Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι των ακρων αλλα με αγανακτησαν.
Φιλαράκι ποιος πολιτικός χωρος σε αντιπροσωπεύει στην παρούσα φάση;;;;;
Ή έστω ποιος νομίζεις ότι θα τα έκανε λίγο καλύτερα;;;;

Αμα ψαχνεις για εχθρους, θα βρεις πολλους, και αλλους τοσους να σε πορωνουν οτι πρεπει να τους εξαλειψεις γιατι αυτοι ειναι η πηγη των προβληματων σου
Μερικές φορές τι ωραία που τα λες;;;.congrats..congrats..yelling.

βικτωρα οι προσφυγες δεν ειναι η πηγη του προβληματος.πηγη του προβληματος ειναι οι προοδευτικοι ευρω πεη που μας τους φορτωσαν σε μια περιοδο που η χωρα και οι κατοικοι της δεν μπορουν ν αντεξουν οικονομικα και υπαρχει και προβλημα προσμιξης.ο βενιζελος με τον κεμαλ δεν ηταν ηλιθιοι οταν αποφασισαν την ανταλλαγη των πληθυσμων για να ξεχωρισουν οι ελληνες με τους τουρκους μετα την εισβολη στη μικρα ασια.τωρα αν αυριο μεθαυριο θες να λεγεσε πρωην ελληνικη δημοκρατια η ελληνικη δημοκρατια της γερμανιας η ελληνικα ενωμενα εμιρατα αν και το τελευταιο το βλεπω χλωμο γιατι ειμαστε φτωχομπινεδες εγω δεν το θελω.και αν οι ελληνες αυτη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη εχουν δυνατοτητα να φιλοξενουν οικογενειες ας φιλοξενησουν οικογενειες ελληνικες ανεργες με 2και 3 παιδια που δεν εχουν να τα ταισουν δεν εχουν σπιτι και κοιμουνται μεσα σε αυτοκινητα.για τους προσφυγες ας τους παρουν οι προοδευτικοι γερμανοι αυστριακοι και οι αλλοι προοδευτικοι ευρω πεη που εκλεισαν τα συνορα τους.αυτους τους ευρω πεους εγω ρε φιλε δεν τους γουσταρω αλλα δυστυχως δεν εχει κανεις τα .......ιδια να μας βγαλει εξω απ τη ναζιστικη ευρωπη πριν γινουμε παντελως γερμανικο προτεκτορατο

Εγω μωρε τα λεω; Εχουν γινει τοσες φορες ρε συ Διονυση, που παραβιαζουμε ανοιχτες θυρες. Το χω ξαναπει, με τα οσα προβληματα και σκοπιμοτητες, η ΕΕ ηταν οτι καλυτερο εχουμε να επιδειξουμε ως ηπειρος, εδω και αρκετες δεκαετιες. Το να γυρισουμε πισω σε εθνικα συνορα (εννοω χωρις ελευθερη μετακινηση) θα ειναι το πρωτο βημα, για καποιες χωρες να αρχισουν να συζητανε παλι περι "ζωτικου χωρου" και αυτο φανταζομαι δεν θα αρεσει ουτε και στους πιο ευρωσκεπτικιστες

ξεχνας κατι.δεν υπαρχει πια ευρωπαικη ενωση αλλα γερμανικη υποταγη δουλοπρεπεια και γερμανικη ενωση.και οσοι ακομα ειστε ευρωπαιστες καντε λιγο υπομονη.ερχεται το Δ ΡΑΙΧ σε προοδευτικη μορφη.αυτα

• Like
Reactions: jnp
α και κατι τελευταιο.οσοι θελετε να βαλετε βελγικη σημαια στο προφιλ σας σημερα προσεξτε μην μπερδευτειτε και βαλετε τη γερμανικη γιατι μοιαζουν.

Αμα ψαχνεις για εχθρους, θα βρεις πολλους, και αλλους τοσους να σε πορωνουν οτι πρεπει να τους εξαλειψεις γιατι αυτοι ειναι η πηγη των προβληματων σου
Πραγματι πολυ ομορφο και σωστο αυτο που εγραψες και με βρισκει συμφωνο.
Ψαχνω ομως και για φιλους. Μπορεις εσυ ή καποιος αλλος να μου υποδειξετε καποιους; .xm.

