Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Ακουγεται ενδοιαφερον. Το concept Tula παροτι πολυ παλιο δεν εχει εκμεταλευτει εμπορικα οσο επρεπε και οπου εγινε αυτο πχ Seminole Spreader ο κοσμος εμεινε ευχαριστημενος. Νομιζω οτι σε αυτη τη συσφιξη θα βρει αρκετους πελατες. Επισης ενδοιαφερουσα και η συσφιξη 14/10 για τους φιλους της long range τουφεκιας.
Τωρα τα υπολοιπα θα κριθουν σε πινακες και κυνηγοτοπους. Η τιμη οπως ειπε και ο Τολις τσιμπημενη και τα ερωτηματα που παραμενουν ειναι η επανεμφανιση του συγκεκριμενου μετα απο αρκετα χρονια απραξιας.

Μισό παιδιά, αν κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε κατασκευαστες στην Αμερική που αναλαμβάνουν την παραγγελία σας σε οποιοδήποτε custom choke θελήσετε και με οποιοδήποτε σχεδιασμό θελήσετε. Αν κάνετε μια μελέτη και σχεδιάσετε ένα σχέδιο που σας αρέσει εσάς π.χ. porting με ραβδώσεις ταυτόχρονα ή porting με τις μισές οπές στρογγυλές και τις άλλες μακροστενες, μπορείτε να στείλετε το σχέδιο, να πείτε στον κατασκευαστή να γράψει επάνω "Μήτσος" και να το κατοχυρώσετε.

Εντάξει Τολη, εδώ που τα λέμε σχετικά με τις δοκιμές, δείξε μου έναν που αντιπροσωπευει κάτι και δημοσιεύει παράλληλα και δοκιμές. Όλοι βελτιωμένοι κατά 30% από τα μαμά είναι αλλά αν δεν ήμασταν όλοι εμείς να τουφεκαμε πίνακες σαν τους τρελούς, δοκιμή δεν θα βλέπαμε από κανέναν.

Σύμφωνω Γιωργο αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό τσοκ ported...έχει πατέντα choke ...στο τετράγωνο ,τώρα αυτό δεν είναι κάτι που είδη υπάρχει σωστα;; Επίσης αν έχεις φτιάξει κάτι και θες να το διαφημίσεις...πρώτα απ όλα πρέπει να χεις τις τεχνικές γνώσεις...και να δείξεις δοκιμές ...συγκριτικά κλπ....εδώ ούτε φωτογραφία δεν έχει....εκτός αν είναι σαν την benelli με το 828 που μας το κρύβε μέχρι τα αποκαλυπτήρια

Για καθε πατενταρισμενο πραγμα ο αριθμος πατεντας πρεπει να αναφερεται οπως και στους Αμερικανους. Οι πατεντες προηγουνται παντα της κατασκευης και της παρουσιασης ιστιοσελιδας και σου δινουν πολλες πληροφοριες σχετικα με το design και τη λογικη του κατασκευαστη.

Last edited:
Εντάξει Τολη, εδώ που τα λέμε σχετικά με τις δοκιμές, δείξε μου έναν που αντιπροσωπευει κάτι και δημοσιεύει παράλληλα και δοκιμές. Όλοι βελτιωμένοι κατά 30% από τα μαμά είναι αλλά αν δεν ήμασταν όλοι εμείς να τουφεκαμε πίνακες σαν τους τρελούς, δοκιμή δεν θα βλέπαμε από κανέναν.

ολοι οι Αμερικανοι Γιωργο. Και με money back εγγυηση αν δεν σου αρεσει το τσοκακι. Γνωστοι αλλα και εντελως αγνωστοι κατασκευαστες. Για να μην μιλησω για custom made κατασκευαστες που σου παρουσιαζουν αποτελεσματα πριν και μετα το custom made τσοκ με τα φυσιγγια σου και την αποσταση που θελεις εσυ. Και ολα αυτα για 200 δολλαρια

Εαν οι σκοπευτες και οι κυνηγοι που τα δοκιμασαν ηταν Ελληνες λογικα πρεπει και βαση στατιστικης να τα εχει δοκιμασει και καποιος απο δω μεσα, καθως αντιπροσωπευουμε ενα αξιολογο δειγμα της κυνηγοσκοπευτικης Ελλαδας. Εκτος βεβαια αν τα δοκιμασε μονο ο ιδιος ο κατασκευαστης μαζι με τους φιλους του. Οτι και αν ειναι παντως τοσο εχεμυθεια σε οδηγει σε πονηρες σκεψεις και σε κανει δυσπιστο.

Εγώ πάντως αν θα δοκίμαζα κάτι καινούριο θα ήταν τα Jebs και μην πάει το μυαλό σας στην διαφήμιση των...άπλυτων :). Απλά μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία τους. Μετά έρχονται τα wildside armory, όταν τα βγάλουν και σε άλλες συσφιξεις πέραν της γαλοπούλας.

