Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Θα ήθελα να ανοίξουμε μια συζήτηση για ένα έξω-εργοστασιακό τσοκ που πήραμε και ήταν η καλύτερη μας αγορά!
Αυτό που σου βγάζει γούστα εν ολίγης και έχεις την σιγουριά όταν βγαίνεις για κυνήγι.
Θα ξεκινήσω εγώ και θα πω ότι η καλύτερη μου αγορά σε τσοκ δεν ήταν για τα δωδεκάρια όπλα που έχω αλλά για την 20άρα την Benelli και είναι ένα Kick's LM.
Αυτά που έχω δει στο κυνήγι δεν περιγράφονται εύκολα!
Πολύ δυνατά σκοτώματα και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν με δυσκολεύει στις κοντινές τουφεκιές!
Αν έπρεπε να πω ένα ποσοστό που έχει βελτιώσει το όπλο από τα μαμά τσοκ είναι τουλάχιστο ένα 25 με 30%!

Θα ήθελα να ανοίξουμε μια συζήτηση για ένα έξω-εργοστασιακό τσοκ που πήραμε και ήταν η καλύτερη μας αγορά!
Αυτό που σου βγάζει γούστα εν ολίγης και έχεις την σιγουριά όταν βγαίνεις για κυνήγι.
Θα ξεκινήσω εγώ και θα πω ότι η καλύτερη μου αγορά σε τσοκ δεν ήταν για τα δωδεκάρια όπλα που έχω αλλά για την 20άρα την Benelli και είναι ένα Kick's LM.
Πολύ δυνατά σκοτώματα και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν με δυσκολεύει στις κοντινές τουφεκιές!
Αν έπρεπε να πω ένα ποσοστό που έχει βελτιώσει το όπλο από τα μαμά τσοκ είναι τουλάχιστο ένα 25 με 30%!
Αυτό θα παρω

Έλα που δεν είμαι :D
Τότε προσοχή. Δεν ξες τι γίνεται. Μια φορά που είπα θα πάω εκτός περιόδου, στο χωριό , σε κάτι χωράφια στην ερημιά να τουφεκίσω χαρτόνια , με το σκεπτικό ποιός θα με δεί και ποιός θα μ' ακούσει στην ερημιά;), επάθα την εξής πλάκα : Φορτώνω τα όπλα και πάω μέσα στο σπίτι να φέρω να φορτώσω τα χαρτόνια και βγαίνοντας ... πέφτω πάνω σε ένα περιπολικό που είχε παρκάρει πίσω από το αυτοκίνητό μου.Υπ' όψιν στο χωριό μου (των 10 κατοίκων τον χειμώνα και των 40 το καλοκαίρι) περιπολικό είχε να φανεί 3-4 χρόνια και πιο πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Μόλις το είδα κόπηκα. Λέω καλά ρε που@τη μου ακόμα δεν το έκανα και ήρθαν ; και με την σκέψη με τσάκωσαν ; βέβαια οι άνθρωποι ήταν περαστικοί και θέλοντας να ρωτήσουν αν όλα ηταν οκ, σταμάτησαν πίσω από το μόνο αυτοκίνητο που ήταν στον δρόμο, αλλά θέλω να σου πω ότι φέρνει η ώρα δεν το φέρνει ο χρόνος ... από τότε για να δοκιμάσω τσοκάκια πάω σε μιά ζώνη 40 χλμ από το σπίτι μου ή στο σκοπευτήριο (κι αυτό τόσο απέχει). Προσέχουμε για να έχουμε .

Τότε προσοχή. Δεν ξες τι γίνεται. Μια φορά που είπα θα πάω εκτός περιόδου, στο χωριό , σε κάτι χωράφια στην ερημιά να τουφεκίσω χαρτόνια , με το σκεπτικό ποιός θα με δεί και ποιός θα μ' ακούσει στην ερημιά;), επάθα την εξής πλάκα : Φορτώνω τα όπλα και πάω μέσα στο σπίτι να φέρω να φορτώσω τα χαρτόνια και βγαίνοντας ... πέφτω πάνω σε ένα περιπολικό που είχε παρκάρει πίσω από το αυτοκίνητό μου.Υπ' όψιν στο χωριό μου (των 10 κατοίκων τον χειμώνα και των 40 το καλοκαίρι) περιπολικό είχε να φανεί 3-4 χρόνια και πιο πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Μόλις το είδα κόπηκα. Λέω καλά ρε που@τη μου ακόμα δεν το έκανα και ήρθαν ; και με την σκέψη με τσάκωσαν ; βέβαια οι άνθρωποι ήταν περαστικοί και θέλοντας να ρωτήσουν αν όλα ηταν οκ, σταμάτησαν πίσω από το μόνο αυτοκίνητο που ήταν στον δρόμο, αλλά θέλω να σου πω ότι φέρνει η ώρα δεν το φέρνει ο χρόνος ... από τότε για να δοκιμάσω τσοκάκια πάω σε μιά ζώνη 40 χλμ από το σπίτι μου ή στο σκοπευτήριο (κι αυτό τόσο απέχει). Προσέχουμε για να έχουμε .