Εγω μωρε τα λεω; Εχουν γινει τοσες φορες ρε συ Διονυση, που παραβιαζουμε ανοιχτες θυρες. Το χω ξαναπει, με τα οσα προβληματα και σκοπιμοτητες, η ΕΕ ηταν οτι καλυτερο εχουμε να επιδειξουμε ως ηπειρος, εδω και αρκετες δεκαετιες. Το να γυρισουμε πισω σε εθνικα συνορα (εννοω χωρις ελευθερη μετακινηση) θα ειναι το πρωτο βημα, για καποιες χωρες να αρχισουν να συζητανε παλι περι "ζωτικου χωρου" και αυτο φανταζομαι δεν θα αρεσει ουτε και στους πιο ευρωσκεπτικιστες

Βικτωρα ή εσυ μπερδευτικες λιγο ή εγω δεν καταλαβα τον συλογισμο σου. Λες οτι η ΕΕ ειναι ο,τι καλυτερο εχουμε να επιδειξουμε με τα ανοιχτα συνορα, την ιδια στιγμη που η ιδια η ΕΕ κλεινει τα συνορα και το ματι σ´ αυτους που τα κλεινουν...

Last edited:
οι αυστριακοι προχθες δηλωναν οτι εκλεισαν τα συνορα γιατι αν δεχτουν προσφυγες θα εχουν προβλημα προσμιξης πληθυσμου οι σκοπιανοι με τις πλατες της μαμας γερμανιας τους γυρισαν πισω αφου τους εδειραν ενω βασης συνθηκης σεγκεν αν προσφυγες περασουν τα συνορα σου απαγ.να τους διωξεις.εμεις τελικα ειμαστε η ηλιθιοι η πολυ ηλιθιοι.και οι προηγμενοι σουηδοι και δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη ποιοι αλλοι με το που φτανουν προσφυγες τους παιρνουν χρηματα κοσμηματα και οτι αλλο εχουν μαζι τους.πολυ ωραιο πραμα αυτη η ευρωπαικη ενωση.

Αν αυτη τη στιγμη η Γερμανια φαινεται να ηγηται και να "καπελωνει" ολη την Ευρωπαικη ενωση, ειναι γιατι καμμια οικονομια δεν ειναι υγιης, και γιατι πολλες χωρες της Ευρωπης ειναι ηδη καπελωμενες απο τη Γερμανια δεκαδες χρονια τωρα. Επειδη ομως βολευει τη ρητορικη ορισμενων, ας δεχτουμε οτι εχουμε το 4 Ραιχ, οτι βρηκαμε τον εχθρο, οτι αυτος φταιει για ολα μας τα κακα, ακομα και εκεινα που ταλανιζουν τη φυλη μας εδω και αιωνες. Απο αυτη τη σκοπια λοιπον φιλε μου Ευριπιδη, δεν φοβαμαι οτι η Ελλαδα θα αλωθει απο 50000 μεταναστες, εστω και αν υποθεσουμε οτι αρκετοι απο αυτους δεν εχουν αγαθες προθεσεις. Γιατι εχει ηδη αλωθει απο τουλαχιστον 100πλασιους ανθρωπους, που ευτελιζουν τις οποιες αξιες εχουμε ως λαος, αλλα βλεπεις εχουν γεννηθει εδω και ειναι Ελληνες, οποτε δυστυχως δεν μπορουμε να διωξουμε.

Χρηστο καθολου δε μπερδευτηκα. Μετα τον πολεμο, το καλυτερο πραγμα που ειχαμε να κανουμε ηταν να αποφυγουμε μια παρομοια φρικη. Αυτο εγινε ενωνοντας τις χωρες, και εξαλειφοντας τα συνορα, ως παραγοντα καθυστερησης. Ετσι ο Βελγος εμπαινε Γερμανια, χωρις να αισθανεται οτι αλλαζει χωρα. Αυτο το σκεπτικο, θα εφερνε τους λαους πιο κοντα, βλεποντας οτι αυτα που μας ενωνουν ειναι πολυ περισσοτερα. Και αυτο δουλεψε για αρκετα χρονια, μειωνοντας τις αντιπαλοτητες. Αυτο ηταν επιτευγμα Χρηστο, γιατι μιλαμε για χωρες με προαιωνια εχθρα, που πριν 10 και 20 χρονια ειχαν αλληλοσφαγει. Το να γυρισουμε τωρα πισω, παλι στο "εμεις και εσεις" ειναι αλμα στο παρελθον. Ειναι βολικο για καποιους που φωναζουν με εθνικιστικες κορωνες, αλλα ξερεις ποια ειναι η διαφορα; Πλεον εχουμε ανθρωπους στην πλειονοτητα τους που εχουν συναναστραφει μεταξυ τους.

