Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βίκτωρα, επειδή ανταλλάσσουμε απόψεις καιρό και ξέρω ότι είσαι ευρωπαϊστής, έχοντας αναφέρει πολλές φορές την ευεργετική δράση της ΕΕ και επειδή το θέμα των άσκοπων δανειοδοτήσεων αποτελεί βασικό σου επιχείρημα όταν η κουβέντα πάει στην σημερινή κατάσταση, θεωρείς ότι η ματαιοδοξία των Ελλήνων για μια μεζονέτα με 3 καμπινέδες και τα διακοποδάνεια μας έφεραν σε αυτό το σημείο;

Εγώ πάλι νομίζω ότι το πρόβλημα γενικά των Ελλήνων και όχι μόνο είναι η έλλειψη ταξικής συνείδησης. Το να είσαι ένας μελλοντικός πλούσιος, όπως για παράδειγμα φοιτητής ιατρικής, θα αποτελούσε βλακεία να μην είσαι υποστηριχτής των προνομίων του κεφαλαίου. Το να είσαι όμως υποστηριχτής του δόγματος "ψωμί, ελιά και Κότσο βασιλιά" .... δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω :)

• Like
Reactions: DrV
Eιναι η μια οψη του προβληματος Γιωργο. Και δεν ειναι δικο μας φαινομενο, αλλα παγκοσμιο που βρηκε διαφορετικους τροπους εκφρασης ανα το κοσμο. Πχ, εδω σε φλομωναν οτι πχ δεν γινεται εσυ να μην παιζεις στο Χρηματιστηριο. Πες πες πες, το χαψες, και επαιξες, και φυσικα 10 αετονυχηδες στα φαγαν. Στην Αμερικη, τους φλομωσαν οτι δεν γινεται να εχεις σπιτι, και να μην το υποθηκευσεις για να παρεις δανειο για κατι αλλο. Το χαψαν και τωρα δεν εχουν σπιτια. Ειναι παγια τακτικη των τραπεζων να προσπαθουν να ανοιξουν νεα πελατολογια, και αυτο το κομματι επρεπε να το ξερουμε, ωστε να πεφτουμε σε λιγοτερες παγιδες. Οποτε ναι, η επιδεινωση της καταστασης του Ελληνα ειναι ΚΑΙ το οτι εχει ξανοιχτει δανειζομενος χωρις στη πραγματικοτητα πολλα απο αυτα να τα χρειαζεται. Μονο ελαφρυντικο η τοτε καλυτερη οικονομικη κατασταση ολων μας.

Ομως σε καμμια περιπτωση δεν ειναι η αιτια της σημερινης κρισης. Η υπερχρεωση των νοικοκυριων επιφερει κυριως πληγματα στον τραπεζικο τομεα, και οχι στον κρατικο. Ο κρατικος τομεας επασχε - και συνεχιζει να πασχει- απο ελλειψη μηχανισμων εισπραξης των οσων του οφειλονται, και κακης δομης, με αποτελεσμα να αυξανει φορους και φυσικα να μην εισπρατει ακομα περισσοτερο. Ενα σωστα οργανωμενο κρατος, θα εκανε ενα μιγμα μετρων περιστολης δαπανων,σπαταλης φορων, και εξορθολογισμου των δομων του, ωστε και περισσοτερα να εισπρατει και να εχει και μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα. Αντ'αυτου, επιδεινωσε την οικονομικη κατασταση ολων των πολιτων μεσω παραλογης αυξησης φορων, και οι πολιτες την οικονομικη κατασταση των τραπεζων μεσω στασης πληρωμων στα δανεια, ουσιαστικα σκοτωνοντας τις τραπεζες, το μοναδικο αγοραστη ομολογων του κρατους.

Αν το θες πολιτικα, εχεις δικιο. Δεν μπορεις να συστρατευεσαι με τα συμφερονται του Βαρδινογιαννη πχ. Δεν εχετε τα ιδια, ουτε θα υπαρξει και περιπτωση ποτε. Ομως θεωρω οτι οταν υπαρχει σωστη επιχειρηματικοτητα, ειδικα στις μικρες επιχειρησεις, το συμφερον του εργοδοτη σε πολλα σημεια ταυτιζεται με του εργαζομενου. Ναι ο εργοδοτης εκμεταλλευεται εσενα για να κερδιζει 100 και να σου δινει 1, αλλα οταν κλεισει η επιχειρηση και ο εργοδοτης και ο εργαζομενος ειναι στο μηδεν. Μελλοντικος πλουσιος, οπως πχ ενας υποψηφιος γιατρος; Ενας υποψηφιος δικηγορος; Μεχρι να φτασεις στο σημειο να θεωρηθεις ομως ως πλουσιος (η εστω ευκαταστατος) ο ιδιος σου ο κλαδος, δηλαδη οι της ιδιας θεωρητικα ταξης με σενα, θα κανουν οτι περναει απο το χερι τους ωστε να μη μεγαλωσει ο παρανομαστης διανομης του πλουτου που τους αναλογει.

