Εγω αυτό που βλέπω και καταλαβαίνω είναι ότι για άλη μια φορά εχουμε χάσει το μπούσουλα και γι αυτο πέρα απο εμάς τους ίδιους ,είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας κανουν να μην καταλαβαίνουμε και ο καθένος για τους δικους του λόγους.
Εχω ζαλιστει απ αυτα που ακούω το τελευταίο διάστημα για το όνομα που θα.... "δοθει" στο κράτος των Σκοπίων.
Συλλαλητήρια και πάλι, με σύνθημα "οχι στο όνομα Μακεδονία". Και εδω νομίζω ότι είναι το δούλεμα απο όλο το πολιτικό σύστημα ,που για μια ακόμη φορά δεν εχει το θάρος να μιλήσει ανοιχτά .
Βάζοντας κάτω τα δεδομένα , με μπούσουλα όσα έχουν γίνει ολα αυτά τα τελευταία χρόνια και με απλή λογική να φρεσκάρουμε την μνήμη μας αλλά να και να προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα λόγια των πολιτικών του σήμερα ,κυβερνόντων και αντιπολίτευσης για το θέμα του Σκοπιανού.
Το 1992 εγινε αυτο που έγινε και το ξέρουμε όλοι με τις γνωστές συνέπειες.
Το 1998 τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ,έγινε μια προσπάθεια να λυθεί το θεμα του ονόματος , το οποίο απο το 93 περιελαμβάνει την λέξη Μακεδονία ,η οποία όμως δεν καρποφόρησε.
Ποιά λοιπόν ήταν η θέση της τότε κυβέρνησης Καραμανλή ,την οποία σήμερα η ΝΔ εχει θέσει σαν κόκκινη γραμμή ; ήταν ακριβώς αυτή ..
«Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».
Ρωτάω λοιπόν γιατί δεν καταλαβαίνω ,ίσως και να χαζεψα 17 στο κρεβάτι. Το σύνθετη ονομασία αποκλείει την λέξη Μακεδονία ;νομίζω πως όχι.Απλά θετει τον γεωγραφικό προσδιορισμό και η ονομασία να ειναι μια ,τόσο για το εσωτερικο της χώρας αλλά και διεθνως.
Η θέση της σημερινής κυβέρνησης όπως διατυπώνεται απο στόματος του κυβερνητικού. εκπροσώπου είναι η εξής : «Η κυβέρνηση θέλει και θα κάνει ότι μπορεί για να το επιτύχει να επιλύσει ένα πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα για πάνω από μια 25ετία, δημιουργεί διαρκώς επιπλοκές στο διεθνές στερέωμα και νομίζω ότι επειδή ακριβώς τα Βαλκάνια είναι μια αποσταθεροποιημένη περιοχή, έχει περάσει πάρα πολλά, είναι εξαιρετικά σημαντικό σιγά σιγά να κλείνουν οι εκκρεμότητες, να εμπεδώνεται η σταθερότητα"
Γενικότητες τίποτα νεο δηλαδή.
Η σημερινή λοιπόν αντιπολίτευση τι λέει ;
Λέει λοιπόν " Το ελάχιστο είναι να υπερασπιστούν το κεκτημένο του Βουκουρεστίου"
-Μητσοτάκης : Η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό"
Ρωτάω .Τι καταλαβαίνετε απ όλα αυτά ;
Ως προς τι τότε τα συλλαλητήρια ;
Που το πάνε λοιπόν όλοι ;
Γιατί κάνουν το λαό πιο πολύ μαλάκα απ ότι είναι ;
Ειλικρινά δεν ξέρω τι περιμένουμε .
Αυτό που καταλαβαίνω λοιπόν εγω είναι ότι όλοι ξέρουν πως η λέξη Μακεδονία θα υπάρχει στο νεο όνομα .Τώρα αν υπάρχει σαν "Macedonia" ,αν θα ειναι Νova, Βόρεια ή Ανω ,είναι άλλο θέμα.
Απλά ηκυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν εχουν τα μπαλάκια να το πουν ευθέως και μιλάνε άλλη γλώσσα,γιατί το παιχνίδι πέρα απο εθνικό ειναι και ψηφοθηρικό .
Απ ότι φαίνεται θα περάσουμε μια ενδιαφέρουσα και γεμάτη θεάματα Κυριακή ,με τα κανάλια να δίνουν ρεσιτάλ. Απο το πρωί μέχρι το απόγευμα απευθείας συνδέσεις με Θεσσαλονίκη , με το λαό να φωνάζει στα συλλαλητήρια ,το απόγευμα πιδόσφαιρο και το βράδυ, ε και το βράδυ.... επιτέλους ήρθε ή ώρα !!!!
Ολη η Ελλάδα συντονισμένη στον ΣΚΑΙ γιατι αρχίζει το Survivor για .... και απο αυριο δεν τρέχει τίποτα.
Ντάααξ μωρέ.....