Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι ίδιοι πατριώτες Ελληνες που επικαλούνται με δάκρυα τους χιλιάδες ξεριζωμενους Ελληνες της Μικρασιατικής καταστροφής , καίνε το εγκαταλελειμένο στρατόπεδο των Γιανιτσων για να μην φιλοξενηθούν πρόσφυγες πολέμου.
Οι ίδιοι που έβριζαν τότε και απομόνωναν τους Ελληνες Πρόσφυγες της Μικρας Ασίας ειναι οι ιδιοι που βρίζουν και καταριούνται σήμερα τους χιλιάδες κακομοίρηδες που αναγκάστηκαν και εγκατέλειψαν τα σπιτια τους .

Επειδη πραγματικά εχω αηδιάςει με ολα αυτά που διαβαζω και βιώνω απο μια μεγάλη μερίδα Ελληνων , νομίζω οτι Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθον ειναι τουλαχιςτον επιβεβλημένη .

Μην ξεχνάμε το βασικό σύνθημα της εποχής """Απελάστε τους Τουρκοσπορους πρόσφυγες"".

Οποιος θελει ας διαβάσει εδω ( ο ιστότοπος επιλέχθηκε μονο και μονο επειδη εχει συγκεντρωμένα καποια ιστορικά στοιχεια, )

http://luben.tv/blogosphere/blogs/55395

Last edited by a moderator:
Οι ίδιοι πατριώτες Ελληνες που επικαλούνται με δάκρυα τους χιλιάδες ξεριζωμενους Ελληνες της Μικρασιατικής καταστροφής , καίνε το εκαταλελειμένο στρατόπεδο των Γιανιτσων για να μην φιλοξενηθούν πρόσφυγες πολέμου.
Οι ίδιοι που έβριζαν τότε και απομόνωναν τους Ελληνες Πρόσφυγες της Μικρας Ασίας ειναι οι ιδιοι που βρίζουν και καταριούνται σήμερα τους χιλιάδες κακομοίρηδες που αναγκάστηκαν και εγκατέλειψαν τα σπιτια τους .

Επειδη πραγματικά εχω αηδιάςει με ολα αυτά που διαβαζω και βιώνω απο μια μεγάλη μερίδα Ελληνων , νομίζω οτι Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθον ειναι τουλαχιςτον επιβεβλημένη .

Μην ξεχνάμε το βασικό σύνθημα της εποχής """Απελάστε τους Τουρκοσπορους πρόσφυγες"".

Οποιος θελει ας διαβάσει εδω ( ο ιστότοπος επιλέχθηκε μονο και μονο επειδη εχει συγκεντρωμένα καποια ιστορικά στοιχεια, )

http://luben.tv/blogosphere/blogs/55395

Διονύση αν εξαιρέσουμε αυτούς που περιγράφεις που θέλω να πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι, πιστεύω πως ο λαός μας αποδείχτηκε πολύ ανώτερος των περιστάσεων σε σχέση με άλλους λαούς που κάποιοι εξ αυτών μας παρουσιαζόταν σαν πρότυπα λαών προοδευτικών, με ανώτατο επίπεδο πολιτισμού...

Χρηστο, ελαχιστοι; Εισαι σιγουρος;

Οι ελαχιστοι να ξερεις δεν δινουν τετοια ποσοστα στη Χρυση Αυγη, ουτε στους ψεκασμενους.

Χρηστο, ελαχιστοι; Εισαι σιγουρος;

Οι ελαχιστοι να ξερεις δεν δινουν τετοια ποσοστα στη Χρυση Αυγη, ουτε στους ψεκασμενους.

Βίκτωρα ίσως έχεις δίκιο. Δεν ήθελα να εστιάσω τόσο στο πλήθος αυτών όσο στην εικόνα που δίνουμε σαν λαός και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ήθελα να λοιπόν να τονίσω την αντίθεση στη στάση επί του θέματος μεταξύ του "άχρηστου", "άξεστου" ελληνικού λαού και μερικών "πολιτισμένων" λαών...

Nαι, αλλα σκεψου το εξης, οτι ο λαος, σαν συλλογικη συνειδηση δεν ειναι ιδιος με την ατομικη λογικη του καθε ανθρωπου. Εσυ πχ ή εγω, μπορεις να εχεις μια χαρα φιλανθρωπικες ή προοδευτικες αποψεις, αλλα σε συλλογικο επιπεδο να επικροτεις πρακτικες εντελως ρατσιστικες ή μισαλλοδοξες.

Τρανο παραδειγμα το οτι ολοι στεναχωριομαστε βλεποντας παιδακια να θαλασσοπνιγονται προσπαθωντας να βγουν στερια, σε ολους μας ερχεται ενας κομπος στο στομαχι βλεποντας τα δεινα αυτων των ανθρωπων, αλλα πολλοι απο μας στραβομουτσουνιαζουν οταν γινει ενα hotspot στην περιοχη μας. Ολοι λεμε να πανε καπου αλλου, ενταξει υπαρχουν και καποιοι που λενε καλυτερα να μην ειχαν ερθει ή να μην εβγαιναν ζωντανοι, αλλα αυτοι ειναι σχετικα μειοψηφια ευτυχως. Και αυτο εχει να κανει με τα κατωτερα ενστικτα μας ως ανθρωποι (δεν εχει να κανει με την εθνικοτητα), βλεποντας οτι αλλες ομαδες ανθρωπων εισβαλουν στον ζωτικο μας χωρο.

