Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
οι ουσιαστικες διαφορες που εχουν τα οπλα ειναι οι εξης:
η diamond δινει 5 εσωτερικα τσοκ, η μπερετα 3
η diamond εχει 10ετη εγγυηση για τα μηχανικα και 25ετη για βαφη, ενω η μπερετα δινει 3 χρονια μονο για μηχανικα
η diamond εχει βαφη best και η μπερετα δεν εχει
η diamond εχει κανη crio power bore και η μπερετα steelium
η diamond θυμιζει 20αρι οπλο και οχι 12αρι ...ειναι πολυ λεπτη
τελος, η diamond εχει window συστεμ να βλεπεις αποθηκη....

επισης υπαρχει διαφορα στο βαρος ...η diamond με 70 εκατοστα ειναι 2900 και η μπερετα με 66 εκατοστα 3100 (αυτο βεβαια δεν ξερω αν ειναι καλο που ειναι τοσο ελαφρια η μπενελλι, μην κλωτσαει σαν αλογο εννοω)

Είμαι κι εγώ στην έρευνα αγοράς νέας καραμπίνας. Θέλω να λειτουργεί με σύστημα αερίων. Έχω επωμησει a350,v3,l4s,xlr,maxus και maxus ii. Δυστυχώς δεν έπιασα στα χέρια μου sx4. Αυτές οι οποίες κάθονται καλά επάνω μου είναι η maxus ii και η xlr με την πρώτη να μου δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση. Μεταξύ maxus ii και xlr5 τι μου προτείνετε; Μπορεί να συναγωνιστεί σε αίσθηση η sx4 αυτά τα δύο όπλα ή τη θεωρείται υποδεέστερη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Μάξους κ τέλος‼️

https://www.kalkantzakos.com/Product/5577/be-diamond,-karampina-benelli

Τα γνωστά προβλήματα είναι
1. Επικάλυψη από soft touch (σαν βελούδο) στο κοντάκι και στην πάπια (ελπίζω να το έχουν βελτιώσει αλλά υπάρχει λύση)
2. Πέλμα ράχες κτλ είναι αεροδιασπώμενες :)

Κοίτα τες ... πάνω είναι η κόρη και κάτω η χοντρή η μαμά ...
Η επιλογή είναι δική σου.
View attachment 49979
Η μαμά είναι γκαστρωμενη πάλι‼️

Φέτος σκέφτομαι να κάνω μια ανανέωση αγοράζοντας ενα αυτογεμές Μάλλον θα πουλήσω 2 όπλα παλιά θα δω ποια και θέλω να αγοράσω ενα ποιοτικό αυτογεμές που θα χρησιμοποιείται για τσιχλοκυνήγια,τρυγονι, κι ενίοτε φασσες. Το θέλω καλό ας είναι και πλαστικό. Μεχρι 2000 ευρώ τα διαθέτω. Εννοείται καινούριο. Μην μου προτείνετε xlr5 την έχω ήδη ή maxus που έχει περάσει απ τα χέρια μου. Εχω σκεφτεί ήδη 2. Α400 lite και benelli be diamond. Όποιος κατέχει τα συγκεκριμένα ας βοηθήσει. Οποιαδήποτε άλλη προταση φυσικά και την ακούω.
Σε ποιότητα κατασκευής δεν συγκρίνονται Τάσο,η be diamond είναι άλλο όπλο..
Λόγω διαφορετικών συστημάτων η beretta θα έχει λιγότερο λάκτισμα,όμως πάλι μπροστά η benelli,σε εργονομία,αξιοπιστία και σε μελλοντική μεταπώληση...

Φέτος σκέφτομαι να κάνω μια ανανέωση αγοράζοντας ενα αυτογεμές Μάλλον θα πουλήσω 2 όπλα παλιά θα δω ποια και θέλω να αγοράσω ενα ποιοτικό αυτογεμές που θα χρησιμοποιείται για τσιχλοκυνήγια,τρυγονι, κι ενίοτε φασσες. Το θέλω καλό ας είναι και πλαστικό. Μεχρι 2000 ευρώ τα διαθέτω. Εννοείται καινούριο. Μην μου προτείνετε xlr5 την έχω ήδη ή maxus που έχει περάσει απ τα χέρια μου. Εχω σκεφτεί ήδη 2. Α400 lite και benelli be diamond. Όποιος κατέχει τα συγκεκριμένα ας βοηθήσει. Οποιαδήποτε άλλη προταση φυσικά και την ακούω.
Κατοχος μιας Α400 εχω να σου πω οτι αν την δεις,σου καθεται οπως πρεπει και σου αρεσει παρτην με κλειστα ματια,με το kick-off ξεχνας τι σημαινει λακτισμα,εχει φοβερη καννη,δεν χρειαζεται αλλα τσοκ απο τα μαμα,και για αεριων οπλο ειναι ευκολη στο καθαρισμα,οσο για την be diamond,την εχει φιλος benellaκιας και μου εχει πει οτι ειναι οτι ποιτικοτερο εχει πιασει ποτε απο benelli.

