Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να υποδειξουμε ονοματα θελεις,Διονυση?:)
Φυσικά να πούμε ονόματα !!!!!
Κοίτα Γιάννη και εμένα μου αρέσουν οι θεωρητικές συζητήσεις αλλά αν δεν κάνω λάθος στα προηγούμενα ποστ μιλήσατε για ριζικές αλλαγές και δράσεις.
Εγω ας πούμε ανήκω στην κατηγορία των "παραπλανημένων" και ψάχνομαι εναγωνίως να δω τι θα κάνω από εδώ και πέρα διότι η μη συμμετοχή μου και η αποχή μου για μένα δεν είναι πολιτική θέση .
Επαναλαμβάνω ότι όλες αυτές οι διαπιστώσεις που κάνετε παραπάνω με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο , άλλωστε λίγο πολύ τα έχουμε ξανακουβεντιάσει στο φόρουμ όλα αυτά.
Αν λοιπόν αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τις διαπιστώσεις και τις θεωρητικές προσεγγίσεις , τότε νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε συγκεκριμένα και γιατί όχι με ονόματα.

Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανείς που να με εκφράζει και το σημαντικότερο να με κάνει να τον εμπιστευτώ.
Επειδή όμως δεν μπορώ να μείνω απαθής θα πρέπει να συμβιβαστώ (κάτι που το σιχαίνομαι ) με αυτά που διαθέτει αυτή την στιγμή η χώρα μας .
Σε προηγούμενο ποστ είπα ότι αυτή την στιγμή , διαθέσιμες για διακυβέρνηση ( σε ρεαλιστική βάση μιλάμε πάντα ) , υπάρχουν μόνο δύο πολιτικές παρατάξεις και οι δύο απορριπτέες και από μένα και από μεγάλη μερίδα των Ελλήνων.
Δυστυχώς όμως μόνο αυτες οι δύο υπάρχουν .
Ρωτώ λοιπόν , μήπως υπάρχει και κάτι άλλο κάποιος άλλος χαρισματικός , οραματιστής ηγέτης που να μπορεί να κάνει επιτέλους την αλλαγή;;;;;;
Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά συστήματα , στην τελική προκειμένου να γλυτώσουμε ας είναι από όπου να είναι .
Μπορεί από την κουβέντα να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για κάτι ή κάποιον που δεν τον έχουμε σκεφτεί , γι αυτό και ρωτάω .:)

Last edited by a moderator:
Απο εκει που συμμετειχα η κουβεντα ηταν θεωρητικη.Ως απλος αναγνωστης του forum ειχα δει και παλιοτερα αναλογες συζητησεις.Προφανως, για να επανερχομαστε,καταληξη δεν υπηρξε!Ψηφιζω αναλειπως απο το 1985 και θα ξαναψηφισω,εκτος απροοπτου.Δεν μου αρεσει να απεχω!Θελω να πιστευω,μεσα μου,πως δεν αφηνω την τυχη μου και την τυχη της οικογενειας μου...στην τυχη!Θελω να πιστευω...
Επιμενω στα προηγουμενα μνμτ μου!
Για τη νοοτροπια μας!Δεν ειναι μια απλη θεωρητικη προσεγκιση,απο μερους μου.
Στο δια ταυτα.Συμφωνουμε,Διονυση!
"Τι να σε φαει ο γαιδαρος,τι να σε φαει ο λυκος!".
Ο,τι και να κανουμε,τωρα πια,θα συνεχισουμε να τον "πινουμε".Προσωπικα,δεν εχω διλημμα ποιον απο τους δυο!Κανεναν!
Θα ελεγα,μονο,οποιος τους ψηφιζει,να κανει διαλογη και να προτιμησει αυτους που τον πειθουν και πολιτευονται μεσα σ'αυτα τα κομματα.
Οι δρασεις,δυστυχως για μας,αναλαμβανονται με μεσομακροπροθεσμες προσδοκιες!Για τις γεννιες που ακολουθουν....

