Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχομαι να βρέθηκε και κανα οπλο απο τα κλεμμενα...
Μια ερωτηση εαν γνωρίζει καποιος: το όπλο επιστρέφεται άμεσα στον ιδιοκτητη όπως τα απλα κλοπιμαια, ή κρατείται λογω της πλημμελους φυλαξης για την οποία κατηγορείται ο ιδιοκτήτης?
Μπορει να ναι και χαζη ερωτηση, αλλα πραγματικά γνωριζει καποιος?
Καθόλου χαζή η ερώτηση σου θεωρητικά έχει κάποια εμπλοκή και ο ιδιοκτήτης

Ψαράς στον Έβρο: «Το κράτος μας διώχνει. Θ’ αφήσουν όλο το Δέλτα στην Τουρκία»!

Ψαράς

Αντιμέτωποι με την τουρκική προκλητικότητα έρχονται καθημερινά πλέον οι Έλληνες ψαράδες στο δέλτα του Έβρου, καθώς ο στρατός των γειτόνων σηκώνει εναντίον τους όπλα, και μάλιστα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο σημείο είναι η περίπτωση του 40χρονου Θανάση Καμηλάρη
, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχει βιώσει συνολικά τέσσερις φορές τις κυριαρχικές αξιώσεις των Τούρκων. Όπως εξηγεί στη «δημοκρατία», καλείται κάθε πρωί να βγει για το «μεροκάματο του τρόμου», αναλαμβάνοντας παράλληλα και τον ρόλο του εθνοφύλακα.
«Την πρώτη φορά που τους είδα να με απειλούν σηκώνοντας εναντίον μου τέσσερα όπλα και να μου λένε ότι βρίσκομαι σε ξένα ύδατα, ενώ ψάρευα εντός της ελληνικής επικράτειας, φοβήθηκα, θύμωσα και παράλληλα ένιωσα μίσος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς, που τους αφήνουν ανεξέλεγκτους να μπαινοβγαίνουν στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως, αν και εκείνος είχε πάνω του όπλο, σήμερα πιθανότατα δεν θα ζούσε. Όπως λέει, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η χώρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να υψώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Στο μεταξύ, ο κ. Καμηλάρης καταγγέλλει ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν περιορίζονται μονάχα στις ένοπλες απειλές, αλλά φτάνουν στο σημείο να τραβήξουν τις ελληνικές τράτες στα τουρκικά χωρικά ύδατα και, εν συνεχεία, κατηγορούν τους ψαράδες για παραβίαση θαλάσσιων συνόρων. «Τους κατάσχουν τις βάρκες και μετά τους βάζουν φυλακή. Κι άντε μετά να αποδείξουν πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα…» σημειώνει ο κ. Καμηλάρης.
Όντας ψαράς από τα γεννοφάσκια του, μια και μεγάλωσε σε μια από τις δεκάδες καλύβες που βρίσκονται στον υγροβιότοπο του Έβρου, δεν σκέφτηκε στιγμή να εγκαταλείψει το ψάρεμα, ακόμη κι αν πλέον τίθεται η ζωή του σε κίνδυνο. «Δεν κάνω μόνο τη δουλειά μου – προστατεύω ταυτόχρονα τη χώρα μου, την Ελλάδα μου, το βιος μου. Δεν θα μας πάρουν ούτε μισό μέτρο από τον Έβρο» λέει με αποφασιστικότητα, υπογραμμίζοντας πως, αν δεν υπήρχαν οι ψαράδες και οι κτηνοτρόφοι, η περιοχή θα είχε τουρκική κυριότητα εδώ και καιρό.

Τέλος, ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας, προκειμένου οι καλύβες του Έβρου, που βρίσκονται στο σημείο επί σχεδόν μισό αιώνα -και εσχάτως χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες- να παραμείνουν ως έχουν. Όπως λέει, πρόκειται για παραπήγματα με λαμαρίνες που είναι στερεωμένα σε πασσάλους, μέσα στα οποία διανυκτερεύουν. «Θέλουν να μας διώξουν και, με τον τρόπο αυτόν, θα αφήσουν όλο το δέλτα στην Τουρκία. Τελικά, δεν ξέρουμε προς τα πού να στρέψουμε τα όπλα μας. Προς την Τουρκία ή προς το ελληνικό κράτος;» διερωτάται
ετσι ειναι οπως τα λεει ο Σακης αλλα μην ξεχναμε οτι και ο στρατος και η αστυνομια κανει τα αδυνατα δυνατα να μας προστατεψει.
αλλα οι απεναντοι ειναι πολυ θρασεις,ψαχνουνε την ευκαιρια να μας προκαλεσουνε .....ο στρατος καταβαλει μεγαλες προσπαθειες να μας προστατεψει αλλα αυτοι ειναι 70 εκατομυρια και εμεις 10..
η αστυνομια με τα πενιχρα μεσα που της διαθετουνε κανει τιτανιο αγωνα να αποτρεψει οποιαδηποτε παραβιαση...
ΑΛΛΑ ισως πρεπει να αναρωτηθουμε πιοι ειναι αυτοι απο πισω που δεν αφηνουνε τον στρατο και την αστυνομια να κανει την δουλεια τους σωστα.....

