Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
άλλο ένα σκοπευτικό που μου έφερε φίλος είναι το ape της romana munizioni,τα εμπορευεται ο Ασπρογέρακας,,,σορρυ που δεν έβαλα μετρήσεις με νούμερα αλλά δεν είχα ζυγαριά εύκαιρη,θα επανέλθω με τις μετρήσεις σύντομα

http://alfagame.gr/ΦΥΣΙΓΓΙΑ-kinigi/Ape-sporting28 δεν ξέρω αν ισχύει αυτή η τιμή πάντως απέχει πολύ από την τιμή που τα παίρνει ο φίλος

τα έριξα σήμερα τα κουτάκια Σχιστό ,,,,στο αριστερό γήπεδο με το σκέπαστρο παρόλο που ήταν Νο9.5 κατάφερα 1η πούλα ( για το ζέσταμα .sarcastic. ) να πάρω 24 πιάτα,χάνοντας μόνο το 7 που το περίμενα τραβέρσα αλλά αυτό είχε πορεία καρφί το βουνό,,,λογικά δεν θα το κράταγα κιόλας με Νο9.5 και 4*,,,,στο δεξί γήπεδο πήρα 23 πιάτα με το ίδιο φυσίγγι αλλά με Brain TM οπότε κράτησα και τα λίγο πιο μακρυνά

έτσι όπως το είδα σε Νο8.5 θα είναι καταπληκτικό φυσίγγι και πολύ μαλακό,,,το κακό είναι πώς δεν έχει στοκ σε Νο8.5 και δεν νομίζω να ξαναφέρει

Υπάρχουν σκοπευτικά 28γρ νο 5 , τα οποία τα χρησιμοποιούν στο practical shooting.
Η λογική τους είναι ότι για να "ρίξουν" τους σιδερένιους στόχους σε μεγάλη απόσταση , χρειάζονται δύναμη κρούσης , άρα χοντρά σκάγια.
Τέτοια φυσίγγια βγάζει και ο κένταυρος αλλά και η lambro , ίσως και άλλοι.
Τώρα θα με ρωτήσετε , αν υπάρχει έννοια για μας ( είτε στο σκοπευτήριο , είτε στο κυνήγι ). Υπολογίζω το φυσίγγι να έχει γύρω στα 160-170 σκάγια ( τα μισά σχεδόν από ένα 24γρ trap 7 1/2 που έχει περίπου 300 σκάγια) , και σε ερώτηση που έκανα μου είπαν ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συγκεντρωτικά.
Απλά προσπαθώ να τα φανταστώ σε πολύ μακρινά πιάτα , ή σε πολύ ψηλά πουλιά.
Και η ερώτηση είναι , αν τα έχει ρίξει κανείς , και τι εντυπώσεις είχε.

Φανταζομαι με στενους αυλους θα κανουν ωραια μακρινα κολπα σε φασσες, αρκει να μπαινουν κεντρο τα πουλια, γτ ειναι λιγα σκαγια
.... όντως λίγα τα σκάγια. Αλλά 1 ή 2 σκάγια από αυτά νομίζω φτάνουν.
Γιατί τι νομίζεις ότι τα 34 γρ. νο 5 έχουν πολλά ?? Αντε να έχουν 200 - 210 σκάγια.

Η λογική τους είναι ότι για να "ρίξουν" τους σιδερένιους στόχους σε μεγάλη απόσταση , χρειάζονται δύναμη κρούσης , άρα χοντρά σκάγια.
Εδώ έχω έναν ενδοιασμό και πιστεύω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Από πρακτική σκοποβολή έχω μεσάνυχτα και ότι έχω δει, το έχω δει μόνο από βίντεο. Δεν νομίζω ότι οι μεταλλικοί στόχοι μπαίνουν μακριά, το πολύ να είναι 15-20 μέτρα. Δεν σου κρύβω ότι μόλις κυκλοφόρησαν αυτά τα φυσίγγια μου πέρασε από τό μυαλό η ιδέα, να τα δοκιμασω σε μικρά παπιά. Σε συζήτηση που είχα με πωλητή, μου είπε ότι θα έχω πρόβλημα με τις χαμηλές πιέσεις, κάτι που θεωρώ πιθανό, γιαυτό και δεν τα προμηθεύτηκα. Όχι ότι λαμβάνω υπόψη τις γνώμες των πωλητών γιατί έχω ακούσει πολλά περίεργα, αλλά εδώ μου φάνηκαν βάσιμα.

Είναι πιστεύω μια μέση τιμή, υπάρχει και ελληνική εταιρεία παραγωγής σκαγίων που βγάζει με 11,3 ειδικό βάρος.
Λογικά είναι ανάλογα την καθαρότητα του κράματος και την ανάμιξη με αντιμόνιο

Βασίλη μπορώ να έχω αυτό το excel ;
Έχω "μαζέψει" 3 πίνακες με στοιχεία για τα φυσίγγια .
Τους ποστάρω , αν και έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Πάντως βγάζεις έναν μέσο όρο.
WGBhHzl.gif

wfmPPCO.gif

nIAbH97.jpg

Status
Not open for further replies.
Back