Αν το θες πολιτικα, εχεις δικιο. Δεν μπορεις να συστρατευεσαι με τα συμφερονται του Βαρδινογιαννη πχ. Δεν εχετε τα ιδια, ουτε θα υπαρξει και περιπτωση ποτε. Ομως θεωρω οτι οταν υπαρχει σωστη επιχειρηματικοτητα, ειδικα στις μικρες επιχειρησεις, το συμφερον του εργοδοτη σε πολλα σημεια ταυτιζεται με του εργαζομενου. Ναι ο εργοδοτης εκμεταλλευεται εσενα για να κερδιζει 100 και να σου δινει 1, αλλα οταν κλεισει η επιχειρηση και ο εργοδοτης και ο εργαζομενος ειναι στο μηδεν. Μελλοντικος πλουσιος, οπως πχ ενας υποψηφιος γιατρος; Ενας υποψηφιος δικηγορος; Μεχρι να φτασεις στο σημειο να θεωρηθεις ομως ως πλουσιος (η εστω ευκαταστατος) ο ιδιος σου ο κλαδος, δηλαδη οι της ιδιας θεωρητικα ταξης με σενα, θα κανουν οτι περναει απο το χερι τους ωστε να μη μεγαλωσει ο παρανομαστης διανομης του πλουτου που τους αναλογει.

Πολύ καλά τα λες. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στο άκουσμα της έκφρασης "υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα", μόνο ανέκδοτο μου έρχεται στο μυαλό. Μιλώντας βέβαια για επιχειρηματικότητα δεν αναφέρομαι στο μπακάλικο της γειτονιάς και στον υπάλληλο που έχει, που μπορεί η σχέση αυτή μεταξύ εργοδότη και υπαλλήλου να είναι εξαιρετική. Ξέρω τέτοιους "εργοδότες" που προτιμούν να μην πάνε τίποτα στο δικό τους το σπίτι για να μπορέσουν να πληρώσουν κανονικά τον υπάλληλο. Αναφέρομαι σε πολυεθνικές ή πρώην πολυεθνικές που θέλουν να βγάζουν περισσότερα από ότι έβγαζαν πριν την κρίση και φυσικά δεν υπάρχει κάποιος κυβερνήτης να του πει, " Για βάστα ρε φίλε, ρίξε λίγο νερό στο κρασί σου, έβγαζες δέκα, τώρα θα βγάλεις 6 και θα πληρώσεις και τον υπάλληλο, δεν θα τον απολύσεις" .

Αν αυτό το πει κάποιος συνταγματάρχης, να μου το πείτε να τον ψηφίσω ... :D Μόνο κάποιος κομμουνιστής συνταγματάρχης θα μπορούσε να πει κάτι τέτοιο ;)

Oταν μιλαω για επιχειρηματιες μιλαω για ανθρωπους που βραζουν στο ιδιο καζανι με τους υπαλληλους. Στις πολυεθνικες δυστυχως, αλλα και σε πολλες Ελληνικες επιχειρησεις, ο υπαλληλος ειναι αριθμος, βαριδι, χαραμοφαης και πολλα αλλα. Εκει σαφως και κανενας υπαλληλος δεν εχει κοινη πορεια ή συμφεροντα με τον εργοδοτη.
Εσυ; Θα ψηφισεις Συνταγματαρχη; Τα υστερα του κοσμου .sarcastic.

Τωρα που το καλοσκεφτομαι, ο Συνταγματαρχης θα κατσικωθει, δεν θα τον ψηφισεις

Για να υπάρξει κουβέντα πρέπει να υπάρξει και αντίλογος οπότε ας κάνω εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου , έτσι για να αποκτήσει πιο πολύ ενδιαφέρον η κουβέντα!!!!.sarcastic..sarcastic.

