Αυτή την αλλαγή χρώματος σε γυαλιστερό μπλε-μελιτζανί την είχαν πάθει εμένα οι κάννες του SKB στις άκρες, στα τελευταία 3-4 εκατοστά προς τα στόμια !!! Ίσως να έγινε και από τον πρώτο χρόνο που το πήρα, δε θυμάμαι ακριβώς πότε το παρατήρησα, ούτε ξέρω ακόμη γιατί είχε συμβεί αυτό. Μάλλον από τη θερμοκρασία, αφού του είχα αλλάξει τα φώτα στο σκοπευτήριο, 3-4-5 πούλες κάθε απόγευμα, όσες προλάβαινα ... αλλά γιατί όχι ολόκληρες οι κάννες παρά μόνο οι άκρες τους ;;; Είχα υποθέσει επειδή ήταν πιο κοντά στην έξοδο των καυτών αερίων, επειδή τότε του φορούσα τα μαμά εσωτερικά τσοκάκια ... αλλά και πάλι, τα αέρια φεύγουν μπροστά ... δε γυρίζουν προς τα πίσω ... Δεν το έχω ξαναδεί αυτό ούτε στα άλλα δικά μου όπλα, ούτε σε ξένα ... Και επίσης τα τσοκάκια του, που είναι άσπρα (ανοξείδωτα) δεν έχουν πάθει τίποτα, καμμιά αλλαγή χρώματος ...Ρε παιδια ειναι φυσιολογικο τσοκ mobile γνωστης εταιριας μετα απο 30 συνεχεις τουφεκιες να αρχισει να καπνιζει
κ να εχει παρει ενα ιριδιζων χρωμα εσωτερικα και μελιτζανι απ εξω.
Ενα πραγμα σαν εξατμιση αυτικινητου!
οι τουφεκιες εγιναν μεσημερι σε πιατακια!!
Πάντως ούτε με το καθάρισμα με διάφορα υγρά-λάδια καθαρισμού, ούτε με την κρέμα Flitz, που πέρασα κάποτε τις κάννες, δεν επανήλθε ο κανονικός χρωματισμός ...
Τέλος πάντων, πέρα από την απόχρωση, δεν είχα άλλο θέμα ... Ακόμη και πρόπερσι που ξεκόλλησαν οι ενδιάμεσες ρίγες, οι άκρες τους δεν είχαν ξεκολλήσει, ούτε μπροστά εκεί που είχαν αλλάξει χρώμα οι κάννες, ούτε πίσω προς τις θαλάμες, παρά μόνο το ενδιάμεσο τμήμα τους ... Μετά που το έστειλα στον οπλουργό και αφαίρεσε τις ρίγες, αναγκαστικά έβαψε ξανά ολόκληρες τις κάννες, και μέχρι τώρα δεν επανεμφανίστηκε το θέμα. Η βαφή παραμένει ομοιόμορφη σε όλο το μήκος των καννών. Βέβαια, από τότε δεν το έχω ρίξει, καθόλου νομίζω, με τα εσωτερικά τσοκάκια, αλλά με τα έσω-έξω Briley που εξέχουν 2 εκατ. από τα στόμια.