Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιάννη γνωστό και σωστό αυτό.
Μπορώ όμως να το συμπληρώσω με μια ερώτηση; "Μήπως μας λείπει αυτό που αξίζουμε ώστε να το επιλέξουμε;"
Ειναι ολοι αναξιοι λοιπον,Χρηστο?
Δεν υπαρχουν καλοι?
Γιατι πρεπει να κατανταμε?
Γιατι πρεπει να επιλεγουμε το "χρεπι"που μας πλασαρουν?
Γιατι επιλεγουμε αρνητικα και οχι θετικα?
Γιατι αδιαφορουμε?
Γιατι φταινε παντα οι αλλοι?
Γιατι διαιωνιζουμε αυτο που βριζουμε?
10 σελιδες "Γιατι"μπορουμε να βαλουμε!!!
Μηπως καποια στιγμη πρεπει να απαντησουμε σ'αυτα?

Κωστα, πιστευεις οτι ο Κιμ ενδιαφερεται για τον απλο λαο;
Δεν ξερω Βικτωρα δεν εχω ερθει σε επαφη με καποιον ΒορειοΚορεατη να μου πει δυο λογια για τις συνθηκες που επικρατουν στην χωρα
Αλλοι μιλανε για Φασισμο αλλοι για Κομουνισμο και απο βιντεο και θεωριες του διαδικτιου να φανε και οι κοτες
Αν δεν εισαι εκει να ζησεις την κατασταση δυσκολα μπορεις να βγαλεις συμπερασματα

To θεμα ειναι πως αν βρεθεις εκει να ζησεις την κατασταση, ισως να μη μπορεις να ξαναβρεθεις εδω να πεις τι ειδες. Κακα τα ψεμματα, στο ονομα του απλου πολιτη γινονται και γινοντουσαν παντα, οι μεγαλυτερες ατιμιες, και σχεδον ποτε ο απλος πολιτης δεν εβλεπε ωφελη απο τα καθεστωτα που τον κυβερνουσαν. Αλλοι εριχναν ψιχουλα, αλλοι ουτε και αυτα, αλλα ολοι μα ολοι κοιταζαν το πως θα εξυπηρετησουν το δικο τους συμφερον. Εμεις το παρακαναμε ειναι αληθεια, αλλα εχει και δεκαδες αλλα κρατη που κανουν το ιδιο με τροπους ισως και χειροτερους. Εχει φυσικα και αλλα κρατη, οπως τη Νορβηγια, φωτεινες εξαιρεσεις. Λιγα ομως, υπερβολικα λιγα

Ειναι ολοι αναξιοι λοιπον,Χρηστο?
Δεν υπαρχουν καλοι?
Γιατι πρεπει να κατανταμε?
Γιατι πρεπει να επιλεγουμε το "χρεπι"που μας πλασαρουν?
Γιατι επιλεγουμε αρνητικα και οχι θετικα?
Γιατι αδιαφορουμε?
Γιατι φταινε παντα οι αλλοι?
Γιατι διαιωνιζουμε αυτο που βριζουμε?
10 σελιδες "Γιατι"μπορουμε να βαλουμε!!!
Μηπως καποια στιγμη πρεπει να απαντησουμε σ'αυτα?
Πολυ ωραια τα ερωτήματα :).well done.