Ναι το ξέρω, δεν ξαναρίχνω τώρα γιατί ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται απλά ήταν η χαρά του νέου τσοκ, καταλαβαίνετε...

Οι επόμενες δοκιμές τώρα θα είναι στην τσίχλα, αλλά θα το αφήσω φορεμένο στα γουρούνια και στον λαγό που ξεκινάνε σύντομα. :D

Όντως τόσα είναι, βρήκα και στην ντουλάπα καμιά 10αρια κουτιά σε 7αρια όμως, αλλά τα ίδια και λένε 33gr. Ξέχασα ότι μου τα είχαν δώσει πέρσυ τζάμπα... Πωω και τι θα τα κάνω τώρα, είναι υπερβολή για τσίχλα και δεν ξέρω πως θα πάνε στις φάσσες.
Προβλήματα... :D

Όντως τόσα είναι, βρήκα και στην ντουλάπα καμιά 10αρια κουτιά σε 7αρια όμως, αλλά τα ίδια και λένε 33gr. Ξέχασα ότι μου τα είχαν δώσει πέρσυ τζάμπα... Πωω και τι θα τα κάνω τώρα, είναι υπερβολή για τσίχλα και δεν ξέρω πως θα πάνε στις φάσσες.
Ριχτα στα μπασίματα στην τσίχλα, αν περάσει και καμιά φάσα θα την ξεράνουν πιστεύω

Τζαμπα ξυδι,γλυκο σαν μελι!
Περιλαβε τα στα μπασιματα που λεει κι ο doc!
Μακαρι ολα τα προβλήματά σου να ειναι τετοια!:)

Το Smoke, αυτο εννοείς :
http://www.kicks-ind.com/product/SmkBenCrioPls20g.html
????
Με σύσφιξη .015 της ίντσας ή 0.38 του χιλιοστού (3,8/10) ?

Το καλο με την εταιρεία Kick's (δεν εχω δικό της τσοκ) ειναι οτι εχει συγκεκριμένη σύσφιξη κλιμακωτή (π.χ. ανα 0.005) ενώ η Paternmaster (Anaconda - εχω) εχει συγκεκριμένο άνοιγμα στομίου, κοινό για όλα τα όπλα και καλείσαι εσυ να δεις τόση τελικά σύσφιξη δινει στο δικό σου οπλο/ αυλό, το συγκεκριμένο στόμιο.
Η ίδια "μπούκα" του τσοκ (π.χ. Mid range) εχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη σύσφιξη σε οπλο διευρυμένου αυλού (18,8 π.χ. Win ή Brown) απο οτι σε αυλό 18,5 (π.χ. Rem).
Άρα δεν μπορεις να βασιστείς σε αποτελέσματα δοκιμών όπλου άλλης εταιρείας, εκτός αν έχουν τον ίδιο αυλό..

Αυτό που δεν μου αρέσει στην σελίδα της Kick's ειναι το οτι ο πίνακας κατω, με την αποτελεσματική απόσταση βολής για κάθε σύσφιξη, αφορά σε 12αρι. Ετσι ενω θα ήταν εύκολο να βγάλει κάτι αντίστοιχο για 20αρι, δεν γράφει ούτε οτι οι αποστάσεις αυτές αφορούν σε 12άρι..no.

Μήπως έχεις εσυ Freeman καποια στοιχεία για το LM σε 20αρι εστω και υποκειμενικά ;

Last edited:
Παλικάρια θέλω γνώμες για την πολύ πρόχειρη δοκιμή που έκανα στα 40 μέτρα (μετρημένα με αποστασιόμετρο, μου φάνηκαν ΠΟΛΥ μακριά, σε φάση δεν ξέρω αν θα σήκωνα όπλο σε λαγο π.χ).