Δηλαδή ρε μάγκες πως προδικάζετε ότι ένας "Συνταγματάρχης" θα τα έκανε χειρότερα τα πράγματα;;;;;
Εγώ μπορώ να πω ότι θα τα έκανε καλύτερα , μπορείτε εσείς να μου αποδείξετε ότι θα τα έκανε χειρότερα ;;;;;

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κλώνους της επταετίας ούτε σε κάποιον φιλόδοξο συνεχιστή του Παπαδόπουλου , ούτε σε κάποιο αιμοβόρο φασιστοειδές , αλλά σε έναν Ελληνα Πατριώτη που θα έβαζε το συμφέρον της πατρίδας του πάνω απ όλα, μακρυά από κομματικές γραμμές .
Δηλαδή θέλω να πω , τι μας νοιάζει αν αυτός που θα μπορέσει να κάνει πέντε πράγματα για την χώρα είναι Συνταγματάρχης ή Σταθμάρχης;;;;;.yel.

Πες ότι αύριο αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας ο στρατηγός Φούφουτος , τι θα έχανα εγώ από αυτά που έχω σήμερα;;;
Μήπως την ελευθερία μου;;;;
Για να πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι μας αφήνουν να τα χώνουμε σε κανα πολιτικό πίσω από κάποιον υπολογιστή ή σε κάποιο καφενείο....και ως εκεί.
Ούτε απεργίες μπορούμε να κάνουμε αφού μόλις γίνουν "ενοχλητικές" αμέσως κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές , ούτε να διαδηλώσουμε μπορούμε αφού έχουν βρει τον τρόπο να καταστρέφουν οποιαδήποτε λαική συγκέντρωση με προβοκάτσιες , ούτε να απευθυνθούμε στο νομικό σύστημα μας μπορούμε αφού και αυτό είναι κατευθυνόμενο και απόλυτα εξαρτώμενο απο την εξουσία......... και το χειρότερο δεν μπορούμε πια να υποστηρίξουμε ούτε τα ιδανικά μας αφού χάσαμε την κυριαρχία μας παντελώς.

Φοβόμαστε Μήπως χάσουμε την Δημοκρατία μας;;;;.big smile..big smile.Εδώ πραγματικά γελάμε και δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

Όλοι ξέρουμε ότι την σημερινή μας κατάντια την οφείλουμε σε πολιτικούς που εξυπηρετούσαν μόνο το συμφέρον το δικό τους και των ξένων αφεντικών τους και αδιαφορούσαν για το συμφέρον της χώρας.

Με όλα αυτά που λέω πιο πάνω , θέλω να πω ότι κατανοώ όλους αυτούς που εδω και 40 χρόνια είδαν τα αποτελέσματα των εκλεγμένων πολιτικών , είδαν τους εκπροσώπους των κομμάτων τι πρόσφεραν , είδαν την κοροιδία σε όλο της το μεγαλείο , είδαν ότι αυτή η πολυδιαφημισμένη δημοκρατία είναι μια ψευτιά την οποία χρησιμοποιούν κατά κόρον οι πολιτικοί για να περάσουν την εξαθλίωση χρησιμοποιώντας μόνο παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθόδους

Δηλαδή ρε μάγκες πως προδικάζετε ότι ένας "Συνταγματάρχης" θα τα έκανε χειρότερα τα πράγματα;;;;;
Εγώ μπορώ να πω ότι θα τα έκανε καλύτερα , μπορείτε εσείς να μου αποδείξετε ότι θα τα έκανε χειρότερα ;;;;;

Όταν λέω εγώ ότι προέρχεσαι από το πάλε ποτέ "πατριωτικό Πασοκ", μου λες ιστορίες. Ο Παπαθεμελής πρέπει να ήταν ο αγαπημένος σου ...! Ξέρω κάμποσους πρώην Πασόκους που το έχουν ρίξει στην Χρυσή Αυγή, άντε ποτέ δεν είναι αργά και για σένα ... .banana.

Όταν λέω εγώ ότι προέρχεσαι από το πάλε ποτέ "πατριωτικό Πασοκ", μου λες ιστορίες. Ο Παπαθεμελής πρέπει να ήταν ο αγαπημένος σου ...! Ξέρω κάμποσους πρώην Πασόκους που το έχουν ρίξει στην Χρυσή Αυγή, άντε ποτέ δεν είναι αργά και για σένα ... .banana.
Ασε τα κλισέ και τα συνθήματα και μπες στην κουβέντα με επιχειρήματα .yel.

