Δεν τα έχω δει εδώ κάτω, ούτε τα ήξερα! Τώρα τα είδα στο site της Nobelsport, και βλέπω ότι έχουν κι αυτά πυρίτιδα AS (η εταιρεία γράφει Vectan A, αλλά το ίδιο γράφει και στα DUE SPORTING - προφανέστατα είναι η AS).
Από τα στοιχεία που δίνει η εταιρεία, δηλαδή σχετικά χαμηλή ταχύτητα 387 μ/δ, συγκεντρωτήρας GT, χαμηλή ανάκρουση (SOFT RECOIL τα χαρακτηρίζει), αν μάλιστα έχουν και καλής ποιότητας σκληρά σκάγια, μου προκαλούν την υποψία ότι θα είναι πολύ - πολύ συγκεντρωτικά .xm. Εξάλλου και η εταιρεία βλέπω ότι δεν τα έχει στην κατηγορία "Sporting & Compak", αλλά στην κατηγορία "Trap 28"
Δεδομένου ότι και τα DUE SPORTING, παρά την υψηλότερη ταχύτητα και το βύσμα Piston-skeet, παίζουν πολύ καλά και σε μακρινές βολές από ότι έχω διαπιστώσει, φαντάζομαι ότι τα συγκεκριμένα (DUE EUROPE) θα πηγαίνουν "μπάλα" που λέμε! Πράγμα που σε νέους ή μέτριους σκοπευτές ίσως να δημιουργεί πρόσθετο βαθμό δυσκολίας.
Όλα αυτά βέβαια είναι "θεωρίες", μόνο η δοκιμή στον πίνακα και στο πεδίο βολής μπορεί να δείξει τι ακριβώς κάνουν ...