Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Όλα τα αυτοκίνητα 4 ροδες έχουν κ σε πάνε στον ιδιο προορισμό... Οποτε τι το θες το καινούργιο;...το τηλέφωνο με το κλασικο περιστρωφικο καντραν κανει τις ιδιες κλήσεις με ενα smart phone... Τι το θες το smart phone.. Συσκευές του διαολου
Όχι κι έτσι.

Και αυτοί που παίζουν σκάκι, πάνε και παίρνουν κατι σκακιέρες πανάκριβες. Και έχουν κάμποσες ο καθένας. Τις χρειάζονται? Οχι. Θα παίξουν καλυτερο σκάκι με αυτές? Παλι οχι. Τις παίρνουν ομως γιατι τις γουστάρουν! Ετσι κι εμείς.
Γουστάρεις να βγεις στο βουνο με ένα ωραίο οπλακι.
Και ως γνωστόν, μεγαλώνοντας βγάζεις γούστα!

Ο καθένας αγοράζει με τα δικά του κριτήρια.
Για άλλους είναι το κόστος, το όνομα, η αξιοπιστία, η μεγάλη φίρμα, η φήμη, τα τεχνικά τους, η βλητική υπεροχή :) ο γείτονας και πάει λέγοντας.

Προσωπικά μιλώντας ποτέ δεν αγοράζω το φθηνότερο ούτε το ακριβότερο.
Τα όπλα δεν είναι κοσμήματα ... χτυπιούνται, ταλαιπωρούνται, σκουριάζουν, φθείρονται.
Δεν αγοράζω όπλα για πλάκα.
Πάντα κυνηγούσα με 1 όπλο.

Οι λόγοι για να αλλάξω όπλο είναι ουσιαστικά 2
1. Το βαρέθηκα
2. Έπαθε μεγάλη ζημιά

Ποτέ δεν θα αγόραζα όπλο προηγούμενων δεκαετιών, ούτε μεταχειρισμένο.
Υπάρχει μηχανική καταπόνηση, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και στα μεταχειρισμένα δεν ξέρεις τι θα σου τύχει.
Ούτε θα κάνω ταξίδια για να δω κάτι που μπορεί να είναι φόλα.
Θα προτιμούσα να κάνω το σκ@τό μου παξιμάδι και να πάρω καινούργιο.

Στα καινούργια δεν κάθομαι να αναλωθώ σε τεχνικές λεπτομέρειες ... επιλέγεις ένα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ όπλο που σου αρέσει οπτικά βρίσκεις τα φυσίγγια του, το μαθαίνεις και πας για κυνήγι ... τόσο απλά.

Ας δούμε μια μια την βελτίωση κι εξέλιξη ενός όπλου. Μετρήστε πόσες είναι π.χ στην benelli . Ας πουμε την παλια rafaello του 2005 με την be diamond. Ξεκιναω απο πίσω προς τα εμπρος. 1) μακραν καλύτερο και πιο απορροφητικό πέλμα στην ανάκρουση 2) συστημα απόσβεσης στο κοντάκι για μικρότερη ανάκρουση 3) ελαστικό ενθετο στο μάγουλο εναλλάξιμο 4) πολύ πιο εργονομική λαβή στο κοντάκι 5) βαφή b.e.s.t στην μπάσκουλα 6) μεγαλύτερα και πιο ευχρηστα χειριστήρια κλείστρου με σύστημα αντι κλικ κι απογέμισης αποθήκης (ειδικά αυτο πολύ καλύτερο απ την παλιά) 7) κάννη με βαφη best κρυογεννούς κατεργασίας και βελτιωμένο κώνο 8) ρίγα απο ανθρακονήματα με στόχαστρο οπτικής ίνας 9) ένδειξη γεμάτου όπλου ορατό απο την πάπια. 10) συνολικά ελαφρύτερο. Τι άλλο θα επρεπε να έχει ένα όπλο για να είναι καλύτερο απ το παλιό όταν είναι το ίδιο αξιόπιστο με πάνω απο 10 σημεία βελτίωσης και υπεροχής;
Αν αναφέρω επίσης τα beretta θα βρώ άλλα τόσα...

Όλα καλά και άγια παιδιά. Και οι κώνοι και τα ελαστικά στα κοντάκια και οι βαφές και όλα. Γίναμε καλύτεροι κυνηγοί από τους παλιούς με όλα αυτά; Γιατί σε παλιές φωτογραφίες αλλά και κυνηγετικές ταινίες βλέπουμε τρομερές επιτυχίες. Καλές οι διαφημίσεις αλλά η ουσία είναι άλλη.

Αξιόπιστο όπλο, σωστή επιλογή τσοκ για τον τρόπο και τον τόπο που κυνηγάμε, σωστό κοντάκι, σωστό φυσίγγι και κάπου εκεί για μένα έχει εξαντληθεί το θέμα όπλο. Ωραίες οι συζητήσεις και τα συγκριτικά μεταξύ όπλων, ωραία και τα πειράγματα για τα όπλα και τα απολαμβάνουμε. Σκυλί καλό θα βρουν τρόπο να κατασκευάσουν οι εταιρείες; Γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό των κυνηγών αυτό είναι που λείπει και δυστυχώς πολλές φορές ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται το καλό σκυλί.