Ασε τα κλισέ και τα συνθήματα και μπες στην κουβέντα με επιχειρήματα .yel.
Εγώ λέω να βάλεις υποψηφιότητα στο Αιγάλεω, μια χαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ μου φαίνεσαι ... Τσοχαντζόπουλε ... ε Τσοχαντζόπουλε ... .yelling.

Διονυση, πολλα ερωτηματα βαζεις και ειναι δυσκολη η ωρα των απαντησεων. Θα σταθω στο Ελληνα πατριωτη, και θα σε παρακαλεσω να μου υπενθυμισεις μερικους απο το παρελθον. Βγαλε εξω τον Βενιζελο, και τους αγωνιστες του 21, και αν βρεις 2-3 ακομα θα ειναι θαυμα.

Μην ελπιζεις, γιατι δυστυχως η χωρα για να παρει μπροστα πρεπει να ξεριζωθουν πρακτικες αιωνων. Ειτε σε πολιτικο επιπεδο, ειτε σε επιπεδο ανθρωπων και κοινωνιας. Αν νομιζεις οτι ενας Ελληνας πατριωτης, ή εξωγηινος πατριωτης, θα μπορεσουν να το αλλαξουν αυτο, εισαι γελασμενος.

Αυτη τη στιγμη εχεις Δημοκρατια, εστω και με τα κουσουρια της. Εχεις ελευθερια σκεψεως, και ελευθερια εκφρασης. Αυτα δεν μπορει να στα παρει κανεις, ειδικα το πρωτο, παρα μονο αν επιλεξεις εσυ να το δωσεις. Εχεις ελευθερια να προσφυγεις στα δικαστηρια, να απεργησεις, να διαθεσεις το χρονο σου οπως θες, αν θες. Αν αυριο αναλαμβανε ο Στρατηγος Φουφουτος, θα επρεπε να παρουσιαζεσαι υποχρεωτικα στην Κυριακατικη λειτουργια, στις κατηχησεις του καθεστωτος, και στα αναμενομενα ηθικοπλαστικα θεαματα. Τωρα εχεις τη μηχανη, την καβαλας και εισαι ελευθερος. Αν δεν μπορεις, παιρνεις ποδηλατο, πας με τα ποδια. Αλλιως, χανεις την αισθηση οτι μπορεις μια Κυριακη το χρονο, δυο Κυριακες, οσες νομιζεις εσυ, να φυγεις απο την καθημερινοτητα χωρις να σε πλακωνει κατι.

Αυτο που λεω ειναι οτι ενας Συνταγματαρχης θα εκανε ισως καλυτερα τα οικονομικα. Ισως, γιατι και για αυτο αμφιβαλλω. Την καθημερινοτητα μας ομως σε καμμια περιπτωση δεν θα την εκανε καλυτερη, ουτε τη καταθλιψη που βιωνουμε ως κοινωνια.

Διονύση οι σκέψεις σου αφορούν γενικά κάποιον Έλληνα πατριώτη πολιτικό ή έναν συνταγματάρχη; Ρωτάω γιατί δεν είναι κατ' ανάγκη υποχρεωτικό η έννοια του Έλληνα πατριώτη να συμβαδίζει με την ιδιότητα είτε του πολιτικού είτε του συνταγματάρχη είτε του κάθε πολίτη... ;)

Διονύση οι σκέψεις σου αφορούν γενικά κάποιον Έλληνα πατριώτη πολιτικό ή έναν συνταγματάρχη; Ρωτάω γιατί δεν είναι κατ' ανάγκη υποχρεωτικό η έννοια του Έλληνα πατριώτη να συμβαδίζει με την ιδιότητα είτε του πολιτικού είτε του συνταγματάρχη είτε του κάθε πολίτη... ;)
Οχι Χρήστο δεν θεωρώ ότι πατριώτης μπορεί να θεωρηθεί ΜΟΝΟ ένας στρατιωτικός.Απλά το ανέφερα διότι στην συζήτηση πιο πριν μπήκαν και οι συνταγματάρχες .
Πατριώτης μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε Ελληνας , απλά οι Ελληνες πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να μας αποδείξουν ότι ήταν και είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πατριώτες.