Τα φυσίγγια ήταν κάτι παλιά ΒΩΣΣΟΣ 5αρια, ούτε καν ξέρω γραμμάρια :p Κατά πάσα πιθανότητα 34, βαριά βαριά 36. Τώρα για θερμοκρασιές κτλ, σούρουπο με αεράκι ήταν εδώ πριν λίγο, καύσωνα δε το λες με τίποτα.
Brain TM το ένα και εργοστασιακό 2* το άλλο:

20180905_192307.jpg

20180905_192102.jpg

Διάμετρος ""κύκλου"" 40 εκατοστά...
Αλεξ μου φαίνεται λιγο ζόρικο στα 40μ να πάρεις εύκολα λαγό με αυτήν την κατανομή, στα 33γρ το Νο5 έχει περιπου 255 σκάγια τα σκάγια στην πρώτη φωτογραφία τα βρίσκω 100-102. Καλύτερα θα ηταν να ρίξεις ένα νο4 στα ίδια γραμμάρια που κρατάει περισσότερη συγκέντρωση με πολύ μεγαλύτερη δύναμη κρούσης.
Ίσως δεν ειναι το σωστό τσοκ σε αυτά τα μέτρα γιατί είσαι -61% σκάγια.

Αλεξ μου φαίνεται λιγο ζόρικο στα 40μ να πάρεις εύκολα λαγό με αυτήν την κατανομή, στα 33γρ το Νο5 έχει περιπου 255 σκάγια τα σκάγια στην πρώτη φωτογραφία τα βρίσκω 100-102. Καλύτερα θα ηταν να ρίξεις ένα νο4 στα ίδια γραμμάρια που κρατάει περισσότερη συγκέντρωση με πολύ μεγαλύτερη δύναμη κρούσης.
Ίσως δεν ειναι το σωστό τσοκ σε αυτά τα μέτρα γιατί είσαι -61% σκάγια.
Νικο,μετραει σε κυκλο 40cm....

Οτι πρέπει για τα τρυγόνια , απάνω τους - αν τα βρεις -. Για φάσες φίλε μου τα 7άρια τα κόβω κομματάκι μικρά και τα 33 γρ λίγα για τις παγωνιές που προτιμούν τα καθάρματα.
Μακαρι να έβρισκα κι εγώ καμιά 10 κουτιά ξεχασμένα :( κι ας ήταν οτι νάναι - κατω από 8 -

Οτι πρέπει για τα τρυγόνια , απάνω τους - αν τα βρεις -. Για φάσες φίλε μου τα 7άρια τα κόβω κομματάκι μικρά και τα 33 γρ λίγα για τις παγωνιές που προτιμούν τα καθάρματα.
Μακαρι να έβρισκα κι εγώ καμιά 10 κουτιά ξεχασμένα :( κι ας ήταν οτι νάναι - κατω από 8 -
Φίλε μου τα τρυγόνια που είναι εδώ πέρα δε μου κάνει καρδιά να τα τουφεκίσω. Πέρα φυσικά του ότι δεν βρίσκομαι σε ζώνη, τα έχω παρέα από τον Απρίλιο, τα έβλεπα που ζευγάρωναν, μετά τα μικρά τους και τώρα τα βλέπω να βουτάνε στα καλαμπόκια 10 μέτρα από την αυλή μου. :D Το περίεργο είναι ότι ποτέ δε θυμόμουν τα ντοπιάρικα να κάθονται μέχρι τον Σεπτέμβρη, άλλες χρονιές ήταν εξαφανισμένα πριν τις 20 Αυγούστου..

Φίλε μου τα τρυγόνια που είναι εδώ πέρα δε μου κάνει καρδιά να τα τουφεκίσω. Πέρα φυσικά του ότι δεν βρίσκομαι σε ζώνη, τα έχω παρέα από τον Απρίλιο, τα έβλεπα που ζευγάρωναν, μετά τα μικρά τους και τώρα τα βλέπω να βουτάνε στα καλαμπόκια 10 μέτρα από την αυλή μου. :D Το περίεργο είναι ότι ποτέ δε θυμόμουν τα ντοπιάρικα να κάθονται μέχρι τον Σεπτέμβρη, άλλες χρονιές ήταν εξαφανισμένα πριν τις 20 Αυγούστου..
Ε καλά ρε Alex , πάνε σε καμιά ζώνη και τουφέκα άλλα που δεν τα ξέρεις προσωπικά.... πλάκα κάνω .... Σωστός.

Last edited:
Καλησπέρα στη παρέα μια ερώτηση ρε παίδες.θελω να αγοράσω ένα kicks choke αλλά θέλω να είναι και για ατσάλινα σκάγια τα smoke είναι για ατσάλινα η πρέπει να πάρω high flyer;
Το smoke ρίχνει ατσάλινα κανονικά αλλά δε ξέρω αν ισχύει για όλες τις συσφιξεις του.για περισσότερες πληροφορίες καλό θα είναι να μπεις στην kicks

Back