Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και να αυξησουν ομως τον ΕΝΦΙΑ μονο στα ακινητα που θα μεινουν σε ιδιωτες, για να κρατησουν τα εσοδα σταθερα, θα αποθαρρυνουν περισσοτερο τους υποψηφιους αγοραστες απο τα ακινητα των τραπεζων. Αυτο σημαινει με λιγα λογια, μηδαμηνη ή ελαχιστη αυξηση κερδοφοριας, και πιθανη απαξιωση της ακινητης περιουσιας που θα αποκτησουν

σχόλια τι σχόλια;;;;;η ξεφτίλα στο μεγαλείο της,ΑΝ εφαρμοσθεί .kkk..fiurius.
ζητούν πάλι να επιβαρυνθεί,την διαφορά που θα προκύψει,ο απλός λαός που τις έσωσε :(

Και να αυξησουν ομως τον ΕΝΦΙΑ μονο στα ακινητα που θα μεινουν σε ιδιωτες, για να κρατησουν τα εσοδα σταθερα, θα αποθαρρυνουν περισσοτερο τους υποψηφιους αγοραστες απο τα ακινητα των τραπεζων. Αυτο σημαινει με λιγα λογια, μηδαμηνη ή ελαχιστη αυξηση κερδοφοριας, και πιθανη απαξιωση της ακινητης περιουσιας που θα αποκτησουν
Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν οι τράπεζες μείωναν οριζόντια σε μια νύχτα (όπως ακριβώς δηλαδή μειώθηκαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι) κατά 50% το ποσό της μηνιαίας δόσης για κάθε στεγαστικό δάνειο, τα έσοδά τους θα ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά με το να τα πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή σε ξένα funds ή στην χειρότερη περίπτωση να τους μένουν αμανάτι και να εξευτελίζονται παρακαλώντας για μείωση ΕΝΦΙΑ...

Έπρεπε να νομοθετήσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού , τελεία και παύλα και να πάνε να γ@μηθούν οι τράπεζες.
Τα λαμόγια που έχουν καμια δεκαριά ακίνητα , μερικές εκατοντάδες χιλιαδες σε καταθέσεις και αγόρασαν σπίτι στην Εκάλη εξ ολοκλήρου με δάνειο που δεν πλήρωσαν ποτέ και πήγαν και το δήλωσαν σαν πρώτη κατοικία μπαίνοντας συγχρόνως και στον νόμο Κατσέλη , να τους το πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες .
Το σπίτι του φτωχού όμως αν το αγγίξουν θα το πληρώσουν ακριβά .
Φυσικά και αν κούρευαν τα δάνεια των αδυνάτων θα είχαν κέρδος αλλά για να μπορείς να ελέγξεις τον λαό πρέπει να τον έχεις φοβισμένο

Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν οι τράπεζες μείωναν οριζόντια σε μια νύχτα (όπως ακριβώς δηλαδή μειώθηκαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι) κατά 50% το ποσό της μηνιαίας δόσης για κάθε στεγαστικό δάνειο, τα έσοδά τους θα ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά με το να τα πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή σε ξένα funds ή στην χειρότερη περίπτωση να τους μένουν αμανάτι και να εξευτελίζονται παρακαλώντας για μείωση ΕΝΦΙΑ...

.my man.Και ποιος σου ειπε πως θέλουν να ξεπληρώσεις ;

Οι τραπεζες ειναι πολυ δυσκολο να μειωσουν τις απαιτησεις τους ως προς το δανειστη, πρωτον γιατι δημιουργουν κακο προηγουμενο, και δευτερον γιατι οι απαιτησεις αυτες φαινονται ως αποθεματικο στο ενεργητικο της τραπεζας. Στην καλυτερη περιπτωση θελουν αυτο που λεει ο Δημητρης, να σε κρατανε και να μην αποπληρωνεις, κερδιζοντας την διαφορα των τοκων. Τα δανεια που πουλανε σε funds ειναι κοκκινα, δηλαδη δανεια που ηδη δεν εξυπηρετουνται, και εγγραφονται ως παθητικο.

Πριν
Μετα
Ιερώνυμος για «Μακεδονικό»: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια

8

Αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ιερώνυμος: Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα .buy buy..buy buy.

Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.

Πριν
Μετα
Ιερώνυμος για «Μακεδονικό»: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια

8

Αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ιερώνυμος: Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα .buy buy..buy buy.

Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.
Με εγκυκλιο της εκκλησιας στο «Πιστευω»μετα το « εις εναν Θεο» θα μπαινει το «εις μιαν Αγιαν και Αποστολικην Αριστερη κυβερνηση»...:)

.... Μεγάλη σιριζια πραγματικά! και αν θέλεις να ξεκουράσεις παιδιά οκ αλλα νομίζω Τετάρτη ας πούμε είναι μια καλύτερη μέρα . Σαββατοκύριακο έτσι και αλλιώς ξεκουράζονται τα παιδιά.