Θα επανέλθω σε λίγο για να αποδείξω και στο Βίκτωρα ότι ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία .
Όπως είπα πιο πριν έχουμε ψευδαίσθηση δημοκρατίας , προς το παρόν πάω να πουλήσω κανα φυστίκι γιατί ξέμεινα από φυσίγγια.yel.

Και μονο το γεγονος οτι μπορεις να προσπαθησεις να μου αποδειξεις οτι δεν εχουμε Δημοκρατια, ειναι πολυ καλυτερο απο το να φοβασαι να εκφρασεις μια αποψη διαφορετικη απο το κατεστημενο. Ετσι δεν ειναι;

Ανταλλασω φυσιγγια με ΜΒ32 Νο9 με αντιστοιχου ποσου φυστικια ή ηλιοσπορο. Αφου δε τα ριχνω που δε τα ριχνω στο καρτερι, να εχω κατι να ροκανιζω περιμενοντας

Ανταλλασω φυσιγγια με ΜΒ32 Νο9 με αντιστοιχου ποσου φυστικια ή ηλιοσπορο.
Κάνε τα 8άρια και κλείσαμε .sarcastic.

Κοίτα φίλε , για το τι είναι δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε ώρες , γι αυτό θα σταθούμε στα βασικά .
Αρχή της Δημοκρατίας είναι ο κυρίαρχος λαός να αποφασίζει για το μέλλον του και να επιλέγει τους αντιπροσώπους του .Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν όλοι να θέλουν το ίδιο γιαυτό και δημιουργήθηκε ο θεσμός της πλειοψηφίας.Πες μου ρε φίλε όταν από τα 11 εκατομύρια ανθρώπους αποφασίζουν τα 1.900.000 παραπλανημένοι άνθρωποι (τόσους ψήφους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ) για το ποιοι θα σε κυβερνήσουν , είναι αυτό πλειοψηφία;;;;;Είναι ή δεν είναι αυτό ψευδαίσθηση δημοκρατίας;;;;;

Μιας και μιλάμε για κυρίαρχο λαό είδες πουθενά τον λαό να μπορεί να επιβάλει την θέληση του;;;;Είδες πουθενά τον λαό να αποφασίζει και να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης;;;;
Μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε μάθει από την δημοκρατίας μας είναι ότι μια εξουσιαστική ελίτ λίγων ατόμων έχει καταλάβει την εξουσία (όλες τις φορές με δόλο) και την ασκεί καθαρά για προσωπικό της όφελος.

Πιο πάνω ανέφερες για δικαστήρια και απόδοση δικαιοσύνης .....
Δηλαδή ρε φίλε πραγματικά πιστεύεις ότι η νομοθετική εξουσία δεν είναι υποτακτική και υποχείριο της εκτελεστικής εξουσίας , δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης ;;;;;;Να τραβάω στις κοτσίδες μου δηλαδή :p:p
Μιλάμε για νομοθετικές διαδικασίες παρωδία με αποφάσεις που μόνο τον λαό δεν εξυπηρετούν , άσε που καταστρατηγούν διαρκώς το σύγνταγμα....Είναι όλα αυτά δημοκρατία;;;;;Ειδικά όταν όλοι οι νόμοι φτιάχνονται ερήμην του λαού και εις βάρος του .;;;;;;;Άσε που ο λαός δεν μπορεί να ακυρώσει κανέναν απο αυτούς τους νόμους.

Είδες πουθενά τον κυρίαρχο λαό να έχει την δυνατότητα να τιμωρήσει του κλέφτες πολιτικούς , ακόμα και αυτούς που του είπαν ψέματα για να ανέβουν στην εξουσία;;;;;;;Κια δεν μιλάμε για μαλακίες του τύπου "ανάληψη πολιτικών ευθυνών" , μιλάμε για φυλάκιση.

Όσο για την ελευθερία έκφρασης και λόγου που μου ανέφερες , πραγματικά εδω μιλάμε για κωμωδία.
Φυσικά και είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε εγώ και εσύ μέσα εδώ ή σε κάποιο καφενείο , αλλά για να έχει ισχύ ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί και παραέξω.Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα κατάλληλα εργαλεία που μας παρέχει πλουσιοπάροχα η δημοκρατία μας και δεν είναι άλλα απο τα ΜΜΕ .
Για ποια ΜΜΕ μιλάμε τώρα ;;;;;Του Μπόμπολα του Αλαφούζου και του Κυριακού ;;;;;;Πραγματικά απο αυτούς περιμένεις να μεταδώσουν την ελεύθερη φωνή σου;;;;;;.sarcastic.