Last edited:
Όλα καλά και άγια παιδιά. Και οι κώνοι και τα ελαστικά στα κοντάκια και οι βαφές και όλα. Γίναμε καλύτεροι κυνηγοί από τους παλιούς με όλα αυτά; Γιατί σε παλιές φωτογραφίες αλλά και κυνηγετικές ταινίες βλέπουμε τρομερές επιτυχίες. Καλές οι διαφημίσεις αλλά η ουσία είναι άλλη.
Όχι καλύτεροι κυνηγοί δεν γίναμε κυρίως γιατί δεν έχουμε την πληθώρα θηραμάτων με παλιά. Άν έχει τόσα πουλιά π.χ που τα διαλέγεις ποιό θα τουφεκίσεις ακόμα και με μονόκαννο θα κάνεις πουλιά!

Και αυτοί που παίζουν σκάκι, πάνε και παίρνουν κατι σκακιέρες πανάκριβες. Και έχουν κάμποσες ο καθένας. Τις χρειάζονται? Οχι. Θα παίξουν καλυτερο σκάκι με αυτές? Παλι οχι. Τις παίρνουν ομως γιατι τις γουστάρουν! Ετσι κι εμείς.
Γουστάρεις να βγεις στο βουνο με ένα ωραίο οπλακι.
Και ως γνωστόν, μεγαλώνοντας βγάζεις γούστα!
Η διαφορά ενός παιδιού με έναν άντρα βρίσκεται μόνο στην αξία των παιγνιδιών...

Συγκεκριμένα η μπενελι επειδή εμπλοκές δεν έκανε ποτέ το μόνο που προσφέρει είναι το αντίμαλακιας κλικ και τη μειωμένη ανάκρουση με τα κομφορντ άντε το δεύτερο βοηθάει στο κυνήγι όλα τα άλλα νέα και ντιζαιντ και βαφές και μόστρα και τσοκ κτλ σε ένα μέσο κυνηγό που τον βοηθάνε και τι μεγαλύτερη ασφάλεια του δίνουν στο κυνήγι το λεγόμενο κλικ που δεν υπήρχε για μένα ίσα που αφαίρεσε ασφάλεια αφαιροντας το και έκανε το κλείστρο να κλειδωνει ελαφρότερα .Η Μπερέτα ο μηχανισμός της δεν έγινε καλύτερος από της 390 γιατί έχω ακούσει πολλές εμπλοκές από τις νέες η Φράνκι έγινε αδράνειας οκ η Μπρέντα το ίδιο οκ η Ρεμί εξέλιξε μηχανισμό που δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από το κλασικό της ,η μόνες που προχώρησαν το μηχανισμό τους είναι η browning και wintsister.Για να μιλάμε για εξέλιξη όχι για τις κανες που γίναν μαγκουμ και σούπερ μαγκουμ γιατί πολλούς δεν τους αφορά καν αυτό .Ποια βελτίωση ασφαλείας και κάτι τρομερό έγινε .Το μόνο που έγινε είναι κάποιες έγιναν καλύτερες στο βλητικο κομμάτι και μειώθηκε η ανάκρουση τους .Κατά τα άλλα κάποια μοντέλα παλαιότερα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα νέα με ένα σωστό φυσίγγι.
Θα Διαφωνήσω στην beretta καμία σχέση ο μηχανισμός της Α400 με την σειρά 390 ακόμη καινή 391 είχε εξέλιξη μικρότερος και η 391 (2) αυτοκαθαριζόμενος. Η κόμη εταιρία που δεν έχει εξελίξει μηχανισμό ήταν και είναι η benelli γιατί απλά δεν το χρειάζεται κιόλας και το κλικ εμένα δεν με ενοχλούσε ούτε το αντιμετώπισα ποτέ.

Όχι καλύτεροι κυνηγοί δεν γίναμε κυρίως γιατί δεν έχουμε την πληθώρα θηραμάτων με παλιά. Άν έχει τόσα πουλιά π.χ που τα διαλέγεις ποιό θα τουφεκίσεις ακόμα και με μονόκαννο θα κάνεις πουλιά!
Εγω πιστευω οτι ειμαστε καλυτεροι κυνηγοι, κυριως λογω ελλειψης θηραματων. Τωρα στηνουμε το τουφεκι μας στα μετρα μας, σκοπευουμε καλυτερα. Παλια δεν διναν σημασια σ΄αυτα. Αν δεν βαρουσαν ενα λαγο θα εβρισκαν αλλους παραπερα. Οι τσιχλαδες σε καθε εξοδο επαιρναν μια σακουλα σκουπιδιων γεματη. Τωρα.....