Και μου λέει η γυναίκα μου μετά τούς φορτώνουν δίπλα τις επόμενες μέρες .big smile.

.... ...... Σαββατοκύριακο έτσι και αλλιώς ξεκουράζονται τα παιδιά.

Και μου λέει η γυναίκα μου μετά τούς φορτώνουν δίπλα τις επόμενες μέρες .big smile.
Αυτο που λες εινσι γεγονός και απορώ κι εγω γιατι γίνεται έτσι.Ολοι ξέρουν πως μέσα στη βδομάδα τα παιδια εχουν γλώσσες ,φροντιστήρια ,δραστηριότητες ,κι όμως τοτε τα φορτώνονται υπερβολικά και τα ΣΚ ειναι πολύ χαλαρά ,χωρίς βέβαια να θελω να πω πως θα έρεπε να σκίζονται στο διάβασμα. Η αναγκη του μέτρου είναι αναγκαία.
Τελος πάντων τα προσπερνάω όλα αυτά αλλά εχω να πω ενα.Τη Συριζίλα ,Πασοκίλα και ΝΔούλα ;
Το θέμα παιδεία ήταν και παραμένει ενα χάλι .Καθε μαλάκας κανει οτι του κατέβει για να παρουσιάσει έργο.Αλλαγή,μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό.buy buy.
Μπορώ να αναφερθω σε πάρα πολλά απο τα χρόνια μου μέχρι σήμερα ,αλλά δεν θελω να γραφω και περισσότερο όταν το κάνω απο κινητό .
Απο την εποχή που μπήκα στο γυμνάσιο μέχρι σήμερα ,ακολυω τις ίδιες μαλακίες.Αλλαγή στον τροπο βαθμολόγισης ,στον τρόπο εισαγωγικών , αναβάθμιση των ΑΕΙ και πολλές τέτοιες μπούρδες.
Εχω μεγαλώσει 3 παιδιά με πολύ μεγάλες διαφορες ηλικίας ,αφου ο πρωτος είναι 28 και ο μικρος 13 και έχω εικόνα του τι επικράτησε και επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια ,απο δημοτικό μέχρι λύκειο και συγκρίνω με τα δικά μου.
Αγανάκτηση και απογοήτευση .Τίποτα αλλο.
Το βέβαιο είναι ενα.Οτι το λύκειο εχει αποτύχει στο σκοπό του.Η γενική γνώση που πρέπει να εχει προσφέρει στο κάθε παιδί παιδί που αποφοιτά ,είναι όνειρο απατηλό.
Αυτό που εχει πετύχει είναι το "ξεπεντάριασμα" της οικογένειας απο τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα δίνοντας βαρύτητα και επικεντρώνοντας για 3 χρόνια το ενδιαφέρον του μαθγτή σε 3 με 4 μαθήματα για να πετύχει στις εισαγωγικές.Και μετά ;
Μεγάλη κουβέντα για πολλές ώρες συζήτησης και όχι γραψίματος.
Αστα να πανε........ας μιλήσουμε για ουκρανέζες καλύτερα....sarcastic.

Το σωστό σκεπτικό κατ' εμέ θα ήταν τα παιδιά να τελειώνουν ότι έχουν να κάνουν στο σχολείο. Δλδ να πηγαίνουν σχολείο να διαβάζουν ότι είναι, να κάνουν όποια εργασία υπάρχει και όταν επιστρέφουν σπίτι να είναι ελεύθερα. Αλλά θα πρέπει να αλλάξει και η ύλη που μαθαίνουν και ο τρόπος που γίνεται η εκμάθηση. Το σύστημά μας είναι αποστήθισης, που μόνο πιο βλάκα σε κάνει. Η βαθμολόγια μου στο δημοτικό ήταν ίδια με τόσα άλλα παιδιά στην Ελλάδα, το ίδιο στο γυμνάσιο και το λύκειο ενώ τελείωσα το οικονομικό πανεπιστήμιο με άλλα 300 άτομα τη χρονιά μου, το πόσοι έχουν πετύχει κάτι είναι κυριολεκτικά κάτω του 10%, πετύχει όπως το εννοώ εγώ στο επάγγελμά μας. Άλλα είναι αυτά που σε κάνουν ικανό και έξυπνο και όχι αν θα λύσω 10 τριώνυμα το ΣΚ. Στο κάτω κάτω ότι αφήνεις σε αφήνει κι αυτό...