Σου στέλνω με το πρακτορείο τα φυστίκια , στείλε τα φυσίγγια μου ε;;;;;;;:)

Κάνε τα 8άρια και κλείσαμε .sarcastic.

Κοίτα φίλε , για το τι είναι δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε ώρες , γι αυτό θα σταθούμε στα βασικά .
Αρχή της Δημοκρατίας είναι ο κυρίαρχος λαός να αποφασίζει για το μέλλον του και να επιλέγει τους αντιπροσώπους του .Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν όλοι να θέλουν το ίδιο γιαυτό και δημιουργήθηκε ο θεσμός της πλειοψηφίας.Πες μου ρε φίλε όταν από τα 11 εκατομύρια ανθρώπους αποφασίζουν τα 1.900.000 παραπλανημένοι άνθρωποι (τόσους ψήφους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ) για το ποιοι θα σε κυβερνήσουν , είναι αυτό πλειοψηφία;;;;;Είναι ή δεν είναι αυτό ψευδαίσθηση δημοκρατίας;;;;;

Μιας και μιλάμε για κυρίαρχο λαό είδες πουθενά τον λαό να μπορεί να επιβάλει την θέληση του;;;;Είδες πουθενά τον λαό να αποφασίζει και να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης;;;;
Μέχρι στιγμής αυτό που έχουμε μάθει από την δημοκρατίας μας είναι ότι μια εξουσιαστική ελίτ λίγων ατόμων έχει καταλάβει την εξουσία (όλες τις φορές με δόλο) και την ασκεί καθαρά για προσωπικό της όφελος.

Πιο πάνω ανέφερες για δικαστήρια και απόδοση δικαιοσύνης .....
Δηλαδή ρε φίλε πραγματικά πιστεύεις ότι η νομοθετική εξουσία δεν είναι υποτακτική και υποχείριο της εκτελεστικής εξουσίας , δηλαδή της εκάστοτε κυβέρνησης ;;;;;;Να τραβάω στις κοτσίδες μου δηλαδή :p:p
Μιλάμε για νομοθετικές διαδικασίες παρωδία με αποφάσεις που μόνο τον λαό δεν εξυπηρετούν , άσε που καταστρατηγούν διαρκώς το σύγνταγμα....Είναι όλα αυτά δημοκρατία;;;;;Ειδικά όταν όλοι οι νόμοι φτιάχνονται ερήμην του λαού και εις βάρος του .;;;;;;;Άσε που ο λαός δεν μπορεί να ακυρώσει κανέναν απο αυτούς τους νόμους.

Είδες πουθενά τον κυρίαρχο λαό να έχει την δυνατότητα να τιμωρήσει του κλέφτες πολιτικούς , ακόμα και αυτούς που του είπαν ψέματα για να ανέβουν στην εξουσία;;;;;;;Κια δεν μιλάμε για μαλακίες του τύπου "ανάληψη πολιτικών ευθυνών" , μιλάμε για φυλάκιση.

Όσο για την ελευθερία έκφρασης και λόγου που μου ανέφερες , πραγματικά εδω μιλάμε για κωμωδία.
Φυσικά και είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε εγώ και εσύ μέσα εδώ ή σε κάποιο καφενείο , αλλά για να έχει ισχύ ο λόγος μας πρέπει να ακουστεί και παραέξω.Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα κατάλληλα εργαλεία που μας παρέχει πλουσιοπάροχα η δημοκρατία μας και δεν είναι άλλα απο τα ΜΜΕ .
Για ποια ΜΜΕ μιλάμε τώρα ;;;;;Του Μπόμπολα του Αλαφούζου και του Κυριακού ;;;;;;Πραγματικά απο αυτούς περιμένεις να μεταδώσουν την ελεύθερη φωνή σου;;;;;;.sarcastic.