Οσον αφορα στην εξελιξη των οπλων εγω πιστευω οτι εξελίσσονται. Βεβαια η αρχη λειτουργειας των μηχανισμων (αεριων ή αδρανειας πλεον) ειναι ιδια, αλλα γινονται βελτιωσεις σε πολλα σημεια. Ειναι ελαφροτερα, φιλικα προς το χρηστη, πιο εργονομικα, πιο ευελικτα (τσοκ, ρυθμιζομενα κοντακια, μπορουν να ριξουν μεγαλη γκαμα φυσιγγιων απο απλα μεχρι sm).
Ναι μπορει να κυνηγησει καποιος με ενα auto 5, αλλα μπορει να το κανει ευκολοτερα με μια maxus.
Επωμισε μια auto 5 και μετα μια vinci ή μια brow A5 και θα καταλαβεις αμεσως τη διαφορα. Ειπα για vinci και Α5 γιατι εργονομικα δεν παιζονται (για μενα τουλαχιστον).

Last edited:
Αυτο το σκεφτομαι και γω.
Μην κοιτας τον Καλκα ομως...δεν ξερουν τι γραφουν! Η Μ4 δεν εχει ατσαλινη βαση. Ergal ειναι.
Πολυ θα ηθελα να δω αν μπορω να την μετατρεψω και να βαλω μπιλια αφαιροντας τα ghost ring.
H Benelli USA την δινει στα 3.550 κιλα περιπου.
μαριε καλο ειναι να μην την σκαλισεις την καννη θα ανοιξεις μεγαλες δουλειες βαψιματα κλπ .Στοχαστρο βιδωτο που θα βαλεις?Εαν θυμαμαι εχει mobil choke Eκτος και αν βαλεις της truglo

μαριε καλο ειναι να μην την σκαλισεις την καννη θα ανοιξεις μεγαλες δουλειες βαψιματα κλπ .Στοχαστρο βιδωτο που θα βαλεις?Εαν θυμαμαι εχει mobil choke Eκτος και αν βαλεις της truglo
Δεν θα ειχα προβλημα να την βαψω.
Οσο για σκοπευτικο για αυτο εδω μιλας φανταζομαι.
https://www.kalkantzakos.com/Produc...opeutro-gia-opla-cal.12-20-horis-riga-truglo-

Το εχω επανω στις επαναληπτικες μου και με βολευει μια χαρα.
Σ'ευχαριστω Βαγγελη.

https://www.kalkantzakos.com/Produc...opeutro-gia-opla-cal.12-20-horis-riga-truglo-

Σ'ευχαριστω Βαγγελη.
το μπροστινο συστημα μονο με μηχανικα μεσα φευγει οχι με φλογα θα κανεις τον χωρο του τσοκ οβαλ

Last edited:

Σ'ευχαριστω Βαγγελη.
Αν θέλεις τη γνώμη μου...... πριν βγάλεις οτιδήποτε.....αν έχεις το όπλο στα χέρια σου.... βγάλε το πίσω σκοπευτικό (ξεβιδωνει νομίζω) και άσε την ράγα και το μπροστινό και δοκίμασε ....το ύψος της ράγας picatiny είναι στο ίδιο ύψος με το μπροστινό... οπότε θα πάρεις μία γεύση.... είναι αμαρτία να βγάλεις αξεσουάρ 200-250 ευρώ το ξαναλέω.....

Αν θέλεις τη γνώμη μου...... πριν βγάλεις οτιδήποτε.....αν έχεις το όπλο στα χέρια σου.... βγάλε το πίσω σκοπευτικό (ξεβιδωνει νομίζω) και άσε την ράγα και το μπροστινό και δοκίμασε ....το ύψος της ράγας picatiny είναι στο ίδιο ύψος με το μπροστινό... οπότε θα πάρεις μία γεύση.... είναι αμαρτία να βγάλεις αξεσουάρ 200-250 ευρώ το ξαναλέω.....
Η πικατινι ειναι χαμηλοτερα.
Αμαρτια θα ειναι αμα δεν πιασει η πατεντα.
Αν πιασει...τοτε η Μ4 θα ειναι σκετος γρουνοκτονος...

Η πικατινι ειναι χαμηλοτερα.
Αμαρτια θα ειναι αμα δεν πιασει η πατεντα.
Αν πιασει...τοτε η Μ4 θα ειναι σκετος γρουνοκτονος...
Η picatiny είναι ακριβώς κάτω από τα σκοπευτικά και μπορεί να λειτουργήσει σαν ρίγα.....το έχεις το όπλο;

Η picatiny είναι ακριβώς κάτω από τα σκοπευτικά και μπορεί να λειτουργήσει σαν ρίγα.....το έχεις το όπλο;
Οχι βεβαια...πρωτα θα την ψαξω να δω αν μπορω να το κανω οπως θελω και μετα η αγορα.
Never start a project without all the resources available!

Status
Not open for further replies.
Back