Ρε παιδες.....εχω μια απορια....Καθε χρονο στην Ελλαδα οπως λεει και ο αδελφος μου που ειναι Ραδιολογος-ακτινολογος
εχουμε 40 νεκρους απο την εποχιακη γριπη.Η Ελλαδα εχει πληθυσμο 10.000.000 αλλα εαν ειχε 1,6 δις θα ειχαμε 6,400!
Τωρα εχουν 490 νεκρους στο 1,6 δις και πιανεται για παγκοσμια επιδημια??Για να χαρακτηριστει και τετοιο με αυτη
την ορολογια πρεπει να ξεπερναει το 5% του πληθυσμου.....Μηπως παει αλλου η βαλιτσα??

Ρε παιδες.....εχω μια απορια....Καθε χρονο στην Ελλαδα οπως λεει και ο αδελφος μου που ειναι Ραδιολογος-ακτινολογος
εχουμε 40 νεκρους απο την εποχιακη γριπη.Η Ελλαδα εχει πληθυσμο 10.000.000 αλλα εαν ειχε 1,6 δις θα ειχαμε 6,400!
Τωρα εχουν 490 νεκρους στο 1,6 δις και πιανεται για παγκοσμια επιδημια??Για να χαρακτηριστει και τετοιο με αυτη
την ορολογια πρεπει να ξεπερναει το 5% του πληθυσμου.....Μηπως παει αλλου η βαλιτσα??
Και αυτοί που πεθαίνουν να συμπληρώσω είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου μωρά γέροι καρδιοπαθεις νεφροπαθεις κτλ

Σαφώς... τώρα θα βγει το αξεπέραστο εμβόλιο και θα φέρει στις τσέπες μερικά δις... μπεεεε.sheep.sheep

Σαφώς... τώρα θα βγει το αξεπέραστο εμβόλιο και θα φέρει στις τσέπες μερικά δις... μπεεεε.sheep.sheep
Αυτο λεω και εγω ρε τρελιαρη....Δεν βλεπεις τι εχει γινει και με τους σπορους....Σπερνεις οτι θες π.χ
και αν κρατησεις σπορο και πας την αλλη χρονια βγαινει παντα αρχ@δια καπαμα,σιγουρη επιτυχια!!

Αυτο λεω και εγω ρε τρελιαρη....Δεν βλεπεις τι εχει γινει και με τους σπορους....Σπερνεις οτι θες π.χ
και αν κρατησεις σπορο και πας την αλλη χρονια βγαινει παντα αρχ@δια καπαμα,σιγουρη επιτυχια!!
Ακριβώς...

Ποια εμβόλια από αυτά που προτείνονται μέχρι σήμερα, είναι περιττά να γίνονται;
Προσωπικα δεν κανω ΚΑΝΕΝΑ! Αν ταξιδευα σε καμια αφρικη ή σε καμια τριτικοσμικη χωρα πιστευω ειναι απαραιτητο το εμβολιο για τη μαλαρια.
Εχω πολλα παραδειγματα με γνωστους μου που κανανε εμβολιο για τη γριπη και αρωστησανε απο γριπη.Αν ηξερα αυτα που ξερω τωρα ακομα και στο παιδι μου θα εκανα λιγοτερα.Αν θυμιθουμε παλια με τον H1N1(ή αλλιως γριπη των χοιρων του 74) ο Γκαραγκουνης ο ποδοσφαιριστης το εκανε και μετα απο σαραντα περιπου μερες δεν πηγε σε ενα αγωνα επιδη αρωστησε με τη συγκεκριμενη γριπη.Ισως μονο καποια παλια και δοκιμασμενα μονο.

Προσωπικα δεν κανω ΚΑΝΕΝΑ! Αν ταξιδευα σε καμια αφρικη ή σε καμια τριτικοσμικη χωρα πιστευω ειναι απαραιτητο το εμβολιο για τη μαλαρια.
Εχω πολλα παραδειγματα με γνωστους μου που κανανε εμβολιο για τη γριπη και αρωστησανε απο γριπη.Αν ηξερα αυτα που ξερω τωρα ακομα και στο παιδι μου θα εκανα λιγοτερα.Αν θυμιθουμε παλια με τον H1N1(ή αλλιως γριπη των χοιρων του 74) ο Γκαραγκουνης ο ποδοσφαιριστης το εκανε και μετα απο σαραντα περιπου μερες δεν πηγε σε ενα αγωνα επιδη αρωστησε με τη συγκεκριμενη γριπη.Ισως μονο καποια παλια και δοκιμασμενα μονο.
Θα μας πείτε τι ξέρετε για τα εμβόλια κ. Γιώργο; Σαν τρομοκρατημένος ακούγεστε.

