone; Σπίτι μου είμαι κλεισμένος, δεν φαίνεται τίποτα. Δεν θα δει ποτέ τίποτα κανένας, γιατί πολύ απλά δεν έχουν οπτική επαφή. Γι' αυτό και θέλω να μην έχουν ούτε και ακουστική, αλλά τέλος πάντων, οκ, θα ψάξω αλλού για πληροφορίες, αν χρειαστεί. Από μόνοι σας απαντάτε "αν σε δει". Μέχρι τότε, βέβαια, καληνύχτα...
Θα επιβάλουν ποινές οι κρατικοί φορείς, που σε κάτι πρωτομαγιές, ρίχνανε σε χωράφι φίλου με τα 9άρια τους έτσι για την πλάκα πάνω σε δέντρο... (προσωπικό βίωμα).
Αυτοί είναι, κύριοι, σε μικρογραφία η εικόνα της Ελλάδας, και όπως θέλετε πάρτε το...