Νίκο για 8,5 νούμερο τι διάμετρο πρέπει να έχει η έξοδος....και από τι ύψος πρέπει να πέφτουν στο νερό?Η βλακια μου....το ειπα ''κομψα''.....για να μην το πω αλλιως.....Οταν επιασα και εφτιαχνα σκαγια...
σκαγια καλα σε ψιλα νουμερα που ηθελα ( Ν8 -9 ) δεν μπορουσα να βγαλω....Εβγαζα πολυ καλη
ποιοτητα και σε σκληροτητα βολια...
Ειναι αρκετα χρονια πισω....Απελπιστηκα απο τα σκαγια ...και τα παρατησα....Το χειροτερο χαλασα και
την ''μηχανη'' που ειχα φτιαξει τοτε για τα σκαγια....
Εαν την ειχα ακομα....θα εσωνα πολλους φιλους απο τα βολια που θα τους χαριζα....
'' Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα''....![]()
Η μαυρίλα είναι γραφίτης που βοηθάει και βλητικά.Στα παλιά τα ρίχναν λίγο γραφίτη, τώρα κάνουν οικονομία.
....άντε με το καλό!...μετά τα σκάγια και έναν μπαρουτόμυλο H.L και εξασφαλιστήκαμε!Νίκο για 8,5 νούμερο τι διάμετρο πρέπει να έχει η έξοδος....και από τι ύψος πρέπει να πέφτουν στο νερό?
Δημήτρη σε πιστεύω ...Βασιλη να σου δειξω και την πραξη γιατι σας βλεπω ειστε πολυ επιφυλακτικοι ,την ολλη δουλεια τιν κανει το αντιμονιο με το αρσενικο που εχει μεσα το κραμα View attachment 44684View attachment 44685
Το ενα ειναι σκληριμενο και το αλλο οχι συμπερανε εσυ πιο ειναι τι !!![]()
Θα δοκιμάσω και εάν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα , για το σκοπευτήριο θα μειώσω τα έξοδα!....άντε με το καλό!...μετά τα σκάγια και έναν μπαρουτόμυλο H.L και εξασφαλιστήκαμε!
Υ.Γ....και δεν κάνω πλάκα!....![]()
Νίκο για 8,5 νούμερο τι διάμετρο πρέπει να έχει η έξοδος....και από τι ύψος πρέπει να πέφτουν στο νερό?
Πόση ώρα θέλει να κάτσουν στο φούρνο και πόση στο παγωμένο νερό?Βασιλη να σου δειξω και την πραξη γιατι σας βλεπω ειστε πολυ επιφυλακτικοι ,την ολλη δουλεια τιν κανει το αντιμονιο με το αρσενικο που εχει μεσα το κραμα View attachment 44684View attachment 44685
Το ενα ειναι σκληριμενο και το αλλο οχι συμπερανε εσυ πιο ειναι τι !!![]()
Πόση ώρα θέλει να κάτσουν στο φούρνο και πόση στο παγωμένο νερό?
και το γιατι σκληραινουν το γραφει κατω στην περιγραφη του βιντεο
συνηθως τα βαφουν με σκονη βαφη που θελει και ζεσταμα σε φουρνο για να υγροποιηθει και να καλυψει ειναι κατι σαν την επιμεταλωση , ειναι μαλον σκληρη μπογια και βοηθαει να μην εχεις παραμορφωσεις ,δυστηχος τετοιες μπογιες δεν μπορω να βρω εδω να δοκιμασω να δουμε αν κανει δουλεια !Γιατί κάποιοι τα βάφουν ,κυρίως τα μονόβολα ?
Είναι ειδικό χρώμα η σαν προστασία μέχρι να βγει από την κάνη?