Αν δεν το εχεις κανει, διαβασε το Χριστος Ξανασταυρωνεται του Καζαντζακη

Διονύση αν εξαιρέσουμε αυτούς που περιγράφεις που θέλω να πιστεύω ότι είναι ελάχιστοι,
Χρήστο και εγω θέλω να το πιστεύω αυτό αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι έτσι.
Στα social media γίνεται χαμός από αναρτήσεις μίσους.
Δεν μπορείς να καταλάβεις τι επιχειρήματα καταθέτουν προκειμένου να δικαιολογήσουν την επικείμενη άλωση της πατρίδας μας από ορδές ""βρωμιάρηδων αλλόθρησκων""

Ειναι παγκοσμιο το φαινομενο παντως, δεν εχει να κανει μονο με μας. Και αυτο που βλεπεις Διονυση ειναι δυστυχως η μισαλλοδοξια που προβαλλεται απο τα ΜΜΕ και τα social μυδια.

Η πλειοψηφια του κοσμου ειναι λογικα σκεπτομενη. Η πλειοψηφια του κοσμου επισης θα εκανε τα ιδια ακριβως εαν -ω μη γενοιτω- ειχαμε πολεμο στα μερη μας, και ας φωναζουν για επιθεση και καταληψη της Πολης και αλλα τετοια γελοια. Απλα ειναι μια κατασταση τοσο τραγικη για ολους, και τοσο πρωτογνωρη που ο ανθρωπος δρα με το ενστικτο και οχι την λογικη. Και το ενστικτο του ανθρωπου ειναι εντελως διεκδικητικο και βαναυσο

Γιάννη όταν οι επιστήμονες αρχαιολόγοι ακούν για την ανακάλυψη της Αμερικής απο τον Κολόμβο γελάνε σαν να ακούν παιδικό αστείο.

Στην λίμνη Superior στον Καναδά έχουν βρεθεί ένα σωρό ευρήματα (εκτίθενται σε μουσείο άλλωστε) από εργαλεία και από αντικείμενα της καθημερινότητας ενός λαού που ερχόταν στην περιοχή για να πάρει τον χαλκό .Οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι απο το 2.500 πχ και μετα εξάχθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι χαλκού από την περιοχή οι οποίοι φυσικά φορτώθηκαν σε πλεούμενα και μεταφέρθηκαν κάπου αλλού .Και ποιοί ήταν αυτοί που χρειαζόντουσαν χαλκό το 2.500 πχ;;;;:cool:

Διαβάστε εδώ , πιστέψτε με έχει ενδιαφέρον
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=452189

Last edited by a moderator:
674895-tsipras-karanikas.png

Τέλος δεν έχουν οι αριστερές εξυπηρετήσεις από την κυβέρνηση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας βόλεψε δύο ακόμη «κολλητούς» του, «ξεμπερδεύοντας με το παλιό» και στήνοντας νέο κομματικό κράτος αριστερού… Δικαίου. .guitar..guitar.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», οι Νίκος Καρανίκας (Θεσσαλονικιός σερβιτόρος, αρνητής στράτευσης και αδιόριστος εκπαιδευτικός) προστέθηκε μαζί με τον συνονόματό του Τρευλάκη (αποτυχών βουλευτής) στη μακρά λίστα όσων επιβραβεύτηκαν για την πολύχρονη φιλία τους με τον πρωθυπουργό, «αρπάζοντας» βάσει συριζέικης αξιοκρατίας μία «θεσούλα» στο Δημόσιο. .congrats.

Ο Νίκος Καρανίκας (πρώτος από αριστερά στην κεντρική φωτογραφία, δίπλα στους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Αλέξη Τσίπρα), πρώην μέλος της ΚΝΕ και ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, είναι αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται μάλιστα πως με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 2 Ιανουαρίου του 2016.

karanikas2.png

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, γνώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και έκτοτε διατηρούν στενή φιλία. Η αδελφή του, μάλιστα, Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Η σύλληψη για ανυποταξία

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 1995, ο Νίκος Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας, ενώ τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Συνήγορός του τότε ήταν μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου….congrats..congrats.

Το… πλούσιο βιογραφικό του

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. – ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. .congrats.
Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E’ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Έτσι παρουσίαζε τον εαυτό του στη σελίδα της Ανοιχτής Πύλης:

karanikas.png

Η εξουσία όμως φαίνεται πως είναι πολύ γλυκιά, αφού μέχρι και οι… ηθικοί της Αριστεράς αδυνατούν να αντισταθούν στα προνόμιά της βουτώντας το χέρι στο βάζο με το αστείρευτο μέλι.