Για να παμε ομως και στην ουσία.
Μια χώρα , ενα κράτος πρέπει να κυβερνηθεί , δεν γινεται διαφορετικά.
Αύριο θα θελήσουμε επιβολή του νόμου ,θα θελήσουμε δημόσια υγεία , παιδεία κλπ κλπ.
Αυτά δεν μπορουν να γίνουν σε καθεστώς αναρχίας , πρεπει να υπάρχει μια οργανωμένη κυβερνηση που να κινεί τα νήματα.
Ο υπεύθυνος πολίτης θα κατσει να σκεφτει τι υπάρχει διαθέσιμο αυτή την στιγμή που να μπορει και να ΘΕΛΕΙ να αναλάβει αυτο τον ρόλο .
Κατα την άποψη μου δεν ειναι υπεύθυνη σταση να λες "ειναι ολοι άχρηστοι να ξεκουμπιστουν να φυγουν"
Οχι φυσικά οτι δεν ισχυει κατι τετοιο , απλά ειναι ανέφικτο , γιατι αν φυγουν ολοι τότε πως θα κυβερνηθεί αυτη η χωρα;;;;;
Τι εχουμε διαθέσιμο λοιπόν;;;;
Απο την μια εχουμε τους γνήσιους εκπροσώπους της διαπλοκής και της ρεμούλας που κατέστρεφαν την χωρα μας για 40 χρονια και απο την αλλη εχουμε ψεύτες λαϊκιστές που δεν τους πιστεύει κανεις πια.
Δεν εχουμε ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
Δεν νομίζω να υπαρχει ανθρωπος που να πιστεύει οτι μπορει να κυβερνήσει την χωρα μας μια συμμορία καραφλων ναζιστών , ουτε μια χούφτα θεωρητικών που εχουν μεινει στην εποχη του πατερούλη ( ασε που αυτοί δεν θελουν καμια σχεση με την διακυβέρνηση της χωρας).

Δυστυχως λοιπόν , οςο και αν δεν μας αρεςει πρέπει να επιλέξουμε στο " μη χειρον βέλτιστον " .
Ποιος δεν θα ήθελε πολιτικούς αγωνιστές με ιδανικά με ιδεες και στόχους που να οδηγούν σε ενα καλυτερο αυριο.
Δεν τους εχουμε ομως.

Τα προσωπα ειναι το προβλημα!
Αυτοι που "εφαρμοζουν" τις πολιτικες και "υλοποιουν"τις εξαγγελιες.
Οχι οι πολιτικες αυτες καθεαυτες!
Τα λαμογια και αρπαχτικα,υπαρχουν σ'ολους τους πολιτικους χωρους!
Δε μπορω να πιστεψω πως ολοι,μα ολοι,ειναι τετοιοι!
Εχουμε δει πολιτικους,γενικα αποδεκτους για το εργο τους,να "μαυριζονται".Εκλεγονται οσοι ειναι γλαστρες στα πρωιναδικα,ψευτες,ομορφοι και αναγνωρισιμοι.Ηθοποιοι,τραγουδιστες κλπ.Καποιοι μπορει να πετυχουν ΚΑΙ στην πολιτικη.Εννοω για μας,οταν λεω για επιτυχια των.
Ολα λογαριαζονται και υπολογιζονται βαση του "πολιτικου κοστους"!
Οποιος παει να κανει κατι για το γενικοτερο καλο,θα πρεπει να υπολογισει το λιγο, το συντεχνειακο η τοπικο,που τυχαινει να ειναι στην εκλογικη του περιφερεια.Βλεπε εργα εθνικων οδων πχ.
Παντου στον κοσμο,εκλεγονται χαρισματικοι και οραματιστες?Μονο απο τετοιους εχουν να επιλεξουν οι συνανθρωποι μας?Ολοι οι αχρηστοι,σ'αυτον τον ερμο τοπο μαζευτηκαν?Τοσο ατυχοι ειμαστε?
Κομματα και προσωπα, που καποτε ηταν περιθωριακα και τα βλεπαμε με απεχθεια η συμπαθεια η ακομα τα λοιδωρουσαμε,σημερα καθονται στα εδρανα της βουλης!
Αλλαξε κατι στις εξαγγελιες των απο τοτε,παλια,μεχρι τωρα?Σημερα ανακαλυψαμε την Αμερικη?Δεν γνωριζαμε προσωπα, που σημερα ασκουν χρεη κυβερνητικα,απο παλιοτερες θητειες τους σε κομματα,που μας εφεραν σημερα, εδω?
Πραξικοπημα εγινε?Μας επιβληθηκαν με τη βια?
Δε μπορει να ειμαστε ο καταραμενος λαος που του "καθονται"παντα οι χειροτεροι!Δε μπορει...
Εμεις τους ψηφιζουμε!