Εχω μερικούς προβληματισμούς:
1) benelli αψογη ποιοτικά. Ελαφριά όμως 3kg. Λόγω της ριγας απο ανθρακονήματα ελαφρια κυρίως μπροστά. Θα είναι μανούλα για περπατητο αλλά για καρτέρι θα βολεύει λιγότερο λόγω κλωτσηματος πιστεύω. Air touch κλπ δεν εχω ξαναπάρει πλαστικό μηπως η rafaello power bore η ξυλινη ειναι καλύτερη;
2)Αγοράζοντας τη beretta θα πουλήσω μονο την παλια 303 για αρχή κι οχι δευτερο όπλο που αναγκαστικά θα είναι καλο π.χ (xlr5).
3) όπως πολύ σωστά είπατε η be diamond σιγουρα είναι πιο ποιοτικό όπλο και φαίνεται και για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει περισσότερο αλλά κι αυτο το 700 αρι είναι διαφορά...

Η Cordoba δεν έβγαινε με από αυλό και κώνο και μόνο για την Αμερική;
Αυτό είναι συνεργασία briley κ benelli για την αμερικανική αγορά... Διεύρυνση αυλού κ επιμηκινση κώνου... Στην ουσία μια benelli με κάνη Optima plus...
Κάποιες Cordoba που έχουν έρθει Ελλάδα στο παρελθόν από Ιταλία είναι με τον κλασσικό αυλό της benelli...

1) benelli αψογη ποιοτικά. Ελαφριά όμως 3kg. Λόγω της ριγας απο ανθρακονήματα ελαφρια κυρίως μπροστά. Θα είναι μανούλα για περπατητο αλλά για καρτέρι θα βολεύει λιγότερο λόγω κλωτσηματος πιστεύω. Air touch κλπ δεν εχω ξαναπάρει πλαστικό μηπως η rafaello power bore η ξυλινη ειναι καλύτερη;
2)Αγοράζοντας τη beretta θα πουλήσω μονο την παλια 303 για αρχή κι οχι δευτερο όπλο που αναγκαστικά θα είναι καλο π.χ (xlr5).
3) όπως πολύ σωστά είπατε η be diamond σιγουρα είναι πιο ποιοτικό όπλο και φαίνεται και για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει περισσότερο αλλά κι αυτο το 700 αρι είναι διαφορά...
Τάσο νομίζω στα είπαν όλα τα παιδιά παραπάνω. Εγώ θα σου πω ότι τα 700 παραπάνω που θα δώσεις στην benelli είναι γιατί αγοράζεις και παραπάνω πράγματα σε σχέση με την beretta, πχ. εγγύηση, βαφή κάννης, τσοκ. Αν τα βάλεις κάτω στα ίδια λεφτά έρχονται. Ειδικά τα τσοκ δεν ξέρω αν θα τα γλυτώσεις τα χρήματα. Καλή τύχη στην επιλογή!

Αφού είναι καινουργιλα την ίδια χαρά θα πάρεις. Μεταξύ των δύο η επιλογή είναι δύσκολη εφόσον το οικονομικό δεν είναι θέμα και εφόσον σου κάθονται και τα δυο. Αν είναι όμως τότε πας ξεκάθαρα για Μπερέτα. Είναι μεγάλη διαφορά. Ξαναλέω όμως μεταξύ αυτών των δυο όπλων συγκεκριμένα.
Σε κάθε περίπτωση και τα δύο είναι οπλαρες και θα τα ευχαριστηθεις. Μιλάμε για τις δύο καλύτερες μάρκες στην αγορά παγκοσμίως.

Πολύ το σκέφτεσαι ...
Όποια σου αρέσει στο μάτι και σου κάθεται καλύτερα στον ώμο και σκοπευτικά.
Καλή αγορά

Status
Not open for further replies.
Back