Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χρήστο όταν αναφερόμαστε σε επιχειρηματίες δεν εννοούμε τον χασάπη της γειτονιάς :)

Θέλεις να μετρήσουμε πόσοι δουλεύουν σε "χασάπηδες" και είναι απλήρωτοι; Πιστεύω πως είναι πολλοί περισσότεροι από τους υπαλλήλους "μεγάλοεπιχειρηματιών"...

Ένα τω μεταξυ το τριήμερο του Αγ.Πνευματος ήμουν στην Κεφαλονια και μπορω να πω ότι ειχε πολυ κόσμο , φυσικα τουριστες.
Απ οτι μιλησα με τα ξαδέλφια το 50% ειναι Ρώσοι που ξοδεύουν αβέρτα φράγκα και μαλλον τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους θα αυξηθεί.
Πριν λιγα χρονια περίμεναν στην ουρα να παρουν ενα καρβέλι ψωμί και τωρα κανουν υψηλό τουρισμό .
Τι αλλαξε ρε μαγκες ;;;;.sarcastic.

Μόλις μίλησε η Χρύσα με την πεθερά μου. Σήμερα μπήκε σύνταξή της με 220€ λιγότερα. Τώρα τι είναι για πιο λόγο δεν ξέρει ακόμη...
Όλες οι μισθοδοσίες Ιουλίου είναι μείον από 10€ και πάνω ....
Μηπως ειναι το ΕΚΑΣ που καποιοι συνταξιούχοι δεν επρεπε να παιρνουν και ευτυχως δεν τους το ζήτησαν πισω;;;;

Πτωχές εταιρίες.... Πλούσιοι επιχειρηματίες... Greek Style...
Είμαι τις προάλλες για service στο αυτοκίνητο. Συνοικιακό συνεργείο σε φτωχογειτονιά, φρενάρει μια λίμο απ'έξω κορνάροντας. Βγαίνει ο Δημητράκης, ο μάστορας, και ομιλεί για λίγο με τον οδηγό, πάνω από το μαύρο φιμέ τζάμι.
Καλά ρε, του λέω, έχεις τέτιους πελάτες;
Άστα, φίλε μου, ξέρεις ποιος είναι αυτός;
Ο τάδε, είχε 12 εργοστάσια-βιοτεχνίες σε Αττική, Κορινθία κτλ νομίζω μου είπε σχετικά με σιδηρουργία, αν θυμάμαι καλά. Τα έκλεισε όλα, δήλωσε πτώχευση. Μα καλά ρε Δημήτρη, του λέω και τα 12; Ναι και τα 12, ξέρεις τι μου είπε προχθές που είχαμε πιάσει την κουβέντα;
Εγώ φίλε δεν έχω ανάγκη, εγώ είμαι πλούσιος, οι επιχειρήσεις μου πτωχεύσαν.... ;)
Προσπαθούσε ο φουκαράς ο Δημητράκης να καταλάβει πως συμβαίνει αυτό, εγώ ρε Γιώργο όταν έχει το μαγαζί έχω και γω, όταν δεν έχει το μαγαζί δεν έχω εγώ.
Αυτοί πως διάολο το κάνουν αυτό.
Άρε ρε ταλαίπωρε Δημητράκη, δεν έχεις ακούσει μάλλον για την υγειή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ... :cool:

Μανολιο το Κράτος κάνει τα στραβά μάτια δεν λέει κανείς το αντίθετο και ίσως με την ανοχή του επιτρέπει σε κάθε λαμογιο να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους εργαζόμενους του
Εσύ αν ήσουν στην θέση αυτού του Επιχηρηματια θα λειτουργούσες με αυτόν τον τρόπο στους Εργαζόμενους σου ?
Θα απαντήσω εγώ γιατί σε έχω κόψει τι άνθρωπος είσαι
ΟΧΙΙΙΙΙ
Δεν φταίει μόνο το Κράτος αν ο άλλος είναι λαμογιο και φιλοχρήματος και πίστεψε υπάρχουν δεκαδες σε αυτήν την κοινωνια
Κώστα αυτό που λέει ο Μάνος και συμφωνώ μαζί του είναι το εξής. Στο παράδειγμα που έδωσες φταίει και το κράτος που δεν τιμωρεί αυτό το λαμόγιο που λες. Αν το κράτος ήταν σωστό και τιμωρούσε τότε τα λαμόγια θα δούλευαν σε άλλες μπανανίες...

