Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΎΝ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΊΧΕ ΕΙΠΩΘΕΊ ΑΠΌ ΌΛΟΥΣ ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΌΛΕΜΟ. Ο ΓΚΆΝΤΙ ΕΊΧΕ ΠΕΙ ΌΤΙ ΚΆΘΕ ΛΑΟΣ ΈΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΊΖΕΙ. ΚΑΙ ΕΓΏ ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ 40 ΧΡΌΝΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΈΣ ΝΑ ΤΡΈΧΟΥΝ ΌΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΆ ΨΗΦΊΣΟΥΝ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΤΡΑΒΌΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΣΤΡΑΒΆ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
 
Εβλεπα τον Καμμενο να ειναι ολο μαγκια μπροστα στον πατερα που κολυμπουσε 4 ωρες με τα παιδια στην αγκαλια μεχρι να σωθει απο
τους απλους πολιτες που ειχαν το φιλοτιμο να βγουν με τις ψαροβαρκες τους.Ηταν τα βατραχια του λεει μεσα στην θαλασσα,δεν υπηρχε
κανενας του λεει ο πατερας.Αυτα τα λες μονο εσυ και ο Πρωτοσαλτε του απανταει!Δεν βρεθηκε ενας αρσενικος εκεινη την ωρα να τον
κανει μαυρο μπροστα στις καμερες?Να ξερουν ολοι τους απο δω και περα οτι δεν μπορουν να χλευαζουν τον πολιτη και μια χωρα με 80 νεκρους.
Βοϊδόπτσα ηθελε που λενε και στο χωριο μου κι αυτος και ολοι τους!!!!
 
Παιδιά εχουμε μπλέξει άσχημα!!!Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι μας και να σκεφτούμε σοβαρά καποια πράγματα....η μονη βοήθεια μας και ελπίδα σωτηρίας μας είναι το ενδιαφέρον μας για τον διπλανό μας!!!
 
Παιδιά εχουμε μπλέξει άσχημα!!!Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι μας και να σκεφτούμε σοβαρά καποια πράγματα..
σε αυτό θα συμφωνήσω 100%.

..η μονη βοήθεια μας και ελπίδα σωτηρίας μας είναι το ενδιαφέρον μας για τον διπλανό μας!!!
σε αυτό όχι.

όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε την λύση στον μικρόκοσμό μας και όχι την μεγάλη εικόνα συνολικά της πατρίδας μας και του λαού μας , συγνώμη αλλά σωτηρία δεν υπάρχει.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι λύσεις που (πιθανόν) να έχουμε θα δοθούν μόνο από συλλογικές δράσεις σκεπτόμενων πολιτών. ( άν υπάρχουν ακόμα αρκετοί ).
 
Όλα τα λιποσαρκα της ΕΕ μαζί με κάτι χοντροκωλες της πρώην ΕΣΣΔ
θέλουν γαιδουρια για να ανέβουν τον ανήφορο :mad::mad:


Άνθρωποι διασταυρώνουν τα γαϊδούρια στη Σαντορίνη με μουλάρια για να δυναμώνουν και να μπορούν να μεταφέρουν παχύσαρκους τουρίστες



Ο αριθμός των υπέρβαρων τουριστών στο νησί έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες γαϊδουριών να ψάχνουν τρόπους να κάνουν τα ζώα τους πιο ανθεκτικά σε μεγαλύτερα φορτία

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν καθημερινά φέρνουν στο νησί έως και 1.200 τουρίστες την ημέρα, οι οποίοι θαυμάζουν τα ειδυλλιακά λευκά του σπίτια.



Η Σαντορίνη είναι γνωστή για το λοφώδες έδαφός της και τα γαϊδούρια χρησιμοποιούνταν από παλιά στη μεταφορά των ανθρώπων σε μέρη που τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση, όπως τα Φηρά.
Αλλά οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων ισχυρίζονται ότι όσο η παχυσαρκία αυξάνεται, τα ζώα αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερα φορτία, ενώ εργάζονται πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα μες τον ήλιο, χωρίς ξεκούραση και νερό – δουλειά που τα αφήνει με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήληκαι με ανοικτές πληγές από την κακομεταχείριση και τις σέλες.





Και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι λόγω των υπέρβαρων τουριστών, οι ντόπιοι που επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ζώα τους αναγκάζονται να διασταυρώσουν τα γαϊδούρια με μουλάρια, τα οποία είναι μεγαλύτερα και ψηλότερα, για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή και να μπορούν να μεταφέρουν βαρύτερα φορτία.
Ένας εκπρόσωπος μιας φιλοζωικής οργάνωσης, δήλωσε:“Συνιστάται στα ζώα να μην μεταφέρουν περισσότερο από το 20% του σωματικού τους βάρους.”





Οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι τουρίστες, σε συνδυασμό με την έλλειψη σκιάς και νερού, καθώς και τη ζέστη και τα πολλά σκαλιά, είναι αυτό που προκαλεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.”
“Πρέπει να υπάρχει περιορισμός βάρους. Ta γαϊδουράκια δεν θα έπρεπε να μεταφέρουν παραπάνω από 50 κιλά, αλλά πώς θα επιβαλλόταν κάτι τέτοιο και ποιος θα ήταν εκεί για να σιγουρευτεί ότι εφαρμόστηκε;”





Τώρα πρέπει να καταφύγουμε στη χρησιμοποίηση μουλαριών, διότι τα γαϊδούρια δεν είναι αρκετά δυνατά.”
Η 42χρονη Χριστίνα Καλούδη, μετακόμισε στο νησί από την Αθήνα πριν από 10 χρόνια και δημιούργησε τον ένα σύλλογο για την ευημερίας των ζώων της Σαντορίνης για να βοηθήσει στην απαγόρευση της υπερβολικής εργασίας των γαϊδουριών.
Είπε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει παρατηρήσει ότι ο αριθμός των υπέρβαρων τουριστών που φτάνουν στο νησί από την Αμερική, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τριπλασιάστηκε.




Οι ντόπιοι ισχυρίζονται καθημερινά ότι τα γαϊδουράκια κάνουν τέσσερις έως πέντε διαδρομές μέχρι τα λευκά λιθόστρωτα σκαλοπάτια στην περιοχή των Φηρών με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 30C, συχνά χωρίς ανάπαυση, χωρίς προστασία από τον ήλιο και χωρίς νερό.
Η περίοδος των διακοπών στα νησιά είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήταν, πράγμα που σημαίνει ότι τα γαϊδουράκια εργάζονται σχεδόν καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου.”





Αν δεν μεταφέρουν τους τουρίστες στα σκαλιά, μετακινούν οικοδομικά υλικά ή μεταφέρουν μεγάλους σάκους απορριμμάτων.”
“Υπάρχουν κάποιοι καλοί ιδιοκτήτες που ακολουθούν τον κώδικα, αλλά γενικά τα γαϊδούρια δουλεύουν σκληρά και στη συνέχεια απορρίπτονται όταν τελειώνουν την επαγγελματική τους ζωή.”
“Συνήθως αναγκάζονται να δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες χωρίς αρκετό νερό, καταφύγιο ή ξεκούραση και έπειτα τα βρίσκω δεμένα έξω από το καταφύγιό μου, σχεδόν πεθαμένα.”






Το 2008 υπογράφηκε διεθνής κώδικας πρακτικής για την εκμετάλλευση ιπποειδών από κατοίκους του νησιού, παράλληλα με την ίδρυση του καταφυγίου γαϊδουριών.
Αλλά χωρίς να έχει οριστεί όργανο για την επιβολή των κανονισμών, οι ιδιοκτήτες συχνά υποβάλλουν τα γαϊδούρια να εργάζονται σκληρά πριν τα εγκαταλείψουν όταν δεν είναι πλέον ικανά να δουλέψουν.



Και η Χριστίνα ισχυρίζεται πως όταν τα γαϊδουράκια έρχονται στο τέλος της επαγγελματικής τους ζωής συχνά εγκαταλείπονται να πεθάνουν.

Πρόσθεσε:“Τα γαϊδούρια είναι πολύ ανθεκτικά ζώα και θα συνεχίσουν να προχωράνε για όσο καιρό μπορούν.”
“Έχω εδώ συνήθως από 15 έως 25 γαϊδούρια, αλλά χαίρομαι που οι άνθρωποι τα φέρνουν σε μένα, καθώς κανονικά θα εγκαταλείπονταν για να πεθάνουν. Ξέρουν ότι το καταφύγιο μου είναι εδώ.”





Για μερικά, η τελευταία τους διαδρομή είναι στο καταφύγιο επειδή απέχουν μόνο λίγες ώρες από το θάνατο.”


 
γραφεις φιλε kynigosdk ..Όλα τα λιποσαρκα της ΕΕ μαζί με κάτι χοντροκωλες της πρώην ΕΣΣΔ
θέλουν γαιδουρια για να ανέβουν τον ανήφορο :mad::mad:

Aν βλεπαμε ομορφουλες με τουρλωτα ποπουδκια θα μας αρεσε?
Γιατι ημαστε τοσο ρατσιστες με την εμφανιση?think
 
Ο Κωστής μίλησε αποκλειστικά για το ανθρώπινο βάρος. Η ομορφιά αφενός είναι υποκειμενικο κριτήριο, αφετέρου δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση σε έναν άνθρωπο.
Δεν διολισθησε κανεις σε εμφανισιακο ρατσισμο...
 
