Έλεγα να μην γράψω αυτή τη φορά .
Αλλά με τρώει το μικρόβιο , με τσιγλάτε και εσείς και να μέσα στην μαύρη τη νύχτα λίγο πριν πεσω για ύπνο.
Αυτός ο αγώνας , τουλάχιστον με τα δικά μου τα μάτια , ήταν Πανεπιστήμιο .
Όσοι μπορέσουν και εξάγουν συμπεράσματα , νομίζω ότι μόνο κερδισμένοι θα είναι.
Αρχικά μερικές "ψυχρές" διαπιστώσεις .
Κανένα 25άρι , ένα 24άρι , και πέντε 23άρια ( αν μέτρησα καλά ).
Προφανής διαπίστωση , ο αγώνας ήταν πολύ "αντρικός"
.
Δεύτερη διαπίστωση , υπάρχουν 3 σκοπευτές που τα νούμερα που έκαναν ήταν σαφέστατα πολύ κάτω από τις δυνατότητες που έχουν , ασχέτως της συγκεκριμμένης δυσκολίας του αγώνα.
Ο μόνος ίσως που δικαιολογείται ( μερικώς ) είναι ο Τζέρυς μας
@BeReT aKa RoBo , ο οποίος πεισματικά και σε αντίθεση με ότι του λέγαμε κατέβηκε στον αγώνα χωρίς να κάνει ούτε μία προπόνηση , για να δει σαν πείραμα πως θα πάει.
Εγώ του έλεγα ότι δεν είναι ο κατάλληλος αγώνας για αυτό το πείραμα , αλλά επέμενε μέχρι τέλους.
Αυτοί οι Κεφαλονίτες έτσι είναι ξεροκέφαλοι . Βέβαια στο τέλος είπε " καλό το πείραμα αλλά δεν το ξανακάνω " .
Τρίτη διαπίστωση , αυτοί που διακρίθηκαν είναι όντως καλοί σκοπευτές αλλά όχι του βεληνεκούς των 3 που ανέφερα πριν. Και φαίνεται ότι διακρίθηκαν γιατί "κράτησαν" σκορ κοντά στις δυνατότητές τους ενώ οι 3 έπεσαν πολύ χαμηλά.
Αυτές οι 3 διαπιστώσεις με προβλημάτισαν πολύ μετά το τέλος του αγώνα και χρειάστηκε η προσωπική μου αποτίμηση για να δώσω , ίσως , μιά εξήγηση του τι έγινε.
Αυτή η ερώτηση " τι έγινε εδώ ρε παιδιά " , περιττό να πω ότι ήταν στο στόμα όλων μετά το τέλος όταν είδαμε τα αποτελέσματα.
Η γνώμη μου συνοψίζεται στην φράση που μου έχει πει , ποιός άλλος , ο ένας και μοναδικός coach
@leo .
"
ο νικητής συνήθως είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί το ζερό , γιατί το ζερό ότι και να κάνεις θα έλθει ".
δλδ τι θέλει να πει ο ποιητής ?
θα σας πω πως ένιωσα εγώ για να καταλάβετε.
Για κακή μου τύχη , η κλήρωση με έβαλε να ρίξω πρώτος από όλους.
Ξεκινάω σε ένα γήπεδο το οποίο έχει 2 τραπόπιατα με ψηλές τροχιές , τα οποία στην προπόνηση δεν τα έχω χάσει ποτέ. Στον πρώτο λοιπόν βατήρα ρίχνω τα 5 πιάτα και ένω παίρνω τα 2 πρώτα , που αντικειμενικά ήταν τα πιό δύσκολα , χάνω το 3 που είναι τραπόπιατο.
Δεν έχω και τον χρόνο να το διαχειριστώ , καθώς ρίχνω μόνος μου και τα 5 πιάτα , και στην επόμενη στιγμή που είναι ο ντουμπλές κάνω ζερο - ζερο .
δλδ από τα 5 χάνω τα 3
.
Πανικός.
Τώρα λέω , άντε γειά , τι σκορ να κάνεις όταν ξεκινάς έτσι. Προσπαθώ λοιπόν να ηρεμήσω και με τα χίλια ζόρια κάνω 20 στην πρώτη πούλα. Οκ δεν πήγαινα για 25 αλλά ένα 22 - 23 το θεωρούσα εφικτό έως και σίγουρο.
Αυτή λοιπόν η ψυχολογία , που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το ζερό στο τρίτο πιάτο , με συνέπεια να χάσω με double zero τον ντουμλέ ( αν είναι δυνατόν ) είναι για εμένα η αιτία αυτού του παράξενου αγώνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων.
Και τι θέλω να πω.
Οι τρεις αθλητές που ανέφερα πιό πάνω είναι συνηθισμένοι σε σκορ 23 ,24 , 25 . Όταν λόγω της δυσκολίας του αγώνα χάνουν 1-2 πιάτα στους πρώτους βατήρες , τα χέρια αρχίζουν να βαραίνουν πολύ. Ειδικά αν δεν ξέρεις τι έχουν κάνει οι αντίπαλοι , που θεωρείς φυσικά ότι έχουν πάει καλύτερα από εσένα.
Και κάπως έτσι , σκοπευτές του 90 + , έκαναν 74 .
Και για να ενισχύσω αυτή την άποψη , όταν πλέον έχω "φάει" την ψυχρολουσία στις πρώτες πούλες , διαπιστώνω ότι σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές έχουν φάει ξύλο. Αισθάνομαι λίγο ανακουφισμένος και λέω οκ, δεν είμαι ο μόνος που πάει χάλια .
Και πάω στην τελευταία πούλα , που αυτό το γήπεδο το είχα για χαμένο γιατί είχε 2 τελείως παλαβά πιάτα , ένα λαγό που πέρναγε στα 5-6 μέτρα και ένα D που έφευγε στο χάος ( αν θυμάστε ναι είναι αυτό το D που δεν έσπαγε ) και παίρνω ΟΛΟΥΣ τους λαγούς και ΟΛΑ τα D και έχασα κάτι χαζά άλλα πιάτα , αλλά τελικά έκανα 21 , που σε αυτό το γήπεδο ήταν σούπερ σκόρ.
Τελικά μάζεψα 77 πιάτα ,( πρέπει να είναι το χειρότερο σκορ στην μικρή ιστορία μου σε αγώνες ) και ω του θαύματος πήρα 1η θέση στην κατηγορία και μία αξιοπρεπή ένατη στην γενική κατάταξη.
Το συμπέρασμα ??
Κάθε πιάτο έχει την στιγμή του , καλή ή κακή και μετά γίνεται παρελθόν .
Κοιτάς μόνο το παρόν και το μέλλον.
Όποιος μπορεί αυτό να το διαχειριστεί , είναι ο νικητής.
Και ένα ακόμη παράδειγμα . Ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στο κομπακ, στην Κ;ύπρο στο παγκόσμιο έκανε ένα άθλιο κυριολεκτικά σκορ. Έκανε 182 όταν κάνει νούμερα μεταξυ 195 - 199 .
Και από τα νέυρα του ( λένε ) πέταγε κάτω τα όπλα , φώναζε , έβριζε.
Του βγήκε λίγο άτσαλα του φίλου μας του REMI
Άντε να δούμε το μάθαμε το μάθημά μας ? ή λέμε για να λέμε.
Όχι τίποτα άλλο , αλλά έκανα και 2 double zero εμπρός στα μάτια του coach
@leo ο οποίος τράβαγε τα μαλλιά του και οριακά δεν σήκωσε το χέρι να μου ρίξει καρπαζιά ...........