Στο παράδειγμα που έδωσες φταίει και το κράτος που δεν τιμωρεί αυτό το λαμόγιο που λες.
Βασίλη, θελεις εσύ και ο Μάνος να μας βοηθήσετε λίγο και να μας υποδείξετε έστω και αχνά - διακριτικά, ένα πολιτικό παράδειγμα που να μας οδηγήσει εκεί;

Μηπως ειναι το ΕΚΑΣ που καποιοι συνταξιούχοι δεν επρεπε να παιρνουν και ευτυχως δεν τους το ζήτησαν πισω;;;;

Μάλλον εξιχνιάστηκε! ΕΚΑΣ δεν παίρνει αλλά πρόκειται για επικουρική και άκουσε στις ειδήσεις ότι για 2 χρόνια θα καταβάλλονται τμηματικά όταν θα βρίσκουν χρήματα...

Κώστα αυτό που λέει ο Μάνος και συμφωνώ μαζί του είναι το εξής. Στο παράδειγμα που έδωσες φταίει και το κράτος που δεν τιμωρεί αυτό το λαμόγιο που λες. Αν το κράτος ήταν σωστό και τιμωρούσε τότε τα λαμόγια θα δούλευαν σε άλλες μπανανίες...
Βασίλη για ποιο κράτος αναφερεσαι εξήγησε το μου λίγο
Πιστεύεις για παράδειγμα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της Μυκονου δεν εχουν γνωση
οι Υπουργοί -Βουλευτες-Δημαρχος -Σεριφιδες και τοπικοί Άρχοντες ?
Μιλάμε πάντα για την Μυκονο της ασυδοσιας που δεκάδες Υπουργοί και τωρινοί και οι προηγούμενοι έχουν περάσει από αυτά τα μαγαζιά απολαμβάνοντας το drinks τους
Ποιος μπορεί να τα βάλει με αυτές τις μαφιες όταν οι ίδιοι οι Κρατούντες κάνουν τα στραβά μάτια ?

Βασίλη αυτό το μοντέλου που παράγει πλούτο για όλους, που ακριβώς το έχεις δει ανα τον κόσμο; Μήπως στην Αγγλία; .asking.
Βασίλη, θελεις εσύ και ο Μάνος να μας βοηθήσετε λίγο και να μας υποδείξετε έστω και αχνά - διακριτικά, ένα πολιτικό παράδειγμα που να μας οδηγήσει εκεί;
Περιμένουμε εναγωνίως μια απάντηση για την πολιτική εκείνη επιλογή που θα μας οδηγήσει στο αξιοκρατικό εκείνο κράτος που όλοι ονειρευόμαστε ... .xm.
Να ρισκάρω την απάντηση σας; Δεν υπάρχει.
Οπότε, να είχαμε να λέγαμε .... :)

Κύριοι,
Από τις πρώτες θεωρίες που μετέφερα σε μαθητές μου στα ΙΕΚ ήταν ότι η περιουσία του επιχειρηματία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την περιουσία, της ίδιας της επιχείρησής του......ο ίδιος ο Νόμος αναγνωρίζει και τους δύο (επιχειρηματία-επιχείρηση) ως διαφορετικές οντότητες....
Το να διανέμει η επιχείρηση δίκαια ένα μέρισμα στο ιδιοκτήτη της, αυξάνει τη περιουσία του ιδιοκτήτη ως φυσικό πρόσωπο αλλά η απόφαση της διανομής κερδών μπορεί να είναι δεσμευτική και εν δυνάμει καταστροφική για τις επόμενες οικονομικές χρήσεις.....έτσι σιγα-σιγά η επιχείρηση μπορεί να φθείνει, αντιστρόφως ανάλογα με την προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη.
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να μην τους ρίχνουμε όλους στον κουβά ! Κάποιοι δεν είναι απαραίτητα λαμόγια αλλά άχρηστοι στο επιχειρήν... Άλλοι πάλι πλήρωναν την εφορία αλλά δεν τους επέστρεφαν τα πιστωτικά ΦΠΑ, δεν άντεξαν και το έκλεισαν.......μόνο αν αποφάσιζαν να ξοδέψουν από τη προσωπική τους περιουσία, ίσως κρατιόντουσαν λίγο ακόμα...και γιατί να το κάνουν ? επειδή ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός απαιτούσε μίζα να επιστρέψει τα δίκαια προς επιστροφή ! Να πάνε να γα* , είπαν οι περισσότεροι και τα έκαναν επενδύσεις στο εξωτερικο...και τους κατηγόρησαν όλοι δεν στηρίζουν το "μαγαζι" τους........άδικος αυτός ο.....κουβάς.....
Αν τώρα ο ιδιοκτήτης παίρνει δάνεια στο όνομα της επιχείρησης και τα κάνει Μερσεντές, Μύκονο και λουλούδια στη παραλιακή, φταίει ο ελεγκτικός μηχανισμός που τα παίρνει κάτω από το τραπέζι (ναι βρε, το Δημόσιο) για να σιωπά εντέχνως.
Να θυμίσω λοιπόν ότι η αλητεία του ελεγκτικού μηχανισμού έθρεψε τη γενιά των χιλιάδων επιχειρηματιών που δήλωναν τα τελευταία χρόνια έως 12.000 το χρόνο , για τον οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο λόγο !

