Φυσικά, ... αυτό που δεν έχει καταλάβει κανένας μας είναι τι έφταιξε την τελευταία 50ετία και φτάσαμε στα μνημόνια.
Έφταιξε ότι έγινε τους προηγούμενους μήνες με τους Ευρωπέους
Τι παίχτηκε και φτάσαμε να στερέψει η Ευρώπη από αέριο;;;;;
Η πράσινη ενέργεια δεν απέδωσε την αναμενόμενη ισχύ τους προηγούμενους μήνες και η Ευρώπη για να μην έχει black out έκαιγε αέριο.
Το αέριο το αγοράζουμε βασικά από ρωσία αλλά υπάρχουν συμβόλαια για την ποσότητα.
Ετσι λοιπόν όταν καις περισσότερο από ότι αναγράφει το συμβόλαιο, καταναλώνεις από τα αποθέματά σου.
Τα αποθέματα βάρεσαν κόκκινο και η ποσότητα εισαγωγής από ρωσία επίσης.
Ο χειμώνας δεν θα έβγαινε αν ήταν βαρύς.
Ετσι λοιπόν γονυπετείς πάμε στον Πούτιν και τον παρακαλάμε για περισσότερο αέριο.
Οκ λέει ο κύριος Πούτιν, έχω να σας δώσω, αλλά η τιμή δεν θα είναι η ίδια και επίσης απαιτώ να σας τροφοδοτήσω από τον nord stream και θα κάνουμε μακροπρόθεσμα συμβόλαια.
Αλλιώς ανάψτε τζάκια για να ζεσταθείτε και περιμένετε να φυσήξει για να έχετε ρεύμα και internet
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Ο αμερικάνος δεν θέλει τέτοια εξάρτηση και απειλεί με κυρώσεις για τον nord stream. Η γερμανία που θα σβήσει χωρίς αέριο απειλεί την αμερική ότι θα κλονιστούν οι σχέσεις τους αν επιμείνει η πρώτη στις κυρώσεις.
Και το παιχνίδι συνεχίζεται.
Η ενεργειακή επάρκεια μιας χώρας πρέπει να είναι ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.
Οι ανανεώσιμες πηγές είναι απαραίτητες (για το μέλλον του πλανήτη, με τον σημερινό πληθυσμό, ... με εναν παγκόσμιο πόλεμο ή έναν λοιμό τα πράγματα αλλάζουν) αλλά ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ενεργειακή επάρκεια.
Τα λιγνιτικά είναι το τελευταίο χαρτί της επάρκειάς μας.
Αν σβήσουν είμαστε έρμαια των γειτόνων μας.
Πολλοί άνθρωποι βέβαια θα σωθούν από καρκίνους και πνευμονικές παθήσεις στην κοζάνη, μεγαλόπολη κτλ.
Άρα τι κοστίζει περισσότερο;
Ανθρώπινες ζωές ή μια βουνοκορφή;
Το τελευταίο δίλημα είναι ψεύτικο ... όπως τα περισσότερα από όσα μας θέτουν.
Δεν κάνω τον έξυπνο ούτε έχω τις απαντήσεις.
Απλά όλα τα πράγματα στην ζωή δεν είναι μαύρο - άσπρο.
Όταν δεν μπορείς να δεις μακρυά, ο άλλος που μπορεί να δει έχει την δυνατότητα να σου βάλει παγίδες.
Όταν πέσεις στην παγίδα είσαι τελειωμένος.
Λογικά δεν υπάρχει παγίδα που μας έχουν στήσει και την έχουμε αποφύγει.
Όταν τα τελευταία 50 χρόνια μας κυβερνάνε 3 οικογένειες με διαλείματα σπουδών των απογόνων τους μην περιμένετε ευοίωνο μέλλον.
Διότι ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Καληνύχτα Ελλάδα.