γραφεις φιλε kynigosdk ..Όλα τα λιποσαρκα της ΕΕ μαζί με κάτι χοντροκωλες της πρώην ΕΣΣΔ
θέλουν γαιδουρια για να ανέβουν τον ανήφορο :mad::mad:

Aν βλεπαμε ομορφουλες με τουρλωτα ποπουδκια θα μας αρεσε?
Γιατι ημαστε τοσο ρατσιστες με την εμφανιση?think
Αν ΄ταν ομορφούλες αδυνατούλες με τουρλωτά ποπουδάκια......θα γουστάραμε και εμεις .....και τα γαιδουράκια!!!!!! (μη δημιουργούμε θέματα απ το πουθενά)
 
γραφεις φιλε kynigosdk ..Όλα τα λιποσαρκα της ΕΕ μαζί με κάτι χοντροκωλες της πρώην ΕΣΣΔ
θέλουν γαιδουρια για να ανέβουν τον ανήφορο :mad::mad:

Aν βλεπαμε ομορφουλες με τουρλωτα ποπουδκια θα μας αρεσε?
Γιατι ημαστε τοσο ρατσιστες με την εμφανιση?think
Βασίλη, δε νομίζω πως περιείχε ρατσιστικό στοιχείο η ανάρτηση του Κώστα. Ήθελε να δώσει έμφαση στο μαρτύριο που περνούν τα ζωντανά και ειδικά όταν αυτό γίνεται εντονότερο κουβαλώντας ανθρώπους με περισσότερο βάρος. Ίσως οι περιγραφικοί χαρακτηρισμοί να έδωσαν λάθος εντύπωση...
 
Δεν μιλησε κανενας για ομορφια ή ασχημια. Πολυ ανετα ενας υπερβαρος ανθρωπος μπορει να ειναι εξαιρετικα ομορφος και εξωτερικα και στον ψυχικο του κοσμο, ενω ενας με κανονικο βαρος να ειναι πολυ ασχημος και εξωτερικα αλλα και ως χαρακτηρας. Το αρθρο αναφερεται αποκλειστικα στο οτι ενας υπερβαρος ανθρωπος καταπονει περισσοτερο ενα ζωο που ειναι ηδη καταπονημενο λογω καιρικων συνθηκων. Οποτε καπως πρεπει να βρεθει μια χρυση τομη, και τα καημενα τα ζωντανα να μην υποφερουν και να μη χαθει και η ολη δραστηριοτητα ομως. Για μενα επρεπε να απαγορευεται αυστηρα η χρηση τους ως μεταφορικα μεσα πλην ανθρωπων για τις αναγκες της τουριστικης σαιζον, και αυτο να απαγορευεται τους μηνες Ιουλιο-Αυγουστο που οι καιρικες συνθηκες ειναι απανθρωπες
 
Είναι τοπική παράδοση, ιστορία του τόπου ,αλλά εν έτη 2018 θα έπρεπε να είχε συμβολικό χαρακτήρα πλέον. Απλά να υπάρχουν και να μπαίνουν στο τοπίο ως σύμβολο. Βέβαια δεν ξέρω ποσο μπορεί να πληγούν οικονομικά οι ιδιοκτήτες και το νησί, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν λύσεις αποκατάστασης.
Παλιά ήταν ανάγκη-μονοδρομος ,σήμερα όμως θα έπρεπε να ξεκουραστούν κι αυτά.
 
Να μην σταματησει, αλλα να μην υπαρχει αυτο που γινεται και τωρα. Ας γινεται καποιες ωρες που η ζεστη δεν ειναι τοσο εντονη, ως τις 10 το πρωι πχ, ή μετα τις 8 το απογευμα. Για να μεινει ζωντανο το εθιμο, και -κακα τα ψεμματα- για να δινουν κινητρα ωστε να υπαρχουν αυτα τα ζωα, γιατι σιγα σιγα εξαφανιζονται
 
Μονο απο τη χολη που βγαζει απεναντι στη θρησκεια και στην εκκλησια, δυσκολευομαι να το πιστεψω. Και αληθεια να ειναι, συναντουμε μια κλασσικη περιπτωση του "με τον τροπο σου χανεις το δικιο σου"....

Υ.Γ. Απο τις φωτο του "ρεποσταζ" με τα αυθαιρετα, δεν διακρινω καπου καποιο "κιτσεκκλησακι"
 
Ισχύει αυτο αυτο με τα εκκλησάκια + του οτι πέρνει κ μερίδιο απ το οικοπεδο καποια στιγμή η εκκλησία. Μην μπερδεύουμε την θρησκεία και την πιστη μας με την εκκλησία....άλλο τα τραγιά...και άλλο η θρησκεία μας....τα τραγιά σταύρωσαν και τον Ιησου!!!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top