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξω το ιδεατό πολιτικό σύστημα....
Μάλιστα γελάω με αυτούς που ευαγγελίζονται τη μόνη αλήθεια, τη στιγμή που κανείς στον κόσμο (ούτε οι ίδιοι οι επιςτήμονες αλλά και λόγιοι) δεν έχει καταλήξει...
Θα ξεκινούσα συγκρίνοντας το τί έχω να διαλέξω.....κάποτε τα όρια ήταν διακριτά και ή θώπευες το αποτριχωμένο άμυαλοι κοριτσάκι με τα Γαλλικά κ το πιάνο ή το αξύριστο, ενίοτε άπλυτο κ άμυαλοι κοριτσάκι που το έριχνες αν είχες στο μπλουζάκι σου, τον Τσε...
Τώρα όμως ποιός θα μου τί έχω να διαλέξω ? υπάρχει δίπολο ? κανείς δεν το παραδέχεται πια, ότι υπάρχει δίπολο....
Όλοι το έχουν γυρίσει στον καπιταλισμό.....ή υπάρχουν σύγχρονα παραδείγματα άλλων οίκον συστημάτων ;;

Στην επόμενη παράγραφο απλά ελπίζω να ακολουθήσουμε το παράδειγμα οικονομικών μοντέλων που παράγουν πλούτο για όλους...
Τώρα όμως ποιός θα μου τί έχω να διαλέξω ? υπάρχει δίπολο ? κανείς δεν το παραδέχεται πια, ότι υπάρχει δίπολο....
Όλοι το έχουν γυρίσει στον καπιταλισμό.....ή υπάρχουν σύγχρονα παραδείγματα άλλων οίκον συστημάτων ;;
Οκ το δέχομαι ότι εξέφρασες μονάχα την ελπίδα σου. Άρα μιλάμε για ευχολόγια, αν καταλαβαίνω σωστά.
Όντως δεν υπάρχει δίπολο. Να θεωρήσω πως το δίπολο το αξιολογούσες θετικά ή όχι. Αν περνούσε από το χέρι σου η δημιουργία νέου διπόλου, θα την ήθελες ή όχι. Το δίπολο ωφέλησε την "πλέμπα" ή όχι;

Σε κάποιες χώρες η επιλογή του υγιούς Καπιταλισμού (αν είναι σωστός ο όρος) έδωσε ευκαιρίες αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου και στα κατώτερα στρώματα....δε λέω οτι έγινε για "τη ψυχή της μάνας τους" των κυβερνούντων αλλά περισσότερο για να δώσουν τη ψευδαίσθηση της συνδιαχείρησης του πλούτου, κατά τη ταπεινή μου γνώμη.
Δεν παύουν όμως οι Γάλλοι να απολαμβάνουν ένα δυνατό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, οι Δανοί και οι Σουηδοί ένα απείρως καλύτερο σύστημα !
Ναι θα ήθελα να ήμουν μια Σουηδία γύρω από τη Μεσόγειο.......δεν θέλω να γίνω Βεζύρης στη θέση του Βεζύρη (βλ.Ιζνογκουντ), θέλω μια Δομή που να ξοδεύει τα χρήματα που της δίνω (φόροι, εισφορές ασφάλισης) ώστε να στήσει ενα σύγχρονο, όσο το δυνατόν δίκαιο μέρος , να ζω εγω, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με ασφάλεια και προοπτική...απλές και σύγχρονες επιθυμίες ενός σύγχρονου ανθρώπου....

Πιστεύω λοιπόν ( για να σου απαντήσω) στην ύπαρξη του "αντίπαλου δέους" που παράγει ανταγωνισμό και να εξελίσσει τις ιδέες μας...... Σιχαίνομαι τη στασιμότητα, σιχαίνομαι το "αλάθητο".... Τα μαθηματικά των προγόνων μας, μας διδάσκουν την έννοια του απείρου, την έννοια οτι τίποτε δεν είναι πεπερασμένο, τίποτε δεν τελειώνει, ποτέ......γιατί πρέπει εμείς να είμαστε αγκυλωμένοι σε "παλιά συνθήματα" ?
Πρέπει λοιπόν να έχουμε πράγματα να τα συγκρίνουμε....πράγματα που θα εξελίσσονται και θα παράγουν δυνατότητα και σκέψη για την εξέλιξης μας και όχι για το πετσόκομμα των δυνατοτήτων μας......