Σου στέλνω με το πρακτορείο τα φυστίκια , στείλε τα φυσίγγια μου ε;;;;;;;:)

Oι πασες που μου κανεις ειναι πιο πολλες και απο κεινες που κανει ο Ινιεστα στον Μεσι, να ξερεις. 8αρια δε σου στελνω, γιατι ειμαι σε διαδικασια αλλαγης Νο σκαγιων, και ξεφορτωνομαι οτι εχω γεμισει με 9αρια (και ειναι πολλα γαμωτο)

Το πολιτευμα μας ειναι Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια. Δηλαδη, ο λαος εκλεγει εκπροσωπους του για το κοινοβουλιο. Επι της διαδικασιας δεν θα διαφωνησω, δεν ειναι πλειοψηφια αυτη που διαλεξε την παρουσα, ή οποιαδηποτε κυβερνηση. Ειναι η πλειοψηφια ΟΣΩΝ ψηφισαν. Προφανως και υπαρχει ελευθερη βουληση, ομως το να διαμαρτυρεται ενας που ΔΕΝ ασχοληθηκε με τις εκλογες για τον Α ή Β λογο, για τις πραξεις της κυβερνησης ειναι κατι που δεν δικαιουται. Ναι να αλλαξει το συστημα, δεν διαφωνω. Να αλλαξει και σε απλη αναλογικη το εκλογικο συστημα. Μεχρι ομως τοτε, κανενας δεν προκειται να με πεισει οτι αυτο το κουτσο/στραβο/αναποδο συστημα ειναι χειροτερο απο το να ερθει ενας "Πατρις/Θρησκεια/Οικογενεια" αγραμματος να κυβερνησει. :)

Ο λαος μπορει να επιβαλλει ή εστω να ενημερωνεται εφοσον το επιθυμει, αλλα συνηθως επιλεγει να μην το κανει. Παραδειγμα. Ναι, δεν μπορεις να συμμετασχεις στο Κοινοβουλιο, αλλα μπορεις να συμμετασχεις σε ενα συλλογο Γονεων και Κηδεμονων, σε ενα δημοτικο συμβουλιο, στις συνελευσεις του Κυνηγετικου Συλλογου. Θες να σου πω τι γινεται, ή καταλαβαινεις; Η αποποιηση ευθυνων ειναι εθνικο σπορ, και δεν βγαζω τον εαυτο μου απεξω. Το "που πας να μπλεξεις" το εχεις ακουσει λιγες φορες; Αυτο δινει κενο χωρο σε επαγγελματιες "διασωστες" της χωρας να παιζουν.

Η δικαστικη εξουσια δυστυχως συμφερει οσους εχουν χρονο και χρημα, ασχετως αν ειναι κυβερνηση ή ιδιωτες. Και αυτο λογω του αργοκινητου και πολυπλοκου, και οχι για κανενα αλλο λογο. Πολλες αποφασεις βγαινουν εναντια στις Κυβερνητικες επιλογες, το θεμα ειναι οτι για να φτασεις ως εκει, πρεπει να εισαι αποφασισμενος να τα σκασεις και να αντεχεις να περιμενεις.

Ο κυριαρχος λαος φιλε μου δεν τιμωρει. Σε ενα σοβαρο κρατος, δεν γινονται λαικα δικαστηρια, ουτε λυντσαρισματα, εκτος αν αρχιζουμε να τα ζηλευουμε και αυτα. Και δικαιως δεν γινονται, γιατι ο κυριαρχος λαος, ευκολα γινεται κυριαρχος οχλος.

Τα ΜΜΕ οπως αναφερεις ειναι ιδιωτικα μαγαζια. Αυτοι διαλεγουν τι θα πουλησουν και γιατι. Οπως εγω πχ στο μαγαζι σου θα βρω φυστικια και οχι με το ζορι να θελω να παρω ειδη δωρων επειδη το μαγαζι σου ειναι το πιο κοντινο που βρισκω. Οπως και να εχει, ελευθερια εκφρασης υπαρχει. Γραψε σε ενα μπλογκ οτι θες. Καταφερσου και εναντιον της Κυβερνησης αν γουσταρεις. Οι πιθανοτητες ειναι πως δεν θα συμβει τιποτα. Πηγαινε τωρα σε ενα πιο κοντινο κρατος, την Τουρκια και γραψε κατι για τον Ερντογαν να δεις την διαφορα. Μην νοσταλγουμε ρε παιδια την εποχη που τρομαζες να διαβασεις εφημεριδα αντιπολιτευτικη.

Σε τελικα αναλυση ωραιες συζητησεις κανουμε, αλλα η πολιτικη θεση δεν ειναι να πας να ψηφισεις 1 φορα καθε 4 (και αν) χρονια, και μετα να βριζεις τον υπολοιπο χρονο. Θελει τσαλακωμα, να ασχοληθεις, να συμμετασχεις οπου μπορεις. Ξερεις πολλους που τα κανουν;

Status
Not open for further replies.
Back