Τα καινούρια είναι μάλλον σωστά, εκεί πρέπει να είναι, γύρω στα 14 σκάγια στο γραμμάριο.Είχα κάτι παλιά σκαγια 7αρια λεει το κουτάκι και είναι από 2.40mm-2.45mm και είναι στο γραμμάριο 1.00gr-1.03gr 14 σκαγια
Και σήμερα πειρα 8αρια μετ πλαστ και είναι από 2.30mm-2.35mm και πάλι είναι 14 σκαγια στο 1.00gr-1.30gr ...πως γίνεται αυτο;;;; λόγο αντιμονιο 2%στα καινούρια; ;;;
Μήπως είναι με καθαρό μόλυβδο τα παλια...Τα καινούρια είναι μάλλον σωστά, εκεί πρέπει να είναι, γύρω στα 14 σκάγια στο γραμμάριο.
Στα πρώτα κάτι δεν πάει καλά. Αν είναι 2,40-2,45mm όπως λες, δεν δικαιολογείται να βγουν παραπάνω από 12 στο γραμμάριο. Ακόμη κι αν είναι φουλ στο αντιμόνιο (5-6%) και διαμέτρου αυστηρά 2,40mm (Νο 7,5 ιταλικό) και πάλι το πολύ να βγουν 12,5 σκάγια στο γραμμάριο, αλλά όχι 14 !!!
Το ποσοστό αντιμονίου όσο αυξάνεται, μειώνει την πυκνότητα των σκαγιών (και επομένως αυξάνεται ο αριθμός τους ανά γραμμάριο, αλλά η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρή. Σε αυτά τα νούμερα π.χ. 7 ή 8 η διαφορά είναι το πολύ μισό σκάγι ανά γραμμάριο (12 - 12,5 ή 14 - 14,5)
Αν είναι με σκέτο μόλυβδο, δεν έπρεπε να βγουν ούτε 12 στο γραμμάριο, αλλά γύρω στα 11,5.Μήπως είναι με καθαρό μόλυβδο τα παλια...
Αν είναι με σκέτο μόλυβδο, δεν έπρεπε να βγουν ούτε 12 στο γραμμάριο, αλλά γύρω στα 11,5.
Τη διάμετρο τη μέτρησες εσύ ή έτσι γράφουν ;;; Μήπως είναι κι αυτά γύρω στα 2,30-2,35mm ??? Ή μήπως έχουν μεγάλη ανομοιομορφία, από 2,30 - 2,45 ???
Πάντως κάποτε, πριν χρόνια, είχα πάρει ένα κουτί ροτβάιλ της Δορκάς 16άρι σε νο 7 (γιατί δεν βρήκα σε 8 ή 9 που έπαιρνα συνήθως) και είχα σφάξει ένα και μου έβγαλε κι εμένα 14 σκάγια στο γραμμάριο. Δεν είχα μετρήσει τότε διάμετρο σκαγιών, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν εκεί γύρω στο 2,30mm (δηλαδή 8αρι ιταλικό).
Λοιπόν σήμερα τα πέρασα από παχυμετρο διάλεξα όλα άνω το 2.40mm και βγαίνει 13 στο γραμμάριο... τα ποιο πολλα είναι 2.37mm- 2.40mm στο κουτί... κάπου διάβασα σε μια φωτογραφία το έδινε ανάμεσα από το 8αρια και τα 7½άρια και τα έγραφε ( 7¾ ) τώρα λογικά αυτά είναι κάτι σαν ανακατεμένα 8αρια και 7½Αν είναι με σκέτο μόλυβδο, δεν έπρεπε να βγουν ούτε 12 στο γραμμάριο, αλλά γύρω στα 11,5.
Τη διάμετρο τη μέτρησες εσύ ή έτσι γράφουν ;;; Μήπως είναι κι αυτά γύρω στα 2,30-2,35mm ??? Ή μήπως έχουν μεγάλη ανομοιομορφία, από 2,30 - 2,45 ???
Πάντως κάποτε, πριν χρόνια, είχα πάρει ένα κουτί ροτβάιλ της Δορκάς 16άρι σε νο 7 (γιατί δεν βρήκα σε 8 ή 9 που έπαιρνα συνήθως) και είχα σφάξει ένα και μου έβγαλε κι εμένα 14 σκάγια στο γραμμάριο. Δεν είχα μετρήσει τότε διάμετρο σκαγιών, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν εκεί γύρω στο 2,30mm (δηλαδή 8αρι ιταλικό).