• Like
Reactions: DrV
Και εκεί που βλέπω animal planet, μου έρχεται η ιδέα να κάνω λίγο zapping. Πέφτω λοιπόν πάνω σε αυτό το Μπογδανο, ο οποίος έχει βγάλει έναν τύπο και λέει "η περίπτωση της Μαρινοπουλος, κρύβει τον κίνδυνο να γίνει η Lehman Brothers της Ελλαδας".... .yelling.
Πάμε όλοι γερά να σώσουμε την Μαρινόπουλος - Carefour.
Βιώνουμε την σοβιετια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.....:)....κάτι είναι κι'αυτό .sarcastic.

Κύριοι,
Από τις πρώτες θεωρίες που μετέφερα σε μαθητές μου στα ΙΕΚ ήταν ότι η περιουσία του επιχειρηματία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την περιουσία, της ίδιας της επιχείρησής του......ο ίδιος ο Νόμος αναγνωρίζει και τους δύο (επιχειρηματία-επιχείρηση) ως διαφορετικές οντότητες....
Το να διανέμει η επιχείρηση δίκαια ένα μέρισμα στο ιδιοκτήτη της, αυξάνει τη περιουσία του ιδιοκτήτη ως φυσικό πρόσωπο αλλά η απόφαση της διανομής κερδών μπορεί να είναι δεσμευτική και εν δυνάμει καταστροφική για τις επόμενες οικονομικές χρήσεις.....έτσι σιγα-σιγά η επιχείρηση μπορεί να φθείνει, αντιστρόφως ανάλογα με την προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη.
!
Βασίλη δεν τίθεται ζήτημα οντοτήτων...
Να το πώ αλωνάτα... Πιστεύεις στη δουλειά σου;; Σε ό,τι παράγεις - εισάγεις κλπ...;;; Στηριξε την...
Πώς λοιπόν έχεις δοσοληπτικούς, ταμεία, μειώσεις μετοχικών,παγιωμένα κονδήλια στου"ς γνωστούς " λογαριασμούς και από την άλλη δήλωση ΕΝΦΙΑ σεντόνι και ελεύθερη βαρών και κτθ εντός και εκτός συνόρων;; "Κλέβεις" την δουλειά σου, πλουτίζεις και πτωχεύεις την εταιρία...

Στη δουλεια σου μπορει να πιστευεις. Στο οτι το κρατος δεν θα σου τραβηξει το χαλι κατω απο τα ποδια οταν βρεθει ευκαιρια, πιστευεις;

Περιμένουμε εναγωνίως μια απάντηση για την πολιτική εκείνη επιλογή που θα μας οδηγήσει στο αξιοκρατικό εκείνο κράτος που όλοι ονειρευόμαστε ... .xm.
Να ρισκάρω την απάντηση σας; Δεν υπάρχει.
Οπότε, να είχαμε να λέγαμε .... :)

Σωστά Γιώργο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Θα μπορούσε όμως να υπάρχει αν ψηφίζαμε άξιους ανθρώπους. Εσύ έχεις να προτείνεις? Και μην μου πεις το ΚΚΕ γιατί όπως λέει και ένας φίλος μου "γελάει ο κόσμος"..

Πιστεύεις για παράδειγμα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της Μυκονου δεν εχουν γνωση
οι Υπουργοί -Βουλευτες-Δημαρχος -Σεριφιδες και τοπικοί Άρχοντες ?
Μιλάμε πάντα για την Μυκονο της ασυδοσιας που δεκάδες Υπουργοί και τωρινοί και οι προηγούμενοι έχουν περάσει από αυτά τα μαγαζιά απολαμβάνοντας το drinks τους
Ποιος μπορεί να τα βάλει με αυτές τις μαφιες όταν οι ίδιοι οι Κρατούντες κάνουν τα στραβά μάτια ?
Το ίδιο πράγμα λέμε Κώστα. Ότι αν είχαμε κράτος που αυτά θα τα τιμωρούσε δεν θα ήμασταν εδώ. Επομένως πρώτα φταίει το ανύπαρκτο κράτος και μετά φταίει και το λαμόγιο ο επιχειρηματίας που βρίσκει πρόσφορο έδαφος...

Status
Not open for further replies.
Back