Αντιθέτως δε, θα τον ανακύρησαν και διδάκτορα !!!
Το γνωρίζω ,αλλά το θέμα είναι ότι ενω έπρεπε να εχει αποπεμφθεί απο χρόνια , το σύστημα τον "λιβάνιζε" ποικιλοτρόπως.Συνάδελφοι το ότι θα ανακηρυσσόταν διδάκτορας σημαίνει πως θα έπαιρνε διδακτορικό, δεν θα του έκαναν καμία τιμή, δεν θα του δινόταν για καμία εξαίρετη ερευνητική ή διδακτική επίδοση, ούτε είναι κανένα ηράκλειο κατόρθωμα...
Το διδακτορικό δυστυχώς έχει καταντήσει άλλο ένα πτυχίο καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο πόσο πρωτότυπη έρευνα και ουσιαστική συνεισφορά στη γνώση έχει γίνει κάθε φορά όταν απονέμεται... Έχει οποιαδήποτε αξία όταν προέρχεται από μεγάλο πανεπιστήμιο, με επιβλέποντα καθηγητή κάποιο εγνωσμένου κύρους ερευνητή και συνοδεύεται από εκτεταμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο του κατόχου του...
Μην παρασύρεστε από προσπάθειες εντυπωσιασμού...
Βλέπετε η σφίξη όλων των δεξιών συνδαιτυμόνων τους, ήταν από την μεταπολύτευση και μετά να καταργηθεί το άσυλο και να μπει η αστυνομία στα ιδρύματα, για να νοιώθουν όλοι αυτοί πιο ασφαλής.
Η σφιξη ολων ηταν αυτη Γιωργο. Το Indymedia μεσα σε χωρο πανεπιστημιακο λειτουργει εδω και χρονια, ο Ρουβικωνας το ιδιο στη Φιλοσοφικη. Βολευει ενας χωρος που δεν μπαινει η αστυνομια, και τους μεν για να κανουν τους δουλιτσες τους, και τους δε για την επαναστατικη τους γυμναστικη
Τον λόγο που δεν μπορεί να μπεί η αστυνομία δεν μπορών να καταλάβω όμως μιας και εκεί μέσα γίνεται της παρανομίας το κάγκελο!!! Απο ναρκωτικά, παράνομο εμπόριο, τρομοκράτες, αναρχικοί κτλ κτλ. Μήπως ηθελημένα έχουν παραφράσει την ένοια του ασύλου???
Το γνωρίζω ,αλλά το θέμα είναι ότι ενω έπρεπε να εχει αποπεμφθεί απο χρόνια , το σύστημα τον "λιβάνιζε" ποικιλοτρόπως.
Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι πολύ απλή κ ξεκάθαρη.....άσυλο έκφρασης και διακίνησης ιδεών.....και όχι πράξεων (παράνομου εμπορίου κτλ και υπόθαλψης εγκληματιών) άσχετα που κάποιοι πολιτικοί κύκλοι το διαχειρίζονται όπως τους συμφέρει.....κανονικά έπρεπε σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να μπεί εισαγγελέας κ αστυνομία.....αλλά ας όψεται το τανκς....οποιος κατάλαβε κατάλαβε!!Δυστυχώς το άσυλο είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, που δεν μπορεί να αναλυθεί τόσο απλά... Θεωρώ όμως ότι ο Βίκτωρας έχει πιάσει το κεντρικό κορμό του πλήρους ευτελισμού και κακοχειρισμού αυτής της έννοιας που κάποια στιγμή θα καταργηθεί όταν δεν θα πρέπει με τη σύμφωνη γνώμη της κοινής γνώμης λόγω όσων έχουν προηγηθεί... Και για άλλη μια φορά οι "επαναστάτες" δεν θα έχουν αντιληφθεί ότι είναι το καλύτερο πιονι του συστήματος...
Αυτό που είδα εχθές κάνοντας βόλτα στην πόλη μου, με εντυπωσίασε αρνητικά τουλάχιστον σαν εικόνα, άσχετα με το αν είναι αποτελεσματικό ή αποδεκτό για λόγους ασφαλείας. Πιθανώς κάποιοι που ζείτε σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα ή τουριστικά μέρη να το βλέπετε συχνά και να το συνηθίσατε αλλά εγώ το είδα πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα κάπως. Ζούμε σε μια εποχή που αποφεύγουμε να δένουμε τα ζώα και δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα δω να κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας δεμένα. Είδα λοιπόν ένα ζευγάρι που φαινόταν βορειοευρωπαίοι να περπατούν στο πεζοδρόμιο κρατώντας ο καθένας από ένα παιδί δεμένο!!! Είχαν τα παιδιά δεμένα από την πλάτη, όπως βγάζουμε τα σκυλάκια βόλτα με οδηγό. Ξαναλέω, δε γνωρίζω για το αν είναι αποδεκτό ως προς την αποτελεσματικότητα στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών, αλλά ως εικόνα μου φάνηκε πολύ αποτρεπτική...
Ξενίζει όμως λίγο ρε παιδιά ,με το λουρί το παιδί;;Νομιζω εχω δει εικονες απο γιαγιαδες περασμενων ετων να κρατανε ετσι δεμενα αγορακια, στην Ελληνικη επαρχια. Πολυ περασμενων ετων, εγω δεν το εχω ξαναδει. Απο την αλλη ομως σκεψου ενα ζευγαρι να εχει ενα υπερβολικα κινητικο αγορακι, το οποιο ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει στο δρομο. Προσωπικα θα προτιμουσα το θεαμα που ειδες, παρα τους γονεις να τραβιουνται επειτα
Σίγουρα Βίκτωρα θα είναι παλιά ιστορία που μπορεί να την είχε ανάγκη ο οικείος του παιδιού.Παντως ειχα δει σε φωτογραφια παλια ασπρομαυρη, αυτο ακριβως το θεαμα. Δε μπορω να τη βρω τωρα, δε ξερω αν ηταν καν Ελλαδα
Συμφώνω οτι η εικόνα ξενίζει και μας φαίνεται κάπως.Και το χεράκι μια χαρά είναι. Και πιο στοργικό...![]()