Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Δεν χριαζεσαι φρενατο για κοντη ατρακτο και με μαληνο +αλευρη κανεις την ιδια δουλεια και καλητερη με στενο τσοκ
Ναι το γνωρίζω αυτο το....παραδοξο...οσο πιο στενό τόσο κοντύτερη άτρακτο!αλεύρι....καλό θα ήταν οι εγχώριες παραγωγές να βγαζαν αντίστοιχα φυσιγγια...απορω γιατί δεν το εφαρμοζει κανεις...εγω δεν γεμίζω ....ο πατέρας μου γεμιζε στο χέρι....με γνήσιες μάλλινες τάπες τοτε!!!η αγαπημένη του πυρίτιδα η sipe

Ναι το γνωρίζω αυτο το....παραδοξο...οσο πιο στενό τόσο κοντύτερη άτρακτο!αλεύρι....καλό θα ήταν οι εγχώριες παραγωγές να βγαζαν αντίστοιχα φυσιγγια...απορω γιατί δεν το εφαρμοζει κανεις...εγω δεν γεμίζω ....ο πατέρας μου γεμιζε στο χέρι....με γνήσιες μάλλινες τάπες τοτε!!!η αγαπημένη του πυρίτιδα η sipe
Την sipe,την αγαπάς η τη μισεις!!
Δεν ειναι παραδοξο....
Στενοτερο μετωπο,πιο συμπαγης η ατρακτος,μικροτερη αντισταση του αερα ανά σκαγι.
Για τα σκαγια που ερχονται πισω απο τα πρωτα.
Τα οποια,γινονται πρωτα...
Φαινομενο της "καλτσας".
Σε οτι αφορα το 55%,δεν χανονται!:)
Βγαινουν εκτος...
Το ιδιο ισχυει για ολους τους τυπους chokes.

Κατι ηξερε ο παλιος και εκεγε σιπε

Κατι ηξερε ο παλιος και εκεγε σιπε
Εγώ έβλεπα την ΜΑΧΗ με τον λοχία σοντερς κ αυτός γέμιζε φυσίγγια ...για καλημανες κ γαιταριδια!!!άλλες εποχές άφθονα κυνηγια.....τοτε οι πιο πολύ χειμώνα αυτη χρησιμοποιούσαν κ την Τ γαλιας!με τις μάλλινες πάντως ριχναν πολύ μακριά !δυο δικανα είχε ,ισπανικό ρωσικό....κανενα δεν μας αφησε

Εγώ έβλεπα την ΜΑΧΗ με τον λοχία σοντερς κ αυτός γέμιζε φυσίγγια ...για καλημανες κ γαιταριδια!!!άλλες εποχές άφθονα κυνηγια.....τοτε οι πιο πολύ χειμώνα αυτη χρησιμοποιούσαν κ την Τ γαλιας!με τις μάλλινες πάντως ριχναν πολύ μακριά !δυο δικανα είχε ,ισπανικό ρωσικό....κανενα δεν μας αφησε
Γαιταριδια και καμηνακια.....
Ρε πως περνανε απο μπροστα μου....καθωμε και τα χαζευω ωρες ωρες......

Να ρωτήσω κάτι. Στα anaconda (mid) και kicks (high flyer Xfull) ως τσοκ φρένου, σκοπός τους είναι να ανοίγουν (αν όχι να καταστρέφουν) τα πτερύγια του συγκεντρωτήρα; Για να επιτευχθεί αυτό παίζει ρόλο το νούμερο στα σκάγια;
Ρωτάω γιατί σήμερα έκανα δοκιμή τη urika με τα δυο τσοκ και βρήκα τον συγκεντρωτήρα με το anaconda σχεδόν άθιχτο και με το kicks ανοιγμένο μόνο το ένα πτερύγιο. Φυσίγγια δοκιμών HIT 30gr No 8 και
ALECTORIS A1 32gr No 8.
Απορώ για το αποτέλεσμα γιατί βλέποντας δοκιμές συναδέλφων με αυτά τα τσοκ, οι συγκεντρωτήρες ήταν τουλάχιστον με ανοιγμένα τα πτερύγια.
Βάζω και φωτό από τις δοκιμές μου:

Xρηστο νομιζω πως τα δυο τσοκακια που εχεις λειτουργουν τελειως διαφορετικα ως προς το φρενο για τον συγκεντρωτηρα.
Το μεν πατερνμαστερ καθυστερη κλασματα δευτερολεπτου το συγκεντρωτηρα απο τα σκαγια λογο τις πατεντας με το δαχτυλιδι που εχει πανω,
για αυτο και δεν τσαλακωνει το συγκεντρωτηρα.
Το δε κικς λειτουργει διαφορετικα αφου η τρυπες του πορτινγκ που εχει μαγκωνουν το συγκεντρωτηρα και για αυτο βγαινει στραπατσαρισμενως.
Ετσι λοιπον μην σε πειραζει αν στο ανακοντα ο συγκεντρωτηρας βγαινει σχεδον αθικτος την δουλεια του την κανει παντως.
(Σκοπος και των δυο τσοκ ειναι να φρεναρουν των συγκεντρωτηρα απο τα σκαγια και οχι να των ανοιγουν, για αυτο και λεγονται τσοκ φρενου)
Αν κανω λαθος ας με διωρθωση καποιος.

ΥΓ. απο συγκεντρωση πως το ειδες το ανακοντα βγαζει καλη τουφεκια?

Last edited:
Χθες δοκίμασα στις τσίχλες το φετινό χριστουγεννιάτικο δώρο μου, anaconda Mid Range.
Ήρθε απο ΗΠΑ, μαζι με το Long, που θα δοκιμαστεί αργότερα, ελπίζω σε μεγαλύτερα πουλια.
Τουφέκισα και πηρα 2 στις 2 τσίχλες, μια διαγώνια απομακρυνόμενη και μια ψηλά ροαγιάλ.
Αποστάσεις 15 μέτρα, τα πουλια έπεσαν με την δεύτερη και οχι ξερά.
Επειδή κυνήγαγα με πολύ ανοιχτό τσοκ στο περπατητό (Seminole spreader) εκτιμώ πως οι τουφεκιές μου χθες έμεναν πίσω ή τελος πάντων με την τουφεκιά να έχει μικρότερο άνοιγμα, τα πουλια ήταν στο μπροστινό όριο των σκαγιών.
Όπως σε όλα, θα χρειαστεί περίοδος προσαρμογής. Ελπίζω να υπάρχουν και πουλια για τις δοκιμές και θα πρεπει να κανω και κάποιες επισκέψεις στο σκοπευτήριο και δοκιμή σε πίνακα, να δω το άνοιγμα της τουφεκιάς.

Σημερα παρελαβα κι εγω το τσοκακι μου (Patternmaster anacoda long range)
το οποιο θα αντικαταστησει το υπαρχων τις browning που ειχα.
Θα το χρησιμοποιησω για μακριβες βολες και αποστασεις σε φασσες, αγριοπεριστερα και κανα τρυγωνι.
Λογο του καιρου ομως σημερα δεν πηγα να το δοκιμασω καθως ολη μερα σημερα βρεχει...
αναμενουμε για δοκιμες.

image.jpg

image.jpg

Θα το χρησιμοποιησω για μακριβες βολες και αποστασεις σε φασσες, αγριοπεριστερα και κανα τρυγωνι.
Λογο του καιρου ομως σημερα δεν πηγα να το δοκιμασω καθως ολη μερα σημερα βρεχει...
αναμενουμε για δοκιμες.

image.jpg

image.jpg
Καλοντουφεκο! Οι επιτυχίες δεδομένες...

αναμενουμε για δοκιμες.

image.jpg

image.jpg
Καλοτούφεκο Γιώργο, εύχομαι να το ευχαριστηθείς. Από Αμερική το έφερες?

Μια σημερινή φωτογραφία από δοκιμή που έγινε με το δώρο που μου έστειλε και εμένα ο Άι Βασίλης (με την μεσολάβηση του Paulos και τον οποίο ευχαριστώ) anakonda mid range (36,5 μέτρα με φυσίγγιο f2 34 γραμμάρια) https://postimg.org/image/4u2koq47t/

Back