Οταν καποιος ειναι νεος κ υγιης σε μια πιθανη γριπη θα μπορεσει ο οργανισμος του να ανταπεξελθει αμεσα,να παλεψει κ να νικησει τον ιο..
Οταν ομως μιλαμε για ηλικιωμενους η ατομα που πασχουν απο χρονια προβληματα υγειας οπως καρδια,αναπνευστικο κλπ τοτε το εμβολιο γριπης και πνευμονιας κρινεται απαραιτητο..
Δεν σημαινει οτι οποιος το κανει απαραιτητα δεν θα κολλησει γριπη αλλα ομως αυξανει κατα πολυ τις πιθανοτητες να αποφυγει τυχων επιπλοκες που συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι και πολυ επικινδυνες..
Ποσες φορες εχουμε ακουσει εφυγε ο ταδε που ανηκε σε ομαδα υψηλου κινδυνου κ δεν εμβολιαστηκε?
Αρα δεν μπορει να ειναι τυχαιο..
Απλως ο κοσμος φοβατε γιατι καπιοι πιστευουν οτι αυτα γινονται κατα της ανθρωποτητας κ οτι προκαλουν αλλες νοσους..πραγμα που δεν ισχυει για μενα..

ετσι ειναι οπως τα λεει ο Σακης αλλα μην ξεχναμε οτι και ο στρατος και η αστυνομια κανει τα αδυνατα δυνατα να μας προστατεψει.
αλλα οι απεναντοι ειναι πολυ θρασεις,ψαχνουνε την ευκαιρια να μας προκαλεσουνε .....ο στρατος καταβαλει μεγαλες προσπαθειες να μας προστατεψει αλλα αυτοι ειναι 70 εκατομυρια και εμεις 10..
η αστυνομια με τα πενιχρα μεσα που της διαθετουνε κανει τιτανιο αγωνα να αποτρεψει οποιαδηποτε παραβιαση...
ΑΛΛΑ ισως πρεπει να αναρωτηθουμε πιοι ειναι αυτοι απο πισω που δεν αφηνουνε τον στρατο και την αστυνομια να κανει την δουλεια τους σωστα.....
Νικο το 70 εκατομμύρια αυτοί , και 10 εμείς , δε λέει και πολλά , γιατί το 70 δεν είναι όλο δικό τους , τώρα το ποιος είναι πίσω από αυτή τη στάση του Στρατού , και της Αστυνομίας , που αφορά τα λαθροπιθηκια , καθως και τα μπουταλια απο απέναντι , τα σενάρια δεν είναι και πολλά , καθώς και οι υποψήφιοι είναι δυο , Αμερική και Γερμανία . Το μεγάλο όμως κρίμα είναι που ο κόσμος , μαλώνει η εκτονώνετε σε λάθος στιγμή και για λάθος λόγο . Πχ αθλητικά αν είναι δυνατό ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ . Δηλαδή είναι τραγικό , η χώρα σχεδόν να μην ξέρει τη την ξημερώνει , και μεις να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες , και εδώ στα αρχίδια μας , δε γαμιέται , εγώ να είμαι καλά , και η οικογενοια μου , και τα άλλα , στα μπλιμπλικια μου .

Δηλωμένοι.... Στα βουνά ούτε ξέρουνε πόσοι είναι
Σε κάποια απο αυτά τα βουνά Νικο με ολο το σεβασμό , είναι και οι ΠΟΝΤΙΟΙ , ΤΕΜΕΤΕΡ , και μπορεί να μιλάνε τουρκικά , και να ζούνε εκεί , αλλά μέσα στην ψυχή τους , ΠΟΛΛΟΙ είναι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ .

Θα μας πείτε τι ξέρετε για τα εμβόλια κ. Γιώργο; Σαν τρομοκρατημένος ακούγεστε.
Οταν ο αλλος κανει εμβολιο για τη γριπη και τον πιανει γριπει ή οταν μιλας με Ρωσσο γιατρο που κανει σεμιναρια σε αλλους γιατρους ο οποιος ειναι επικεφαλης ερευνητικης ευρωπαικης ομαδας γιατρων και σου λεει μονο τα παλια εμβολια που ειναι δοκιμασμενα, ή οταν βλεπεις διαφημηση και κοντρα διαφημηση στη τηλεοραση ''καντε εμβολια ερχεται πανδημια'' και τετοια πονηρα ή το συντηρητικο που βαζανε(τωρα λενε δεν χρησημοποιουν το συγκεκριμενο) το οποιο ειναι παραγωγο υδραργυρου και ειναι υποπτο για αυτισμο και διαφορα αλλα ειναι αρκετα για να τα αποφευγω.Ο Γκαραγκουνης ηταν υγιεστατος, η γιατρος υπερμαχος των εμβολιων περυσι εκανε το εμβολιο και την ταραξε τρεις μερες με σαραντα πυρετο και υγιεστατη, η κορη ενος φιλου εκανε το εμβολιο κατα του καρκινου της μητρας και μετα απο ενα χρονο περιπου δεκαοχτω δεκαεννια χρονων στο νοσοκομειο για οινομιωματα.Μας ζαλισανε περσυ με εξαρση της ιλλαρας και το 90% ηταν ρομα.Μειωθηκαν λεει οι αρωστιες λογω εμβολιων αλλα δεν αναφερουν την βελτιωση των συνθηκων ζωης. Και αλλα διαφορα...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back