Μηπως πρεπει να ενωθουμε ολοι η ελληνες κατα αυτο και να παρουν δρομο απο την ελλαδαη να μπουν φυλακη....Απλα αυτοι δεν κανουν τπτ γιατι εχουν τα λεφτακια τους στης ευρωπη στης τραπεζες οποτε φοβουντε μην τα χασουν γιατι αν που δεν εχουμε δεν πληρωνουμε τπτ παπαλα τα ευρουλια τους κατασκεση απο την δημοκρατικη ευρωπη..............

αν αναφερεσε στο θρακικο ναι εχεις απολυτο δικιο γιατι ξεκινησε με τις ανοχες της τοτε κυβερνησης που ηθελε τους μουσουλμανους στη βουλη για τα ψηφαλακια και την εξυπνη κινηση της τουρκιας να επιδοτει οικογενειες για να εγκατασταθουν εδω.θες υγιη οικονομια?ευκολο.εκμεταλευσου τους φυσικους σου πορους ο ιδιος διεκδικησε μεχρις εσχατων τις γερμανικες αποζημιωσεις μην πουλησεις τα κοκκινα δανεια στις ξενες τραπεζες και ολες τις επιχειρησεις του δημοσιου στη γερμανια και δεν εχεις κανενα προβλημα.και αντι για ανακεφ.των τραπεζων ριξε το χρημα στην πραγματικη αγορα οπως εκανε η ισλανδια που δεν δεχτηκε κανενα δντ και τωρα ξελασπωνει και προπαντως μην πουλας την ΠΑΤΡΙΔΑ

H E.E. ηταν μια ποντικοπαγιδα με τυρακι.Μολις τα ποντικια ''τσιμπησαν'' και μπηκαν μεσα,εκλεισε η πορτα.Αν δεν υπαρξει πραγματικος ηγετης και συντομα για να βρει λυσεις, τα ''ποντικια '' ειναι καταδικασμενα σε πληρη αφαιμαξη και με την Ελλαδα ενα απεραντο σκουπιδοτοπο.

Last edited:
αν αναφερεσε στο θρακικο ναι εχεις απολυτο δικιο γιατι ξεκινησε με τις ανοχες της τοτε κυβερνησης που ηθελε τους μουσουλμανους στη βουλη για τα ψηφαλακια και την εξυπνη κινηση της τουρκιας να επιδοτει οικογενειες για να εγκατασταθουν εδω.θες υγιη οικονομια?ευκολο.εκμεταλευσου τους φυσικους σου πορους ο ιδιος διεκδικησε μεχρις εσχατων τις γερμανικες αποζημιωσεις μην πουλησεις τα κοκκινα δανεια στις ξενες τραπεζες και ολες τις επιχειρησεις του δημοσιου στη γερμανια και δεν εχεις κανενα προβλημα.και αντι για ανακεφ.των τραπεζων ριξε το χρημα στην πραγματικη αγορα οπως εκανε η ισλανδια που δεν δεχτηκε κανενα δντ και τωρα ξελασπωνει και προπαντως μην πουλας την ΠΑΤΡΙΔΑ

Και προπαντον καμια χωρα στο δντ εχει παει καλα η οικονομια της.........................................απλα χρεωνται ολο πιο πολυ και με αυτο δεν εχουν δυναμη στην ευρωπαικη ενωση της πουτσα αποτι διχνει

Δεν αναφερομαι στη Θρακη. Ατομα που γνωρισα απο κει, ειναι πολυ πιο Ελληνες απο πολλους που ξερω, απλα εχουν διαφορετικη θρησκεια.

Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει καμμια οικονομια παγκοσμιως που να μη χρωσταει και να πηγαινει καλα γενικως. Καμμια ομως.

και δε μου λες ρε βικτωρα ο σουηδος η οποιοσδηποτε βορειος που δεν τον βλεπει ποτε ο ηλιος τι κοινο εχει με τον ελληνα για να αισθανετε σαν τη χωρα του οταν ερχετε στην ελλαδα?μηπως μας ενωνει τιποτα σαν λαο?και φυσικα θελω τα συνορα μου να ειναι συνορα μου και οχι συνορα του οποιουδηποτε.δηλαδη να καταληξουμε στο τα δικα σας δικα σας και τα δικα μας δικα σας?οχι φιλε μα για κανενα λογο