Ολοι οι αχρηστοι,σ'αυτον τον ερμο τοπο μαζευτηκαν?Τοσο ατυχοι ειμαστε?
Εμεις τους ψηφιζουμε!
1000 likes !!!
Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογίες για τις επιλογές μας και για τα ρουσφέτια που περιμένουμε.

Φυσικα δεν ειμαστε αμοιροι ευθυνων, το αντιθετο. Δεν ειναι ομως και μονο δικο μας το φταιξιμο οταν η πλειονοτητα της πολιτικης σκηνης του τοπου ειναι για τα μπαζα. Εμεις τους μαθαμε ετσι ομως, και με τη σειρα τους εκεινοι μας εμαθαν ετσι. Για να αλλαξει, θελει χρονο και υπομονη. Κυριως να μαθουμε να μην εξαρτωμαστε απο αυτους με αυτο τον αισχρο τροπο που ειχαμε συνηθισει ως κοινωνια. Ετσι μονο θα παψει η δυναμη που νομιζουν οτι εχουν απεναντι στο ποπολο, και ισως οι επομενες γενιες να απολαυσουν τους πολιτικους τους λιγο καλυτερους απο αυτους που ειναι τωρα. Ομως, οσο κουναμε σημαιακια και ψαχνουμε σωτηρες και ρουσφετια, προκοπη δεν θα υπαρξει

Πιστευω οτι το προβλημα δεν ξεκιναει απο τις πολιτικες που εφαρμοζονται αλλα απο τους ιδιους τους Πολιτες που εχουν μεταμορφωθει τα τελευταια χρονια σε ατομιστες συμφεροντολογους χωρις ιχνος τσιπας
Αντε βαλε εσυ μυαλο στον παρακατω επιχηρηματια
Θα μου πεις απο την αλλη αν εφαρμοζοντας σωστα οι νομοι χωρις οι κυβερνωντες να κωφευουν σε τετοιες καταγγελιες
ισως καποιοι τετοιοι επιχηρηματιες να ειχαν βαλει λουκετο
Ελα ομως που πλεον πατανε στην ανεργια και στην ανεχεια και με την απειλη της εξοδου στα βαλκανια
αναγκαζουν τους Κυβερνωντες να τους ανεχονται
http://e-vertigo.gr/dailynews/news/...n-praktikon-ston-yfanti-aleksandroypolis.html

για πειτε μου ρε παοδια τις εναλακτικες .απο τη μια εχουμε τους 40 χρονια κλεφτες και απο την αλλη τους κατ ονομα αριστερους που ειναι οχι απλα ψευτες αλλα ξεπερασαν και τον μυνχαουζεν και ειναι και κλεφτες( μισθων περιουσιων κ. α). και η τριτη επιλογη ειναι ο κασιδιαρης και η παρεα του. πειτε λοιπον τι ψηφιζετε γιατι εγω δεν βλεπω αλλη επιλογη. ανοιχτα ομως τι ψηφιζετε χωρις υπεκφυγες. α συγγνωμη ξεχασα το κκε που παντα ειναι ευθυνοφοβο. κατι αλλο?

Αυτο λεμε Κωστα, ο καθε πολιτης κοιταει την κοιλια του, και ολοι μαζι δινουμε δυναμη σ'αυτη τη καστα ανθρωπων να μας κατσικωνονται
Μηπως ηρθε η ωρα εμεις οι Πολιτες να αναλαβουμε δραση απομονωνοντας απο την αγορα τετοιους επιχηρηματιες ?
Πως θα γινει αυτο ?
Μποικοταζ στα προιοντα του μεχρι να καταλαβει οτι ο δρομος που ακολουθει δεν ειναι προς το συμφερον του ?

Αυτο επρεπε να εχει γινει χρονια τωρα, δηλαδη να εχουμε συνειδηση ως καταναλωτες. Αν ομως εσυ πχ θες να κανεις κατι, και το παιδι σου θελει ντε και καλα αυτο το Χ προιον που βλεπει να διαφημιζεται, ή οι εναλλακτικες που θες για το Ψ προιον δεν ειναι στο ιδιο σουπερμαρκετ; Θελει συνειδητη δουλεια απο ολους, και φοβαμαι οτι δεν το χουμε.