Και κάπως έτσι ένας ακόμη αποτυχών βουλευτής βρήκε δουλειά ως… μετακλητός. Ο λόγος για τον Νίκο Τρευλάκη, ο οποίος τι και αν δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο νομό Ηρακλείου, βολεύτηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

treulakis.jpg

Πρόκειται για ένα ακόμη στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον πρόεδρο της νεολαίας του κόμματος Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τρευλάκης γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει εργαστεί «σαν βοηθός λογιστή», ενώ όπως δηλώνει συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008».

Ήταν «ενεργός συνδικαλιστής με την Αριστερή Ενότητα κατά το φοιτητικά του χρόνια στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Οικονομικών επιστημών στο Ρέθυμνο όπου υπήρξε μέλος του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ν. Ηρακλείου και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του συντονιστικού της συνδικαλιστικής παράταξης του ΜΕΤΑ στο Ηράκλειο.

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της αναθεώρησης του αρ. 16 του Συντάγματος και του νόμου – πλαίσιο για την παιδεία το 2006, στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008 και στο κίνημα των πλατειών»…

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Γιάννη όταν οι επιστήμονες αρχαιολόγοι ακούν για την ανακάλυψη της Αμερικής απο τον Κολόμβο γελάνε σαν να ακούν παιδικό αστείο.

Στην λίμνη Superior στον Καναδά έχουν βρεθεί ένα σωρό ευρήματα (εκτίθενται σε μουσείο άλλωστε) από εργαλεία και από αντικείμενα της καθημερινότητας ενός λαού που ερχόταν στην περιοχή για να πάρει τον χαλκό .Οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι υπολογίζουν ότι απο το 2.500 πχ και μετα εξάχθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι χαλκού από την περιοχή οι οποίοι φυσικά φορτώθηκαν σε πλεούμενα και μεταφέρθηκαν κάπου αλλού .Και ποιοί ήταν αυτοί που χρειαζόντουσαν χαλκό το 2.500 πχ;;;;:cool:

Διαβάστε εδώ , πιστέψτε με έχει ενδιαφέρον
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=452189
Πραγματι πολυ ενδιαφέροντα άρθρα.

Είδαν ότι χάνουν το παιχνίδι και άρχισαν την αρνητική διαφήμιση .
Η «χαριτωμενιά» με τη διαφήμιση της ολλανδικής Amstel, διακωμωδεί την προσπάθεια δύο πιτσιρικάδων της διπλανής πόρτας να φτιάξουν τη δική τους μπύρα. Στο τέλος συμβιβάζονται με την ανημποριά τους, το προϊόν βγαίνει «μούφα» και οι νεαροί, με τα όνειρα εξωστρέφειας, διασκεδάζουν τον πόνο τους, ξεδιψώντας με μια «κανονική» μπύρα, που δεν είναι άλλη από την Amstel.
Καραγκιοζηλίκια πρώτου μεγέθους που σε άλλη χώρα θα είχαν προκαλέσει την επέμβαση των αρμόδιων εποπτικών Αρχών, που επιβλέπουν τους κανόνες ανταγωνισμού, στον χώρο της διαφήμισης και τα όρια δεοντολογίας στα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα.
Βεργίνα μάγκες μου , μιλάμε για και γαμώ τις μπύρες , άσε που έχουν βγει και άλλες αξιόλογες Ελληνικές μπύρες..beer.
Εγω προσωπικά την ζητούσα την Βεργίνα , μετά και από αυτήν την διαφήμιση θα την απαιτώ..well done.

Ναι, σαν προιον ειναι σαφως κατωτερο απο καποιες μικρες ετικετες εγχωριας μπυρας. Σαν διαφημιστικο προιον ομως ειναι απαιχτο, γενικα η Amstel εχει δωσει κατα καιρους πολυ ωραιες διαφημισεις.

Στο οτι σ'αρεσει η Βεργινα ειναι θεμα γουστου. Εμενα πχ η Αλφα δεν μου αρεσε ποτε, ουτε και η Βεργινα. Ψαχνω ομως μετα μανιας τις μικρες ζυθοποιιες, οπως πχ τις Septem της Ευβοιας, ή τις Donkey και Volkan της Σαντορινης. Mε το φαγητο σε εστιατορια αν εχει, την Χαρμα που ειναι απο δω κατω, και μ'αρεσει. Γενικα μ'αρεσει η μπυρα, και προσπαθω να δοκιμαζω, αν και πλεον κοιταω στον καταλογο για Ελληνικες οπως σου ειπα.

Δεν ξέρω ρε γαμώτο, ούτε εμένα μου αρέσει η Βεργίνα. Από Ελληνικές όμως υπάρχουν πολλές.

Και μετά την διαφήμιση που σχολίασε ο Διονύσης, πρέπει να βάζουν μια διαφήμιση του αντίστοιχου υπουργείου που θα διαφημίζει ότι το ΕΣΠΑ επιδοτεί τους νέους επιχειρηματίες... .ha ha ha. .ha ha ha. .ha ha ha.

Υ.Γ. Πρώτη φορά συναντώ κάποιους στους οποίους δεν αρέσει η Βεργίνα... Εννοείται πως γούστα είναι αυτά ...;)

Status
Not open for further replies.
Back