Κανενα κοινο δεν εχει. Καμμια εχθρα ομως κιολας. Απλα η δυνατοτητα που μας εδωσε η συναναστροφη με αλλες εθνοτητες ειναι αυτη που λογικα θα επρεπε να μας ανοιγει τα ματια, και να βλεπουμε παραπερα απο τη μυτη μας. Για να στο πω αλλιως, πηγαινοντας εξω, βλεπεις τα καλα και προσπαθεις να διορθωσεις τα δικα σου κακα. Γνωριζεις την φιλοσοφια ενος αλλου λαου, και ξεπερνας τις προκαταληψεις γενιων που σου σπερνουν στο μυαλο. Ποιος σου μιλησε να αλλοιωσουμε την εκταση της Ελλαδας. Αν τα κλεισουμε ομως τα συνορα, και ασπαστουμε τις λογικες του οτι εμεις ειμαστε ο περιουσιος λαος, και οι αλλοι οι βαρβαροι, σε λιγες γενιες θα ειμαστε τοσο πισω οσο και οι μεταναστες που ερχονται τωρα.

Ευριπηδη το κρατος ειναι σαν μια οικογενεια αν δεν κρατας την πορτα σου με ελεχνο πιος μπαινει και πιος βγαινει εσυ και τι ειναι καλυτερο για την οικογενεια σου και σαν αρχηγος της , και αφησεις αλλους να κανουν οτι γουσταρουν μετα δεν θα φταινε αυτοι που αποχτουν δικαιωματα και κανουν οτι ειναι καλυτερο για αυτους με την λιγοτερη ζημια για αυτους
οποτε αυτοι κανουν την δουλεια τους εμεις τι κανουμε απεναντη σε αυτους για το δικο μας καλο :(

Last edited:
Πραγματι πολυ ομορφο και σωστο αυτο που εγραψες και με βρισκει συμφωνο.
Ψαχνω ομως και για φιλους. Μπορεις εσυ ή καποιος αλλος να μου υποδειξετε καποιους; .xm.

Βικτωρα ή εσυ μπερδευτικες λιγο ή εγω δεν καταλαβα τον συλογισμο σου. Λες οτι η ΕΕ ειναι ο,τι καλυτερο εχουμε να επιδειξουμε με τα ανοιχτα συνορα, την ιδια στιγμη που η ιδια η ΕΕ κλεινει τα συνορα και το ματι σ´ αυτους που τα κλεινουν...

Χρηστο καθολου δε μπερδευτηκα. Μετα τον πολεμο, το καλυτερο πραγμα που ειχαμε να κανουμε ηταν να αποφυγουμε μια παρομοια φρικη. Αυτο εγινε ενωνοντας τις χωρες, και εξαλειφοντας τα συνορα, ως παραγοντα καθυστερησης. Ετσι ο Βελγος εμπαινε Γερμανια, χωρις να αισθανεται οτι αλλαζει χωρα. Αυτο το σκεπτικο, θα εφερνε τους λαους πιο κοντα, βλεποντας οτι αυτα που μας ενωνουν ειναι πολυ περισσοτερα. Και αυτο δουλεψε για αρκετα χρονια, μειωνοντας τις αντιπαλοτητες. Αυτο ηταν επιτευγμα Χρηστο, γιατι μιλαμε για χωρες με προαιωνια εχθρα, που πριν 10 και 20 χρονια ειχαν αλληλοσφαγει. Το να γυρισουμε τωρα πισω, παλι στο "εμεις και εσεις" ειναι αλμα στο παρελθον. Ειναι βολικο για καποιους που φωναζουν με εθνικιστικες κορωνες, αλλα ξερεις ποια ειναι η διαφορα; Πλεον εχουμε ανθρωπους στην πλειονοτητα τους που εχουν συναναστραφει μεταξυ τους.

Καταρχήν απάντησες μόνο στο δεύτερο σχόλιό μου και αυτό στο μισό. :)
Εγώ συμφωνώ ότι πρόκειται για επίτευγμα το άνοιγμα συνόρων αλλά όπως αναφέρθηκα πριν, βλέπω πως δεν είναι η χώρα μας αυτή που κλείνει τα σύνορα αλλά η ίδια η ΕΕ τα κλείνει ή κλείνει το μάτι σ΄ αυτούς που κλείνουν τα σύνορα.

Φιλαράκι ποιος πολιτικός χωρος σε αντιπροσωπεύει στην παρούσα φάση;;;;;
Ή έστω ποιος νομίζεις ότι θα τα έκανε λίγο καλύτερα;;;;
Δυστυχως κανενας. Δεν πιστευω οτι εμεις διαλεγουμε τις ηγεσιες μας αλλα μας επιβαλλονται μεσω των εκλογων.

Status
Not open for further replies.
Back