Εγώ πάντως αν θα δοκίμαζα κάτι καινούριο θα ήταν τα Jebs και μην πάει το μυαλό σας στην διαφήμιση των...άπλυτων :). Απλά μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία τους. Μετά έρχονται τα wildside armory, όταν τα βγάλουν και σε άλλες συσφιξεις πέραν της γαλοπούλας.
Γιωργη και τα Jebs .....είναι σφιχτουτσικα πολύ..... Έχεις την ταση για τα extreme

Γιωργο ιδια γουστα εχουμε. Μιλησα και με τους δυο το καλοκαιρι που ημουν Αμερικη. Γενικα τωρα μην υποτιμας τη συσφιξη της γαλοπουλας για long range τουφεκια ουτε καν στη τσιχλα. Mπορω μαλιστα να σου πω οτι ειναι το τελειο τσοκ οταν τα πουλια πετανε σταθερα στα 50 με 65 μετρα. Aπλα θελεις μονο το συγκεκριμενο να σου γεμιζει και λιγο περιφερεια εκτος απο το κεντρο που στο γεμιζει ετσι και αλλοιως και εκει ειναι ολο το ζουμι της υποθεσης. Και απο υπερβολικο σημαδι κτλπ που αναφερουν πολλοι, δεν ειναι πιο δυσκολο απο XF η το UFO. Το εργο το εχω δει απειρες φορες σε παπια και τσιχλες στα μπασιματα και το δοκιμασα και ακομη δοκιμαζω και ο ιδιος. Περιμενω τα μπασιματα φετος για να γραψω και πιο αναλυτικα.

Γιωργη και τα Jebs .....είναι σφιχτουτσικα πολύ..... Έχεις την ταση για τα extreme

Ειναι αυτο το κολλημα με τη long range τουφεκια Τολι. Το εχω και εγω, κατι σαν αρρωστεια που σου τρωει συνεχεια το νου ψαχνοντας ακομη 5 μετρα δραστικο βεληνεκες. Δεν σταματας ποτε.

Έφερες jebs και wildside armory?
Πάντως τα δεύτερα τα βγάζει για optima plus σε δύο συσφιξεις, 0.670 και 0.660....what.
Μου βάζεις ιδέες και ήδη έχω υποχρεωθεί σε φίλο κάτοικο Αμερικής .xm.

Ειναι αυτο το κολλημα με τη long range τουφεκια Τολι. Το εχω και εγω, κατι σαν αρρωστεια που σου τρωει συνεχεια το νου ψαχνοντας ακομη 5 μετρα δραστικο βεληνεκες. Δεν σταματας ποτε.
Υπάρχει Παυλο...έχεις δίπλα σου τον Digweed να ντουφεκαει αντί για εσένα....και μετά λες ότι τα κάνες εσύ :-)

Έφερες jebs και wildside armory?
Πάντως τα δεύτερα τα βγάζει για optima plus σε δύο συσφιξεις, 0.670 και 0.660....what.
Μου βάζεις ιδέες και ήδη έχω υποχρεωθεί σε φίλο κάτοικο Αμερικής .xm.

Οχι Γιωργο, κοιταξα αυτα τα δυο μιλησα με αυτους αλλα αγορασα αλλο. Ο λογος ειναι οτι εψαχνα λιγο καλυτερη περιφερεια απο αυτη του jebs και του wild armory. Και τα δυο παντως καταπληκτικα τσοκ για τουφεκιες beyond the outer limits. Τοσο καλα που στην Αμερικη εχει αρχισει η αντιστροφη συζητηση απο αυτη που εχουμε εμεις τωρα στην Ελλαδα. Του στυλ γιατι φτειαχνεται τσοκ που σκοτωνουν τοσο μακρια αφου εχουμε κραχτες και ομοιωματα.

Οχι Γιωργο, κοιταξα αυτα τα δυο μιλησα με αυτους αλλα αγορασα αλλο. Ο λογος ειναι οτι εψαχνα λιγο καλυτερη περιφερεια απο αυτη του jebs και του wild armory. Και τα δυο παντως καταπληκτικα τσοκ για τουφεκιες beyond the outer limits. Τοσο καλα που στην Αμερικη εχει αρχισει η αντιστροφη συζητηση απο αυτη που εχουμε εμεις τωρα στην Ελλαδα. Του στυλ γιατι φτειαχνεται τσοκ που σκοτωνουν τοσο μακρια αφου εχουμε κραχτες και ομοιωματα.
Σωστή ερώτησή....ειδικά για τα αμερικανακια και το παπιοκυνήγι.

Σωστή ερώτησή....ειδικά για τα αμερικανακια και το παπιοκυνήγι.

Τα ορια στην Αμερικη τα εσπρωξε αθελα του προς τα πανω ο μεγαλος ανταγωνισμος. Ειναι τοσοι πολλοι κατασκευαστες τσοκ που μπαινουν συνεχεια στην αγορα και ο καθε κυνηγος εχει τουλαχιστον καμμια δεκαρια τσοκ στην κατοχη του. Ο μονος τροπος να σε πεισει να αγορασεις κατι αλλο ειναι με το να σε πεισει να δοκιμασεις το τσοκ του που σκοτωνει καλυτερα και πιο μακρια απο τα δικα σου. Αν δεν σου κανει τα λεφτα πισω, αν σου κανει μαγκια του.

Πόσους "Ολυμπιακοί και παγκόσμιας κλάσσης σκοπευτές" ξέρεις έλληνες βρε Παυλο...εγώ 2, και ο ένας είναι πάρα πολύ καλός μου φίλος ;)

Toλι για ρωτησε αυτον που ξερεις αν εχει ακουσει στους κυκλους του γιαυτα τα τσοκακια

Back