Το σωστό σκεπτικό κατ' εμέ θα ήταν τα παιδιά να τελειώνουν ότι έχουν να κάνουν στο σχολείο. Δλδ να πηγαίνουν σχολείο να διαβάζουν ότι είναι, να κάνουν όποια εργασία υπάρχει και όταν επιστρέφουν σπίτι να είναι ελεύθερα. ........
Σου αφιερώνω το άσμα "μ ένα όνειρο τρελο "

Η συριζιλα δεν εχει τελειωμό
Προσωπικά θα εστιάσω στη συγκεκριμένη δράση γιατί το θέμα της παιδείας γενικά όπως είναι σε όλους γνωστό, είναι ανεξάντλητο.
Η δράση υλοποιείται μόνο στα δημοτικά. Για ακόμη μια φορά είναι "δουλειά του ποδαριού" χωρίς την απαιτούμενη οργάνωση σε βάθος όπως θα έπρεπε. Κατά τη γνώμη μου όμως, το σκεπτικό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Επίσης πιστεύω πως είναι προτιμότερο να υλοποιηθεί το Σ/Κ παρά μια καθημερινή. Εξάλλου τα παιδιά του δημοτικού δεν έχουν τόσα φροντιστήρια παρά μόνο δραστηριότητες και ίσως κάποια ξένη γλώσσα. Το αν τα φορτώνουν οι δάσκαλοι είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων που εξαρτώνται από τον δάσκαλο, των αριθμό των μαθητών στην τάξη, το επίπεδο του κάθε τμήματος και πολλοί άλλοι παράγοντες που δεν είναι της παρούσης. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι είναι ακόμη παιδιά και πιστεύω πως μια τέτοια "ξενοιασιά" θα άλλαζε θετικά την ψυχολογία του παιδιού για ένα ελεύθερο Σ/Κ παρά μια καθημερινή. Ίσως το λάθος κάποιων είναι ότι παραβλέπουν τον ψυχολογικό τομέα στον οποίο είναι βασισμένη αυτή η δράση, όπως ακριβώς αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου "Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων–παιδιών."
Αυτό το Σ/Κ έτυχε να εφαρμόζει την δράση αυτή το τμήμα της κόρης μου (Γ΄Δημοτικού). Σας πληροφορώ ότι από την Παρασκευή το μεσημέρι η χαρά είναι έκδηλη στο πρόσωπο του παιδιού αφού γνωρίζει ότι δεν έχει τίποτα να κάνει για το διάβασμα της Δευτέρας και θα πάει στο σχολείο χωρίς τσάντα... :)
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο της δράσης: https://www.esos.gr/sites/default/f...s_drasis_me_titlo_i_tsanta_sto_sholeiopdf.pdf

Οι κύριοι της κυβέρνησης αντιγράφουν "ξεπατικοτούρα" ότι βλέπουν στο εξωτερικό και ιδίως από εκεί που λαμβανούν τις εντολές τους (βλ. Γερμανία). Μας άρχισαν με το περιβαλλοντικό τέλος που έχουν, τώρα πάνε στο ΣΚ χωρίς διάβασμα. Δεν έχουν καταλάβει, πως πριν αντιγράψεις τους απ' έξω, κοιτάς πρώτα να φτιάξεις το σύστημα σου να είσαι σωστό, αλλιώς κάνεις μια τρύπα στο νερό. Καλά όλα αυτά θεωρητικά αλλά στην πράξη τι ακριβώς προσφέρουν;;;; Και τι μπορεί να προκαλέσουν παραπλεύρως.... αντί λοιπόν να πετάμε τη τσάντα μια φορα το μήνα στο σχολείο, ας κοιτάξουν όπως είπε ο Μάνος, να τελειώνει η δουλειά στο σχολείο, να μην χρειάζονται φροντηστήρια για ελληνικά και ξένα και τόσα άλλα... Και αντί να προωθούν υπογείως μια ανάλαφρη και τεμπέλικη στάση, ας καθιερώσουν μια φορά το μήνα, ένα ΣΚ το οποίο θα είναι εκτός σχολικού προγράμματος και θα είναι πότε αφιερωμένο πότε στην Ιστορία, πότε στον Αθλητισμό κλπ κλπ κυκλικά. Να προωθείται η ενασχόληση με κάτι, να βρουν τις κλίσεις τους οι μαθητές και όχι να "επιδιώκεται να μην ασχολούνται με διάβασμα". Γτ μετέπειτα θα δουν τα παιδιά ότι χρειάζεται ΠΟΛΥ διάβασμα και αγώνας γενικότερα στη ζωή τους, με το που μπουν πανεπιστήμιο, αλλά και μετέπειτα όταν θα εργάζονται. Αυτό δεν σταματάει ποτέ, ούτε τα ΣΚ.

Status
Not open for further replies.
Back