Σε αυτο το τσιρκο , ετσι που καταντησε και ονομαζεται ...βουλη, οποιος μπενει για να φτασει να γινει ακροβατης γινεται πρωτα κλοουν και γελωτοποιος
Συγνωμη για την παραφραση......το παρακατω ηθελα να γραψω...hit.
Οσοι μπαινουν στη βουλη το παιζουν ζογκλερ και ακροβατες και στο τελος υποβιβαζονται σε κλοουν και γελωτοποιους

καλησπέρα με τίποτα δεν ψηφίζω αποχή,θα πάω να ψηφίσω δεν πετώ το υπέρτατο δικαίωμα της δημοκρατίας που κάποιοι κέρδισαν με αγώνες
τι θα ψηφίσω;;; μέχρι τότε θα το δώ θα το συζητήσω με την οικογένεια(δεν συμφωνούμαι πάντα)και ανάλογα θα πράξω
πιστεύω και ότι και το λευκό έχει δύναμη και αυτή είναι η πραγματική διαμαρτυρία απέναντι στην πολιτική των σημερινών και των προηγούμενων
δεν πιστεύω ότι η αποχή έχει δύναμη θεωρώ ότι αν καλέσω κάποιον και δεν έρθει δεν θα με πειράξει σαν να με αγνοεί, καλώ άλλον και άλλους πάντα υπάρχουν κάποιοι να με δέχονται ;)

Ψηφιζω απο τα 18 και ειναι η πρωτη φορα που δε ξερω. Αν δεν με πεισει κανενας θα ριξω λευκο.
έτσι όπως με το λές με μπερδεύεις
πές μου κάποιον που από τα 18 μέχρι τώρα σε έπεισε μπορεί εμένα να μου κάνει :)
δεν ψηφίζω κάποιον που με πείθει,γιατί δεν υπάρχει,από τα 18 που ψηφίζω κι εγώ....ψηφίζω κάποιον που ελπίζω να με πείσει...με τους τελευταίους η ελπίδα και μένα και όλου του Ελληνικού λαού πήγε στο καλάθι των αχρήστων και αυτό που περνώ από τα γ_ _ _ _ _ α ψευδίζω .sarcastic.

Ψηφιζα παντα συμφωνα με το τι θεωρουσα ως ωφελιμοτερο προς το γενικο καλο, ή εστω στο που θα ηθελα να συμβει στον ερημο τουτο τοπο. Σημαιακια δεν κουνησα ποτε, χαρες δε γυρεψα, και θεωρω οτι η κριση μου ειναι σχετικα αμεροληπτη. Εννοειται οτι δεν ειμαι παντα περηφανος για τις επιλογες που εκανα, ουτε οτι βγηκαν σωστες αλλα νομιζω οτι τις εκανα κατοπι ωριμου (οσο μπορει να το πει κανεις αυτο για μενα) σκεψεως.
Στην παρουσα φαση θα ψηφισω λευκο. Και θα το κανω, και ας ξερω οτι θα το απαξιωσουν ενω ειναι μια συνειδητοτατη επιλογη, οτι δηλαδη κανενας δεν ειναι αξιος. Βεβαια ποτε τις πηραν σοβαρα τις αποψεις που δεν τους συμφεραν; Εδω βγαινουν γκαλοπ και παρουσιαζουν μονιμως τον Κανενα ως μεγαλυτερο ποσοστο, και κανενος δεν ιδρωνει το αυτι, γιατι να συμβαινει αυτο. Ευελπιστω να ανεβασει και το λευκο τα ποσοστα του

....Θα ελεγα,μονο,οποιος τους ψηφιζει,να κανει διαλογη και να προτιμησει αυτους που τον πειθουν και πολιτευονται μεσα σ'αυτα τα κομματα...