Θελει δουλεια και οχι αποχη και κριτικη απο αποσταση.Ψηφισε αυτο που πιστευεις.Διαλεξε τον καλυτερο απο αυτους που διεκδικουν την ψηφο σου!Αν επιλεγουμε αυτον που θα μας "κανει τη δουλεια",δεν μπορουμε μετα να καυτηριαζουμε το ρουσφετι!Η μηπως,μπορουμε?.xm.
Κατι αναλογο συμβαινει και στον "κοσμο"μας."Δεν γ@μιεται το παπι?Την τσιχλιτσα μη μου πειραξουν"!
Θα στην πειραξουν κ.μ@λ@κ@!Αυριο η μεθαυριο!!!
Η "φωνη" των 1000 ακουγεται περισσοτερο, απο αυτη των 40!
Τη νοοτροπια μας σε σχεση με το ρολο μας ως προς το συνολο,ΠΡΕΠΕΙ ν'αλλαξουμε!
Αυτο που κανουμε,για προσωρινο μας οφελος,αυριο,θα το υποστουν τα παιδια μας!
Το "δος ημιν σημερον",μας κανει να χαμογελαμε...σημερα!Αυριο κλαιν(μ)ε!!!

Μια χαρά τα λέτε :)
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με τις διαπιστώσεις που κάνετε .well done.

Στο ζουμί όμως πάλι δεν μπήκατε.
Ποιος κατά την άποψη σας είναι ο καλύτερος από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο μας ;;;;.sarcastic.

Ας μπούμε λίγο στην ουσία για να γίνει η κουβέντα πραγματική και επι της ουσίας:)

Μια χαρά τα λέτε :)
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς με τις διαπιστώσεις που κάνετε .well done.

Στο ζουμί όμως πάλι δεν μπήκατε.
Ποιος κατά την άποψη σας είναι ο καλύτερος από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο μας ;;;;.sarcastic.

Ας μπούμε λίγο στην ουσία για να γίνει η κουβέντα πραγματική και επι της ουσίας:)
Να υποδειξουμε ονοματα θελεις,Διονυση?:)
Να εξετασουμε πολιτικα συστηματα και πολιτευματα?Αν ειμαστε ολυμπιακοι η παναθηναικοι?
Προσωπικα,μιλησα για νοοτροπια και πρακτικες ΜΑΣ,που διαιωνιζουν το "κακο που μας βρηκε"!
Για να υπαρχουν τα αρπαχτικα,εδω,σημαινει πως βρησκουν τροφη.Εγω,εσυ κι ο διπλανος τους ταιζει!
Εγω, τρεχω με τον τενεκε το λαδι η το τυρι και χτυπαω την πορτα τους!
Δε μπορω να δειξω που ειναι το Αγιο Δισκοποτηρο!Αν ηξερα τον Σωτηρα μας,θα τον εδειχνα!
Δεν γινεται ετσι!
Υπαρχουν λαοι,που γονατισαν μετα απο πολεμους και τωρα στραβολαιμιαζουμε για να τους δουμε!Αντιλαμβανομαστε τι σημαινει να απεργεις...δουλευοντας?Μπορουμε,εμεις,να λειτουργησουμε ετσι?
Μπορει να συζηταμε ατερμονα,πανω στο θεμα "καλυτερο".Ο καθενας μας,αντιλαμβανεται με το δικο του μυαλο.Κρινει και πραττει!
Τον "καλυτερο"τον εχω για παρτι μου!
Σιγα μη σας τον εδινα!
Θα τον εκλεξω μονος μου και θα κυβερναει για μενα!.sarcastic.

Οι επιλογές μας να ψηθισουμε είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες, αν δεν μας αντιπροσωπεύει κάτι πολύ απλά δεν ψηθιζουμε. Το λέω γιατί ξέρω παρά πολλούς που ψήφισαν το ένα ή το άλλο κόμμα πολύ απλά επειδή δεν είχαν κάτι καλύτερο να ψξθησουν.

Status
Not open for further replies.
Back