Γιάννη τι να το κάνεις να ψηφίσεις αυτόν που σε πείθει; Δώρον άδωρον. Γιατί; Γιατί και αυτός θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή που θα του επιβάλλουν άσχετα αν είναι εις βάρος του λαού...

Γιάννη τι να το κάνεις να ψηφίσεις αυτόν που σε πείθει; Δώρον άδωρον. Γιατί; Γιατί και αυτός θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή που θα του επιβάλλουν άσχετα αν είναι εις βάρος του λαού...
Τοτε, Χρηστο,δεν επελεξες καλα!:)
Την επομενη φορα,που θα ψηφησεις το ιδιο"κομμα εξουσιας",επιλεγεις αλλον!

Ψηφιζα παντα συμφωνα με το τι θεωρουσα ως ωφελιμοτερο προς το γενικο καλο, ή εστω στο που θα ηθελα να συμβει στον ερημο τουτο τοπο. Σημαιακια δεν κουνησα ποτε, χαρες δε γυρεψα, και θεωρω οτι η κριση μου ειναι σχετικα αμεροληπτη. Εννοειται οτι δεν ειμαι παντα περηφανος για τις επιλογες που εκανα, ουτε οτι βγηκαν σωστες αλλα νομιζω οτι τις εκανα κατοπι ωριμου (οσο μπορει να το πει κανεις αυτο για μενα) σκεψεως.
Στην παρουσα φαση θα ψηφισω λευκο. Και θα το κανω, και ας ξερω οτι θα το απαξιωσουν ενω ειναι μια συνειδητοτατη επιλογη, οτι δηλαδη κανενας δεν ειναι αξιος. Βεβαια ποτε τις πηραν σοβαρα τις αποψεις που δεν τους συμφεραν; Εδω βγαινουν γκαλοπ και παρουσιαζουν μονιμως τον Κανενα ως μεγαλυτερο ποσοστο, και κανενος δεν ιδρωνει το αυτι, γιατι να συμβαινει αυτο. Ευελπιστω να ανεβασει και το λευκο τα ποσοστα του
βικτωρα οχι λευκο. αυτος ειναι ο σκοπος τους. οσοθ λιγοτεροι ψηφισουν τοσο το καλυτερο γι συτους. καλυτερα να δωσεις ψηφο εστω κκαι σ ενα κομα που ξερεις οτι δεν θα βγει στη βουλη παρα μη συμμετοχη

βικτωρα οχι λευκο. αυτος ειναι ο σκοπος τους. οσοθ λιγοτεροι ψηφισουν τοσο το καλυτερο γι συτους. καλυτερα να δωσεις ψηφο εστω κκαι σ ενα κομα που ξερεις οτι δεν θα βγει στη βουλη παρα μη συμμετοχη
Ευριπίδη και το λευκό ψήφος είναι και το πολεμούν με διάφορα τρυκ όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα
υπήρχε νόμος που έλεγε ότι αν ποτέ βγεί το όχι πλειοψηφία οι εκλογές επαναλαμβάνονται χωρίς δικαίωμα συμμετοχής από τους υποψηφίους που υπήρχαν
με τροποποίηση το άλλαξαν κι αυτό ως συνήθως στα μουγκά :)

Υποθέτουμε λοιπόν ότι σαν διαμαρτυρία ψηφίζουμε λευκό , όλοι μας.
Τι θα συμβεί;;;;
Θα επαναληφθούν οι εκλογές με νέους υποψήφιους οπως λεει ο Μάκης;;;;( δεν ξέρω αν το Συνταγμα μας προβλέπει κάτι τέτοιο)
Ποιοι θα ειναι ας πουμε οι νέοι υποψήφιοι που θα ειναι καλύτεροι απο τους προηγούμενους;;;;
Υπαρχουν τέτοιοι ;;;Δεν νομίζω :)

Θα μετρήσουν τα λευκά λοιπόν , θα πουν οτι πηραν το μηνυμα και θα κάνουν πάλι αυτό που θα εκαναν ούτως η άλλως .
Και αυτό που λεει ο Ευριπιδης καλο είναι , να ψηφίσουμε μικρά κόμματα , αυτά δηλαδη που μας εκφράζουν ιδεολογικά και προγραμματικά .Φυσικά δεν θα εχει κανένα νόημα διότι η συμμετοχή τους στις αποφασεις θα ειναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ .

Αυτό που προσπαθώ να πω ρε παιδιά έιναι οτι τζάμπα ψαχνόμαστε .
Εχουμε χάσει τελείως την εθνική μας κυριαρχία και δεν αποφασίζουμε για ΤΙΠΟΤΑ.
Πως αλλιως να το πω μαγκες μου;;;;;.sarcastic.
Ειτε Τσιπρας , ειτε Κουλης , ειτε Φουφουτος αυτά που ειναι να γινουν θα γίνουν , τελεια και παύλα.

Καλά κανουμε και τα λέμε , αλλά όπως είπαμε πιο πάνω , μονο θεωρητικά μπορουμε να μιλάμε .
Χεστηκαν λοιπον για το λευκό , χεστηκαν για τις επιλογες μας , εδω αγνόησαν ολόκληρο δημοψήφισμα , θα ιδρώσει το αυτί του για μια απλή διαμαρτυρία ψήφου;;;;;

Κλείνω επανερχόμενος στις απόψεις που εξέφρασα στο αρχικό μου ποστ.
Οι επιλογες μας ειναι μονο δυο.
Η ανεβαινεις το βουνό με το κουτσό γαϊδούρι ή το ανεβαίνεις με αυτό που δεν ειναι κουτσό , τοσο απλά:)

Εκλογες σε περιπτωση του ακατορθωτου πλειοψηφιας οχι δεν υπαρχει το εχουν λυσει ειπαμε
Η απορριψη με τιτλο και πλειοψηφια ισως ισως λεω να αναγκασει τους εντολεiς των πολιτικων μας να αλλαξουν κατι
Θα μου πεις τι ονειρα ειναι αυτα ρε Μακη;;;
Μην ξεχναμε οτι κι οι εντολεις με μπλοφες μας οδηγουν να ψηφισουμε αυτο που θελουν

Last edited:
Τοτε, Χρηστο,δεν επελεξες καλα!:)
Την επομενη φορα,που θα ψηφησεις το ιδιο"κομμα εξουσιας",επιλεγεις αλλον!

Γιάννη θεωρώ ότι όλα τα κόμματα έχουν σαν στόχο την εξουσία ώστε να παρέχουν στον λαό αυτά που υπόσχονται. Ή μήπως όχι; .xm. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής τους; .xm. Ποια κόμματα εννοείς ¨μη εξουσίας";

Γιάννη θεωρώ ότι όλα τα κόμματα έχουν σαν στόχο την εξουσία ώστε να παρέχουν στον λαό αυτά που υπόσχονται. Ή μήπως όχι; .xm. Τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής τους; .xm. Ποια κόμματα εννοείς ¨μη εξουσίας";
Χρηστο,εννοω κομματα που ειναι ηδη κυβερνηση η στο κατωφλι της.Λογικα θεωρεις,πως ολα τα κομματα εχουν στοχο να κυβερνησουν........
Εχουν?

Αν το κανουν ολοι, θα επαναστατησουν οι διοδιαδες .sarcastic.. Μια λογικα σκεπτομενη κυβερνηση θα εβαζε το εισητηριο στα 150 ευρω, για να μη χασουν οι ανωτερω κοινοπραξιες. Αν ηταν η Τραινοσε δημοσια, θα το ειχαν κανει ηδη, τωρα που ειναι ιδιωτικη, ετσι και δωσει και αλλους σταθμους επιβιβασης-αποβιβασης στο ενδιαμεσο, θα εχει οντως ενδιαφερον

Status
Not open for further replies.
Back